Rijetko pišem ovdje, pratim forum zato što mi je tako najlakše i najbrže dolazim do vijesti iz NBA-a.
Predzadnji put kad sam ovdje pisao je bilo u oktobru prošle godine, kada me zanimalo zašto GSW izbacujete kao potencijalne contender-e za prsten. 8 mjeseci poslije, pojedinci pišu o toj ekipi kao višoj sili, drugi njihovu sezonu označavaju kao sretan slijed događaja.
Mislim, razumijem, sa jedne strane, ekipa igra prelijepu košarku, ljepota je gledati Splash Brothers-e kako ubijaju protivnike.
Opet, sa druge strane, ovo je bila krvava sezona, svi koji iole valjaju u ligi su bar 2 mjeseca proveli na liječenju povreda.
Da neke stvari razjasnimo, 67-15 se ne dešava slučajno. Nikad. Ovo je ekipa koja je svojim kvalitetom i širinom ekipe premlatila sve koji su im se našli na putu ove sezone. ALI! To ne znači da su nepobjedivi. Oni kao ekipa predstavljaju isto što su bili početkom prošle, ove, a i idućih par sezona aBd. Oni predstavljaju contenders-e. Thompson je 70% igrača što je bio u regularnoj sezoni. Bar je to moje viđenje, taj momak me toliko razočarao u PO, da je to nevjerovatno. Curry je i dalje ispodprosječan u odbrani, i svaki malo jači backcourt bi pravio ovoj ekipi probleme u PO.("bi pravio", zato što nijedan backcourt protiv kojeg su igrali nije bio kompletan xD). Ova ekipa do ove sezone nije imala neko pretjerano iskustvo u završnici sezone. Mnogo je tu faktora koje ljudi svjesno ignorišu kad uzdižu ovu ekipu.
Oni su šampioni sezone 2014/2015, u to više nema sumnje. Ali iduće sezone, oni opet staju u red zajedno sa pojačanim Spursima, oporavljenom Oklohamom, Houstonom (iako nisam njihov fan), Clippersima ako nađu klupu, Houstonom ako ne sprže Hardena, Clevelandom, i bar jednim od ovih pet (Atlanta, Washington, Chicago, Miami, Indiana, u random slijedu, po teoriji vjerovatnoće, jedna mora da se uzdigne ponovo u off-season), tako da bi dobro bilo da se malo smire strasti, jer je počelo vrijeđanje koje je stvarno nepotrebno na ovoj temi. Kerru kapa dolje, žao mi je što je Gentry otišao, ali s obzirom na posao koji je napravio u GSW, zaslužio je unaprijeđenje.
A za ove što pokušavaju braniti Cavse... Please don't
Svako s pola mozga ima samo respect prema ovoj ekipi(ili isključivo prema Jamesu, kako god želite), jer su bez pola tima podigli efikasnost(kako u napadu, tako i u odbrani) na nivo elite, i uspjeli, bar nekratko, ubijediti javnost da se mogu nositi sa ovim gigantima sa svega 7-8 igrača...