FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 16 jun 2017, 23:58

Ne mogu oni ni ocekivati neki bolji polozaj kad je onaj njihov javno rekao da ce tuziti savez. Takve izjave lopovi iz saveza ne mogu lako oprostiti.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

LAPAZ
Kontakt:

Post Postao/la LAPAZ » 17 jun 2017, 00:08

LjoZee je napisao/la:Ne mogu oni ni ocekivati neki bolji polozaj kad je onaj njihov javno rekao da ce tuziti savez. Takve izjave lopovi iz saveza ne mogu lako oprostiti.
Haha da .
Volim Zeljeznicar

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 17 jun 2017, 00:45

Sandro Gotal

Austrijska 2 liga: 79 nastupa 18 golova
Austrijska 1 liga: 25 nastupa 3 gola
HNL: 25 nastupa 9 golova

Wolfsberger 13 golova
Hajduk 12
Horn 10

Zadnja dobra sezona 14-15 u Hajduku, nakon čega je u naradnim sezonama (2) skupio 23 nastupa nastupajući u Švicarskoj, Turskoj 2, Poljskoj i na kraju u Izraelu.

Najviše nastupa je sakupio kao centralni napadač (55), zatim lijevo krilo (23) te lijevi krilni napadač (14).

Od trofeja: osvajač druge lige Austrije

Agencija:
More than Sport GmbH (najskuplji igrač Lodeiro, Urugvajac u Mlsu, od domaćih igrača tu su još Vršajević i Zakarić)

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 17 jun 2017, 00:57

zamislite opali nas neka luda sreca pa stignemo do grupne faze evropa lige ove godine, kakva bi to komedija bila nakon svega sto smo pisali :lol:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Buffon1

Post Postao/la Buffon1 » 17 jun 2017, 00:58

Gotal ce biti beton ako potpise za nas.

Zapamtite. Extra pojacanje kakvih trebamo imati vise.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 jun 2017, 01:02

Ko li ce nas zapasti u ponedjeljak. Ako ikako moze neki najlaksi protivnik da makar prvo pretkolo prodjemo.
Zadnja izmjena: LjoZee, dana/u 17 jun 2017, 01:12, ukupno mijenjano 1 put.

Buffon1

Post Postao/la Buffon1 » 17 jun 2017, 01:03

Ako ostane ovaj sastav, ispadamo prvo kolo glat. Jos kakvog trenera imamo daj Boze.

Ici u evropu s Bogicevicem na stoperu, Zebom u veznom redu, i bez napadaca, jadna nam majka. Malo spremnija i brza ekipa mi ga pusimo samo tako.Pa makar s Malte bili ali on ulazu vise od nas 10 puta.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 17 jun 2017, 01:12

irfo je napisao/la:zamislite opali nas neka luda sreca pa stignemo do grupne faze evropa lige ove godine, kakva bi to komedija bila nakon svega sto smo pisali :lol:
Evo našao sam 3 članka iz posljednih 5-6 godina gdje su rekli da je cilj da Željo u naredne 2-3 godine uđe u grupnu fazu. Sami sebe malerišemo. :mrgreen:

Buffon1

Post Postao/la Buffon1 » 17 jun 2017, 01:18

Oni ne mogu osvojiti kup ili jos gore pobjediti Krupu za titulu tri kola do kraja a da odu u grupnu fazu.

Ne smije se to ni spominjati ni u ludilu.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 jun 2017, 01:24

A i mi vala izabrali dva protivnika za prijateljske utakmice koja su nas najvise namucila u prosloj sezoni. Krupu i kad smo pobjedjivali bilo je to na misice,a Siroki nas vise puta rastavio od zivota.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 17 jun 2017, 04:30

Loptanje = novac, novcaniceee

Onda se neko buni sto je Salko uzeo 50k (ako je i istina) koga boli briga za klubom?
Samo oni koji nisu zaradili od kluba i vole ga bez koristi mogu tako nesto napisati.

Ljudi koji zbog njima poznatih razloga zaradjuju dnevnice sajber napadima na klub a zovu se navijaci istog ili oni sto najvise kude i pljuju.
Ovi sto se bune za svaku sitnicu, pesimisti i kontre su bas postali dosadni.
Mislis se kako im se da ba ali kako nece svako mora zaraditi jbga.
Ovi sto sve zivo brane samo da bi pucali kontru ovima sto pljuju i tako preko Zeljinih ledja vec dugi niz godina se sve lomi.

Ime kluba tako blatite i spustate na niske grane a svima kofole jedan je cilj je da Zeljo bude jaci.
Procitani ste davno zato su se stariji ljudi koji su nesto prosli i dali Zelji a zauzvrat dobili samo ljubav, radost i tugu a ne pare povukli se i sute, pametni.

Kako neko od vas nesto da nauci ( mislim na mlaisane, koji trebaju da uce druge generacije) osim prepiranja, lazi i svadjanja. kazes ja sam navijac i pol i onda opsujes Amara ili Misketa jer to su trenutne mete.
Amar nam donio titula i titula.
Sto se tice Misketa nemam nista ruzno napisati, niko nije ni pomisljao da zavrne rukave pa uradi nesto na stadionu. Sta god o njemu pisali lazni hadzija ili mr. 7% on i ekipa su napravili Istok (ne bukvalno) svaka im cast ko radi i treba da zaradi.

Zajedno smo jaci, ovako samo cinimo silnu uslugu neprijateljima.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 17 jun 2017, 08:32

Treba razdvojiti kritiku i pljuvanje. Ja kritikujem, argumentovano.

Pljujem Ćenana i ustaljene procedure, enormno i nerazumno trošenje Željinih para, atake na Željine legende, nepostojanje odgovornosti, nedostatak kvalitetnog edukovanog kadra, manjak legendi u upravljačkim strukturama a na čije mjesto su došli nebitni anonimusi i poltroni.

Eh sada, vjerovatno se nekome ne sviđa ali ja sam mišljenja, ubijeđen sam, smijem se zakleti da radim ispravnije, nego što bi to bilo da šutim na sve nabrojano.

A što se podrške tiče, ne želim da se pravdam. Jednom sam se pravdao jesam li Željovac i nikad više! Nije to baš tako davno bilo da se ne možemo sjetiti ko je šta pričao i čija je bila bolja po klub. Od djece, kadra, para, trenera, saveza, sudija, sponzora, "pojačanja", saopštenja itd. Sabrati sve, ko je šta govorio i upozoravao ili branio i "hajcao", pa se jasno kaže ko stoji kao zaštitnik kluba a ko kao zaštitnik, "nečega". Nije baš tako davno bilo da se ne sjetimo kako se svaki, ali bukvalno svaki glas gušio.

Lijepo bi bilo da mi se pojedinci izvinu. Javno :kafa:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 17 jun 2017, 09:56

Halo ovoliko se nije pljuvalo ni kad nismo Evropu izborili,a sad lego Istok pa ce Jug pa evo i Evropa i nevalja.Volim i ja titule ali kako ces je osvojit kad ti igra penziono povrjedzeni institut.Zamislite da sad cekamo protivnika u Ligi sampiona i sta bi pisali,samo da ne izvucemo ove one da se ne obrukamo,koji ces onda **** u istoj.Popustite vise ba.Sad ic na mladje igrace nek trce znoje se bore bice i rezultata.U ovoj ligi samo trka pomaze borba i sve ces osvojit netreba ti neko Veliko znanje e sad dalje nije ni do mene ni do vas neko do kondicionog i trenera.Nemoze jednostavnije bit.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 jun 2017, 10:07

Boli nacin na koji smo izgubili titulu. Svi su razocarani jer smo bukvalno se spremali za proslavu i onda se desi hladan tus. Iz toga proizilazi ovolika negativa i na fejsu i ovdje.Treba se okrenuti novoj sezonu. Dosli su neki igraci,a tu su i nasa djeca. Krenuti u novu sezonu i u Evropu hrabro pa sta nam dragi Bog da tako ce biti.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 17 jun 2017, 10:34

Ja sam znao kada gubimo tri razlike a deset minuta do kraja da se nadam i sanjam neki preokret. Onako navijački čovjek sebi utuvi u glavu da se može, sanja. Realno, nije to baš tako. Isto tako jedan sam od rijetkih koji su govorili da se može osvojiti titula u vremenu kada je Čelo tek došao jer je bila takva atmosfera, pozitivan naboj. To je već bilo realno, koliko toliko a ne samo navijački.

Trenutno sam pesimista i to teški. Mišljenja sam da nećemo daleko i da če se ova ekipa predvođena Slavkom raspasti kao kula od karata.

Navijački, daj Bože da prekucamo ligu i ja budem budala kao iz priče, cijena koju ću rado platiti.

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 jun 2017, 10:35

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 17 jun 2017, 11:04

1.Dvije godine nakon osvajanja posljednje titule, klub je ušao u jednu dubinsku fazu restrukturiranja zbog iznimno lošeg finansijskog stanja.2. Drugim riječima, cijena osvajanja titule u nekom ranijem periodu je bila previsoka. 3.Klub je posljednje dvije godine s finansijske strane funkcionisao u pravcu saniranja dugova s jedne strane i u pravcu ulaganja u infrastrukturu i omladinski pogon u cilju sistemskog i održivog razvoja kluba s druge strane.
1. Nije istina da smo dvije godine nakon osvajanja titule krenuli u "fazu restruktiranja zbog iznimno lošeg financijskog stanja". To smo počeli mnogo ranije, tačnije baš u toj godini kada smo bili prvaci.

2. Cijena titule je bila prevelika. Da podsjetim, Vukotić je na zadnjoj skupštini iznio koliko nas je koštala sezona u kojoj nismo izborili ni Europu, citiram "poslovali smo u 4,1 milion". Dakle, puno više nego najskuplja sezona u kojoj smo bili prvaci. Prvaci i ne izlazak u europu, razlika od minimalno milion km samo od nagrada i euro utakmica, dodati to u jednačinu.

3. Klub je pored obaveza koje ima radi dugova imao i najveće plate fudbalerima plus trenerima u istoriji kluba. Da podsjetim uz opasku da iz glave dajem info, Odina djeca i sezona 2015, vicešampioni, višestruka korist od transfera djece koja su promovisana, euro tekme a sve u okviru 1,6 Mill ako se ne varam. Opet iznosim podatak iz sezone gdje nismo izborili europu, poslovali u 4,1, nigdje djece, nigdje nagrade od Uefe. Fakat, ogromna razlika.

Činjenice.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 17 jun 2017, 11:49, ukupno mijenjano 2 puta.

UPRAVA NAPOLJE!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 17 jun 2017, 11:20

odlican intervju sa predsjednikom :thumbup:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 17 jun 2017, 11:23

Konacno intervju sa prvim covjekom kluba. Zanimljiv dio oko Amara i klasicni bezobrazluk. Neka te, ti si nasa legenda, a sto si spasio Zelju i nisi dokumentovao ko te ****.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 17 jun 2017, 11:23

Prava pitanja postavljena i dobili smo dobre odgovore. :clap: :clap:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bing [Bot], Pablo11, Zvornicka i 15 gostiju.