slažem se,njega postaviti za selektora bi bila teška glupost
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- Chapman1886
- Kontakt:
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Samo Sloboda | COYG
Marinovića ni pod razno, neka ga u Sarajevu.
DrFilgud je napisao/la: ↑20 okt 2020, 11:08Uvijek bio odlična opcija. Mislim da bi on bio mjera između domaćeg i stranog selektora.adal je napisao/la: ↑20 okt 2020, 11:01Ovdje se nigdje ne spominje Srecko Katanec ... Njegov nacin vodjenja ekipe i pristup reprezentaciji je drugaciji . Sa igracima koje je on imao odveo je Sloveniju na euro u Holandiji i Belgiji... Jako kvalitetan fudbal i napadacki...Svi ovi sto se spominju gore su meni u pet grama gore dole i mislim da nije nijedan u stanju bilo sta da promijeni.
Dovoljno nas poznaje i razumije mentalitet, a siguran sam da ne bi prihvatio kafanske šeme ko Prosinečki recimo.
Pitanje kakve su finansije u Iraqu.Ako je neki kandidat da li bi se odrekao te pozicije i došao ovamo moguce je da bi dosao blize kuci blize sve samo financije kako izgledaju to bi mozda bio problem
mosa lošmi stićko tit-ula!
A yebi ga, sve se može dogovorit ako ima volje.1921boy je napisao/la: ↑20 okt 2020, 11:36DrFilgud je napisao/la: ↑20 okt 2020, 11:08Uvijek bio odlična opcija. Mislim da bi on bio mjera između domaćeg i stranog selektora.adal je napisao/la: ↑20 okt 2020, 11:01Ovdje se nigdje ne spominje Srecko Katanec ... Njegov nacin vodjenja ekipe i pristup reprezentaciji je drugaciji . Sa igracima koje je on imao odveo je Sloveniju na euro u Holandiji i Belgiji... Jako kvalitetan fudbal i napadacki...Svi ovi sto se spominju gore su meni u pet grama gore dole i mislim da nije nijedan u stanju bilo sta da promijeni.
Dovoljno nas poznaje i razumije mentalitet, a siguran sam da ne bi prihvatio kafanske šeme ko Prosinečki recimo.
Pitanje kakve su finansije u Iraqu.Ako je neki kandidat da li bi se odrekao te pozicije i došao ovamo moguce je da bi dosao blize kuci blize sve samo financije kako izgledaju to bi mozda bio problem
Nije ni on sad neka top klasa da traži milione. Vodio je Makedoniju 3 godine.
Opet frajer ima angažman, pitanje je da li bi htio i mogo napustit Irak.
Bruno je u augustu rekao da su mečevi baraža kao stvoreni za nas

Akrapović je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 18 mečeva, a uspio je postići i jedan gol. Tog gola protiv Izraela se svi sjećaju, a navijači u BiH i dan-danas biranim riječima govore o ovom nekadašnjem veznjaku.
- Meni je igranje za reprezentaciju vrh, kao da se popnete na brdo i gledate cijeli svijet ispod sebe, tako sam se osjećao kad sam zaigrao za reprezentaciju. Sjećam se zagrijavanja prije utakmice sa Španijom, na ljetnoj kiši sam legao na teren i gledao druge dok se zagrijavaju i rekao sebi da sam tu gdje sam uvijek htio da budem. Radio sam dosta teško da bih došao do toga da budem u reprezentaciji i baš protiv Španije da zaigram, to je nevjerovatno. I onda da dam gol za zemlju za koju bih dao sve, ne znam da li može da se opiše, posebno jer ja nisam bio poznat kao neki strijelac. Mnogo se veselim kad se toga prisjećam i savjetujem svakom mladom igraču da teži da zaigra za reprezentaciju, jer se taj osjećaj ne može opisati adekvatnim riječima, priča u jednom dahu Akrapović.
Naša reprezentacija će u oktobru i, nadamo se, u novembru igrati mečeve baraža za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Prvo je na redu meč protiv Sjeverne Irske.
Cilj trenera
- Naša reprezentacija može puno, ti mečevi su kao stvoreni za nas, uz motivaciju koja ne treba izostati, uz kvalitet igrača koje imamo, mislim da idemo na Euro. Ne bih da pravim pritisak, ali sam realan. Ekipa je zdrava, jaka, igrači nam igraju u jakim klubovima, a Sjeverna Irska će tražiti kroz borbenost da prođe dalje, ali mislim da mi možemo i to nadmašiti i potom i u finalu baraža slaviti, ističe bh. trener.
S obzirom na uspjehe u Lokomotivu, sigurno će Akrapović vrlo brzo biti, kada za to bude potrebe, kandidat za selektora reprezentacije BiH. Kako ističe, niko ga dosad nije zvao, ali i ne krije svoje želje.
- Moram priznati da me niko nije zvao, ali isto se nadam sa svim rezultatima, koje imam i jer sam izabran i za najboljeg trenera u Bugarskoj da će se to jednom desiti. Cilj svakog trenera je da da maksimum u karijeri. Da ne bude da se ja sad namećem preko reda ili nešto slično, svakom treneru u BiH želim sve najbolje i želim puno uspjeha. Ali isto tako gledam svoju šansu i ne mogu kriti ono što želim, tako da ako kad dođe poziv, rado ću prihvatiti, zaključio je naš razgovor Akrapović.
Veliki fudbaler i trener je to. A ovo oko BiH se covjeku sve zgadilo jednistavno poslje svega sta je prosao.
Pogledaj dokumentarac portret jedne legende.
Bice ti jasne neke stvari oko Vahe.
BašČelik!
- robertkosar
- Kontakt:
- Chapman1886
- Kontakt:
- Chapman1886
- Kontakt:
To se moze diskutovati doduse koliko je realan. Bas sam bio posao da i izbrsisem to

Mislim za razliku od neki kandidata tipa Keka, Kataneca, Halilhodzica i slicni, koji se nikad nece odreci kesha kojeg zaradjuju po svijetu da dodju u ovu prciju.
Bjelica je moj apsolutni favorit i volio bi da bude novi selektor ali kosto kazes pitanje je koliko je i on realan.
P.s. Sad kad malo bolje razmislim sa Dodikovim malim na celu, sumnjam da ce doci hrvat svakako. A to je ta rak rana ove reprezentacije, nacionalni kljuc. Zato imamo marionete poput Sabica, Muse, Karacica, Nestorovica i slicni (da ne spominjem njihove prethodnike koji su jos gori) na celu omladinski selekcija.
@igrajlopte 🐦
Plaća Nenada Bjelice i njegovog stručnog štaba (bez kojeg ne prihvata nijedan klub ako ne idu sa njim) u Osijeku iznosi MILION € (čitaj milion) neto godišnje a Robi je imao 15k € mjesecno kod nas tako da se to moze odmah otpisati budimo realniReX je napisao/la: ↑20 okt 2020, 13:20To se moze diskutovati doduse koliko je realan. Bas sam bio posao da i izbrsisem to![]()
Mislim za razliku od neki kandidata tipa Keka, Kataneca, Halilhodzica i slicni, koji se nikad nece odreci kesha kojeg zaradjuju po svijetu da dodju u ovu prciju.
Bjelica je moj apsolutni favorit i volio bi da bude novi selektor ali kosto kazes pitanje je koliko je i on realan.
P.s. Sad kad malo bolje razmislim sa Dodikovim malim na celu, sumnjam da ce doci hrvat svakako. A to je ta rak rana ove reprezentacije, nacionalni kljuc. Zato imamo marionete poput Sabica, Muse, Karacica, Nestorovica i slicni (da ne spominjem njihove prethodnike koji su jos gori) na celu omladinski selekcija.
Zadnja izmjena: 1921boy, dana/u 20 okt 2020, 13:35, ukupno mijenjano 1 put.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Bjelica nije nikako realna opcija, ima posao, radi za svoj klub gdje imaju dosta interesantan projekat, dobra plata. Nista ne ide u korist nama naspram njegovoj ulozi u Nk Osijek.
Onda Bruno Akrapovic ili neki Vicin poltron (Krstajic).
Sama cinjeninca da ova banda nema selektora da postavi a oktobar je mjesec, je samo po sebi katastrofa. Znali su da ce Bajevic biti tu samo par utakmica i oni nisu mogli iskorisiti to vrijeme da razgovoraju sa potencijalnim kandidatima i da nesto dogovore privremeno hahaha. Da kada dodje vrijeme odlaska, bio to okt/nov ili ljeto 2021 da odma mogu imenovati novog selektora. Da covjek moze da planira, da gleda koga ima na raspologanju... Ovako sve od pocetka opet. Kakva bagra u pm.
Jest mi vala drago sto nece ukrasti novi x miliona od plasmana na Euro. Umjesto da uloze novac u infrastrukturu lige od para iz Brazila, majstori napravise zgradurinu da uhljebi mogu da uzivaju u radnim danima.
Sama cinjeninca da ova banda nema selektora da postavi a oktobar je mjesec, je samo po sebi katastrofa. Znali su da ce Bajevic biti tu samo par utakmica i oni nisu mogli iskorisiti to vrijeme da razgovoraju sa potencijalnim kandidatima i da nesto dogovore privremeno hahaha. Da kada dodje vrijeme odlaska, bio to okt/nov ili ljeto 2021 da odma mogu imenovati novog selektora. Da covjek moze da planira, da gleda koga ima na raspologanju... Ovako sve od pocetka opet. Kakva bagra u pm.

Jest mi vala drago sto nece ukrasti novi x miliona od plasmana na Euro. Umjesto da uloze novac u infrastrukturu lige od para iz Brazila, majstori napravise zgradurinu da uhljebi mogu da uzivaju u radnim danima.

@igrajlopte 🐦
Kakav ti je bio trener Uwe Rösler u Malme? Mislim da su to neki profili trenera koji bi nama mogli biti interesantni. Znaci stranac koji ima neko iskustvo, nije ni blizu nekog vrha fudbala, ali ipak ima neko iskustvo i rezultate. Bolje i to nego neki domaci bez nekog znanja. Pricam samo o profilima.ReX je napisao/la: ↑20 okt 2020, 13:38Onda Bruno Akrapovic ili neki Vicin poltron (Krstajic).
Sama cinjeninca da ova banda nema selektora da postavi a oktobar je mjesec, je samo po sebi katastrofa. Znali su da ce Bajevic biti tu samo par utakmica i oni nisu mogli iskorisiti to vrijeme da razgovoraju sa potencijalnim kandidatima i da nesto dogovore privremeno hahaha. Kakva bagra u pm.
I jeste taman za FKSMaestro je napisao/la: ↑20 okt 2020, 10:39Marinovic je taman za fks. Dokazao je da nije za vise u mladoj repki gdje je gurao trkulje i druge sumnjive igrace.
Neka njega u fks-u. Stvoren je za amaterski fudbal.
A sto se odstete tice. Sumnjam da je velika. Vjerovatno neka mizerna cifra. Jer nemozes ocekivati neku veliku cifru kad znas da ti isti klubovi igrace za sitnicu prodavaju. A treneri idu dosta jeftinije od igraca. Ali nije to bitno, svakako on nije za a-repku.
Sumnjaj koliko hoces ali finansije Sarajeva su dramaticno bolje nego u savezu, tako da je nedokuciv finansijski za njih...
* Ne mozes - je pravilno
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Selektor treba znati izreći komplikovaniju fudbalsku misao od tog da zna da njegovu ekipu očekuje teška utakmica, Vinko bi na pismenom zadatku za učenike drugog razreda osnovne škole dobio 3-
Ne znam gdje da stavim, ali poslusaj te amaterskog i kretenskog BiH novinarstva. Bezobrazno pitanje koje nema smisla za njihovog novog selektora, ne zna engleski pa jos prevodioc dobio taj zahvalan zadatak da pokusa da prevede njegovo smece. I onda mi pricamo o nekom pomaku.
Ali u footballu ima 5+

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače