AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Previše pichkasto od Piolija za moj ukus, u prvih 45 minuta Inter nije odigrao ništa (ako ne računamo penale) do one Lautarove prilike pred sami kraj poluvremena, a mi smo bili prilično sterilni prema naprijed.
Ljudi ti se nude, a ti peglaš loptu na sredini terena...
I onda u drugom poluvremenu 35 minuta ti visi gol u zraku, još i taj bod da zijaniš. U zadnjih 10 minuta je Inter malo ostao bez snage, mi smo imali par šansi al' apsolutno nismo zaslužili pobjedu s obzirom na onakvu postavku igre.
Sad nevezano za večerašnju tekmu, generalno je bod veoma veoma dobar, mnogo bolji nama nego Interu.
Nadam se da će igrači biti zdravi za 15 dana i da će se pojedinci, poput Salemakersa i Leaoa malo odmoriti, a sa druge strane igrači poput Diaza i Rebića uhvatiti formu.
Pogotovo to mislim za Diaza koji je osjetno ispao iz forme zbog covida i to se baš vidjelo večeras i protiv Porta neku noć.
Ljudi ti se nude, a ti peglaš loptu na sredini terena...
I onda u drugom poluvremenu 35 minuta ti visi gol u zraku, još i taj bod da zijaniš. U zadnjih 10 minuta je Inter malo ostao bez snage, mi smo imali par šansi al' apsolutno nismo zaslužili pobjedu s obzirom na onakvu postavku igre.
Sad nevezano za večerašnju tekmu, generalno je bod veoma veoma dobar, mnogo bolji nama nego Interu.
Nadam se da će igrači biti zdravi za 15 dana i da će se pojedinci, poput Salemakersa i Leaoa malo odmoriti, a sa druge strane igrači poput Diaza i Rebića uhvatiti formu.
Pogotovo to mislim za Diaza koji je osjetno ispao iz forme zbog covida i to se baš vidjelo večeras i protiv Porta neku noć.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Beduin
- Kontakt:
Tacno sve losije i losije igramo, iako osvajamo bodove. 0va pauza nam je prijeko potrebna. Igraci su dosta potroseni, sto fizicki, sto psihicki u LP. Samo se nadati da se svi zdravi vrate i da nastavimo gdje smo stali, ovaj put kompletni.
Ja nisam vidio ama bas nista od Krunica veceras, a ako cemo iskreni od povratka nakon povrede je krs. 0no njegovo trckaranje i malo sto pripomogne u odbrani je ravno nuli. Veceras nisi znao sta od njega ocekivati, nikakvog driblinga, da se vrati nazad i iznese loptu kao sto to Diaz radi na poziciji 10ke (ili Hakan sto je radio), nikakvog korisnog pasa prema naprijed, nikakvo otkrivanja ili izvlacenja na stranu, ni suta, ni prekida protivnickog napada. Ma bas nista od njega.
Definitivno mu ne godi ova pozicija jer nema on taj vic u igri, nema smjelost da uradi nesto prema naprijed, ne vjeruje u sebe.
0vo sto Edo spomenu za Leaoa je istina, ovi procitani driblinzi prema sredini i to na dijelu terena gdje gubitkom lopte odmah protivniku dajes priliku za kontru, bas neozbiljno.
Hakanu j3bem cijelu familiju, pravi ljudski sljam, kompleksas preocit.
Ja nisam vidio ama bas nista od Krunica veceras, a ako cemo iskreni od povratka nakon povrede je krs. 0no njegovo trckaranje i malo sto pripomogne u odbrani je ravno nuli. Veceras nisi znao sta od njega ocekivati, nikakvog driblinga, da se vrati nazad i iznese loptu kao sto to Diaz radi na poziciji 10ke (ili Hakan sto je radio), nikakvog korisnog pasa prema naprijed, nikakvo otkrivanja ili izvlacenja na stranu, ni suta, ni prekida protivnickog napada. Ma bas nista od njega.
Definitivno mu ne godi ova pozicija jer nema on taj vic u igri, nema smjelost da uradi nesto prema naprijed, ne vjeruje u sebe.
0vo sto Edo spomenu za Leaoa je istina, ovi procitani driblinzi prema sredini i to na dijelu terena gdje gubitkom lopte odmah protivniku dajes priliku za kontru, bas neozbiljno.
Hakanu j3bem cijelu familiju, pravi ljudski sljam, kompleksas preocit.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Romagnoli13
- Kontakt:
Prijatelju postoji nešto što se zove UMOR. Znaš i sam koliko je povreda u ekipi u zadnjih par sedmice, te je tako i roster sveden na minimum. Unatoč tome igrači su uzeli 22 od 24 moguća boda u tom periodu.celikmilan je napisao/la: ↑07 nov 2021, 22:51Nastavlja se sistematsko uništavanje Milana od strane sudija.
S druge strane tamo negdje od početka oktobra igramo sve gore i gore. Pored toga treba ti gol a on uvodi Bakayoka, vadi Leaoa i Tonalija. Kessie mu igra čitavu utakmicu a sve što je uradio su bile greške. Kako smo još drugi nikako mi nije jasno. Kako ostale ekipe ne ide tako će nas stati i onda je sve gotovo.
Leao i Sale bukvalno nisu imali odmora već 3 sedmice. Normalno da ih umor stigne. Theo i Diaz se tek vratili, Ante se tek vratio. Pa čak Bakayoko i Rade su skoro se vratili.
Ovoliko odsutnih igrača imati od početka sezone, što zbog povreda što zbog Covida, pa i suspenzija, na sve to to nimalo lagan raspored i Milan je opet prvi. Da, nakon trećine kampanje Milan je prvi.
To je najvažnije.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Ma ekstra ispalo s obzirom na prikazano. Ista meta isto odstojanje, nije se izgubilo, a oni ostaju na -7. 
Naš najveći problem (uz umor i povrede) je ofanziva i slab izbor igrača, sve osim lijevog krila treba korekciju... što rezerve, što prvotimci. Januar će biti ključan jer se ovako neće moći do skudeta.

Naš najveći problem (uz umor i povrede) je ofanziva i slab izbor igrača, sve osim lijevog krila treba korekciju... što rezerve, što prvotimci. Januar će biti ključan jer se ovako neće moći do skudeta.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Romagnoli13
- Kontakt:
Rezime prve trećine sezone je sljedeći - FENOMENALNO!
Nakon ove pauze bitno je uzeti što više bodova do mini odmora u Januaru. Jer raspored je relativno "lahak"..
32 od 36 bodova braćo rossoneri. Nije to mala stvar. A igrao si protiv Juventusa u Torinu, Atalnte u Bergamu, Rome u Rimu te Inter i Lazio kući. Pet derbija.
Nakon ove pauze bitno je uzeti što više bodova do mini odmora u Januaru. Jer raspored je relativno "lahak"..
32 od 36 bodova braćo rossoneri. Nije to mala stvar. A igrao si protiv Juventusa u Torinu, Atalnte u Bergamu, Rome u Rimu te Inter i Lazio kući. Pet derbija.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Uvijek je razocarenje kad se ne pobjedi u derbiju ali i ovaj bod je pozitivan rezultat. Racunam i narednu utakmicu protiv Fiorentine u ovu seriju teskih utakmica koja je pocela sa Torinom. Do sad 7 bodova iz te 3 utakmice je jako dobro. Ako dobiju Viole, bice odlicno.
Ovo je bio mozda i najzahtjevniji period koji ce Milan imati ove sezone. Posebno ako se uzme u obzir da vjerovatno ispadaju iz evropskih takmicenja.Toliko teskih utakmica u par sedmica plus silni izostanci. Nije bilo lako za izgurati
Nadam se da se igraci nece previse potrositi na rep. pauzi jer im ocajnicki treba predah.
Ovo je bio mozda i najzahtjevniji period koji ce Milan imati ove sezone. Posebno ako se uzme u obzir da vjerovatno ispadaju iz evropskih takmicenja.Toliko teskih utakmica u par sedmica plus silni izostanci. Nije bilo lako za izgurati
Nadam se da se igraci nece previse potrositi na rep. pauzi jer im ocajnicki treba predah.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
- Romagnoli13
- Kontakt:
Osim Thea niko nije zagarantivani startera, tako da ne bi trebali imati neku veliku minutažu. Štoviše Theo o treba minute nakon pauze tako da to je okej.
Tomori, Ante, Zlatan, Giroud, Florenzi, Bakayoko, Pellegri, Messias, svi ostaju i Milanellu, nekima će to dobro doći da odmore a nekima da dignu spremnost za nastavak sezone.
Tomori, Ante, Zlatan, Giroud, Florenzi, Bakayoko, Pellegri, Messias, svi ostaju i Milanellu, nekima će to dobro doći da odmore a nekima da dignu spremnost za nastavak sezone.
Ocjene 1-10, negdje oko 5.5 je prosječna
Tata 7 najbolji, bravo za penal
Balo 4 Napravio penal, te smotano poklonio korner. Iskupio se donekle intervencijom na liniji. Problemi u oba smijera.
Kjaer 4 Njegov najlošiji nastup otkad je došao, korektnih prvih 25min, nakon toga puno grešaka, ispadao redovno i gubio duele. Poklonio korner.
Tomori 7 Brz i hitar, što nas je spasilo više puta, te dobar skok pred autogol.
Calabria 4 Propuh u oba smijera, potsjećao na "starog dobrog" Calabriu, kojeg već dvije god nismo gledali.
Kessie 4 Glup penal, jednako loš pokušaj nakon stative Saleta. Izborio slobodnjak pred 1-1, sweepera ne zna igrati, glava mu je ostala u Liverpoolu.
Tonali 6.5 Borben, fin slobodnjak pred 1-1, inače solidni prekidi; ogromna želja, ostavio zadnji atom snage. Bravo mali!
Diaz 4 Vrlo malo involviran, nije još spreman.
Krunić 5 Borben, Brozovića je dobrim dijelom eliminirao. Napravio dio prekršaja, ništa konkretno ofanzivno.
Leao 5 Dva pokušaja, živahan prvih pola sata, nakon toga lagano nestao. Iscrpljen?
Ibra 4 Nigdje ga nije bilo do šanse u 70min, učinak minimalan mimo solidnog slobodnjaka. Treba mu vremena i minutaže da se vrati nakon 3mj out.
Kalulu 5 Bolji od Tourea, no navikli smo na bolje od Kalulua. RB, kao i CB, mu puno bolje "leže" od LB.
Sale 4.5 Mali plus zbog stative, inače ništa korisno. Slab na lopti, komplikovao stvari.
Rebić 6 Puno korisniji od Saleta, šamarao, gazio (vozdra Barella), probao.
Pioli 4.5 Izmjene su bile na vakat (nije čekao crveni Tourea, Sale i Rebić su dobili gotov 35min, jer smo visili od samog početka 2.pol). Loš eksperiment sa Kessieom, što je Ibru držao svih 90? Bili smo zreli za tri komada večeras, defanziva slaba, svi mimo Tomorija. Sve u svemu blijedo izdanje ekipe.
Zabrinjavajuće je da ekipa djeluje sve slabije, no imamo konstantno te povrede,covid - te smo uzeli rekordni broj poena. Vakat je da slijedi pad forme, momci i Pioli su do sada u ovoj sezoni odlično odradili posao. Sve pobjede osim Juve & Intera, malo reć fantastičan start.
@Edo, (opet?) rasizam sa tvoje strane, bolan nije fino pročitat tako nešto, kamoli pisati. Zayebi to, ljudi smo svi, bez obzira na boju kože.
Balo 4 Napravio penal, te smotano poklonio korner. Iskupio se donekle intervencijom na liniji. Problemi u oba smijera.
Kjaer 4 Njegov najlošiji nastup otkad je došao, korektnih prvih 25min, nakon toga puno grešaka, ispadao redovno i gubio duele. Poklonio korner.
Calabria 4 Propuh u oba smijera, potsjećao na "starog dobrog" Calabriu, kojeg već dvije god nismo gledali.
Kessie 4 Glup penal, jednako loš pokušaj nakon stative Saleta. Izborio slobodnjak pred 1-1, sweepera ne zna igrati, glava mu je ostala u Liverpoolu.
Tonali 6.5 Borben, fin slobodnjak pred 1-1, inače solidni prekidi; ogromna želja, ostavio zadnji atom snage. Bravo mali!
Krunić 5 Borben, Brozovića je dobrim dijelom eliminirao. Napravio dio prekršaja, ništa konkretno ofanzivno.
Leao 5 Dva pokušaja, živahan prvih pola sata, nakon toga lagano nestao. Iscrpljen?
Ibra 4 Nigdje ga nije bilo do šanse u 70min, učinak minimalan mimo solidnog slobodnjaka. Treba mu vremena i minutaže da se vrati nakon 3mj out.
Kalulu 5 Bolji od Tourea, no navikli smo na bolje od Kalulua. RB, kao i CB, mu puno bolje "leže" od LB.
Sale 4.5 Mali plus zbog stative, inače ništa korisno. Slab na lopti, komplikovao stvari.
Pioli 4.5 Izmjene su bile na vakat (nije čekao crveni Tourea, Sale i Rebić su dobili gotov 35min, jer smo visili od samog početka 2.pol). Loš eksperiment sa Kessieom, što je Ibru držao svih 90? Bili smo zreli za tri komada večeras, defanziva slaba, svi mimo Tomorija. Sve u svemu blijedo izdanje ekipe.
Zabrinjavajuće je da ekipa djeluje sve slabije, no imamo konstantno te povrede,covid - te smo uzeli rekordni broj poena. Vakat je da slijedi pad forme, momci i Pioli su do sada u ovoj sezoni odlično odradili posao. Sve pobjede osim Juve & Intera, malo reć fantastičan start.
@Edo, (opet?) rasizam sa tvoje strane, bolan nije fino pročitat tako nešto, kamoli pisati. Zayebi to, ljudi smo svi, bez obzira na boju kože.
Zlatan je pozvan za repku,ne znam da je odbio poziv?Romagnoli13 je napisao/la: ↑07 nov 2021, 23:24Osim Thea niko nije zagarantivani startera, tako da ne bi trebali imati neku veliku minutažu. Štoviše Theo o treba minute nakon pauze tako da to je okej.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Skoro je bila ta informacija da je Zlatan odbio poziv. Nadam se da je to i tačno.
Sad nam idu te uslovno rečeno manje utakmice u ligi do januara, jer izuzev Napolija nemaš nijedan derbi u narednih 6-7 mečeva, al' svakako ćeš imati dosta nezgodnih protivnika gdje se možeš okliznuti.
Sa druge strane Napoli do januara ima četiri derbija, nezgodno gostovanje Sassuolu i dvije nominalno lakše tekme protiv Empolija i Spezije.
Po imenima protivnika imamo dosta lakši raspored i trebali bi se, bar onako kroz kalkulacije, minimalno 3-4 boda odvojiti od njih do kraja januara. Ako to uspijemo i ako dovedemo 1-2 ciljana pojačanja u januaru mislim da nam šanse za taj Scudetto baš baš rastu.
Ali, treba sačekati narednih sedam tekmi pa ćemo vidjeti.
Sa druge strane Napoli do januara ima četiri derbija, nezgodno gostovanje Sassuolu i dvije nominalno lakše tekme protiv Empolija i Spezije.
Po imenima protivnika imamo dosta lakši raspored i trebali bi se, bar onako kroz kalkulacije, minimalno 3-4 boda odvojiti od njih do kraja januara. Ako to uspijemo i ako dovedemo 1-2 ciljana pojačanja u januaru mislim da nam šanse za taj Scudetto baš baš rastu.
Ali, treba sačekati narednih sedam tekmi pa ćemo vidjeti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Romagnoli13
- Kontakt:
Nakon pauze onda slijede utakmice bez prekida do 22.12 onda ide dvije sedmice pauze pa nastavak sezone. U januaru će trebati minimalno 2 osvježenja u ekipi. Nadam se da ih Maldini već ima "kaparisana"..
- Beduin
- Kontakt:
Ovo su nase utakmice do januara: Fiorentina, Sassuolo, Genova, Salernitana, Udineze, Napoli, Empoli
Napoli: Inter, Lazio, Sassuolo, Atalanta, Empoli, Milan, Spezia.
Na papiru znatno laksi raspored za Milan. Fiorentina je bas zajebana ekipa, ne znam ko im nece igrati osin Milenkovica. Za nas je najbitnije da se vrate povrijedjeni igraci, da napokon imamo sirinu sa klupe i odmorne igrace.
Napoli: Inter, Lazio, Sassuolo, Atalanta, Empoli, Milan, Spezia.
Na papiru znatno laksi raspored za Milan. Fiorentina je bas zajebana ekipa, ne znam ko im nece igrati osin Milenkovica. Za nas je najbitnije da se vrate povrijedjeni igraci, da napokon imamo sirinu sa klupe i odmorne igrace.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Romagnoli13
- Kontakt:
Neće im igrati oba startna stopera za koje imaju mizerne zamjene. Unatoč tome dobra su ekipa. No, ako Milan bude u najjačem sastavu, neće se tu Viole puno pitati. 

Bolan Zenga popusti živ bio, prijavi post i stavi me na ignore listu da ne čitaš moj rasizam.Zenga je napisao/la: ↑07 nov 2021, 23:28Ocjene 1-10, negdje oko 5.5 je prosječna
Bgmi Ibra je postao kontra produktivan za ovaj MIlan. Kada pogledamo kako je ovaj tim igrao sa Rebićem na 9ci, ovo je loše totalno. Svi igraju u grču, jer on komentariše svaki pas, svaku akciju. Najveći je nedostatak taj što ne možemo igrati taj presing kao sa Rebićem. Mislim da je to ključna stvar za igru ovog Milana.
Jedan od dva slobodnjaka je trebao pustiti Tonaliju da pokusa. Poštujem ga i volim kako igrača, i znam da je egocentrik, ali brate iskusan si toliko da bar jedan slobodnjak daš nekom drugom. Pogotovo jer je Tonali pokazao da može.
-
- Kontakt:
Kad se oduzme i sabere i glupost Kessija i loša igra i bolji Inter opet se mora napomenuti da su oni do svog jedinog gola došli iz nepostojećeg penala. To je ono najgore.
Red je pohvaliti golmana, odavno nisam vidio onako dobro odbranjen penal.
Ono što me brine je da je kompletna zadnja linija sinoć bila loša. Tomori malo bolji od ostalih, ali imao je i on par ispadanja.
Ono što me brine je da je kompletna zadnja linija sinoć bila loša. Tomori malo bolji od ostalih, ali imao je i on par ispadanja.
Il Club più titolato al mondo!
- Romagnoli13
- Kontakt:
Al potez Florenzia. 

- muha milanez
- Kontakt:
Mislim da je pauza u pravo vrijeme došla, sad da sve prođe bez povreda i da ekipa bude u fulu pri povratku. Osim Mikea naravno, ali Tatarušanu nije loš golman.
Falio je Theo sinoć, sa druge strane Calabria je imao par vrhunskih poteza ali i par ispada.
Kessie neshvatljivo da poslije Atletica opet ponavlja glupost koja nas je mogla koštati.
Sve u svemu dobro je, fantastičan rezultat poslije 12 kola, niko se nije nadao ovome.
Falio je Theo sinoć, sa druge strane Calabria je imao par vrhunskih poteza ali i par ispada.
Kessie neshvatljivo da poslije Atletica opet ponavlja glupost koja nas je mogla koštati.
Sve u svemu dobro je, fantastičan rezultat poslije 12 kola, niko se nije nadao ovome.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Na stranu sto je Kessie govedo, idiot i glup ponekad , ali sinoc se Barella nije vidio od njega. Kessie je strasan na sredini terena i da je samo malo vise inteligentan bio bi među top 5 veznjaka na svijetu na svojoj poziciji.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.