Njegova igra nakon wimbledona je na svim turnirima manje vise bila ispod nivoa,minus US Open.
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ne znam na šta misliš, nije Kecmanović igrao finale mastersa nikad, Bercy je bio tanak samo 2017. kad su finale igrali Sock i Fića Krajinović(možda na njega misliš), al tad je bilo Top 10 igrača u četvrtfinalu sigurno, Rafa je baš Fići walkover dao tada u QF
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
da, krajinović .. sorry
sjećam se da je taj turnir bio debelo tanak
sjećam se da je taj turnir bio debelo tanak

Shelton, Dimitrov ili Hurkacz ako osvoji neki od njih trojice ukljucije se u trku za zavrsni masters
Inace Carlos sad zaostaje tacno 500 bodova pred kraj sezone, moze se desiti da na zadnja dva turnira udji sa isto bodova, Carlos ce igrati Basel, ali kako igra tesko ce uzeti, ali eto moze se desiti da udju sa identicnim brojem bodova
Inace Carlos sad zaostaje tacno 500 bodova pred kraj sezone, moze se desiti da na zadnja dva turnira udji sa isto bodova, Carlos ce igrati Basel, ali kako igra tesko ce uzeti, ali eto moze se desiti da udju sa identicnim brojem bodova
cincy se i zvanično od 2025 produžava na dvije sedmice, navodno se stadion renovira za puno para itd.
a do prije dva mjeseca se nije znalo ni hoće li turnir ostati tamo
a do prije dva mjeseca se nije znalo ni hoće li turnir ostati tamo
- Felixians4
- Kontakt:
Previše je Us turnira, velikih i malih, Challengera. 1000ca na travu, Cincinatti 500, Paris Bercy isto nepotrebno 1000 uz Slam, dogodine i Igre.
Ovo se počesto dešava zadnjih par godina, totalno radnom završnica Mastersa, Random više od žena. Ne valja.
Raonic, Nishikori, Čilić u punoj spremi ako Dimitrova ovako je konkurentan, bili bi sam vrh
karlos otkazao bazel zbog nekih problema, svako malo mu nešto fali
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ove sedmice samo ludjaci odvajali titlule, Monfils Bublik I Shelton
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- Felixians4
- Kontakt:
https://pbs.twimg.com/media/F9dtszZWQAA ... ame=medium
Hurkacz se bori za Finals, plasirao se u polufinale Basela, a jako heben mu kostur u Parizu kamo je znao biti maestralan. Doduše, Ruud kao nositelj četvrtine je idealna opcija u 3.rundi eventualno.
Jannik će valjda dojahati do završnice. U Beču prošle godine choke protiv Tiaofea koji ga je klaunovski isprovocirao poput naivnog klinca što je očigledno bio, včrs uzvratni susret.
Hurkacz se bori za Finals, plasirao se u polufinale Basela, a jako heben mu kostur u Parizu kamo je znao biti maestralan. Doduše, Ruud kao nositelj četvrtine je idealna opcija u 3.rundi eventualno.
Jannik će valjda dojahati do završnice. U Beču prošle godine choke protiv Tiaofea koji ga je klaunovski isprovocirao poput naivnog klinca što je očigledno bio, včrs uzvratni susret.
beč je ove godine jak ko zemlja, reče sinoć komentator da je ovo prvi put ikada da je kompletan turnir rasprodat. i još na kraju 1,2,3,4 u polufinalu. izvrsno. navodno se u beču treba uskoro praviti arena za 20.000 geldalaca. ali nisam siguran da li je to za taj turnir dobro ili loše. malo lošija startna lista i kad ti dođe 5-6 hiljada ljudi imaš osjećaj da igraš pred praznim tribinama.
a bazel bi u post federerovskom periodu mogao imati problema. do skoro je bilo lako, roger i rafa plus stan plus gomila ostalih, za budućnost ne znam
upravo pročitah, 1994 polufinale u beču isto 1,2,3 i 4: goran, agasi, štih i muster … sve GS šampioni (doduše ne u tom trenutku) … moći ćemo za jedno 15-tak godina uporediti 1994 i 2023

a bazel bi u post federerovskom periodu mogao imati problema. do skoro je bilo lako, roger i rafa plus stan plus gomila ostalih, za budućnost ne znam
upravo pročitah, 1994 polufinale u beču isto 1,2,3 i 4: goran, agasi, štih i muster … sve GS šampioni (doduše ne u tom trenutku) … moći ćemo za jedno 15-tak godina uporediti 1994 i 2023

Sinner je fantastičan. Kida ovu drugu polusezonu, od Wimbledona na ovamo.
Sutra spektakl opet sa Medvedevom, koliko je samo jak turnir kao i Peking, a dvije 500ice u pitanju.
Sutra spektakl opet sa Medvedevom, koliko je samo jak turnir kao i Peking, a dvije 500ice u pitanju.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Kakav set odigraše
Janikov servis je fantazija, naučio brat servirat konačno.

Janikov servis je fantazija, naučio brat servirat konačno.
Ovakav Sinner je contender za GS bez ikakvih problema.
- BosniaBoston
- Kontakt:
E jeste ga urekli
#Punoljetstvo
- Felixians4
- Kontakt:
Kane srušiti rekord po trajanju gamea? 13. deuce! Sinner jedino šteka na BP, inače je ipak uvjerljiviji i jači.
P.S. Konačno Medo pokleknuo. Break prednosti za svršiti posao, dobiti 2.zaredom protiv Mede. Ovo je njihovo treće hard finale sezone.
Odmah rebreak. Egal do kraja. 1-7 bilo bi kriminalno u h2h protiv Daniila s obzirom na ovu klasu koju posjeduje.
U Baselu Hubi lovi bodove, FAA brani titulu, probudio se, indoor je njegova komforna zona. 33/34 dobijenih na prvu servu dosad
P.S. Konačno Medo pokleknuo. Break prednosti za svršiti posao, dobiti 2.zaredom protiv Mede. Ovo je njihovo treće hard finale sezone.
Odmah rebreak. Egal do kraja. 1-7 bilo bi kriminalno u h2h protiv Daniila s obzirom na ovu klasu koju posjeduje.
U Baselu Hubi lovi bodove, FAA brani titulu, probudio se, indoor je njegova komforna zona. 33/34 dobijenih na prvu servu dosad
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Dogodine se mora i slem uzeti, sazrio je, to je to. Samo je nebo granica sada, više nema prepreka nikakvih.
Bercy će bit paklen. Rune, Hurkacz, Fritz pa i Ruud teška borba za Torino. Hubi se povrijedio jučer u finalu sa FAA, treba prvo vidjet hoćel ikako moć nastavit sezonu.
Želio bih vidjeti Novaka i Sinnera u polufinalu, ovakav Sinner u top formi i sa ogromnim samopouzdanjem, to bi bio baš nenormalan meč.
stvarno to misliš? ja baš mislim da on ima dosta prostora nagore i u servisu i u gomili ostalih stvari uključujući i vušugla
kod njega nije kao kod većine mlađih igrača problem igrati konstantno (tu ne mislim na nestvarni big3 nivo konstantnosti nego na ono odma iza) i to mu je možda najveća prednost u odnosu na ove iz next gen plus još dosta prostora za napredak
i naravno to da se donekle uvukao carlosu u glavu, to je za budućnost možda i najvažnije

Vidjet ćemo u ovom periodu do kraja sezone, mali je uzorak za sada ali mi djeluje da je ova petlja koju sada koristi konačno kliknula. Mijenjao je ove sezone nekoliko puta tehniku kao i izbačaj, tražio se, i ovo što je servirao ove sedmice u Beču je stvarno odlično. Digao je procenat ubačenog, pojačao snagu a drugi je isto ustabilio i više ne pravi mnogo duplih kao što je radio većinu sezone.jestamaji je napisao/la: ↑30 okt 2023, 09:59stvarno to misliš? ja baš mislim da on ima dosta prostora nagore i u servisu i u gomili ostalih stvari uključujući i vušugla
kod njega nije kao kod većine mlađih igrača problem igrati konstantno (tu ne mislim na nestvarni big3 nivo konstantnosti nego na ono odma iza) i to mu je možda najveća prednost u odnosu na ove iz next gen plus još dosta prostora za napredak
i naravno to da se donekle uvukao carlosu u glavu, to je za budućnost možda i najvažnije![]()
Ima tu još prostora za napredak apsolutno, Sinner je igrač sa nevjerovatnim potencijalom. Ova kombinacija fizičkih mogućnosti i tehničke kompletnosti je baš uživancija za gledati. Elastičan je kao guma, nešto poput Novaka, sposoban da igra kvalitetne udarce iz mnogo teških pozicija kad si potpuno u disbalansu tijela, da ostaje čvrst defanzivno kad ga baciš na zadnje noge, a s druge strane tehnika mu dozvoljava da može rokati snažno sa oba krila, i igrati taj napadački tenis. Ritern mu je isto tako odmah iza Novakovog na touru.
Ono što je do sada bio problem su u suštini samo te finese i taktička pismenost, kako da kontroliše sirovu snagu koju može generisati a da ne bude divlji, i sl. Međutim počeo je koristiti varijacije, dropove igre redovno, izlazi na mrežu, slajs je isto ubacio, napreduje bukvalno iz sedmice u sedmicu. Sinner sa početka ove sezone i ovaj trenutni su 2 potpuno različita igrača.
Na čemu treba raditi još više to je prvenstveno fizička sprema, kondicija i snaga. I dalje zna biti nejak i ostajati bez vazduha, umarati se brzo, ali na tome je najlakše raditi. Bitne su ove teniske stvari poput tehnike i fizičke građe koja mu dozvoljava da ima baš dobro kretanje i pokrivanje terena, strašno je lagan na nogama, lako mijenja pravac, tu se vidi da je bio skijaš ranije, otuda sve to.
Dobiti Medvedeva 2 puta u 20 dana u njegovim omiljenim uslovima teško da može i Novak u ovom trenutku. To je najbolji dokaz koliko je napredovao u odnosu na početak sezone i da je došao u taj najveći nivo gdje su Alcaraz i Novak već neko vrijeme.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.