NBA Finals 2015 - PRVAK GOLDEN STATE

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Donnie Darko
Kontakt:

Re: NBA Finals 2015

Post Postao/la Donnie Darko » 06 jun 2015, 18:11

Kawhi je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la: Nisam ni očekivao odgovor, gloryhunteru, bandwagoneru, dickrideru, izaberi koji ti se najviše sviđa.
Nisam to 500puta objasnio. Imaš i na početku teme o Spursima, ako te zanima.

Pitanje je na nivou. "Što je tebi nick Wolwerine nekad bio, a to ti nije najdraži film?"
Gle, čovjek koji je počeo da navijati za Spurse kada su bili na svom apsolutnom vrhuncu, i koji je imao nick LBJ MVP godinama, apsolutno ne smije ništa prigovarati drugim bandwagonerima. Nemam ništa protiv toga, da me ne shvatiš pogrešno, to je sasvim prirodna stvar, svaka ekipa koja pobjeđuje će skupini nove fanove u tom procesu, ali nemoj biti licemjer.

Ekipa igra bez konkurencije najljepšu košarku, i za koga bi neutralni navijači trebali navijati? Za izolacije Jamesa? Slobodna Hardena? Generalnu nesposobnost i flopanje Clippersa? Daj ba budite ozbiljni.

Nick Wolverine nije bio inspirisan samo filmom btw.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 06 jun 2015, 18:14

Kad su sve ekipe kompletne i zdrave, "najelitnije" dvije ekipe su definitivno OKC i Spursi koji imaju najmanje ocite mane koje bez problema mogu prikriti. Nakon njih dolaze GSW, Cleveland i Clippersi kao ekipe koje takodjer mogu do titule al ako im se neke stvari poklope. Treci razred su Houston i Memphis jer ijedni i drugi imaju preocite mane (Houston manjak napadacke moci kad im ustopas Hardena, Memphis hronicni nedostatak suta) i do naslova vrlo vrlo tesko mogu doci.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 jun 2015, 18:16

Donnie Darko je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la: Nisam ni očekivao odgovor, gloryhunteru, bandwagoneru, dickrideru, izaberi koji ti se najviše sviđa.
Nisam to 500puta objasnio. Imaš i na početku teme o Spursima, ako te zanima.

Pitanje je na nivou. "Što je tebi nick Wolwerine nekad bio, a to ti nije najdraži film?"
Gle, čovjek koji je počeo da navijati za Spurse kada su bili na svom apsolutnom vrhuncu, i koji je imao nick LBJ MVP godinama, apsolutno ne smije ništa prigovarati drugim bandwagonerima. Nemam ništa protiv toga, da me ne shvatiš pogrešno, to je sasvim prirodna stvar, svaka ekipa koja pobjeđuje će skupini nove fanove u tom procesu, ali nemoj biti licemjer.

Ekipa igra bez konkurencije najljepšu košarku, i za koga bi neutralni navijači trebali navijati? Za izolacije Jamesa? Slobodna Hardena? Generalnu nesposobnost i flopanje Clippersa? Daj ba budite ozbiljni.

Nick Wolverine nije bio inspirisan samo filmom btw.
Ja sam bio dijete kad sam počeo navijati za Spurse. Bio sam dijete i kad sam zagotivio Jamesa (serija protiv Detroita 2007. ). Ovo su ovdje sve odrasli ljudi, barem po godinama.

Ne igraju najljepšu košarku. Već sam pisao o tome. Igraju košarku sa basketa kojoj nije mjesto u NBA.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 06 jun 2015, 18:19

alemsa je napisao/la:
Scof1eld je napisao/la:
Ne bi sigurno promjenli puno toga i da su bili tu. Takodjer kod pelikana sto se tice povrede Holidaya, zar nisu nakon njegove povrede i prebacivanjem Evansa na pg i poceli igrati bolje ? Kad se gswu zadnjih par godina svaki playoff povrijedio neko u reketu, nije se tad zalio niko, pogotovo ne navijaci spursa..
Jah 9 igraca niko nebi napravio nikakvu razliku AHAHAHA

Pa Curry nije igrao ni protiv jednog PG-a :rol:

Pa nije se zalio jer nebi uzeli, sad kad ovi uzimaju titulu onda pogledas put kako su do iste dosli, i to je najsretniji put u vidu svega svih vremena, ne znam sto vam je to toliko tesko svatit?
Ne mislim 9 igraca nego tvoji all starovi beverley i motijeunas. Zdrav conley i allen bi sigurno mogli i promjeniti nesto, ali ti omalovazavas uspjeh warriorsa kao da su imali srece protiv svih ekipa do finala a imali su srece samo protiv Memphisa. Razmontirali u finalu houston koji je imao svojih 6 najboljih igraca sasvim spremne i zdrave. To sto je okc pokosen povredama je isto mogao iskoristiti i houston, ali ovdje se povrede duranta i ibake vode samo kao sreca warriorsa a ne i ostalih ekipa.
ser del barça es el millor que hi ha !

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 06 jun 2015, 18:21

Cudi me samo kako nema puno navijaca npr. Minnesote na ovom forumu. Kao sto ne bi imali ni Spursi da su luzerska fransiza, barem trenutno, ne racunajuci istoriju. U sustinu 99% vas koji na ovom forumu "navijate" ili "zivite" za neki klub, ste poceli kao ovi koje sada prozivate.

Greivis npr. proziva neke likove da su presli u tabor GSW-a (ovog Donnie ako se ne varam), a on javno navija za Cavse u finalu. Koja je razlika, buduci da obojica imate timove za koje inace navijate i simpatisete?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 jun 2015, 18:25

Kawhi je napisao/la: Ja sam bio dijete kad sam počeo navijati za Spurse. Bio sam dijete i kad sam zagotivio Jamesa (serija protiv Detroita 2007. ). Ovo su ovdje sve odrasli ljudi, barem po godinama.

Ne igraju najljepšu košarku. Već sam pisao o tome. Igraju košarku sa basketa kojoj nije mjesto u NBA.
Godine nemaju veze, to je prirodna stvar za sve uzraste. Ljudi će 9/10 puta stati na stranu onoga što im se najviše sviđa u tom trenutku, a GSW je trenutno in, i to sa razlogom.

Što se igre tiče, definitivno igraju najljepšu košarku ove sezone, to nije uošte upitno. Nijedna ekipa nema apsolutno niti jedan argument protiv. Atlanta možda, ali eto, sami sebe su pobili.

Reci mi jednu ekipu koja igra ljepše od njih? Da nisi možda postao tvrdokorni žabar odjednom pa ti recimo Grizzliesi igraju ljepše?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 jun 2015, 18:35

Scof1eld je napisao/la:
Ne mislim 9 igraca nego tvoji all starovi beverley i motijeunas. Zdrav conley i allen bi sigurno mogli i promjeniti nesto, ali ti omalovazavas uspjeh warriorsa kao da su imali srece protiv svih ekipa do finala a imali su srece samo protiv Memphisa. Razmontirali u finalu houston koji je imao svojih 6 najboljih igraca sasvim spremne i zdrave. To sto je okc pokosen povredama je isto mogao iskoristiti i houston, ali ovdje se povrede duranta i ibake vode samo kao sreca warriorsa a ne i ostalih ekipa.
A sta je s Cavsa, ni u Cavima ova dvojica nebi pravila nikakvu razliku :rol:

To da Beverley i DMO nebi napravili nikakvu razliku, ok, oni su 2 startera kako god okrenes a i Dwight se povrijedio u toj seriji.

Nikad se nije desilo da ekipa u svakoj rundi igra protiv ekipa koje su defektovane povredama, u svakoj.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 06 jun 2015, 18:51, ukupno mijenjano 1 put.

Ik17
Kontakt:

Post Postao/la Ik17 » 06 jun 2015, 18:42

Rijetko pišem ovdje, pratim forum zato što mi je tako najlakše i najbrže dolazim do vijesti iz NBA-a.
Predzadnji put kad sam ovdje pisao je bilo u oktobru prošle godine, kada me zanimalo zašto GSW izbacujete kao potencijalne contender-e za prsten. 8 mjeseci poslije, pojedinci pišu o toj ekipi kao višoj sili, drugi njihovu sezonu označavaju kao sretan slijed događaja.

Mislim, razumijem, sa jedne strane, ekipa igra prelijepu košarku, ljepota je gledati Splash Brothers-e kako ubijaju protivnike.
Opet, sa druge strane, ovo je bila krvava sezona, svi koji iole valjaju u ligi su bar 2 mjeseca proveli na liječenju povreda.

Da neke stvari razjasnimo, 67-15 se ne dešava slučajno. Nikad. Ovo je ekipa koja je svojim kvalitetom i širinom ekipe premlatila sve koji su im se našli na putu ove sezone. ALI! To ne znači da su nepobjedivi. Oni kao ekipa predstavljaju isto što su bili početkom prošle, ove, a i idućih par sezona aBd. Oni predstavljaju contenders-e. Thompson je 70% igrača što je bio u regularnoj sezoni. Bar je to moje viđenje, taj momak me toliko razočarao u PO, da je to nevjerovatno. Curry je i dalje ispodprosječan u odbrani, i svaki malo jači backcourt bi pravio ovoj ekipi probleme u PO.("bi pravio", zato što nijedan backcourt protiv kojeg su igrali nije bio kompletan xD). Ova ekipa do ove sezone nije imala neko pretjerano iskustvo u završnici sezone. Mnogo je tu faktora koje ljudi svjesno ignorišu kad uzdižu ovu ekipu.

Oni su šampioni sezone 2014/2015, u to više nema sumnje. Ali iduće sezone, oni opet staju u red zajedno sa pojačanim Spursima, oporavljenom Oklohamom, Houstonom (iako nisam njihov fan), Clippersima ako nađu klupu, Houstonom ako ne sprže Hardena, Clevelandom, i bar jednim od ovih pet (Atlanta, Washington, Chicago, Miami, Indiana, u random slijedu, po teoriji vjerovatnoće, jedna mora da se uzdigne ponovo u off-season), tako da bi dobro bilo da se malo smire strasti, jer je počelo vrijeđanje koje je stvarno nepotrebno na ovoj temi. Kerru kapa dolje, žao mi je što je Gentry otišao, ali s obzirom na posao koji je napravio u GSW, zaslužio je unaprijeđenje.

A za ove što pokušavaju braniti Cavse... Please don't :(
Svako s pola mozga ima samo respect prema ovoj ekipi(ili isključivo prema Jamesu, kako god želite), jer su bez pola tima podigli efikasnost(kako u napadu, tako i u odbrani) na nivo elite, i uspjeli, bar nekratko, ubijediti javnost da se mogu nositi sa ovim gigantima sa svega 7-8 igrača...

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 jun 2015, 19:11

Donnie Darko je napisao/la: Godine nemaju veze, to je prirodna stvar za sve uzraste. Ljudi će 9/10 puta stati na stranu onoga što im se najviše sviđa u tom trenutku, a GSW je trenutno in, i to sa razlogom.

Što se igre tiče, definitivno igraju najljepšu košarku ove sezone, to nije uošte upitno. Nijedna ekipa nema apsolutno niti jedan argument protiv. Atlanta možda, ali eto, sami sebe su pobili.

Reci mi jednu ekipu koja igra ljepše od njih? Da nisi možda postao tvrdokorni žabar odjednom pa ti recimo Grizzliesi igraju ljepše?
Hawksi, Grizzliesi, Rocketsi... su samo neke od ekipa koje mi igraju ljepše.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 jun 2015, 19:15

Grizzliesi i Rocketsi igraju ljepše samo u šizouniverzumu u kojem je Catelyn Jenner bolja od Kim Kardashian.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 jun 2015, 20:29

Ja bi alema izbacio sa foruma dok ne prodje ovo finale cisto da imamo mira :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 jun 2015, 21:02

SaltCityAttack je napisao/la:Ja bi alema izbacio sa foruma dok ne prodje ovo finale cisto da imamo mira :)
[youtube][/youtube]

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 jun 2015, 21:05

Istjerat ga samo mu zabranit ulaz ovdje :)..siris mrznju ovdje
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 06 jun 2015, 21:30

Kawhi je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la: Godine nemaju veze, to je prirodna stvar za sve uzraste. Ljudi će 9/10 puta stati na stranu onoga što im se najviše sviđa u tom trenutku, a GSW je trenutno in, i to sa razlogom.

Hawksi, Grizzliesi, Rocketsi... su samo neke od ekipa koje mi igraju ljepše.
Kako majke ti Grizzliesi i Rocketsi ljepse da igraju ? Jednima je najbolji suter centar Marc Gasol, a drugi akcije postene nemaju pa im se citava igra na trku i improvizaciju svodi ...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 jun 2015, 21:47

Ali uglavnom Hawksi igraju ljepse hahahahajajaj ..cuj ljepse igraju od GSW ojjj bozeeee ...pa istina je kad GSW igraju oni lete tesko ih je i upratiti...pa gdje Hawkse nadje da igraju ljepse?..ja sam recimo u seriji GSW i Memphisa navijao za ove druge meni se vise svidjaju ali eto steta ispali su..GSW igraju momci lete po terenu i svatam ja covjeka neko ne moze ni da vidi kako igraju kad ljudi za 3 sekunde prelete teren
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 jun 2015, 22:01

dscile je napisao/la:Cudi me samo kako nema puno navijaca npr. Minnesote na ovom forumu. Kao sto ne bi imali ni Spursi da su luzerska fransiza, barem trenutno, ne racunajuci istoriju. U sustinu 99% vas koji na ovom forumu "navijate" ili "zivite" za neki klub, ste poceli kao ovi koje sada prozivate.

Greivis npr. proziva neke likove da su presli u tabor GSW-a (ovog Donnie ako se ne varam), a on javno navija za Cavse u finalu. Koja je razlika, buduci da obojica imate timove za koje inace navijate i simpatisete?
Porediti SAS u kontekstu koji si ti naveo je jedna velika glupost.Prvo radi se o ekipi koja ima dugu ABA historiju i koja je uvijek u svojoj ekipi imala nekog velikana ove igre i to ne bilo kakvog.Takodje,radi se o fransizi koja je godinama i prije prve titule bila uspjesna i uvijek imala dobre rekorde.Sto se tice zadnjih 18 god bez dileme najbolja organizacija u ligi i uvijek korak ispred avih pocevsi od drafta stranaca pa do ovih UV kamera koji koristi cijela liga danas.Sve to znaci da bi SAS i bez toga imao svoje navijace jer ima historiju i nikako se ne moze porediti sa tamo nekim Timberwolvesima za koje niko i ne zna ko je igrao prije moderne ere....

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 06 jun 2015, 23:04

qq

GSW FTW.

Zaboravljate dodati da GSW igra na superjakom Zapadu, dok se LeBron povlači po smiješnom Istoku čitavu karijeru. :kralj:
Zadnja izmjena: Steph, dana/u 06 jun 2015, 23:07, ukupno mijenjano 2 puta.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 06 jun 2015, 23:05

istina je uvijek negdje izmedju,niti je GSW toliko dobar kao sto neki zeli da istaknu,niti je toliko los kao sto npr. Gravis zeli da ih predstavi.Svakako je da su vrhunski odradili RS,ali RS i PO su nebo i zemlja,jedan Miami je od 2010 do 2014 mislim cak dva puta zavrsavao kao 2 na istoku,pa opet GSW ne moze u istu recenicu s njima,ovi su bilu za klasu bolja ekipa.Istina je da igraju leprsavu kosarku i ko zna i bez povreda suparnickih ekipa mozda bi uspijeli da osvoje titulu,ali realno ja ne mogu da se sjetim sampionske ekipe kojoj je uslijed povreda ovoliko olaksan posao,ajde da pricamo o jednoj ili eventualno dvije serije,ali da kroz citav play off protivnicima nedostaju jako bitni igraca do onih najvaznih to jos nisam vidio.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 jun 2015, 23:09

NEZALAGANJE je napisao/la:
dscile je napisao/la:Cudi me samo kako nema puno navijaca npr. Minnesote na ovom forumu. Kao sto ne bi imali ni Spursi da su luzerska fransiza, barem trenutno, ne racunajuci istoriju. U sustinu 99% vas koji na ovom forumu "navijate" ili "zivite" za neki klub, ste poceli kao ovi koje sada prozivate.

Porediti SAS u kontekstu koji si ti naveo je jedna velika glupost.Prvo radi se o ekipi koja ima dugu ABA historiju i koja je uvijek u svojoj ekipi imala nekog velikana ove igre i to ne bilo kakvog.Takodje,radi se o fransizi koja je godinama i prije prve titule bila uspjesna i uvijek imala dobre rekorde.Sto se tice zadnjih 18 god bez dileme najbolja organizacija u ligi i uvijek korak ispred avih pocevsi od drafta stranaca pa do ovih UV kamera koji koristi cijela liga danas.Sve to znaci da bi SAS i bez toga imao svoje navijace jer ima historiju i nikako se ne moze porediti sa tamo nekim Timberwolvesima za koje niko i ne zna ko je igrao prije moderne ere....
Mislim da ga nisi shvatio dobro. Vjerujem da to nije mislio u negativnom kontekstu niti ih poredi sa Wolvesima. Tako je uvijek bilo, ekipe će u 99% slučajeva strane navijače pokupiti kada se dobre. Niko neće početi u 2015. navijati za Wolvese, već pažnju privuči GSW i slične ekipe, odnosno LeBron i slični igrači.

I Bullsi su većinu navijača pokupili devedesetih iz znamo kojih razloga, Spursi u tih zadnjih 18 godina, Phoenix u drugoj polovini nultih kada su igrali najaktraktivniju košarku, i još milijardu slučajeva, tako to funkcioniše jednostavno, što je sasvim normalno i prirodno.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 06 jun 2015, 23:30

Objasnio ti je Donnie.

Samo da dodam sam Spurse naveo samo zato sto je Kawhi napisao da je poceo navijati za SAS 2006/7, tj u periodu kada su u u cetiri ili pet godina uzeli tri titule.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.