FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 02 apr 2010, 12:56

slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 13:03

slika

Rođen 15. jula 1955. u Rahićima, Brčko (BiH)

Jedan od najboljih igrača tuzlanske "Slobode" u istoriji kluba. Bio je lijevo krilo koje je centriralo tako da se ponekad činilo da je ispred gola dovoljno postaviti drvo i da će se lopta odbiti od stabla i ući u gol.

Za reprezentaciju SFRJ nastupao na devet mečeva. Debitovao je 30. januara 1977. u Bogoti protiv Kolumbije (1:0), a poslednji put za "plave" nastupio 23. aprila 1983. u Parizu protiv Francuske (0:4). Imao i tu nesreću da se nakon olimpijade u Moskvi 1980, gde je po mnogim ocenama bio proglašen za najboljeg igrača, razboli od tuberkuloze, s kojom sam se do kraja karijere teško nosio.

Nastavio karijeru u turskom Besiktas JK, gde mu je trener bio legendarni Branko Stanković.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 apr 2010, 13:05

Iskaznica RSD Sloboda, neka vas ne prevari godiste jer je fudbalski klub nastao prije sportskod drustva.
FK Sloboda je osnovana 1919.
slika
:shock: :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 02 apr 2010, 13:07

harry_90 je napisao/la:slika

Jedan od najboljih igrača tuzlanske "Slobode" u istoriji kluba. Bio je lijevo krilo koje je centriralo tako da se ponekad činilo da je ispred gola dovoljno postaviti drvo i da će se lopta odbiti od stabla i ući u gol.

Za reprezentaciju SFRJ nastupao na devet mečeva. Debitovao je 30. januara 1977. u Bogoti protiv Kolumbije (1:0), a poslednji put za "plave" nastupio 23. aprila 1983. u Parizu protiv Francuske (0:4). Imao i tu nesreću da se nakon olimpijade u Moskvi 1980, gde je po mnogim ocenama bio proglašen za najboljeg igrača, razboli od tuberkuloze, s kojom sam se do kraja karijere teško nosio.

Nastavio karijeru u turskom Besiktas JK, gde mu je trener bio legendarni Branko Stanković.
Toliko si napisao o igracu, i izostavio ime :roll:

Dzevad Secerbegovic.
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 13:11

1921 je napisao/la:

Dzevad Secerbegovic.
1921 je napisao/la:

Dzevad Secerbegovic.
Zar je bilo potrebno ime stavljat,zna se ko je :)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 apr 2010, 13:12

Pa dobro svaki navijac slobode cim vidi sliku zna o kome je rijec .... HORA HORA SECERE :)....kafa gajbu piva sljusti tada je jos bolji na terenu :)
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 02 apr 2010, 13:12, ukupno mijenjano 1 put.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 apr 2010, 13:12

Fudbaleri Slobode kod druga Tite
slika

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 13:16

slika
Prva uprava Slobode,tadasnjeg Gorki iz 1919 god.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 13:26

slika

JUSUF HATUNIĆ (1950.), stup obrane tuzlanske Slobode i beogradskoga Partizana te živi dokaz kako viškovi znaju biti tragičniji od manjkova. Hatuniću, naime, ničega nije falilo, ni sluha, ni pameti, ni nogometnih znanja, ali je za sport kojim se bavio i za vrijeme u kojem je igrao naprosto bio prejak. U jednom ne pretjerano grubom startu slomio je nogu mladom igraču Partizana Zoranu Raciću, koji se nakon toga više nikada nije vratio na nogometni travnjak. Hatunića su se plašili protivnički napadači, iako nije bio među grubljim braničima u Prvoj saveznoj ligi, ali je imao nešto što nije nitko drugi, što je možda koristilo timovima za koje je igrao, no istovremeno je štetilo samoj igri. Pojavio bi se kao srednjoškolac među prvačićima koji igraju lopte, a to nikada dobro ne izgleda. Kao i većina velikih i jakih ljudi, Hatunić je u duši bio mekan čovjek. Umro je rano i za sobom ostavio sasvim dovoljno tuge za trojicu običnih. Više ga se žalilo kao čovjeka nego kao fudbalera, što je, u svakom slučaju, kompliment. Jusuf je treba napomenuti i 2 godine bio kapiten reprezentacije Jugoslavije,na onoj utakmici protiv Španjolaca, kada je Juanito dobio flašu u glavu, Jusuf Hatunić je sa svoje polovine terena raspalio prema golu Miguel Angela i pogodio. Engleski sudac poništio je pogodak iz samo njemu jasnih razloga. Možda zato što nije normalno da čovjek tako jako udari loptu.Hatunicev gol, sa te utakmice je nevjerovatan, a i on je bio igrac, kakav se nikad vise nije video na nasim terenima!!!
Strasan, u najbukvalnijem smislu te reci...
Sve u svemu, igraci te Stare Jugoslavije, bili su, kako se to sad u Beogradu kaze - LIKOVI, odnosno, svaki ponaosob, imao je nesto specificno, posebno, tehniku, skok, sut, dribling, snagu, ostrinu, grubost, lukavost...
Ovi danasnji samo nesto trce, a i to im ne ide bas najsjajnije...

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 13:34

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 apr 2010, 14:00

Ma kolika se nepravda vodila prema nama i zbog ceg anismo mogli biti prvaci upravo je Htunic dokac..... pa on nije kriv sto je slomljena noga Zoranu mladoj nadi partizana ........ Hatunic je na loptu izbijao glavom, a mladi zoran volejom zelio loptu udariti i tako pokupio na volej Hatunicevu glavu.Koliko je taj covjek bio snazan on se samo nakon tog udarca umio, a mladi Zoran vise nikad nezaigra.... Partizan u tom komunizmu je Hatunica dobio dozivotnu iz razloga jer su izgubili najvecu mladu nadu jugoslovenskog fudbala.Eto kolika se neoravda vodila prema i zasto ustvari nismo nikad bili prvaci.Uvjek smo svoje dobre igre morali skupo placati.Sada neka neko dodje i kaze da Sloboda je ekipa koja nije bila cjenjena.....Ja sam prije cinimi se 10 -11godina u Split isao sa rajom u onom periodu kada je Hajduk igrao sa Malorkom u cup uefa. Bili smo na moru i onda smo svratili do splita posto je bila ta utkamica i naranvo bio sam u Slobodinom dresu.Zadesili smo se u jednoj navijackoj prodavnici gdje su se kupovali rekviziti i pita me covjek d amu dam dres slobode da ce on meni dati baklje, dres hajduka i td... ja naranvo nisam to prihvatio jer mi je to bio onaj orginal dres Kapin iz 1998-1999 godine, kada sam g auhvatio u Lukavcu i zamal se zbog njega nisam zaklo na onu zicu na ogradi stadiona u Lukavcu... fakat zica me zamal zaklala nije ko kad 100 dusa ti za vratom hvataju dresove :).....I tako lik mi trazio taj dres kojeg nisam zelio dati i poceo mi pricati kako je uvjek volio u svoje vrijeme pratiti igre Slobode. Svidjao im se nacin kako su igrali i kaze da su mogli pobjediti svakoga kada su htjeli i kada im je dozvoljavao sudija. :) ... Ipak kad jedan tako stari navijac prica o tvom klubu nesto veliko, svakako da covjeku bude mnogo drago :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 14:01

Iz Slobode poručuju: U Gradačcu nećemo izgubiti
Sutra se na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu igra četvrti po redu kantonalni derbi između domaće Zvijezde i tuzlanske Slobode.

Sloboda je nijansu uspješnija jer ima dvije pobjede u duelima protiv Zvijezde i to obje na domaćem terenu, dok je Zvijezda prošle godine na svom stadionu golom Savića bila bolja rezultatom 1-0.

Međutim, za razliku od prošle godine, kada su ova dva tima stanovali u gornjem dijelu tabele, ovaj put je to derbi začelja, bodovi su i jednima i drugima prijeko potrebni u borbi za opstanak.

Zvijezda i Sloboda imaju isto bodova, po 24, s tim da ekipa iz Gradačca ima nešto bolju gol razliku pa se nalazi poziciju ispred Slobode, odnosno na 13. mjestu.

Šef stručnog štaba Slobode, Vlatko Glavaš bio je oprezan u davanju izjava pred derbi u Gradačcu jer je očigledno svjestan da njegov tim očekuje teška utakmica.

Očekujem utakmicu punu trke na terenu i borbu za svaku loptu. Svjesni smo koliko nam znači ova utakmica i mislim da će moji igrači dati zadnji atom snage za pozitivan rezultat ali neka pobijedi bolji. Igrat ćemo napadački, počet ću sa dva špica i vjerujem da u Gradačacu možemo zabiti gol. Ukoliko bi došli do pobjede, najavili bi konačni bijeg sa dna tabele. Idemo se nadigravati i mislim da u Gradačcu nećemo izgubiti, rekao je Vlatko Glavaš za Sportin.ba.

Veznjak tuzlanske Slobode, Tarik Okanović optimističan je što se tiče sutrašnjeg gostovanja na Banja Ilidži.

Spremni smo i jedva čekamo istrčati na teren, nije bitno ko će igrati, svi smo svjesni šta nam ova utakmica donosi i želimo ostvariti dobar rezultat. U tim malo težim domaćim utakmicama protiv Sarajeva i Širokog smo bili pod manjim pritiskom ali smo te utakmice riješili u svoju korist. Sada bih rekao da je pritisak na Zvijezdi koja mora slaviti a mi to možemo iskoristiti. Mislim da ćemo u Gradačcu igrati kao pred domaćom publikom s obzirom da se najavljuje dolazak 500 do 1000 naših navijača u Gradačac. U Tuzli o toj utakmici pričaju kao da se igra na našem terenu. Mislim da nošeni podrškom naših navijača, sutra možemo do pobjede, kazao nam je Okanović.

Vlatko Glavaš na raspolaganju ima sve igrače osim Alvina Karadže koji je upitan zbog povrede i kako saznajemo, svoju će šansu čekati s klupe za rezervne igrače.

Utakmica između Zvijezde i Slobode igra se sa početkom u 16 sati a pravdu na Banja Ilidži, dijelit će Goran Paradžil iz Ljubuškog.

ronaldo9
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo9 » 02 apr 2010, 14:17

sutra 1:1, poluvrijeme 1:0 za Slobodu

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 apr 2010, 14:24

ronaldo9 je napisao/la:sutra 1:1, poluvrijeme 1:0 za Slobodu
Sutra poluvrijeme 0:2 , a kraj .0:1 pobjeda Slobode.
:roll: :mrgreen:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 14:40

Zvijezda-Sloboda prvo poluvrijeme X,kvota 1.50 :D jer uvijek odigraju 1 poluvrijeme nerijeseno,sutra 1:1 :D dobro je da smo kompletni pred mec,jos samo da Glavas ih sredi da odigraju napadacki,bice dobro,mada kad bi uzeli Zvijezdu,vec bi jednim dijelom osigurali opstanak,onda imamo 2 protiv Prijedora i Olimpika na strani,ako Modrica istupi onda dobijamo od njih 3 boda,al slaba nafaka da ce istupiti iz lige.

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 02 apr 2010, 17:25

Ma ne brinite se, imam neki osjecaj da cemo izvuci bod na banjoj Ilidzi. valjda ce se to i ostvariti.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 18:21

AulleTa je napisao/la:Ma ne brinite se, imam neki osjecaj da cemo izvuci bod na banjoj Ilidzi. valjda ce se to i ostvariti.
Ma samo da ne izgubimo od Zvijezde,i da ne bude povrijedjenih,onda protiv Zrinjskog :D jedva cekam :D

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 02 apr 2010, 18:41

harry_90 je napisao/la:
AulleTa je napisao/la:Ma ne brinite se, imam neki osjecaj da cemo izvuci bod na banjoj Ilidzi. valjda ce se to i ostvariti.
Ma samo da ne izgubimo od Zvijezde,i da ne bude povrijedjenih,onda protiv Zrinjskog :D jedva cekam :D
I ja, treba se izboriti za bolje sutra !
Spammer

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 19:02

AulleTa je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:
I ja, treba se izboriti za bolje sutra !
Ja mislim da ce se nakon Zrinjskog se dosta znati,dal idemo u 2 ligu,ili ostajemoo,nekako mi je ta tekme odlucujuca po meni.

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 02 apr 2010, 19:40

Da, slazem se, ali koliko samo puta nam je Zrinjski uzeo bodove na nasem terenu ?
Spammer

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: klasik i 5 gostiju.