OKK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: OKK Sloboda Tuzla
Jel danas prijateljska u kosarci i da li se moze uci malo pogledati
Jeste, u 19 h i trebalo bi da se moze pogledati utakmica. Rekli su da su treninzi samo do prvog septembra zatvoreni za javnost.Tz1986 je napisao/la:Jel danas prijateljska u kosarci i da li se moze uci malo pogledati
De moze li ko javiti ovdje moze li se danas uci na utakmicu da ne bi dolazio dzaba
Moze se uci, pisem ti iz dvorane.Tz1986 je napisao/la:De moze li ko javiti ovdje moze li se danas uci na utakmicu da ne bi dolazio dzaba
Edit: Opet nema Amera sutera.
-
boomerang5
- Kontakt:
Ajde napisi nam kratki izvjestaj po zavrsetku ako nije problem
Bio sam na utakmici,**** ce nas ko stigne kratko i jasno vidjet ce te
Drug ne znam koliko si pratio ABA 2 ligu, ali to je obicna sabanija gdje mozda budu 2 max kluba koji bi u ABA 1 bili na dnu tabele. Ja ipak mislim da bi mogli odigrati solidnu sezonu, da je Pandza ciljao pojacanja.Tz1986 je napisao/la:Bio sam na utakmici,**** ce nas ko stigne kratko i jasno vidjet ce te
Ne treba ocekivati previse, ali vjeruj nisu ni drugi nista bolji.
mosa zlatu mosa bodaslo
Kako je zavrsilo?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Imas prevelika ocekivanja nakon samo 15-ak dana priprema. Ja uopste nisam nezadovoljan, mada treba uzeti s rezervom ovu ekipu Dunava, koja, ruku na srce, nije pretjerano jaka (mada su, cini mi se, prosle godine bili 8. u KLS). Prvo poluvrijeme je bilo lose, vladala je klasicna bezidejnost u napadu i nezainteresovanost u odbrani. U drugoj polovini trece cetvrtine su zaigrali znatno bolje i tu napravili veliku razliku. Djeluje da su kondiciono opasno spremni i da gotovo svi mogu igrati dobru odbranu. Vjerujem da je taj akcenat na fizickoj spremi u prvom dijelu priprema glavni razlog za veliki broj profulanih bacanja. Treba tu jos dosta vremena da se momci uigraju, ali prva utakmica je ionako tek za mjesec dana. Ne znam sta je s Rosgom, nisam ga vidio ni na klupi. Zna li neko je li se on uopste pojavio na pripremama kluba? Ako on otpadne, onda im fali jos jedan dobar suter. Ovako je Campara gotovo jedina prijetnja u sutu s distance.
Gegic - Pocinje na poziciji organizatora. Kako se od njega i naviklo, u odbrani je ponovo bio dobar. Konstantno je vrsio presing na protivnickoj polovini prilikom prevodjenja lopte i tako je zabio 6 poena. Profulao je 3 trice s 45 stepeni; jedna je bila cigla, dvije su haman iskocile. Imao je i par lijepih asistencija. Mislim da ce biti lider ove ekipe i da ce samo rasti iz meca u mec. Ukupno je zabio 10 poena.
Campara - Pogodio je 4 trice, par ih je iskocilo. Osim toga, zabio je jos 4 bacanja i to je njegovih 16 poena. I on je imao par lijepih asistencija, ali moze to puno bolje. Ja od njega ocekujem da konacno nauci probijati na postavljenu odbranu, pa da bar uvjezba neki sut s poludistance, ako vec ne moze ici do kraja zbog slabih fizikalija. U svakom slucaju, svakoj ekipi treba jedan ovakav suter. On je mijenjao Gegica i vrlo malo vremena su zajedno provodili na parketu.
Grubor i Tomasevic - Dvojac koji je dosao umjesto Sibalica i Latifagica. MOZDA su u paketu ofanzivno malo losiji od njih, ali su defanzivno 10x bolji. Tomasevic igra strasno energicno, u odbrani je odlican i od njega treba ocekivati da uz Gegica bude najbolji defanzivac ekipe. Ofanzivno je otprilike limitiran i ima los sut. Grubor, takodjer, ima potencijal da igra dobru odbranu i mislim da ce njih dvojica biti korisni igraci zadatka. Djeluje da je on napadacki bolji od Tomasevica.
Berry - Napadacki dobar i raznovrstan. Vidi se da zna zabiti kos na vise nacina. Zna pogoditi s poludistance, dobro se snalazi oko obruca, ima dobru fintu i istancan osjecaj za nasloniti loptu na tablu. Defanzivno na niskom postu je los. Relativno je mrsav i tesko ce braniti teske centre koji forsiraju tu igru pod kosem. Moze braniti one laganije petice, pogotovo sto ima solidne lateralne kretnje. Ukupno je zabio 12 poena.
Henry - Brzo je usao u probleme s licnim greskama, tako da ga nije puno ni bilo. U odbrani i na skoku je bolji od Berryja, mada je u napadu bio staticniji. Vjerujem da bi se njih dvojica mogli dobro nadopunjavati, ali je jos uvijek prerano prognozirati bilo sta. U napadu je jednom odigrao dobro na low postu i to je sve bilo od njega.
Janjic - Nemam nesto posebno reci za njega. Profulao je dva bacanja i sve sto je sutnu izvana (ne vjerujem da je uzeo vise od 4 suta). Mislim da je zabio oko 6 poena - zavrsio je tri polaganja na obrucu. Defanzivno solidan, ali ocekujem od njega puno vise u napadu (prvenstveno sut za tri). Vjerujem da moze vise od onoga sto je veceras ponudio.
Manjgafic - Pogodio je dvije trojke i ukupno zabio 10 poena. Ofanzivno je imao dobrih situacija, ali je u odbrani par puta glupo ispao i pravio prekrsaje. On je uglavnom manje-vise poznat svima. Mislim da ce biti dosta dobar ako mu se pruzi sansa (tj. solidna minutaza).
To su ti novi igraci. Cerkezovic je prvo poluvrijeme prespavao, a u drugom je bio odlican u odbrani. Ukrao je nekoliko lopti i u kontri namjestio par zicera. Jakupovic je igrao manje, ali je odigrao nesto slicno Emiru. Odbrana solidna, zabio je 2 polaganja i podijelio par asistencija u kontri. Omeragic je mijenjao Henryja zbog problema s prekrsajima i bio je standardno los.
Sve u svemu, prerano je davati neki konacan sud. Ja sam napisao iskljucivo zapazanja s vecerasnje utakmice, a treba sacekati jos mjesec dana da se vidi kako ce to stvarno izgledati. Neuigranost je ocigledna i na tome moraju raditi. Mislim da imaju dobar potencijal, da mogu igrati kvalitetnu odbranu i da ce vremenom postati ozbiljna ekipa. Vjerujem da ce ih Uzicanin fizicki odlicno pripremiti. Ostaje jos nepoznanica taj suter iz Amerike. Moguce da je momak povrijedjen i da jos uvijek ne moze igrati meceve. Opet kazem, u slucaju da on otpadne, definitivno moraju dovesti jos jednog igraca koji ima dobar sut s distance.
Gegic - Pocinje na poziciji organizatora. Kako se od njega i naviklo, u odbrani je ponovo bio dobar. Konstantno je vrsio presing na protivnickoj polovini prilikom prevodjenja lopte i tako je zabio 6 poena. Profulao je 3 trice s 45 stepeni; jedna je bila cigla, dvije su haman iskocile. Imao je i par lijepih asistencija. Mislim da ce biti lider ove ekipe i da ce samo rasti iz meca u mec. Ukupno je zabio 10 poena.
Campara - Pogodio je 4 trice, par ih je iskocilo. Osim toga, zabio je jos 4 bacanja i to je njegovih 16 poena. I on je imao par lijepih asistencija, ali moze to puno bolje. Ja od njega ocekujem da konacno nauci probijati na postavljenu odbranu, pa da bar uvjezba neki sut s poludistance, ako vec ne moze ici do kraja zbog slabih fizikalija. U svakom slucaju, svakoj ekipi treba jedan ovakav suter. On je mijenjao Gegica i vrlo malo vremena su zajedno provodili na parketu.
Grubor i Tomasevic - Dvojac koji je dosao umjesto Sibalica i Latifagica. MOZDA su u paketu ofanzivno malo losiji od njih, ali su defanzivno 10x bolji. Tomasevic igra strasno energicno, u odbrani je odlican i od njega treba ocekivati da uz Gegica bude najbolji defanzivac ekipe. Ofanzivno je otprilike limitiran i ima los sut. Grubor, takodjer, ima potencijal da igra dobru odbranu i mislim da ce njih dvojica biti korisni igraci zadatka. Djeluje da je on napadacki bolji od Tomasevica.
Berry - Napadacki dobar i raznovrstan. Vidi se da zna zabiti kos na vise nacina. Zna pogoditi s poludistance, dobro se snalazi oko obruca, ima dobru fintu i istancan osjecaj za nasloniti loptu na tablu. Defanzivno na niskom postu je los. Relativno je mrsav i tesko ce braniti teske centre koji forsiraju tu igru pod kosem. Moze braniti one laganije petice, pogotovo sto ima solidne lateralne kretnje. Ukupno je zabio 12 poena.
Henry - Brzo je usao u probleme s licnim greskama, tako da ga nije puno ni bilo. U odbrani i na skoku je bolji od Berryja, mada je u napadu bio staticniji. Vjerujem da bi se njih dvojica mogli dobro nadopunjavati, ali je jos uvijek prerano prognozirati bilo sta. U napadu je jednom odigrao dobro na low postu i to je sve bilo od njega.
Janjic - Nemam nesto posebno reci za njega. Profulao je dva bacanja i sve sto je sutnu izvana (ne vjerujem da je uzeo vise od 4 suta). Mislim da je zabio oko 6 poena - zavrsio je tri polaganja na obrucu. Defanzivno solidan, ali ocekujem od njega puno vise u napadu (prvenstveno sut za tri). Vjerujem da moze vise od onoga sto je veceras ponudio.
Manjgafic - Pogodio je dvije trojke i ukupno zabio 10 poena. Ofanzivno je imao dobrih situacija, ali je u odbrani par puta glupo ispao i pravio prekrsaje. On je uglavnom manje-vise poznat svima. Mislim da ce biti dosta dobar ako mu se pruzi sansa (tj. solidna minutaza).
To su ti novi igraci. Cerkezovic je prvo poluvrijeme prespavao, a u drugom je bio odlican u odbrani. Ukrao je nekoliko lopti i u kontri namjestio par zicera. Jakupovic je igrao manje, ali je odigrao nesto slicno Emiru. Odbrana solidna, zabio je 2 polaganja i podijelio par asistencija u kontri. Omeragic je mijenjao Henryja zbog problema s prekrsajima i bio je standardno los.
Sve u svemu, prerano je davati neki konacan sud. Ja sam napisao iskljucivo zapazanja s vecerasnje utakmice, a treba sacekati jos mjesec dana da se vidi kako ce to stvarno izgledati. Neuigranost je ocigledna i na tome moraju raditi. Mislim da imaju dobar potencijal, da mogu igrati kvalitetnu odbranu i da ce vremenom postati ozbiljna ekipa. Vjerujem da ce ih Uzicanin fizicki odlicno pripremiti. Ostaje jos nepoznanica taj suter iz Amerike. Moguce da je momak povrijedjen i da jos uvijek ne moze igrati meceve. Opet kazem, u slucaju da on otpadne, definitivno moraju dovesti jos jednog igraca koji ima dobar sut s distance.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Bravo Kobi, hvala na izvještaju. Nekako sam se zaželio da neki naš tim igra dobro pa da svi zajedno pratimo, pa zato i imam neku nadu za Slobodu, pogotovo jer su dobro krenuli da uključe i reprezentativce u to.
Pandža prvak evrope, Campara i Cerkezovic takođe. Gegic I Manjgafic mladi potencijalni odnos sadašnji reprezentativci itd... navijamo za Slobodu, pogotovo ako rezultati krenu, mogao bi Mejdan biti kao nekad
Pandža prvak evrope, Campara i Cerkezovic takođe. Gegic I Manjgafic mladi potencijalni odnos sadašnji reprezentativci itd... navijamo za Slobodu, pogotovo ako rezultati krenu, mogao bi Mejdan biti kao nekad
Anfernee "Penny" Hardaway #1
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Privatna prcija bez emocija srca i duse.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Dvije pobjede u Mejdanu protiv Vrijednosnice Osijek
76 : 72
76 : 72
87 : 70Najviše poena u domaćem timu postigli su Dejan Janjić 18, Amar Gegić 16, te Emir Čerkezović 11.
Najefikasniji kod Slobode bio je Čampara sa 20, Manjgafić je ubacio 19, Rosga 14 i Berry 11 poena.
Raspored do polusezone u ABA 2, počinje u prvoj sedmici oktobra
1. MZT - Sloboda
2. Sloboda - Borac
3. Sutjeska - Sloboda
4. Sloboda - Split
5. Helios - Sloboda
6. Sloboda - Široki
7. Dynamic - Sloboda
8. Sloboda - Novi Pazar
9 . Lovćen - Sloboda
10. Rogaška - Sloboda
11. Sloboda - Spars
1. MZT - Sloboda
2. Sloboda - Borac
3. Sutjeska - Sloboda
4. Sloboda - Split
5. Helios - Sloboda
6. Sloboda - Široki
7. Dynamic - Sloboda
8. Sloboda - Novi Pazar
9 . Lovćen - Sloboda
10. Rogaška - Sloboda
11. Sloboda - Spars
Tezak raspored na pocetku. Mislim da su MZT, Split i Borac medju najjacim ekipama u ligi.
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Odma u Skopju pokazati ko je prvi favorit za ABA ligu.
Koliko ima igrača u rosteru?
Koliko ima igrača u rosteru?
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Sloboda vodi 14:13 protiv Albe iz Fehervara nakon 1/4
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Gdje se igra ova utakmica?Heller je napisao/la:Sloboda vodi 14:13 protiv Albe iz Fehervara nakon 1/4
Nemam pojma drug me pita isplatil se igrat na Slobodu.Ghuraba je napisao/la:Gdje se igra ova utakmica?Heller je napisao/la:Sloboda vodi 14:13 protiv Albe iz Fehervara nakon 1/4
Nullius in verba
Nasao sam. U Osijeku igraju neki turnir. Ucestvuju jos Zrinjski i onaj Osijek sto je dolazio u Tuzlu.Heller je napisao/la:Nemam pojma drug me pita isplatil se igrat na Slobodu.Ghuraba je napisao/la:Gdje se igra ova utakmica?Heller je napisao/la:Sloboda vodi 14:13 protiv Albe iz Fehervara nakon 1/4
Gubi Sloboda 39:26 na poluvremenu.
Nullius in verba
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.