FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zagorski
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagorski » 24 okt 2017, 09:47

MortemHz je napisao/la:slika
Neka nam je sa srecom!

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 24 okt 2017, 09:51

Manguuupeeee
UPRAVA NAPOLJE!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 24 okt 2017, 10:14

Na današnji dan prije 71 godinu osnovan je FK Sarajevo.
Dana 24. oktobra 1946. godine, sa početkom u 18 sati, u velikoj sali Fiskulturnog doma održana je zajednička skupština dvaju sarajevskih sportskih društava, Omladinskog fiskulturnog društva "Sloboda" i Radničkog sportskog društva "Udarnik". Glavna tačka dnevnog reda bila je odluka o fuziji ova dva društva u novo, koje će dostojno reprezentovati grad Sarajevo, ali i SR Bosnu i Hercegovinu na takmičenjima u sportskim disciplinama na nivou Jugoslavije.
OFD Sloboda osnovano je 13. maja 1945. godine, a već dvadesetak dana kasnije, tačnije 13. juna iste godine, osniva se i RSD Udarnik. Bila su to prva dva sportska društva koja su osnovana u oslobođenom Sarajevu, nakon završetka Drugog svjetskog rata.
Ideja o spajanju ova dva društva u jedno rodila se još tokom ljeta 1946. godine, ali prvi konkretni potezi povučeni su tek u oktobru mjesecu. Tako je 7. oktobra 1946. godine održana zajednička sjednica Gradskog fiskulturnog odbora Sarajevo, OFD Sloboda i RSD Udarnik. Na sjednici je procijenjeno da grad nema dovoljno kvalitetnih sportista kako bi oni bili razdvojeni u više društava, a kao glavni zaključak donesena je odluka o spajanju ova dva društva u jedno, na zajedničkoj sjednici koja je zakazana upravo za četvrtak, 24. oktobar.
Zajednička sjednica održana je sa početkom u 18 sati, a nakon što su iz oba društva podneseni izvještaji o radu u prethodnom periodu, ozvaničena je fuzija ova dva društva. Posljednja tačka dnevnog reda bila je izbor imena i uprave novog društva. U početku se razvila žestoka diskusija, padalo je mnogo prijedloga, a onda je Šefket Maglajlić predložio da društvo nosi ime Torpedo, po uzoru na slavno moskovsko društvo. Prijedlog je s oduševljenjem prihvaćen, a novo društvo je tako dobilo svoj naziv. Potom se prešlo na izbor organa društva, pa je za prvog predsjednika Uprave izabran Safet Džinović, dok je za predsjednika Nadzornog odbora izabran Šefket Maglajlić.
Tako je rođeno Fiskulturno društvo Torpedo koje će 5. oktobra 1947. godine promijeniti ime u Fiskulturno društvo Sarajevo, ime pod kojim će ostvariti svoje najveće uspjehe i biti ponosan predstavnik svog grada.
Sretan Ti rođendan, FK Sarajevo !!!

slika

Izvor: Bordo vremeplov i FKSinfo

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 okt 2017, 12:49

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 24 okt 2017, 12:59

Sretan ti rodjendan voljeni klube!!!

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 24 okt 2017, 13:26

http://sportsport.ba/bh_fudbal/fk-saraj ... esu/256262

PERVERZIJAAA!!!

Sretan rođendan moje Sarajevo
4.10.2009.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 24 okt 2017, 13:29

@Škoro "Ljubav je i kad sa Vidikovca prvo pogledom tražiš Koševo."
Ovo je tako tačno da ni sam do sad nisam to provalio. Jedna od rijetkih navika koja se proteže otkad me sjećanje služi. S koje god kote da pogledam na grad, odmah oči put Koševa. Tako će bit i kad (ako) napravimo svoj stadion.

Nek je stoput uknjižen na državu, tu sam ostavio svoje djetinjstvo, prvu 'nebebsku' sreću i suze, prvi put čuo srce kako kuca 200 puta u minuti. Toliko puta se osjetio brutalno živim, i brutalno mrtvim. Bez Sarajeva i Koševa, život je nepotpun. 1946
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 24 okt 2017, 13:46

slikaslikaslika

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 24 okt 2017, 14:02

sretan ti 71 rodjendan BORDO MANGUPE 1946 FKS <3
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 24 okt 2017, 14:06

TobeYarabi je napisao/la:slikaslikaslika
Medu top 3 u zadnjih 20 godina sigurno. Meni se posebno sviđa ovaj što su ga neki proglasili pišanjem na historiju kluba.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 24 okt 2017, 14:10

Dres je pravi sex, samo ne svidja mi se zlatni font na bordu dresu.

Nadam se da ce na kraju biti ovi.
slika
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 24 okt 2017, 14:13

MortemHz je napisao/la:
Joj al ga dulja pristavi :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Kontam da je sastaviti ove s klipa, ugasili bi ligu :D
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 24 okt 2017, 14:33

Al' ovaj crni dres kida :beba:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 24 okt 2017, 14:38

slika
slika

Hilmo, daj stavi anketu da vidim sta raja misli :mrgreen:
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Unknown33
Kontakt:

Post Postao/la Unknown33 » 24 okt 2017, 14:39

Dulja voli grbavu njivu više nego na Hasetu igrati. :mrgreen:

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 24 okt 2017, 14:39

Pantelija je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Joj al ga dulja pristavi :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Kontam da je sastaviti ove s klipa, ugasili bi ligu :D

Imo si ih sve pa jedva na jedvite jade :D
UPRAVA NAPOLJE!

skoroalen
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 24 okt 2017, 14:49

uNbx je napisao/la:@Škoro "Ljubav je i kad sa Vidikovca prvo pogledom tražiš Koševo."
Ovo je tako tačno da ni sam do sad nisam to provalio. Jedna od rijetkih navika koja se proteže otkad me sjećanje služi. S koje god kote da pogledam na grad, odmah oči put Koševa. Tako će bit i kad (ako) napravimo svoj stadion.

Nek je stoput uknjižen na državu, tu sam ostavio svoje djetinjstvo, prvu 'nebebsku' sreću i suze, prvi put čuo srce kako kuca 200 puta u minuti. Toliko puta se osjetio brutalno živim, i brutalno mrtvim. Bez Sarajeva i Koševa, život je nepotpun. 1946
100% brate. Ja s rajom na Trebeviću prije par dana, prvo pogled leti ka onim zelenim stolicama. Jest vala, koliko god on pravno bio gradski, on je u suštini naš. Nosi ime po našoj legendi, tribina nosi ime po pokojnom Vedranu, zastava iznad juga koja je tu non stop, pa i ono SARAJEVO na istoku je godinama bilo ispisano bordo stolicama.

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 24 okt 2017, 14:53

skoroalen je napisao/la:
uNbx je napisao/la:@Škoro "Ljubav je i kad sa Vidikovca prvo pogledom tražiš Koševo."

100% brate. Ja s rajom na Trebeviću prije par dana, prvo pogled leti ka onim zelenim stolicama. Jest vala, koliko god on pravno bio gradski, on je u suštini naš. Nosi ime po našoj legendi, tribina nosi ime po pokojnom Vedranu, zastava iznad juga koja je tu non stop, pa i ono SARAJEVO na istoku je godinama bilo ispisano bordo stolicama.

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
:bow:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 24 okt 2017, 15:31

SRETAN TI RODZENDAN VOLJENO FK SARAJEVO :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :bih:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 24 okt 2017, 15:32

Valja čekati na debi u ovim dresovima, načekati ćemo se..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee i 27 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []