Čist penal, ali da je Thuram počeo padati prije nego ga je Martinez pokupio i to stoji

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Ja sam gledao utakmicu na SKY-u, kao i @Pale i tada sam na prvu bio frapiran sudijskom odlukom, a i iznenađen da jedan od najboljih njemačkih komentatora ne dovodi odluku opće u pitanje. Poslije kada sam pogledao još po koji put situaciju, jeste da sam se uvjerio da nije klasična Fehlentscheidung, ali je penal na granici. Mislim Martinez je definitivno dotakao loptu i malo je odgurno. Ne slažem se s tobom ako smatraš da Martinez nije imao kontakta s loptom, jer jučer se isto dalo čuti kako se prilikom analiza na tv-u spominjalo da je bio blagi kontakt s loptom. E sada jeste bilo naravno kontakta između Martineza i Thurama i ovaj drugi i jeste pao preko Martinezovih nogu. Ali po meni itekako igra ulogu da je Martinez imao kontakta s loptom mrvicu prije kontakta s igračem, što nije beznačajno.ledar je napisao/la: ↑08 dec 2019, 11:22Razumijem zašto effe_sa misli da je Martinez izbio, gledano iz kuta u smjeru lopte i ja sam to mislio jer čini se kao da lopta dobiva dodatno ubrzanje kao da je izbijena, no uvećani snimak iz kuta okomitog na smjer kretanja lopte jasno pokazuje da je Thuram prije stigao i da Martinez kasni možda desetinku sekunde. Penal čist ko suza.
Bayern Schalke - Dva čista nesvirana penala za Schalke.
A ako je nešto pozitivno, onda je to da Bayern, a kako se zna nerijetko spominjati, uopće i nema neki bonus ko sudija, kao npr što imamo slučajeve u određenim drugim ligama petice, gdje se određenim velikim ekipama kod imalo ozbiljnijih kontakata moraju svirati penali. Tako da tu mislim opšte Bayern nije povlašten i da je po tom pitanju bar većina stvari poštena. A da će se naći sudijske greške i u korist i kontra Bayerna, to svakako da, kao što je slučaj i s drugim klubovima.
A naravno da je bilo drugih situacija, mnogo drastičnijih, gdje smo znali u BuLi vidjeti farsu i sa sudijama i VAR-om. Tako da oko onog jučer se mogu razmijeniti mišljenja, ali u suštini nije vrijedno neke dalje pretjerane diskusije...![]()
Ovo vam sada jeste definitivno udarac u borbi za LP. Ali na kraju može i presuditi što ipak ekipe poput Leverkusena i RB Leipziga imaju i veći kvalitet, posebno veću širinu u kadru. Tako da bi za Gladbach plasman u EL bio svakako uspjeh. Samo eto blizu ste bili LP (zapravo i dalje niste daleko). Pozitivno je što se danas možete nadati u nas , jer ako dobijemo Leverkusen onda se nije puno toga za vas promijenilo. Postoje i dalje šanse za LP, ali jeste sinoć ono bilo posrtanje. Iako Freiburg je toliko dobro disciplinovana ekipa i tako znaju čvrsto odigrati, da su totalno nezgodni za protivnika. I drugim velikim ekipama su otkidali bodove.Pale_Companion je napisao/la: ↑05 jun 2020, 22:39S ovim porazom mislim da je 90% izgubljena LP.
Dobar meč u prvom poluvremenu ali glupost Plea-e i loši taktički potez su nas koštali bodova na kraju nažalost.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.