Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
Zato svaki dan čujemo ublehe tipa 'oni su hladni, mi imamo dušu, temperament', 'ne znaju oni uživati, samo rade', itd, itd.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ovaj Faruk je ekstra momak inače, ne znam šta mu je onaj Šepić trebao 
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
A oni najveći alkosi u istoriji čovječanstva.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ne znaju oni šta je ćejf, ja s posla pa roštilj i polovku....
A radi od 6-6, u međuvremenu ljudi skraćuju radnu sedmicu na 30 sati
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Problem je u odnosu prema zajednici i ravnodusnosti prema promjeni mentaliteta.
Puna usta moralnih pridika a magistrale vrve od otpada, vecina gleda da policiji prosmugla cvaju...
Takve olaksice su pogubne jer se bjezi od odgovornosti. Dok se ne usadi taj osjecaj krivice za djela van ociju javnosti ovdje nema napretka.
Obrazovanje je jedan od nacina poboljsanja ali i tu ima prepreka jer znam masu obrazovanih cije ponasanje je nivo orangutana.
Puna usta moralnih pridika a magistrale vrve od otpada, vecina gleda da policiji prosmugla cvaju...
Takve olaksice su pogubne jer se bjezi od odgovornosti. Dok se ne usadi taj osjecaj krivice za djela van ociju javnosti ovdje nema napretka.
Obrazovanje je jedan od nacina poboljsanja ali i tu ima prepreka jer znam masu obrazovanih cije ponasanje je nivo orangutana.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Zbog Armena, Asiraca, Grka i genocida.
Nullius in verba
Nije problem obrazovanje već odgoj. Dva suprotna pojma.Asteriks je napisao/la: ↑25 jan 2020, 11:51Problem je u odnosu prema zajednici i ravnodusnosti prema promjeni mentaliteta.
Obrazovanjem se razvija kriticko razmisljanje, logika te mijenja percepcija.
Odgoj nosis iz kuce ali milje doprinosi formiranju licnosti. Zbog nekog ugleda radis stvari za koje znas da nisu moralne.
Pravila ponasanja su zaokruzena obicajima neke sredine a to je tesko promjeniti, ako se u istu mislis uklopiti. Laicki receno, barabe se vise postuju od nekog normalnog covjeka.
Nikada necemo iskorijeniti seljacki mentalitet, jer takvo nesto ovdje nije kompatibilno.
Odgoj nosis iz kuce ali milje doprinosi formiranju licnosti. Zbog nekog ugleda radis stvari za koje znas da nisu moralne.
Pravila ponasanja su zaokruzena obicajima neke sredine a to je tesko promjeniti, ako se u istu mislis uklopiti. Laicki receno, barabe se vise postuju od nekog normalnog covjeka.
Nikada necemo iskorijeniti seljacki mentalitet, jer takvo nesto ovdje nije kompatibilno.
- Fantasista
- Kontakt:
Klali su oni u posavini i na kosovu, možda ih je kletva tek sad stigla
"We need to suffer. And we need to fight."
Inace Kopenhagen do 2025. zeli postati neutralan glede C02. Tu je prelaz na zelene krovove, sadnja preko 100k novih stabala te elektro motori u javnom prevozu.Amager Bakke, spalionica za energiju iz otpada smještena nedaleko od samog središta Kopenhagena, koja godišnje 440.000 tona otpada pretvara u čistu energiju. U spalionici se tretira otpad koji proizvodi oko 600.000 stanovnika i 50.000 poslovnih subjekata te se dijelom reciklira, a dijelom spaljuje čime se proizvodi električna energija i toplina za grijanje lokalnih kućanstava. Spalionicu je dizajnirala arhitektonska tvrtka BIG (Bjarke Ingels Group) te na njen krov postavila hiking staze, drveće i skijalište zajedno s „najvišom umjetnom stijenom za penjanje na svijetu".
Od tih frontmena u bendovima, niko nije ravan Milanu i EKVu. Oni su vrhunac umjetnicke velicine u Ex Yu. Smak bih stavio negdje iza njih i Igru staklenih perli. Dzoni nije taj nivo sigurno. Prvih par albuma je bilo odlicno dok je ovo sve kasnije sto je snimao klasicna zaj.ebancija, umjetnicka vrijednost ala Bijelo Dugme i slicno. Imas i medju kantautorima kud i kamo vecih umjetnika od Dzonija (Balasevic, Oliver).Captain4 je napisao/la: ↑24 jan 2020, 22:20Ma yest težak je ko čovjek do neba, al što se tiče umjetničke veličine nema mu ravnog na Balkanu. Imaju filigranski pločnici par dijelova na yt, pa nahajcaš sebi koju hoćeš pjesmu. Mislim vjerovatno ovo znaš. Vjerovatno je frajer mentalno uništen, syebali su sistem koji ga je podigao. Ali eto opet, misteriozno je što toliko čuva prava, kao da hoće da se zaboravi sve što je radio.Fantasista je napisao/la: ↑24 jan 2020, 22:14Yede **** sa tužbama, yebo te youtube daj nek raja sluša muziku. Kao da ja imam koristi od toga što okačim njegovu pjesmu od 3 min. Čak je tužio i tribute band koji se morao ugasiti a trebali su prije nekoliko dana da sviraju u Gračanici i Tuzli. Obožavam Azru ali ovaj lik je pukotina žešća, nabijem i njega i Niskozemsku.
To koliko se popišao po svima je dokazao, čovjek smatra da mu ovdje nije mjesto i to treba poštovati. A i ovo ljude koji odlaze u Holandiju da ga nađu treba razumijeti i sve to, al već ako je odlučio da neće da ima kontakt sa našim ljudima to treba poštovati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.