Zutti je napisao/la: ↑04 apr 2026, 09:27
f16 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 09:18
svrakino1921 je napisao/la: ↑03 apr 2026, 20:00
Realno - zato što je to tako na svim stadionima - ja još nigdje nisam vidio da grupa - Ultras bude na istoj tribini sa navijačima drugog kluba
Na našem sjeveru pored ove situacije mi imamo i porodični ulaz i dio tribine na sjeveru - pa imamo dio za penzionera
Po meni kad se napravi Jug - ljudima dat sjever i napravit utakmicu kakva i treba biti
Mislim da ovo nije normalno kakvo je stanje na sjevernoj tribini kad se igra derbi - stanje opće sigurnosne opasnosti za sve gledaoce,navijače,simpatizere i Ultras grupu koja je protiv ovih navedenih na toj istoj tribini
Nije tako na svim stadionima. U Banjaluci svi gostujući navijači dobiju čitavu tribinu jer je fizički odvojena,
isto kao i u Z. Mostaru.
Jug Koševa je odvojen od Istoka i Zapada Koševa, pripada nam čitav jug, ne 5%
Netačno. PBB jedva dobiješ i onaj kavez koji nije ni blizu cijele tribine. Nikad niko nije dobio čitavu.
Drugo, morate shvatiti već jednom da pravila nema. Divlji zapad. Prošli derbi savez naredio da vam pošaljemo još karata, mi to **** i ništa se nije desilo. To je "naš" stadion i mi svaki put dajemo koliko mi mislimo da treba. Nismo vam mi krivi što ste dobili brata koji je veća budala pa pristao na naše uslove. Još ako je istina za brojku kad se napravi jug...
Pa na kavez sam i mislio, ne na čitavu tribinu. Čitavu tribinu vjv ne da MUP u dogovoru sa Zrinjom i Ultrasima, jer bi gostiju bilo više nego domaćina.
Glupost mi je to, ok, daćemo mi vama 1000-1500-2000, ali dajte vi nama ono što nam po savezu pripada. Glupost. Da je MUP sposoban koliko je nesposoban, stavi HZ na sjeverozapad pa im daj 2000 slobodno. Također sam za davanje koliko god jedan klub hoće ali da smo u dobrim odnosima. **** derbi kad moram paziti hoćel mi djevojku pogoditi kamen ili će me specijalac prebiti. Da su klubovi i grupe pametni bili bi najjači derbi na Balkanu, mislim jači i od Hrvatskog derbija.
Imaš Koševo od 30k mjesta, a Maksimir 24k i Poljud 35k, a Sarajevo oko 400k stanovnika. Zagreb i Split imaju milion stanovnika + Dalmacija.