FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

harry_90
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 19:42

AulleTa je napisao/la:Da, slazem se, ali koliko samo puta nam je Zrinjski uzeo bodove na nasem terenu ?
Ma to je nekad bilo,sad nece nikako :) Slobodi trebaju bodovi,tako da ne vjerujem da mogu doci do boda,jedino ako Sloboda uzme Zvijezdu,i pusti Zrinjski da pobjede ili osvoje bod,sve je moguce.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 apr 2010, 19:42

AulleTa je napisao/la:Da, slazem se, ali koliko samo puta nam je Zrinjski uzeo bodove na nasem terenu ?
Da ali tada nismo igrali sa sedam stopera u napadu! ;) :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 apr 2010, 19:44

harry_90 je napisao/la:
Ma to je nekad bilo,sad nece nikako :) Slobodi trebaju bodovi,tako da ne vjerujem da mogu doci do boda,jedino ako Sloboda uzme Zvijezdu,i pusti Zrinjski da pobjede ili osvoje bod,sve je moguce.
Kakvo pustanje, treba stici do intertoto kupa! :o
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 19:47

Probisvjet je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:
Ove sezone je bitno ostati,nikakva Europa,ma mene ne bi cudilo ako dobijemo Zvijezdu da puste Zrinjski,jer takva nam je liga,mada ne vjerujem u to,sve je moguce.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 02 apr 2010, 19:47

Probisvjet je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:

Intertoto kolio ja znam ne postoji vise :D a predpostavljam da si se salio :D
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 apr 2010, 19:51

Intertoto kolio ja znam ne postoji vise :D a predpostavljam da si se salio :D[/quote]
;)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 apr 2010, 19:53

[youtube][/youtube]
Evo ovdje mozete da vidite gol koji je postigao Hatunic za yugoslaviju sa vise od pola terena.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 19:58

Probisvjet je napisao/la:[youtube][/youtube]
Evo ovdje mozete da vidite gol koji je postigao Hatunic za yugoslaviju sa vise od pola terena.
Nije los go :) al se ovaj slozi za desetku :lol: :lol:

Zvijezda 1:1 Sloboda
Prodanovic 65 Smajlovic 92

:D :D

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 02 apr 2010, 20:00

bas onako odmjereno bekovski :D :D
Hatuna je bio legenda...Tusanj ce ga vjecno pamtiti ;)
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 apr 2010, 23:00

Jusuf Hatunic,koliko je samo taj pogibenih startova imao mislim da im niko ne zna broj koji bi bio bar priblizan.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 23:55

Devil je napisao/la:Jusuf Hatunic,koliko je samo taj pogibenih startova imao mislim da im niko ne zna broj koji bi bio bar priblizan.
Stavio sam jedan clanak o njemu,imas jedno 1-2 stranice prije ove sto sam postavio o jednom njegovom startu.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 03 apr 2010, 00:30

Sloboda: U Gradačac po pobjedu ili barem bod!

Najavljivao je pobjedu u Gradačcu, ali nakon spoznaje da ne može računati na trojicu kvalitetnih nogometaša, šef Stručnog štaba Slobode, Vlatko Glavaš, uoči susreta sa Zvijezdom poručio je:

- Pobjeda je fantazija, bod bi nas zadovoljio!

Naime, zbog tri žuta kartona Glavaš ne može računati na Igora Mostarlića i Merseda Malkića.

- U napad će ući Senad Mujić, a umjesto Malkića prigodu će dobiti Muamer Zoletić, kazao je.

Liječnik Slobode imao je tijekom tjedna pune ruke posla da osposobi ozlijeđene Alvina Karadžu, Samira Jogunčića i Stefana Gavarića.

- Sva trojica su došli u karantin, u hotel Lukavac, a poslije ćemo vidjeti ko je spreman igrati. Nadam se da će Gavarić i Jogunčić biti na raspolaganju, Karadža je upitan. Međutim, vraća se Gradimir Crnogorac i lijevi bok je odlično pokriven – kazao je Glavaš.

Velika skupina tuzlanskih navijača putovat će danas u susjedni Gradačac, da bodre svoje simpatizere. Tuzlaci se nadaju da neće razočarati, te da će se prvi put u proljeće s gostovanja vratiti neporaženi.

Vjerojatni sastav Slobode: Mujkić, Krasić, Crnogorac, Milošević, Jogunčić, Gavarić, Zoletić, Okanović, Bekić, Smajlović, Mujić.

Nije los sastav.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 apr 2010, 01:22

Devil je napisao/la:Jusuf Hatunic,koliko je samo taj pogibenih startova imao mislim da im niko ne zna broj koji bi bio bar priblizan.

Lopta je mogla proci, ali igrac nikada :)....ali ipak on nije kriv za onu povredu mladoig igraca partizana . Vec sam napisao da je glavom isao na loptu, a igrac partizana volejom :)....Mozes mislit glavom slomiti covjeku nogu ahahaha i njemu nista... kazu samo ustao i vodom koja je bila u kanti pored terena tada umio se i nastavio igrati ahahah prava zivotinja :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 03 apr 2010, 10:14

SaltCityAttack je napisao/la:

Lopta je mogla proci, ali igrac nikada :)....ali ipak on nije kriv za onu povredu mladoig igraca partizana . Vec sam napisao da je glavom isao na loptu, a igrac partizana volejom :)....Mozes mislit glavom slomiti covjeku nogu ahahaha i njemu nista... kazu samo ustao i vodom koja je bila u kanti pored terena tada umio se i nastavio igrati ahahah prava zivotinja :)
Hehe.... Cuo sam za to. Kaze meni stari, naletio Hatuna na loptu glavom, a ovaj igrac Partizana htio volejom da je razvali, i eto, imalo se sta i vidjeti. Ovom slomljenja noga, Hatuna nije ni okrznut, samo se polio vodom i nastavio igrati. Ima ona jedna stara ; "Gdje neko nece nogom, hoce Hatuna glavom".
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 apr 2010, 11:00

Bio sam na utakmici cini mi se Olimpoija gostovala. Igrac Olimpije dobio loptu i krenuo prema golu Slobode, bila kontra, imao prazan prostor prema golu! Kada je vidio Hatunu da trci iza prema njemu, jednostavno ostavio loptu i pobjegao, a Hatunic ga nije ni pogledao. samo uzeo loptu! :lol: Faca ljuta, on stamen, cvrst, mislim da bi tada sa lakocom oborio Semi Schilta udarcem glavom, nogom, rukom, grudima... :mrgreen: Poslije njega se nije rodio igrac takvih osobina kao sto je on bio. Legenda!
Unistila ga hladna piva poslije utakmice u kafani na stadionu. Uvijek je poslije treninga morao imati pivu gotov zamrznutu, da komadici leda plivaju u flasi.
To mu je doprinjelo bolesti, koliko se sjecam umro je od raka grla. :cry:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 apr 2010, 11:06

NOGOMETNI LOMOVI

Pise: Miljenko JERGOVIC

BILO JE TO DAVNO, JOS U VRIJEME DOK JE BOG PO
zemlji hodao, a Vladanko Stojakovic nas izvjestavao da je Paul Breitner clan zapadnonjemacke komunisticke partije, kada se na stadionu JNA zacuo mukli prasak, kao da je netko udario sjekirom po smrznutoj cjepanici i otprve ju rascijepio. To je posljednji igrac obrane tuzlanske "Slobode" Jusuf Hatunic mladoj nadi "Partizana" Zoranu Racicu jednim potezom slomio nogu. Zamuknuo je stadion, svima je u usima bio samo taj strasni prasak, Jusuf se drzao za glavu, a dvojica su odnijela Racica na nosilima. Odnijeli su ga zauvijek. Zoran Racic se vise nikada nece vratiti na nogometne terene i ostat ce jedan od onih cija imena pamtimo samo zbog nesrece jer su samo po nesreci bila vazna.

Nekoliko sezona ranije, moglo je to biti 1974. ili 1975., na jednom obicnom treningu posljednji igrac "Hajdukove" obrane Ivan Buljan zahvatio je po nozi najdarovitijeg igraca generacije Ivicu Matkovica, noga je pukla, Matkovica su odnijeli i vise ga nikada nisu vratili. Buljan je tada pustio bradu i dao zavjet da se nece obrijati sve dok se Matkovic ne vrati u prvi tim "Hajduka". Nije se brijao nekoliko godina, nosio je bradu i na onoj strasnoj utakmici u kojoj je "Hajduk", nakon splitske pobjede od 4:1, izgubio od "St. Etiena" sa 1:5, a onda se jednog dana jednostavno obrijao, iako se Matkovic nije vratio u "Hajdukovu" ekipu. No, tada se Ivice Matkovica vise nitko nije ni sjecao.

Tako su Buljan i Hatunic dokrajcili dvojicu igraca koji su mozda bili darovitiji, ali eto nisu imali srece, pa su naletjeli na dva odvec odlucna posljednja igraca obrane i zauvijek nestali s nogometnih terena. Ivan i Jusuf bili su jednostavno prejaki za krhke kosti svojih suparnika, ali u njihovoj grubosti nije bilo namjere jer nije bilo takvo ni vrijeme. Sedamdesetih nitko nikome nije namjerno lomio noge i ruke, cupao srce, niti razbijao glavu. Jednostavno, tako bi se dogodilo.

Desetak godina kasnije nad nasim se domovima vec spustao neki cudan mrak, onaj mrak nakon kojeg ne svanjiva, pa nam se oci na njega moraju priviknuti, na njega i na sve ono sto ce on donijeti sa sobom u miraz novoj povijesti u kojoj ce se svi nasi ljudi pretvoriti u nase i tudje narode, pa ih u silnome mraku vise necemo ni razaznavati. U to vrijeme igrala se na stadionu Karaburma utakmica izmedju "OFK Beograda" i "Hajduka". Njezin rezultat ni za koga nije bio presudan, ali su "Romanticari s Karaburme" od prve minute nasrtali na cjevanice, gleznjeve i koljena onog najboljeg "Hajdukovog" igraca. U tom poslu im je asistirao sudija, tko bi mu se imena sjetio, koji je sve vrijeme glumio slijepog epskog pjesnika Filipa Visnjica i teatralno mahao rukama, ne primjecujuci stanovitog Djordja Serpaka kako stema noge Blaza Sliskovica, klese ih i lomi kao da to nisu ljudske noge, nego je rijec o brackom kamenu cijelcu od kojeg ce on, Djordje, kao sam Ivan Mestrovic isklesati neku neprolaznu vrijednost nase umiruce jugoslavenske kulture.

Na kraju ga je i isklesao. Nekako sre dinom drugog poluvremena Blaz Sliskovic se vise nije digao sa zelene trave, dotrcala su dvojica s nosilima i odnijeli ga van terena. Tamo su cekala bolnicka kola koja su Baku odvezla u neku beogradsku bolnicu, gdje je, eto, dijagnosticiran prijelom i gdje je u knjigama nasih sjecanja ostalo ubiljezeno djelo Djordja Serpaka, igraca koji se od Hatunica i Buljana razlikovao jos po necemu osim po tome sto je covjeku namjerno lomio i slomio nogu: naime, Serpak u svojoj karijeri nije ucinio bas vise nista vrijedno spomena osim sto je jednom od najvecih bosanskohercegovackih nogometnih talenata slomio nogu. To sto se Sliskovic kasnije oporavio i sto je opet davao golove ravno iz kornera, to vise i nije vazno. Da je bilo po Djordju Serpaku, mozda ga ne bi bilo ni medju zivima.

A Jusuf Hatunic, on je nakon sezone ili dvije prešao u "Partizan", dospio do reprezentacije i na onoj mahnitoj utakmici protiv Španjolske kada je Juanito dobio flašu u glavu, Hatunic je dao gol pucajuci sa svoje polovine terena. Sudija Englez poništio je taj gol a da nitko nije znao zašto. Mozda zato što je nesretni Jusuf prejako udario po lopti, pa je sudija mislio da joj je mogao slomiti nogu.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 apr 2010, 11:14

Je li istina da ste jednom umjesto prema protivničkom, krenuli ka golu Želje s namjerom da date zgoditak?
- Igrali smo protiv Partizana i Jusuf Hatunić me loptom snažno pogodi u glavu. Iznesu mene iza Partizanovog gola i doktor Hamo Hasanbegović mi pokaže prst i pita vidiš li? Ma kako ne vidim prst. Uđem u igru, netko mi doda loptu i pođem ja pravo ka svom golu. Sreća, moj suigrač Josip Čilić, na šesnaest metara uleti mi klizeći. Sudija mu da žuti karton, a mene iznesu vani.

Zbog povrede glave?
- Pa, da. Doktor je poslije rekao da šest mjeseci trebam pauzirati. Ali naš fizoterapeut se nije složio: Ma kakvi, taj će za mjesec dana biti kao nov. Doktor ga upitao: Kako će tako brzo, a ovaj odgovorio: ma nema on mozga. I fakat za mjesec dana ja zaigram, a fizioterapet pred svima kaže: Jesam li vam je rekao da nema mozga.
:mrgreen: :mrgreen:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 apr 2010, 11:19

Sa jednog foruma u hr
Jusuf Hatunić je jedan od jačih koji su gazili hrvatske travnjake..taj je prvo lomio noge pa onda pita jel se ovdi igra fudbal??? :mrgreen:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 apr 2010, 11:25

Jusuf Hatunić je bivši štoper Slobode i Partizana. Čovjek je na terenu služio za utjerivanje straha u protivničke kosti, pošto ih je nerjetko lomio, uglavnom iz nehata. Bio je igrač zastrašujuće vanjštine i nevjerovatnih fizikalija, ali i pored toga svi se slažu da je bio neviđeno dobre naravi. Priča se da je na terenu izgledao kao srednjoškolac među prvačićima, toliko je vanjskim izgledom odskakao od ostatka tima. Na kvalifikacionoj utakmici protiv Španije raspalio je loptu sa svoje polovine i pogodio gol španskog golmana. Sudija je gol poništio iz nepoznatih razloga...

ronaldo9
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo9 » 03 apr 2010, 11:28

Danas bod najmanje, ali i dalje tvrdim da Glavaš nije trener za nas

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.