FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 12 jun 2017, 00:14

braco je napisao/la:I ja ko da gledam da će Edis napravit Al Nusra front od njih, ima da izginu protiv nas ako ćemo se koristi Edisovim riječnikom.
Najteže će biti pitarima ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 jun 2017, 00:18

Virtu4l je napisao/la:
braco je napisao/la:I ja ko da gledam da će Edis napravit Al Nusra front od njih, ima da izginu protiv nas ako ćemo se koristi Edisovim riječnikom.
Najteže će biti pitarima ;)
Nema sumnje, samo napuštaju Mladost dobri igrači tako da vidjet ćemo kako će ih nadomjestiti. Nego da te pitam u vezi Markovića, pošto si ti iz CG majke ti mi reci kakav je on bio dok je igramo tamo ako si ga upratio, jel se nešto posebno isticao? Imao je i 2 nastupa za repku CG.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jun 2017, 00:28

braco je napisao/la:Nema sumnje, samo napuštaju Mladost dobri igrači tako da vidjet ćemo kako će ih nadomjestiti. Nego da te pitam u vezi Markovića, pošto si ti iz CG majke ti mi reci kakav je on bio dok je igramo tamo ako si ga upratio, jel se nešto posebno isticao? Imao je i 2 nastupa za repku CG.
Ne sjećam ga se iz Zete, tada nisam bio ovdje, ali gledao sam ga dosta puta u Mogrenu i bio je najbolji igrač. Budva mi je blizu pa sam često išao da gledam Mogren dok se nisu raspali. Mogren je bila simpatična ekipa, baš spoj mladosti i iskustva, gdje su uzeli ogromne pare na tim mladim igračima, jedan je trebao doći kod nas i danas mi je žao što ga nismo potpisali.

On se uvijek može vratiti u CG i birati klub, domaći mediji ga i danas prate i u CG medijima uvijek možeš pročitati nešto o Želji. Čak se i pitaju zašto ga nema u reprezentaciji. I on veoma lijepo priča o nama,

http://cg-fudbal.com/markovic-za-cgf-do ... liki-klub/
Voli te tvoje Sarajevo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 jun 2017, 00:37

Virtu4l je napisao/la:
braco je napisao/la:Nema sumnje, samo napuštaju Mladost dobri igrači tako da vidjet ćemo kako će ih nadomjestiti. Nego da te pitam u vezi Markovića, pošto si ti iz CG majke ti mi reci kakav je on bio dok je igramo tamo ako si ga upratio, jel se nešto posebno isticao? Imao je i 2 nastupa za repku CG.
Ne sjećam ga se iz Zete, tada nisam bio ovdje, ali gledao sam ga dosta puta u Mogrenu i bio je najbolji igrač. Budva mi je blizu pa sam često išao da gledam Mogren dok se nisu raspali. Mogren je bila simpatična ekipa, baš spoj mladosti i iskustva, gdje su uzeli ogromne pare na tim mladim igračima, jedan je trebao doći kod nas i danas mi je žao što ga nismo potpisali.

On se uvijek može vratiti u CG i birati klub, domaći mediji ga i danas prate i u CG medijima uvijek možeš pročitati nešto o Želji. Čak se i pitaju zašto ga nema u reprezentaciji. I on veoma lijepo priča o nama,

http://cg-fudbal.com/markovic-za-cgf-do ... liki-klub/
Ima fine pohvale i mimo naših prostora:

2009 website "Goal.com" marked him as one of the eleven best players in Asia champions league.[3]

Also, the same year Russian website "Sports.ru" marked him as one of five best players in the former SSSR without Russian and Ukrainian players.[4]

2010 website "The-Afc.com" marked him as a Key player of FC Pakhtakor.[5]

2016 website "sports.uz" marked him in top 10 transfers in Uzbekistan Football history in third place, just after Luisao and Rivaldo

Meni je on nekako čudan igrač, mislim uopšte ga ne treba kvalificirati kao promašaj ako ga poredimo sa ostalim igračima koji su dolazili na Grbavicu posljednjih godinu dana. Ima dosta dobar njuh za go s obzirom na poziciju koju igra, slično ko Srđan Savić prije nekoliko godina. Ali nekad fakat zna da ne postoji na terenu, isto ko muha bez glave.

Eki Mogren nauzimao para, zar su toliko visoki izlazni transferi u CG?

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 12 jun 2017, 00:38

Virtu4l je napisao/la:Semire dabogda nogu slomio, to ti od srca želim.
kakav sad semir, sta to nisam upratio
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 12 jun 2017, 00:43

irfo je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Semire dabogda nogu slomio, to ti od srca želim.
kakav sad semir, sta to nisam upratio
Pa nije covjek halalio Kerli
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jun 2017, 01:01

braco je napisao/la:Eki Mogren nauzimao para, zar su toliko visoki izlazni transferi u CG?
Bakić iz Mogrena u Torino za 3 miliona eura, Grbić iz Mogrena u Olimpijakos 1,2 mil. eura, Zeta je prodala Marića i Markovića za po milion, Bećiraj iz Budućnosti otišao za 700k, ali dobili su više... Mladost iz Pg je imala veliki procenat prilikom prelaska Jovetića iz Partizana u Fiorentinu, itd...

Kod njih se ne pravi šou i saga kod transfera i pravila su jasna. Imaš Ramadanijevu agenciju Lian Sports (zastupali Misimovića) koja je uzimala sve mlade igrače koji vrijede, roditelji potpisuju ugovore, njima daš koliko traže, ali znaš da će to dijete dobiti šansu. Ako vrijedi, oni će ga doooobro unovčiti, ako nije baš toliki talenat, onda ide u Grčku, Belgiju, Holandiju, na Kipar, u cvajtu, itd...

Možda jesu sumnjivog morala, ali se brinu o igračima. Znam dosta toga o njima i ti klinci imaju sve, džeparac, lokalni klubovi im ne smiju dugovati, njihovo je samo da rade, a ovi će im uvijek pronaći najbolju opciju za karijeru.

To je još jedan dokaz koliko smo mi smiješni dok nam Husarići i slični kolo vode. Ramadani bi za Bajića i Hadžiahmetovića u paketu uzeo pet miliona.
Voli te tvoje Sarajevo.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 12 jun 2017, 01:02

Virtu4l je napisao/la:
braco je napisao/la:Eki Mogren nauzimao para, zar su toliko visoki izlazni transferi u CG?
Bakić iz Mogrena u Torino za 3 miliona eura, Grbić iz Mogrena u Olimpijakos 1,2 mil. eura, Zeta je prodala Marića i Markovića za po milion, Bećiraj iz Budućnosti otišao za 700k, ali dobili su više... Mladost iz Pg je imala veliki procenat prilikom prelaska Jovetića iz Partizana u Fiorentinu, itd...

Kod njih se ne pravi šou i saga kod transfera i pravila su jasna. Imaš Ramadanijevu agenciju Lian Sports (zastupali Misimovića) koja je uzimala sve mlade igrače koji vrijede, roditelji potpisuju ugovore, njima daš koliko traže, ali znaš da će to dijete dobiti šansu. Ako vrijedi, oni će ga doooobro unovčiti, ako nije baš toliki talenat, onda ide u Grčku, Belgiju, Holandiju, na Kipar, u cvajtu, itd...

Možda jesu sumnjivog morala, ali se brinu o igračima. Znam dosta toga o njima i ti klinci imaju sve, džeparac, lokalni klubovi im ne smiju dugovati, njihovo je samo da rade, a ovi će im uvijek pronaći najbolju opciju za karijeru.

To je još jedan dokaz koliko smo mi smiješni dok nam Husarići i slični kolo vode. Ramadani bi za Bajića i Hadžiahmetovića u paketu uzeo pet miliona.
Danteyebo... :shock:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 jun 2017, 01:10

Virtu4l je napisao/la:

U jbt, mislim znam za Bakića i Petra Grbića, Bećiraja itd. ali nisam imao pojma da su za toliko love otišli. Golemo yebote. Ima li kakvog utjecaja Pini Zahavi u CG fudbalu što se tiče tih mladih ili je samo Ramadanijeva agencija tu? Ili možda postoji čak neka konekcija između njih dvojice, davno sam čitao o njihovim poslovnim vezama ako se ne varam.

Fakat skontaš koliko su smiješne cifre za koje idu igrači iz naše lige, a i to što ti kažeš jedan papak poput Husarića je među glavnim lolama u ovoj našoj ligi. Ne može se poredit sa Ramadanijem, koji ima svoje momke i u Srbiji ako se navaram. Crna Gora je onda svemirski brod za nas što se tiče prodaje. Po tvom nekom mišljenju bil se recimo jedna Budućnost prošetala ovom ligom? Vidim da nemaju nijednog stranca.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jun 2017, 01:28

braco je napisao/la: U jbt, mislim znam za Bakića i Petra Grbića, Bećiraja itd. ali nisam imao pojma da su za toliko love otišli. Golemo yebote. Ima li kakvog utjecaja Pini Zahavi u CG fudbalu što se tiče tih mladih ili je samo Ramadanijeva agencija tu? Ili možda postoji čak neka konekcija između njih dvojice, davno sam čitao o njihovim poslovnim vezama ako se ne varam.

Fakat skontaš koliko su smiješne cifre za koje idu igrači iz naše lige, a i to što ti kažeš jedan papak poput Husarića je među glavnim lolama u ovoj našoj ligi. Ne može se poredit sa Ramadanijem, koji ima svoje momke i u Srbiji ako se navaram. Crna Gora je onda svemirski brod za nas što se tiče prodaje. Po tvom nekom mišljenju bil se recimo jedna Budućnost prošetala ovom ligom? Vidim da nemaju nijednog stranca.
Ne znam sad koliko je Zahaviju zanimljivo ovo tržište, ali Ramadani ima svoje ljude i kancelarije u CG, a oni su povezani i rade zajedno. Njihov čovjek u CG je Igor Gluščević i on je zadužen za sve igrače u CG, prije svega za skauting. Prije par godina je recimo Cmiljanića prodao u PSV za 600.000 €, iako na transfermarkt piše da je free transfer. Evo ti lista igrača koje zastupa Gluščević,

https://www.transfermarkt.de/igor-glusc ... rater/2892

Sve mladi igrači i brine se za apsolutno svakog od njih. Ovakvi ljudi nama trebaju, a ne Husarići i slični, svi oni žele zaradu, ali time profitiraju i klubovi i igrači. Obavezno pogledaj istoriju transfera za neke od njih, Cmiljanića, Đorđevića, Boljevića, Grbovića, Kosovića... i njihove putanje iz vukojebina u Evropske lige.

A kod nas se pravi cirkus kad dijete ode da trenira u kampu Benfike ili Ajaksa, odmah smo najjači.

Kvalitet lige nema veze sa ovim, Budućnost bi bila pri vrhu ali teško da bi se borili za titulu, ne prave oni cirkus od fudbala i znaju gdje im je mjesto, ali zato znaju da zarade pare.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jun 2017, 01:53

Evo, Armin Kalić je raskinuo ugovor sa Rudarom i za nas može biti zanimljiv. Ovi iz Krupe su ga pokušali dovesti, pa se nisu uspjeli dogovoriti, a Krupa ga nije bez veze skenirala. Momak prošao školu OFK-a, ponajbolja akademija u regiji.
Voli te tvoje Sarajevo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 jun 2017, 01:54

Virtu4l je napisao/la:
braco je napisao/la: U jbt, mislim znam za Bakića i Petra Grbića, Bećiraja itd. ali nisam imao pojma da su za toliko love otišli. Golemo yebote. Ima li kakvog utjecaja Pini Zahavi u CG fudbalu što se tiče tih mladih ili je samo Ramadanijeva agencija tu? Ili možda postoji čak neka konekcija između njih dvojice, davno sam čitao o njihovim poslovnim vezama ako se ne varam.

Ne znam sad koliko je Zahaviju zanimljivo ovo tržište, ali Ramadani ima svoje ljude i kancelarije u CG, a oni su povezani i rade zajedno. Njihov čovjek u CG je Igor Gluščević i on je zadužen za sve igrače u CG, prije svega za skauting. Prije par godina je recimo Cmiljanića prodao u PSV za 600.000 €, iako na transfermarkt piše da je free transfer. Evo ti lista igrača koje zastupa Gluščević,

https://www.transfermarkt.de/igor-glusc ... rater/2892

Sve mladi igrači i brine se za apsolutno svakog od njih. Ovakvi ljudi nama trebaju, a ne Husarići i slični, svi oni žele zaradu, ali time profitiraju i klubovi i igrači. Obavezno pogledaj istoriju transfera za neke od njih, Cmiljanića, Đorđevića, Boljevića, Grbovića, Kosovića... i njihove putanje iz vukojebina u Evropske lige.

A kod nas se pravi cirkus kad dijete ode da trenira u kampu Benfike ili Ajaksa, odmah smo najjači.

Kvalitet lige nema veze sa ovim, Budućnost bi bila pri vrhu ali teško da bi se borili za titulu, ne prave oni cirkus od fudbala i znaju gdje im je mjesto, ali zato znaju da zarade pare.
Evo sad sam naletio na jedan zanimljiv članak u vezi Ramadanija i Zahavija. Mislim znao sam od ranije za neku njihovu konekciju u srpskom fudbalu, ali moje znanje o tome je bilo površno.

http://futbolgrad.com/pini-zahavis-balk ... ll-empire/

Ma odavno je poznato da je naša liga goli qrac za prodaju igrača, svi u regionu su miljama ispred BiH u tom segmentu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jun 2017, 02:14

braco je napisao/la:Ma odavno je poznato da je naša liga goli qrac za prodaju igrača, svi u regionu su miljama ispred BiH u tom segmentu.
Mi jednostavno nemamo čovjeka koji će otići u Ajndhoven ili Petersburg i reći PSV-u i Zenitu, dobar dan, imam igrača za vas. Kod nas je glavna vijest da skauti nekog kluba dolaze da gledaju utakmicu, pratili jednog igrača, a u svesku upisali drugog, i na kraju obojica završe na posudbi u Goraždu ili Gradačcu.

Prva prava agencija koja dođe na naše tržište će napraviti dar mar, nadam se da će to biti Zuban i Hrapa. Zato me obradovalo kad sam vidio da se Stanić i Muslimović motaju oko kluba, jer takav posao mogu raditi ljudi koji imaju neko ime u fudbalu, njima su sva vrata otvorena. Ne može Husarić otići u Anderleht, ne bi ga pustili ni da prođe portirnicu a kamoli da uđe u kancelarije. Takva seljačina bi za pet minuta nazvala sve medije i poslala im slike ispred stadiona sa najavom milionskih transfera. Ne radi se to tako.

Mi kao klub moramo sarađivati sa menadžerima a ne da Zuban putem medija kuka kako Žerić ne dobija minutažu, i u pravu je. Evo Sarajevo vrlo lako može izgubiti malog Hadžića, to je po meni katastrofa kao kad smo mi izgubili Gojaka. Ti klinci moraju imati platu kao prvotimci i zagarantovanu minutažu, samo ih tako možeš zadržati i na kraju zaraditi na njima.
Voli te tvoje Sarajevo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 jun 2017, 02:33

Virtu4l je napisao/la:
braco je napisao/la:Ma odavno je poznato da je naša liga goli qrac za prodaju igrača, svi u regionu su miljama ispred BiH u tom segmentu.
Mi jednostavno nemamo čovjeka koji će otići u Ajndhoven ili Petersburg i reći PSV-u i Zenitu, dobar dan, imam igrača za vas. Kod nas je glavna vijest da skauti nekog kluba dolaze da gledaju utakmicu, pratili jednog igrača, a u svesku upisali drugog, i na kraju obojica završe na posudbi u Goraždu ili Gradačcu.

Prva prava agencija koja dođe na naše tržište će napraviti dar mar, nadam se da će to biti Zuban i Hrapa. Zato me obradovalo kad sam vidio da se Stanić i Muslimović motaju oko kluba, jer takav posao mogu raditi ljudi koji imaju neko ime u fudbalu, njima su sva vrata otvorena. Ne može Husarić otići u Anderleht, ne bi ga pustili ni da prođe portirnicu a kamoli da uđe u kancelarije. Takva seljačina bi za pet minuta nazvala sve medije i poslala im slike ispred stadiona sa najavom milionskih transfera. Ne radi se to tako.

Mi kao klub moramo sarađivati sa menadžerima a ne da Zuban putem medija kuka kako Žerić ne dobija minutažu, i u pravu je. Evo Sarajevo vrlo lako može izgubiti malog Hadžića, to je po meni katastrofa kao kad smo mi izgubili Gojaka. Ti klinci moraju imati platu kao prvotimci i zagarantovanu minutažu, samo ih tako možeš zadržati i na kraju zaraditi sa njima.
:thumbup:

I ja se nadam da će Zuban i Nedim biti ti koji će napraviti taj neki iskorak. To su ljudi koji neće nikad ići na to da zayebu Želju. Muslimović i Stanić vjerovatno nisu tu tek tako kao što ti kažeš, to je neki pozitivan znak. Husarić pored toga što muti po klubovima, previše ser.e sa selfpromotion i zato je još odbojniji ljudima koji prate bh. nogomet. On je prava ona seoska varalica i lola.

A i glupo mi je iskreno razmišljanje pojedinih ljudi lupam "šta će Gojaku 1000 KM plata, nek igra za 300 KM i nek šuti, šta on ima te pare tražiti sa 18 godina". Drugi vakat je danas.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 12 jun 2017, 04:01

Nasi klubovi rade veoma lose sa mladim igracima. Svi bi htjeli da na mladim igracima zarade neke milione a da nista u njih ne uloze. E tako ne moze. Pa Zeljo u dvije sezone nije dao sansu niti jednom junioru i prvom timu i onda su menadzeri krivi sto djeca napustaju klub. Evo kad ste spomenuli Zubana i Hrapu, Mujagic ide iz kluba jer nikad nije dobio sansu a u klubu su ljuti na njih dvojicu zato sto Mujagic nije potpisao ugovor. Tako ce biti iduce godine i sa Zericem. Gledajuci proslost oni su donijeli Zelji veliki novac za nase uslove sa svojim igracima. Vjerujem da bi Zeljo i na Mujagicu i na Zericu zaradio i vise nego na Bajicu i Hadziahmetovicu da su dobili sansu da zaigraju za prvi tim. I nije to samo u Zelji problem nego u svim nasim klubovima. Neko je gore napisao za Buducnost znaju gdje im je mjesto al da znaju zaraditi novac. Znaci imaju neki cilj. E kad i mi budemo znali sta nam je cilj onda ce nas fudbal krenuti naprijed.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Buffon1

Post Postao/la Buffon1 » 12 jun 2017, 09:43

Da smo bili pametni, pravilno postupili prema Mujagicu sad bi imali napadaca.
Ne mozes ti stediti na Mujagicu a Bekricu i Zebi lupat neke plate a obojica polumrtvi igraci.
Zeba odigrao jednu ipo utakmicu da valja kad je dosao, kao Bekric a Mujagic da igra za 1000.

Umjesto da imas igraca koji je tu par godina, ti dovodis nekog Zaimovica sto se po prvoj ligi federacije vuce.
Mujagica bi mogao prodati ali ovog neces sigurno.

Dzaba kad se puno pametuje, neke stvari rade i samo skacu sebi u problem.

Sto ti kazes, prebacuju krivicu na roditelje, menadzere i skidaju s sebe odgovornost.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 12 jun 2017, 09:55

Ne umanjujući talenat mladih igrača, pitam da li je neko ovdje možda čuo njihova razmišljanja, ili priču njihovih roditelja? Bez loše namjere to pitam, jer sam bio svjedok par puta da čujem priče, ali i komunikaciju roditelja sa djecom tokom utakmica.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 jun 2017, 09:59

maldini3 je napisao/la:Nasi klubovi rade veoma lose sa mladim igracima. Svi bi htjeli da na mladim igracima zarade neke milione a da nista u njih ne uloze. E tako ne moze. Pa Zeljo u dvije sezone nije dao sansu niti jednom junioru i prvom timu i onda su menadzeri krivi sto djeca napustaju klub. Evo kad ste spomenuli Zubana i Hrapu, Mujagic ide iz kluba jer nikad nije dobio sansu a u klubu su ljuti na njih dvojicu zato sto Mujagic nije potpisao ugovor. Tako ce biti iduce godine i sa Zericem. Gledajuci proslost oni su donijeli Zelji veliki novac za nase uslove sa svojim igracima. Vjerujem da bi Zeljo i na Mujagicu i na Zericu zaradio i vise nego na Bajicu i Hadziahmetovicu da su dobili sansu da zaigraju za prvi tim. I nije to samo u Zelji problem nego u svim nasim klubovima. Neko je gore napisao za Buducnost znaju gdje im je mjesto al da znaju zaraditi novac. Znaci imaju neki cilj. E kad i mi budemo znali sta nam je cilj onda ce nas fudbal krenuti naprijed.
Zeljo je imao plan i gurao je najbolje igrace iz omladinskog pogona, dok je Osim bio u klubu. U tom periodu su se i prodali kvalitetni igraci.
Dodje nove uprava, daj nama mi znamo bolje. Supacka prica Zeljo familija ulaganje u omladinski pogon ovo ono. A onda otjerase Sadikovice, Memiju, Beganovica i Mujagica.

Izvlakusa za upravu je i dalje mi znamo odgovorno poslovati i izgradili smo stadion od DONACIJA.

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 12 jun 2017, 10:01

E cuj od donacija, kakav glupan u pm.
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 12 jun 2017, 10:17

.
Zadnja izmjena: Transfer1312, dana/u 11 nov 2017, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hamagara, Jadnimi, Levin, perodeformero i 42 gosta.