Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

pobjedesve
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la pobjedesve » 24 nov 2014, 18:33

mirzatele je napisao/la:
pobjedesve je napisao/la:
Head je napisao/la:
Zaninljivo kako je sad Dzeko najbolji napadac a do jucer mu savjetov'o da ide u Southampon...
Nije mu savjetovao da ide u Southampton
Nek ide u Southampton i igrat će stalno
:hmmmmm:
klasicno izvlacenje rijeci iz konteksta, i uzimanje onoga sto tebi treba a ne citavog komentara ili govora. I to sad duplo
a... pehari su tu

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 24 nov 2014, 18:33

anonymousHD je napisao/la:Koliko nepotrebnih stranica, a Amar Osim će biti selektor. :yawn:
:thumbup:
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 24 nov 2014, 18:39

anonymousHD je napisao/la:Koliko nepotrebnih stranica, a Amar Osim će biti selektor. :yawn:
Nek bude, svakako je reprezentacija poligon za neprovjerene strucnjake.
1946

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la JoseMourinho » 24 nov 2014, 18:50

propuh je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: A to je ono što te žulja sve ove godine, e jbg, kako stvari stoje, opet ćeš ostati kratkih rukava.

I ono najzanimljivije, Prosinečki valja, a Osim ne valja.
Amara Osima, i Roberta Prosineckog u istu recenicu u svijetu fudbala moze staviti samo fudbalska ameba, odjavi se imidijetli.
Ovo si 100% u pravu kao strucnjak zuco mora jos dosta pure pojesti da bi dostigao Amara, e sad sto smo mi "glupi Bosanci" pa sve sto dolazi iz vana je bolje od naseg je drugi par rukava.
Zato i jesmo tu gdje smo i pored bilo kojeg imena sto se vrti oko reprezentacije spominjati zucu je sramota.
Upravo tako, glupi bosnjo al bas, nek valja Robert nama jer jbg on nije nas :clap:

A oko vahe serete bas, čovjek je fino reko doći ce na sastanak, ne znam sta ocekujete izjavu preuzimam? Pa nije lud jer i sam zna da to nije sigurno, kulturno čovjek izbjegava odgovor, al vi ga svi nadjete na svoj način iako on još ne postoji ;)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 nov 2014, 18:55

velez_mostar je napisao/la: Amara Osima i Roberta Prosineckog u istu recenicu u svijetu fudbala moze staviti samo fudbalska ameba, odjavi se imidijetli.
Kakvom svijetu fudbala? Ovdje se govori o kandidatima za selektora, ne o nekakvom svijetu fudbala.

Nek nam selektor bude Pele ili Maradona, oni pravo dobro kotiraju u svijetu fudbala.

HarisHelic
Kontakt:

Post Postao/la HarisHelic » 24 nov 2014, 19:03

http://www.spo" onclick="window.open(this.href);return false; rt.ba/fudbal/prosinecki-doputovao-u-azerbejdzan/

Ne kvari on nama posao, nego Susicu :rol: :rol: :rol: :rol:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 24 nov 2014, 19:07

HarisHelic je napisao/la: Ne kvari on nama posao, nego Susicu :rol: :rol: :rol: :rol:
Nije to tako jednostavno druze. Tamo bi zaradio bar 3x vise nego kod nas samo nebi imao mogucnost da skoro ista puno promjeni. A ovako zivio bi gdje i sada zivi. A sa nekim uspjehom ove selekcije ( koji je realan - zlatna generacija ) bi sebi jako povecao cijenu i postao bi jako zanimljiv klubovima iz lige5 i jacim selekcijama. Zna to Prosinecki sve jako dobro. ;) Tako da nisu pare jedino bitne. Sto se tice Vahe njemu za razliku od Robija ova selekcija nije potrebna da bi dobivao ponude iz poznatijih klubova tako da bi bilo logicnije da gleda gdje ce vise zaraditi ( a to je sigurno naprimjer Egipat ) osim ako nije patriota sto se svi nadamo da jeste.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 24 nov 2014, 19:13

Sta je sad ovo pisu portali da je Vahid prvi izbor, a onda Magat, Sliskovic ?

Jos ovaj belgijanac sad.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

joey
Kontakt:

Post Postao/la joey » 24 nov 2014, 19:15

Vaha - yebo trenera koji ce reprezentaciju voditi preko kur.ca, a to se po njegovim izjavama da zakljuciti. Ma kakvi god da su razlozi za to, on ne moze biti trener trenutno jer ta veza bi pukla nakon 2-3 kola.

Magath bi bio najbolje rijesenje jer ima iskustva vise nego svi spomenuti kandidati. Prednosti njemu pored toga idu i jer je Svabo i lakse bi se prilagodio nasima koji igraju BL.

I na kraju moj favorit je Amar Osim cisto iz razloga jer bi pola drzave kompleksasa odgrizlo sebi muda. Oni sterilni, a zene im neugnate pa bi bilo veselo :tralala:
sedmi pokusaj...

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 24 nov 2014, 19:19

Sliskovic u top 3 sada :lolno: :rol: :rol: :rol:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 24 nov 2014, 19:23

dubrovnik je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Niti jedna država nema tako zamršene strukture u svim sferama života kao mi. Politika i nacionalni ključ su upetljani u skoro sve, počevši od vlasti preko kulture do sporta itd. i to je velika boljka ove države, što je dobrim dijelom i koči u razvitku i napredovanju. Ono što Vaha želi jeste potpuna sloboda, bez miješanja bilo kojeg vida politike u njegov posao, a Savez mu to vjerovatno ne može ili neće da ponudi, imaju takav princip koji očigledno ne žele mijenjati, što je Baković jasno i rekao u emisiji, pa čak ni zbog Vahe i na tome će se sva ova priča vjerovatno i završiti.
A u Dinamu ima punu slobodu. Ajde molim te zadnji put ga izvrsni predsjednik zamalo nije istuko. Lezao je u bolnici poslije njihovog razgovora i glumio zrtvu. Rekao je da mu je i psovao mater. Ponovan odlazak u Dinamo bi bio degutantan cin.
Pa naravno da nema, i slažem se s tim da bi bilo i više nego ružno da ode tamo nakon svega, ali nekako mislim da od toga neće biti ništa i zato se nisam ni fokusirala na to niti to uzimala u obzir. Mudar je on i u ovom davanju izjava, one uvijek ostavljaju prostora za više varijanti tumačenja.
Zadnja izmjena: DragonGirl, dana/u 24 nov 2014, 19:25, ukupno mijenjano 1 put.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 nov 2014, 19:24

velez_mostar je napisao/la:
calcio je napisao/la:Hajd' sto lupas gluposti, @velez_mostar, ali sto druge forumase omalovazavas i vrijedjas... I mani se floskula kao sto su "prati moderan fudbal". Eto ti znas sta on prati, pratio si pazljivo njegov rad u Karabuksporu ili gdje je vec radio.
Ne, nego sam u toku SP u Brazilu pratio emisije na HRT-u u kojem je cesto ucestvovao, i nacin na koji on vidi fudbal, a i sve ono sto je prosao u karijeri mi daje za pravo da vjerujem u njega, a i dobro znamo ko je on bio, i nacin na koji je igrao (mada ovo nema veze sa trenerskim poslom, moze se dosta izvuci iz toga pod cijim palicama je sve igrao).
Ima lik i ulice u sebi, ima karizmu, ne moze mu niko nista reci jer ce svima usta zacepit', za razliku od Amara koji ne bi ni ovo malo uradio da mu nije "babe".

Virgo, nemam problem sa odnosom Sarajlija prema BiH, samo je cinjenica da je jedna strana glavnog grada podrzavala Susica zbog FK Sarajevo, i sada druga strana to isto radi zbog Osima, ne gledajuci sta je najbolje za reprezentaciju.
Gledam samo ono sto je dobro za repku, ne moze Amar jednom Pjanicu, i Begovicu nista reci, on bi ih gledao kao nekoga od koga bi autogram trazio, dok bi im Prosinecki obadvojici pokazao pokoji potez, i rekao kako je to bilo igrati u najvecim klubovima svijeta, pri tome cineci bitnu rolu u istim.

Cak mi ni Vaha sa ovim pristupom "ko sam ti k'o ja" ne odgovara, i u startu bi ga zbog ovoga izolirao, tako da bi bilo dobro Prosineckom dati podrsku, s tim da ne gura mlin na svoju vodu (da igrace koji bi mogli igrati i za nas i za Hrvatsku ne ignorira, i gura ih u svoju maticu), mada cisto sumnjam da je takav profil.

Vidim, opet ste izmigoljili, Calcio i Virgo, je li vas stid imalo nakon svega sto ste poturali na forumu, je li vas stid napisati bilo sta, pogotovo dati sebi za pravo da gurate neke nove selektore!?

blackmundir
Kontakt:

Post Postao/la blackmundir » 24 nov 2014, 19:27

joey je napisao/la:Vaha - yebo trenera koji ce reprezentaciju voditi preko kur.ca, a to se po njegovim izjavama da zakljuciti. Ma kakvi god da su razlozi za to, on ne moze biti trener trenutno jer ta veza bi pukla nakon 2-3 kola.

Magath bi bio najbolje rijesenje jer ima iskustva vise nego svi spomenuti kandidati. Prednosti njemu pored toga idu i jer je Svabo i lakse bi se prilagodio nasima koji igraju BL.

I na kraju moj favorit je Amar Osim cisto iz razloga jer bi pola drzave kompleksasa odgrizlo sebi muda. Oni sterilni, a zene im neugnate pa bi bilo veselo :tralala:
naravno da bi je vodio preko neke stvari kada bi doslo do mjesanja pojedinaca u njegov rad i samog odabira igraca,,,upravo zbog toga i nece covjek da se veze sa maloumnicima,nece ni da zapocinje nesto sto nebi uspjelo...a sto se tice amara osima,e to bi bilo dno dna kada bi doticni gospodin preuzeo reprezentaciju...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 nov 2014, 19:32

blackmundir je napisao/la:a sto se tice amara osima,e to bi bilo dno dna kada bi doticni gospodin preuzeo reprezentaciju...
Zašto su Prosinečki, Hadžibegić, Slišković ili Baždarević bolji od Osima?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 24 nov 2014, 19:34

Vaha da ne želi sjesti ni pod kakvim uslovima na klupu reprezentacije, jasno bi to rekao. Ovako, izjave su mu u celofanu, vjerovatno se ograđuje ako pregovori propadnu, u fazonu, reda radi sam ispoštovao pregovore. Lafinaš je on veliki i lisac. Ima on u glavi svoje uslove, pa konta, ako mi ih ispune, zašto ne. Pitanje je samo, jesu li mu uslovi imalo realni za naš Savez?

Ako s Vahom propadnu preogovori, novi selektor je Amar Osim. Živa istina, svijet mi rek'o. :D

HarisHelic
Kontakt:

Post Postao/la HarisHelic » 24 nov 2014, 19:35

Ajax je napisao/la:
HarisHelic je napisao/la: Ne kvari on nama posao, nego Susicu :rol: :rol: :rol: :rol:
Nije to tako jednostavno druze. Tamo bi zaradio bar 3x vise nego kod nas samo nebi imao mogucnost da skoro ista puno promjeni. A ovako zivio bi gdje i sada zivi. A sa nekim uspjehom ove selekcije ( koji je realan - zlatna generacija ) bi sebi jako povecao cijenu i postao bi jako zanimljiv klubovima iz lige5 i jacim selekcijama. Zna to Prosinecki sve jako dobro. ;) Tako da nisu pare jedino bitne. Sto se tice Vahe njemu za razliku od Robija ova selekcija nije potrebna da bi dobivao ponude iz poznatijih klubova tako da bi bilo logicnije da gleda gdje ce vise zaraditi ( a to je sigurno naprimjer Egipat ) osim ako nije patriota sto se svi nadamo da jeste.
Nisi me shvatio. Prosinecki kvari posao Susicu tako sto ide da potpise za Azerbejdzan, ako je ovo istina. Znas da je Suhi govorio da je imao ponude Azerbejdzana.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 24 nov 2014, 19:36

Magat tek nece pozvati Tanakovica, Arslanagica, Stilica i masu ostalih igracina, a vi se tjesite da on zna Dzeku i Misimovica i da je to sve sto treba. Jos kad dovede svoje skupe pomocnike i saradnike, a da ne pricamo o nasem mentalitetu i svemu ostalom.

Stranac nam ne treba to bi bila kobna greska iz MNOGO razloga.

Isto vazi za ovog belgijanca i slovenca !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 nov 2014, 19:40

Elegant je napisao/la:Magat tek nece pozvati Tanakovica, Arslanagica, Stilica i masu ostalih igracina, a vi se tjesite da on zna Dzeku i Misimovica i da je to sve sto treba. Jos kad dovede svoje skupe pomocnike i saradnike, a da ne pricamo o nasem mentalitetu i svemu ostalom.

Stranac nam ne treba to bi bila kobna greska iz MNOGO razloga.

Isto vazi za ovog belgijanca i slovenca !
A sto ne bi? :D

Magath grabi sve sto moze dobiti, ne cudite se ako bi se pojavilo 30 igraca na okupljanju. :urnebes:

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 24 nov 2014, 19:41

Odnos prema dijaspori i talentima ce dosta uticati na polozaj novog selektora.
Sjetite se da je Susic, popularnost medju hard core navijacima, poceo gubiti neodgovornim odnosom prema Seferovicu, Hajrovicu ,Kolasincu, da je sapunica sa Hajrovicem, bila jedan od prvih ozbiljnih konflikata na relaciji Dzeko - Susic, sto je bio i pocetak pada...Da ne govorim o pozivima familiji i slicnim "manevrima".
Na to treba obratiti paznju, ko god bio selektor, siguran sam da bi pridobijanjem, npr. Tankovica, dobio veliki kredit.
To je ono sto me brine kod "stranaca", bojim se da ne bi imali taj odnos i da bi se koncetrisali na ono sta imaju, a za nas je dalje gubljenje igraca , ravno katastrofi.

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 24 nov 2014, 19:41

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.