Sviuodbranu je napisao/la: ↑02 feb 2020, 21:24
ASD je napisao/la: ↑02 feb 2020, 21:21
Sviuodbranu je napisao/la: ↑02 feb 2020, 21:08
Nema sta da se laze, nema tu propagande.
Salju ih te logore, kinezi imaju neki naziv, ali eto logor je jbg tam.
Da ih prevaspitaju.
Namaz je kaznjiv zakonom, marama, isticanje muslimanskih simbola i td. To nije izmisljeno to je kineski zakon.
Znam ja da je pozadina u resursima, isto bi mozda radili i indijancima, sta znam
Nije tačno. Možeš i sam proguglati Džamije koje nisu srušene. Nema potrebe da se laže. Ovo još gore da ih tjeraju na nevjerničku vjeru, u šta to kinezi vjeruju?
Pozadina je u naciji. Veliki su nacionalisti Kinezi i ne vole Ujgure i Tibetance. Hui muslimani su isto kinezi kao i han kinezi, s njima nemaju problema.
Ne znam ja na sta ih tjeraju, ali je cinjenica da ih je trenutno preko milion u logorima, milion...
Kinezi kazu "radni logor za preobrazbu i politicku edukaciju "...
Hajde bogati.Od toga oko 70 000 djece mladje od 18,i 160 000 zena...
Nisam siguran da ih je baš milion. To je izjavio američki diplomata bez nekih dokaza.
Činjenice su, da je Kina takva država gdje vladaju poprilično žestoki zakoni (to je tačno, lud vidi), međutim, činjenice su da imaju ljudi i problema s terorizmom. Vjerovatno najviše na Svijetu (samo što se to kod nas ne zna iako ljudi imaju sve dokumentovano).
Ako si gledao slike po Siriji, to su oni ljudi što djecu od malih nogu uče borbi.
Međutim, to sve na stranu. Da se i složimo da se loše Kina ophodi prema tim ljudima. ne vidim razlog da se laže kako su tamo porušili sve Džamije, što svaki konj može provhjeriti na internetu,