Gdje ti zivis, pa nisu otkazani totalno?Juventinissimo je napisao/la: ↑21 nov 2021, 12:39Ovdje poceo Weihnachtsmarkt (predbozicno-novogodisnji vasar), i nema nigdje sjest nesto popit, cak ni s nogu na standu kupit sta, ili stavit dijete na kakve autice, balerinu i sl, ako prvo ne pokazes 2G dokaz.
A na ulazu postavljen stand za mobilnu vakcinaciju. Svaku noc i u svakom trenutku 100+ ljudi u redu ceka, nebitno jel 17h ili 22h.![]()
Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
- AshburtonG
- Kontakt:
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
- ASD
- Kontakt:
Protesti protiv Covida u Austriji.

-
- Kontakt:
Kakva propast turizma gospodara mi ???BenjooJutub je napisao/la: ↑21 nov 2021, 11:38Nadam se da griješim i nadam se da ćeš biti u pravu ali neka ti je jasno da su ljudi na Balkanu ovakvi kakvi su trenutno formirani kroz zadnjih 30-40 godina a da su na Zapadu ljudi nekada bili gori ili isti kao sada na Balkanu. Hoću da kažem da u svima nama čuči primitivizam i da se lahko aktivira a onaj kome je u interesu da napravi raskol, može to dobro iskoristiti. Taj omjer od 80-20 može vrlo lako da bude 50-50.GG3 je napisao/la: ↑21 nov 2021, 11:27Ma podijeljeno drustvo moze biti samo na Balkanu. U Europi ce biti 80 - 20 u korist Vakcinisani. Ovih 20% desnicari (oni su i tako protiv svega) i doseljenici. Autrija je napravila paniku medju ljudima da ce Vakcina biti obavezna (a nece donijeti taj zakon) i sad na hiljade ljudi stoji u koloni i ceka spricu .BenjooJutub je napisao/la: ↑21 nov 2021, 11:20
Kažem da će tek doć takvo vrijeme, da ćeš vjerovatno pod vanjskim uticajem prestat da se družiš sa osobama koje nisu vakcinisane ili ćeš se družiti ali paziti da te drugi ne vide. Po čemu sam ovo zaključio? Po tome što prije godinu i po dana, ovo pitanje da sam provukao među rajom, smatrali bi me kretenom. A sada je ovo realna, da ne kažem i normalna opcija, JER YEBENO NIJE.
Vladajuće strukture i mediji (opet ponavljam kao papagaj) doveli su do ovoga. Niko drugi. Ni virus ni vakcine ni antivakseri i pi.čke materine. Na N1 sinoć na dnevniku govore da se u Beču sakupilo 3500 ljudi, dok na ORF-u piše da je bilo 35 000 ljudi. E sa takvim stvarim, samo u većem obimu, kroz ove dvije godine pandemije, doveli su nas do ovoga.
Znači, šta da očekujemo poslije pandemije.. Raskol u društvu i propast turizma, za sada... Još nešto?![]()

Mi se spremamo za sljedeće ljeto kao zapete puške , ovo ljeto smo poginuli bukvalno

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Volio bih da oni koji su protiv vakcina ponude neko rješenje ako već to ne valja, jer prema takvima svejedno je hoće li ovo proći ili ne. Oni su protiv bilo kakvih mjera i rješenja i htjeli bi da žive kao da se ništa ne dešava. To ne mogu shvatiti, oni bi da svake godine imamo 4 velika vala sa mnogima koji su bolesni i mrtvi i stalno sa popunjenim zdravstvenim kapacitetima, ljudima koji ne mogu da rade zbog bolovanja i slično.
Prvo, nije ko biva još gore s vakcinom nego je puno bolje. Zašto izmišljati? Pogledaš brojeve umrlih sad i prošle godine i zaista mi nije jasno kako mozes reći da je gore. Pogledaš kafiće, utakmice, tržne centre apsolutno nije gore nego je bolje (osim eto u Austriji gdje nije gore nego isto, na 20 dana umjesto na 2-3 mjeseca kako je bilo ranije). Zašto izmišljaš da je "ko biva još gore?" Jel treba da imati neku veliku pamet pa primjetiti stanje oko sebe?tersnakvadrat je napisao/la: ↑21 nov 2021, 11:29Ljudi su svojim potezima ovakvo stanje stvorili a virus i dalje cirkulise medju nama. Evo i vakcina, pa po statistikama ko biva jos gore. Cemu sluze vakcine ? Nemoj ih onda ni upotrebljavati. Zatvorit cemo se jos koju godinu, neka strucnjaci razviju neki kvalitetan lijek ili vakcinu i dovesti planetu u red. Brujali su nam o testnim fazama vakcine i koliko to traje... znaci sami su nam objasnili da je ljudska rasa danas u sustini eksperiment. Ne znam brate. Meni je ok trenutno ovako, i koliko vidim i u mom okruzenju sve funkcionise kako treba. Nemam nikakvu potrebu da stojim u Mepasu u redu i da cekam da me neko vakcinise. Lijep i slobodan dan, radije cu prohodati u prirodi. Ne osudjujem ljude koji to cine ali pustite i vi mene na miru. Ako budem morao, primit cu ali do tad, neka me ovako.admin je napisao/la: ↑21 nov 2021, 11:20Desilo se to da je virus zaista ugrozio nacin zivota koji poznajemo i da ce sto duze bude nekontrolisano cirkulirao napraviti strasne stete.tersnakvadrat je napisao/la: ↑21 nov 2021, 11:14Ma sta se desilo ?
Virus kad se pojavio doveli u pitanje opstanak civilizacije.
Takodjer desilo se to da je vise milijardi ljudi vakcinisano gdje se pokazalo da drustva sa visokim procentom vakcinisanih daleko bolje prolaze, a pojedinci imaju daleko manje sanse da umru.
Sasvim dovoljno toga se desilo da svako moze skontati da treba jos danas primiti vakcinu ako to do danas nije uradio.
Drugo, ako si u Mepasu, zašto lažeš da te neko na nešto tjera? Na šta te iko natjerao, molim te pojasni?
U drugim državama, isto ne primjetim da neki ljudi nekog pritišću nešto. Ako budeš morao, primićeš... nisam vidio demonstracije da je primiš, još uvijek. A vidio sam demonstracije da ne primiš.
Pošto si pun objašnjenja, hoces li nam konačno objasniti taj odlazak u Australiju?Marvin je napisao/la: ↑21 nov 2021, 11:22tersnakvadrat je napisao/la: ↑21 nov 2021, 09:58Ja stvarno ne znam sto je tebi toliko stalo do ove teme a na drugima ne postojis. Nebitno. Ne zelim dalje uopce, mislio sam da cemo normalno diskutovati a ne driblati se.admin je napisao/la: ↑21 nov 2021, 09:55Ko nema formirano misljenje, treba da slusa struku. Nemas ni misljenje o antbiotiku mozda, uzimas ga kad ti doktor kaze da ga uzmes i gotovo. Neces zvati Mirnesa Ajanovica da ti cita uputstva.
Ne znam stvarno koja stavka ti smeta i zbog koje nekog treba ubjedjivati.
Svakome svoje.
I meni je trebalo neko vrijeme da uvidim da je lik poceo pucati i da normalnu i objektivnu diskusiju ne poznaje.
Moj dobar prijatelj je bio doskora u istom bunaru,ljutio se kada mu savjetujem da izadje iz kuce,da nategne kakvu p.icku...
Na svaki moj pokusaj da mu objasnim da je razlika u onom sto on prati i u sta vjeruje,i u stvarnosti i desavanjima "na terenu" prevelika nailazio sam na ovo kod admina,cisto "ludilo".
Dok je narod aplaudirao nam sa balkona a mediji prosipali pricu kako je zdravstvo na ivici kolapsa ja sam ga prosetao kroz UKC i pokazao mu prazne hodnike,cisto da mu pokazem da ama bas svi lazu,ama bas svi imaju agendu,sa obje strane price.
Nije razumio.
A lik je gradjevinski inzenjer,pametna osoba. Da mu objasnim "rasterecenost zdr sistema" sam navodio fiktivne primjere iz njegove struke i pitao ga da li je zgrada sa 5 spratova bila "dovoljna" 2005 god na tadasnji broj stanovnika,i na ovaj danas jer price vlada sa kongresa iz 2018 o postojecim procedurama u slucaju pandemije su bile urnebesno smijesne jer kapaciteti intezivnih jedinica na cijeloj planeti su ili nedovoljne,ili" taman". Nikako spremne za neke vandredne situacije. U New Yorku cekanje u hitnoj je prosjek 7h...
Ama bas nikave usvojene procedure u slucaju pandemije nisu postojale. Centralizacija proizvodnih procesa u Kini nikome nije smetala,iako je ocit problem,to svako trebovanje inventara pokaze. Nikome nije cudno zasto njemacka trazi toliko zdr radnika...
Do jutra se mogu nabrajati problemi prije pandemije o kojima se nije pricalo jer nije postojao alibi. Sada je ovaj virus ogdovoran za 2 decenije korupcije i lazi.
I onda sklepaju vakcinu preko noci,proglase je mandatornom,ukinu ti sve slobode koje mogu,i OPET imas ovaca koji im vjeruju.
Ne kazem da treba uzeti motiku i izaci rusiti drzavu,ali ideja da ti vladajuca struktura zeli dobro je vrlo opasna.
Imaš sve odgovore izgleda, zašto to pitanje cooliraš?
Pa eto, ljudski je reći i "slagao sam, ponjelo me".
Nego jesi ti bio u Mainzu sad kad je veliki vladar dolazio? Jesi mu ruku poljubioJuventinissimo je napisao/la: ↑21 nov 2021, 12:39Ovdje poceo Weihnachtsmarkt (predbozicno-novogodisnji vasar), i nema nigdje sjest nesto popit, cak ni s nogu na standu kupit sta, ili stavit dijete na kakve autice, balerinu i sl, ako prvo ne pokazes 2G dokaz.
A na ulazu postavljen stand za mobilnu vakcinaciju. Svaku noc i u svakom trenutku 100+ ljudi u redu ceka, nebitno jel 17h ili 22h.![]()

Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- BenjooJutub
- Kontakt:
Misliš da se ozbiljni investitori koji ulažu u turizam neće okrenuti drugim granama privrede? Govorim o državama gdje će lockdown u bućem periodu biti normalnija i učestalija pojava.bombaysaphire je napisao/la: ↑21 nov 2021, 13:11Kakva propast turizma gospodara mi ???BenjooJutub je napisao/la: ↑21 nov 2021, 11:38Nadam se da griješim i nadam se da ćeš biti u pravu ali neka ti je jasno da su ljudi na Balkanu ovakvi kakvi su trenutno formirani kroz zadnjih 30-40 godina a da su na Zapadu ljudi nekada bili gori ili isti kao sada na Balkanu. Hoću da kažem da u svima nama čuči primitivizam i da se lahko aktivira a onaj kome je u interesu da napravi raskol, može to dobro iskoristiti. Taj omjer od 80-20 može vrlo lako da bude 50-50.GG3 je napisao/la: ↑21 nov 2021, 11:27
Ma podijeljeno drustvo moze biti samo na Balkanu. U Europi ce biti 80 - 20 u korist Vakcinisani. Ovih 20% desnicari (oni su i tako protiv svega) i doseljenici. Autrija je napravila paniku medju ljudima da ce Vakcina biti obavezna (a nece donijeti taj zakon) i sad na hiljade ljudi stoji u koloni i ceka spricu .
Vladajuće strukture i mediji (opet ponavljam kao papagaj) doveli su do ovoga. Niko drugi. Ni virus ni vakcine ni antivakseri i pi.čke materine. Na N1 sinoć na dnevniku govore da se u Beču sakupilo 3500 ljudi, dok na ORF-u piše da je bilo 35 000 ljudi. E sa takvim stvarim, samo u većem obimu, kroz ove dvije godine pandemije, doveli su nas do ovoga.
Znači, šta da očekujemo poslije pandemije.. Raskol u društvu i propast turizma, za sada... Još nešto?![]()
![]()
Mi se spremamo za sljedeće ljeto kao zapete puške , ovo ljeto smo poginuli bukvalno![]()
Sitne "buranije" će uvijek biti ali turizam nikada neće biti na onom nivou ozbiljnosti kao što je bio slučaj ranije. Jer bez velikih investitora nema ništa, a veći investitori ne mogu trpiti konstantna zaključavanja.
Jeste primjetili tamo lijevo iza, Albanca kako gleda prema Srbinu (sigurno drzi Noz u ruci)

- Juventinissimo
- Kontakt:
NRW
Zbog njega (citaj: politike) sam i pobjegao/napustio zemlju/otisao vani. Nemam zelju ni da mu ljubim ni slomim ruku... mozda eventualno neka poluga do pred pucanje i tako drzat par minuta ili godina.

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
sljivo je napisao/la: ↑21 nov 2021, 13:24Volio bih da oni koji su protiv vakcina ponude neko rješenje ako već to ne valja, jer prema takvima svejedno je hoće li ovo proći ili ne. Oni su protiv bilo kakvih mjera i rješenja i htjeli bi da žive kao da se ništa ne dešava. To ne mogu shvatiti, oni bi da svake godine imamo 4 velika vala sa mnogima koji su bolesni i mrtvi i stalno sa popunjenim zdravstvenim kapacitetima, ljudima koji ne mogu da rade zbog bolovanja i slično.
Po meni niko zdrav ne bi trebao biti protiv vakcine,iz jednostavnog razloga da se zastitis od potencijalno tezeg oblika bolesti. Pod zdrav mislim na osobe koje imaju uredne faktore koagulacije. Dosta raje sam nagovorio da ih provjere prije vakcine ako zele mrna vakcinu,i da ih provjere izmedju doza jer iako rijetko,desavaju se troboze i trombocitopenije.
Ukratko,nebitno koliko da si zdrav,ne znas kako ce ti organizam odregovati na infekciju i sa te strane rizikujes podjednako koliko rizikujes sa potencijalnim nus pojavama vakcine.
Medjutim VAKCINA NIJE RJESENJE. To bi svima trebalo biti jasno jer je jasno ko dan. I samim time ne smije biti mandatorna,jer ne radi posao u potpunosti.
Mjere moraju postojati,ali neke "normalne" mjere a ne drakonske kakvim svjedocimo vani i koje su stetnije od virusa. Treba zabraniti veca okupljanja koja nisu potrebna. 80.000 ljudi na nogometnoj utakmici su puno veci "belaj" od iste cifre esencijalnih radnika u nekoliko desetina firmi. Mi bez one sacice radnika u Bingu ne mozemo,ali bez Messija i Ronalda mozemo.
Treba ograniciti kapacitete restorana,diskoteka itd sto ce nekome omoguciti da povremeno izadje iz kuce i odmakne se od medijskog terora i sacuva mentalno,i samim time i fizicko zdravlje.
Nema rjesenja ovome. Jednostavno nema. Tj ima u vidu prirodno stecenog imuniteta nazalost koji je visegodisnji ili dozivotan po svim provedenim studijama. Ne postoji studija koja potvrdjuje da takav imunitet traje 4-6 mjeseci,za razliku od onog stecenog vakcinom. Razlog je prost,vakcinom stecena antitijela prepoznaju samo mali dio siljastog proteina dok prirodno stecena antijela prepoznaju kompletan virus,i nude ogromnu zastitu od njega nebitno koliko puta mutirao jer mutacije su 1-2% rna lanca.
Medjutim ne mozemo izaci na ulice u ljubiti se i ko umre,umro je.
Nema rjesenja u punom smislu te rijeci. Neke razumne mjere+vakcina su blazi put do rjesenja.
Ali i to zahtijeva rjesenje u vidu nepovjerenja raje prema vladajucim strukturama,zasluzenom nepovjerenju,i rjesenje problema u narodu,koji je stoka.
Od sijaseta problema koje sam naveo uprijeti prstom u nesto i reci "ovo je rjesenje" je u najmanju ruku glupo.
Elem,naj.ebali smo.
Slažem se da nema, ali vakcinacijom radimo maksimalnu stvar sa minimalno napora. I stečeni imunitet vakcinacijom ne košta puno, ni po cijenu života niti po cijenu ekonomskog zastoja. U redu je ako vakcine štete, i sam se ne bih vakcinisao, ali ne, to nije slučaj, već je posrijedi neki otpor koji nema utemeljenja, ili otpor koji nije u suštini ni povezan sa vakcinama, već su one samo trenutni argument u korist te priče. Sutra kad budemo donosili zakone i mjere u korist borbe protiv negativnih posljedica klimatskih promjena opet će isti, na račun nekog drugog argumenta, da u svemu vide nešto što ne postoji i isto će na račun priče o povredi ličnih prava da plaču, kukaju i izbjegavaju taj korak koji treba da napravimo. Jednostavno nešto je drugo prepreka ovoj borbi, a to nije borba za zdravlje niti je borba za neka prava.
Upravo,ovo je problem,sacinjen od nekoliko slojeva problema,a problemi se rjesavaju prevencijom najcesce.
Mi mozemo ovde palamuditi koliko hocemo,ali da na vlasti u Kini nisu hajvani virus bi bio zaustavljen tu.
Da u stolicama WHO ne sjede korumpirana **** ne bi skrivali podatke o virusu zajedno sa Kinom.
Da u stolicama svih vlada svijeta ne sjede **** imali bi davno usvojene procedure ponasanja kod pojave lako prenodivih virusa. Jadno ih je bilo gledati kako pricaju da su svjesni te potencijalne opasnosti sa obzirom na prirorodni prirastaj i znati da lazu,jer realnost je da se jedva nosimo sa trenutnim "normalnim" kapacitetima,i ovde pricam u ime svake javne zdravstvene ustanove na svijetu. To su problemi koji se evo drugu deceniju zanemaruju.
Do jutra se moze nabrajati. Stoga reci vakcina je spas,i sta glupi bosnjo zna moze samo osoba koja nema veze sta prica.
Mi mozemo ovde palamuditi koliko hocemo,ali da na vlasti u Kini nisu hajvani virus bi bio zaustavljen tu.
Da u stolicama WHO ne sjede korumpirana **** ne bi skrivali podatke o virusu zajedno sa Kinom.
Da u stolicama svih vlada svijeta ne sjede **** imali bi davno usvojene procedure ponasanja kod pojave lako prenodivih virusa. Jadno ih je bilo gledati kako pricaju da su svjesni te potencijalne opasnosti sa obzirom na prirorodni prirastaj i znati da lazu,jer realnost je da se jedva nosimo sa trenutnim "normalnim" kapacitetima,i ovde pricam u ime svake javne zdravstvene ustanove na svijetu. To su problemi koji se evo drugu deceniju zanemaruju.
Do jutra se moze nabrajati. Stoga reci vakcina je spas,i sta glupi bosnjo zna moze samo osoba koja nema veze sta prica.
Svaka čast na ovom postu.Marvin je napisao/la: ↑21 nov 2021, 15:44....
Po meni niko zdrav ne bi trebao biti protiv vakcine,iz jednostavnog razloga da se zastitis od potencijalno tezeg oblika bolesti. Pod zdrav mislim na osobe koje imaju uredne faktore koagulacije. Dosta raje sam nagovorio da ih provjere prije vakcine ako zele mrna vakcinu,i da ih provjere izmedju doza jer iako rijetko,desavaju se troboze i trombocitopenije.
Ukratko,nebitno koliko da si zdrav,ne znas kako ce ti organizam odregovati na infekciju i sa te strane rizikujes podjednako koliko rizikujes sa potencijalnim nus pojavama vakcine.
Medjutim VAKCINA NIJE RJESENJE. To bi svima trebalo biti jasno jer je jasno ko dan. I samim time ne smije biti mandatorna,jer ne radi posao u potpunosti.
Mjere moraju postojati,ali neke "normalne" mjere a ne drakonske kakvim svjedocimo vani i koje su stetnije od virusa. Treba zabraniti veca okupljanja koja nisu potrebna. 80.000 ljudi na nogometnoj utakmici su puno veci "belaj" od iste cifre esencijalnih radnika u nekoliko desetina firmi. Mi bez one sacice radnika u Bingu ne mozemo,ali bez Messija i Ronalda mozemo.
Treba ograniciti kapacitete restorana,diskoteka itd sto ce nekome omoguciti da povremeno izadje iz kuce i odmakne se od medijskog terora i sacuva mentalno,i samim time i fizicko zdravlje.
Nema rjesenja ovome. Jednostavno nema. Tj ima u vidu prirodno stecenog imuniteta nazalost koji je visegodisnji ili dozivotan po svim provedenim studijama. Ne postoji studija koja potvrdjuje da takav imunitet traje 4-6 mjeseci,za razliku od onog stecenog vakcinom. Razlog je prost,vakcinom stecena antitijela prepoznaju samo mali dio siljastog proteina dok prirodno stecena antijela prepoznaju kompletan virus,i nude ogromnu zastitu od njega nebitno koliko puta mutirao jer mutacije su 1-2% rna lanca.
Medjutim ne mozemo izaci na ulice u ljubiti se i ko umre,umro je.
Nema rjesenja u punom smislu te rijeci. Neke razumne mjere+vakcina su blazi put do rjesenja.
Ali i to zahtijeva rjesenje u vidu nepovjerenja raje prema vladajucim strukturama,zasluzenom nepovjerenju,i rjesenje problema u narodu,koji je stoka.
Od sijaseta problema koje sam naveo uprijeti prstom u nesto i reci "ovo je rjesenje" je u najmanju ruku glupo.
Elem,naj.ebali smo.
Trebalo bi ga ponekad kopirati ali kopiranje samo integralno... Jer svaka od ovih stavki je bitna. Nažalost ljudi vide ono što hoće. A kad ih potjeraš kažu a ljudska prava. A pri tome uzdišu za periodom kada su ista bila prilicno limitirana.
& $ ?
Potpuna glupost.
Znaci hajmo se svi zaraziti, pa ko prezivi stekao je dobar imunitet (znam bar per ljudi koji su dva puta prebolovali, tako da mozda je dobar, ali nije ni on idealan) a ko umre, **** ga.
I pri tome hajmo se malo zatvoriti da to umiranje ide sporo, znaci jedno 10-20 godina da ubijamo privredu uz te ljude koje ubijamo svakako. Pa ko prezivi virus, nece prezivjet glad i siromastvo sigurno.
Sve jer necemo da koristimo dostugnuca napredne medicine, jer eto mislimo mi da je to nako, a i Mirnes Ajanovic tako kaze.
Odlican koncept, nema sta.
Nego sta bi s onom Australijom i kongresom?
Znaci hajmo se svi zaraziti, pa ko prezivi stekao je dobar imunitet (znam bar per ljudi koji su dva puta prebolovali, tako da mozda je dobar, ali nije ni on idealan) a ko umre, **** ga.
I pri tome hajmo se malo zatvoriti da to umiranje ide sporo, znaci jedno 10-20 godina da ubijamo privredu uz te ljude koje ubijamo svakako. Pa ko prezivi virus, nece prezivjet glad i siromastvo sigurno.
Sve jer necemo da koristimo dostugnuca napredne medicine, jer eto mislimo mi da je to nako, a i Mirnes Ajanovic tako kaze.
- feniksptica
- Kontakt:
A sta bi Admine s tvojom pricom da se vakcinisemo da ne prenosimo virus na druge i budemo neodgovorni ? Svako ima pitanja koja izbjegava izgleda
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Predlažem proteste protiv plaćanja režija. Stop fašizmu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ovi protesti ce masovno uzeti maha sada, po cijeloj Evropi i sire. Skontali ljudi napokon da su prevareni i koliko je sati.
Ma izlapit ce to! Kad normalni ljudi vide s kakvim klosarima , neradnicima i lopovima idu na proteste.
Evo kod mene u familiji opet tezak slucaj i sad jaucu sto se nismo vakcinisali.
- majestic24
- Kontakt:
admin je napisao/la: ↑21 nov 2021, 21:21Potpuna glupost.
Admin,previse forsiras neke stvari. Razumijem sto hoces reci,ali to neznaci da si upravu.
Vakcina stiti mene od nekog tezeg oblika bolesti,jel tako?? Ako sam prebolio ili cijepio se (ili oboje) to ne garantira da ja nemogu opet prenijeti virus na nekog drugog. Znaci,iz tog razloga vakcina bas i ne pomaze . Na kraju ispada,da cijepljenjem stitimo sami sebe (lako moze biti ona "sam pao sam se ubio").
A na kraju,ma koliko god nas narod bio tvrdoglav,same mjere protiv covida i 1000 nekih gluposti vezanih za to dovele su do toga da narod jednostavno nevjeruje u to
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.