Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

ahmic
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la ahmic » 02 jan 2014, 23:41

Prvobpol. Extra,drugo su kontali lahko cemo.. sta znam i stq reci,nisam zadovoljan i ne ocekujem puno gore..al valja bodrit :)

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 03 jan 2014, 00:54

aleksandar_veliki je napisao/la:Mogao bih se sloziti, ali recimo da su kvalifikacije slicne onim kosarkaskim. Kada realno pogledas sve kvalifikacija i baraze, onda shvatis da mi jednostavno nikad nismo imali kvalitet za nesto vise. Tako ti je i danas, i da prodjes do baraza, opet ti je na glavu. Jednostavno, IHF i EHF su najgore sportske organizacije koje "manjim" ne daju ni jedan posto izgleda za prolaz. Pa pogledaj samo ovo, cuj igra se od 2. do 11. januara cetiri kola kvalifikacija. Cirkus...
Jeste da su i organizacije cirkus i da je teško proći na EP, ali rijetko kad da je rukometna selekcija igrala u najjačem sastavu, uvijek su bile neke afere (zbog toga mi je najviše krivo). Imam osjećaj da su i oni motivisani kao nikad, jer nakon uspjeha košarke i nogometa oni ostaju kao najgori kolektiv.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 03 jan 2014, 01:18

A eto,ja imam dojam da je ova ekipa bas homogena i dobro izbalansirana. Cini mi se da ima ogroman potencijal. Al i dalje je najveca boljka psihicki momenat,kao i do sad.

Sent from my HTC One mini using Tapatalk
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 03 jan 2014, 02:00

Ne treba se nista zavaravati, sa ovom novom selekcijom nama je veliki uspjeh i plasman u baraz al odlazak na SP bi ipak bio prevelika senzacija, ravna recimo tome da je Island npr izbacio Hrvatsku u barazu za SP u Brazilu u fudbalu.

Al nama bi znacio mnogo i ponovni plasman u baraz da opet dignemo popularnost ovog sporta jer je medijski jako jako slabo popraceno, bar ne kao prije dok je RK Bosna bila redovni ucesnik LP i kad je okosnica reprezentacije bila bas ta generacija Bosne.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 03 jan 2014, 06:59

Nakacio Sam se name net I odgledao zadnjih 15 min. Odbrana Nam je u trenutcima katastrofalna, nadam se da ce se to popraviti. Sto se tice atmosfere plafon nemoze bolje, fino je vidjeti dvoranu kao sibica punu, iako je manja dvorana, kamo srece da imaju tribine i iza golova.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

WakaFlocka
Kontakt:

Post Postao/la WakaFlocka » 03 jan 2014, 14:44

ima li igdje snimak tekme da pogledam u miru, sinoc je u dvorani bilo napeto do Boga..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 jan 2014, 15:04

Svaka čast momcima koji su sinoć bili u Vitezu.
slika

slika
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 03 jan 2014, 15:43

Gledajući ove dvije tekme protiv Portugala i Latvije, ne očekujem nešto previše u gostima, samim time ni odlazak u baraž. Vodim se mišljenjem ako smo ih jedva kući dobili da nemamo puno toga tražiti u gostima. Ipak čitajući ove izjave selektora koji je po meni preoptimističan ima neke nade. Valja nama pobijediti Latviju u gostima i plus sa Portugalom će biti škakljivo.
Mes Que Un Club

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 03 jan 2014, 17:38

zizu1991 je napisao/la:Svaka čast momcima koji su sinoć bili u Vitezu.
slika

slika

Ima li gdje video ovog kortea kroz Vitez? Po ovim slikama i po onome sto sam vidjeo na TV-u za vrijeme tekme izgleda bila je fina ekipica fanatikosa. ;)
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 03 jan 2014, 20:42

Evo video kroz Vitez
" onclick="window.open(this.href);return false;
Mislim da je ovo samo 1 dio ekipe,na ovim slikama tu je i Legion,udruzili se za ovu tekmu sto je bilo odlicno jer znamo kako je bilo na fudbalskim ko je bio,BHF po brojnosti najveci na sjeveru,ovih Legiona na jugu i jos par grupa i razlicito se pjevalo,jucer ekstra atmosfera i ja sam usao tek oko pola 5,steta sto nisam ranije :D .
Imam osjecaj da bi sada na svim tekmama neovisno o sportu mogla biti odlicna atmosfera u bilo kojem gradu :D
Ako neko ima snimak neka okaci da vidimo :D

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 03 jan 2014, 21:54

totasef1 je napisao/la:Ne treba se nista zavaravati, sa ovom novom selekcijom nama je veliki uspjeh i plasman u baraz al odlazak na SP bi ipak bio prevelika senzacija, ravna recimo tome da je Island npr izbacio Hrvatsku u barazu za SP u Brazilu u fudbalu.

Al nama bi znacio mnogo i ponovni plasman u baraz da opet dignemo popularnost ovog sporta jer je medijski jako jako slabo popraceno, bar ne kao prije dok je RK Bosna bila redovni ucesnik LP i kad je okosnica reprezentacije bila bas ta generacija Bosne.
Slažem se,ali eventualno da se plasiramo u baraž mislim da bi najbolje bilo da se igra u Areni Zenica jer je realno najbolja u državi,a i sigurno bi bila odlično popunjena.Nije mi jasno što se dosada toliko izbjegavala za utakmice repke.
''Neka me mrze samo da me se boje''

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 04 jan 2014, 00:43

Ja ne znam zasto ali ja sam zadovoljan ovime. U rukometnom savezu se treba prvo zavest mir u kuci da bi mi napravili iskorak... meni se ova klapica svidja bore se , ako nista makar ne gube tekme kad sve krene po zlu. Mislim da mozemo do baraza , litvanci su slabo igrali odbranu dok smo pravili brze akcije u prvom p, drugo slabo nema sta. Nakon duze vremena sa nestrpljenjem cekan rukometnu tekmu ako nista ovaj remont makar ukazuje na volju selektora da nesto uradi meni je to ok !

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 04 jan 2014, 01:10

hule_barca je napisao/la: Valja nama pobijediti Latviju u gostima i plus sa Portugalom će biti škakljivo.
Pobjeda u Latviji znaci plasman u baraz 99,9% (0,1 zbog utakmice sa Estonijom)

Portugal bi u tom slucaju bio nebitan.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 jan 2014, 01:51

Razbojnik je napisao/la: Pobjeda u Latviji znaci plasman u baraz 99,9% (0,1 zbog utakmice sa Estonijom)
A nije nimalo nerealno očekivati pobjedu u Latviji, na mene nisu ostavili nikakav utisak, malo bolji selektor sa boljim tajmingom za izmjene i minute odmora bi onu Latviju nabio desetak razlike ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 04 jan 2014, 02:09

Stvarno ne mogu da vjerujem da je ovako tesko naci podatce o (nasim?) igracima. Da li to bila prica o A ili U21-reprezentativcima ista stvar... :? :? :?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 jan 2014, 02:12

Pa pitaj ovdje šta ti treba, ima dosta rukometnih radnika koji će ti reći
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 jan 2014, 02:25

legenda reala je napisao/la:
Razbojnik je napisao/la: Pobjeda u Latviji znaci plasman u baraz 99,9% (0,1 zbog utakmice sa Estonijom)
A nije nimalo nerealno očekivati pobjedu u Latviji, na mene nisu ostavili nikakav utisak, malo bolji selektor sa boljim tajmingom za izmjene i minute odmora bi onu Latviju nabio desetak razlike ;)
i ja isto stojim iza ovog posta. Sreca nas je izvukla, Latvija po kvaliteti nam nije nikako dorasla, ali eto, kad imas ovakve takticare, sve je moguce.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 04 jan 2014, 02:28

legenda reala je napisao/la:
Bas to, ja ne znam sta je on radio sa ona 2 pivota u igri, tu smo se mogli odlijepiti na nedostiznu razliku.. i jos nekih par odluka.. realno smo bolji od njih

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 jan 2014, 02:39

drugi pivot je bio zamjena za Savića neki pet minuta, kao pokušavao je Nikoli napraviti prostor, mali Burić da zatvori onog gorostasa njihovog koji je drugo poluvrijeme igro na Nikolinoj strani odbranu pa ovaj nije uputio šuta kako treba od umora, a Terziću stručnjak dao pet minuta u napadu da igra i to na neprirodnoj poziciji desnog beka :roll: :roll:

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 04 jan 2014, 12:22

Portugal bi u tom slucaju bio nebitan.
A da upravu si, ako izgubimo onda nas jedino izvlači pobjeda u Portugalu i pobjeda Portugalaca u Latviji.
Mes Que Un Club

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.