FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Utakmica sezeone za Željezničar
Nogometaši Željezničara nakon nekoliko godina taborenja na sredini tabele u sezoni 2009/10 vratili su se na pravi kolosjek i pogotovo u drugom dijelu sezone dominirali bosanskohercegovačkom nogometnom scenom.
Cilj na početku sezone bio je izboriti učešće u jednom od evropskih liga. Izabranici Amara Osima igrali su na dva fronta te stigli do finala Kupa BiH gdje su bez poraza ostali bez pehara osvajača kupa, a u nedjelju će imati priliku riješiti pitanje prvaka Bosne i Hercegovine ukoliko pobjede ekipu Laktaša.
"Mislim da je utakmica u srijedu pokazala koliko jedna ekipa, koliko god da igra po njih u nepovoljnom ambijentu, a ima kvalitet i želju koliko može biti opasna. Mi smo to na svojoj koži osjetili prije tri dana. To ne smijemo zaboraviti. Nadam se da smo to svhatili, i ako se tako budemo postavili sutra imamo velike šanse da utakmica bude povoljnija što se tiče rezultata nego ova u srijedu", rekao je Osim na konferenciji za novinare, te dodao da u njegovoj ekipi nema povrijeđenih igrača, ali da za susret protiv Laktaša zbog tri žuta kartona neće moći konkurisati Radovanović.
Menadžer Željezničara dodao je i to da se u ekipu vratio "odbjegli" Semir Kerla koji je bio na probi u Kaiserslauternu. Ipak, prema Osimovim riječima Kerla neće biti u kombinaciji do kraja sezone.
Neosvajanje Kupa BiH pred 15.000 svojih navijača sigurno teško je pao igračima Plavog tima. Amar Osim se nada da taj susret, ipak neće previše uticati na formu njegovih izabranika.
"Nadam se da utakmica sa Borcem neće previše uticati na raspoloženje igrača. Oni se jesu potrošili fizički i mentalno, ali činjenica da igraju meč za titulu bi trebala biti samo po sebi dovoljna da pred svojom publikom, na svom terenu, protiv protivnika koji je dobar, ali ja vjerujem ipak slabiji od nas, da ostvarimo pobjedu", dodao je Osim.
Ekipa Laktaša jedno je od najugodnijih iznenađenja proljetnog dijela prvenstva. Ekipa je doživjela velike promjene u igračkom kadru, a na klupu su doveli nogometnog stručnjaka Dragoslav Stepanovića.
"Svjesni smo da to nije ekipa koju smijemo podcijeniti. Znajući ko im je trener i koliko su uložili u zimskom prelaznom roku sigurno ih ne interesuje da toliko ulože u klub i ispadnu iz lige. Mi smo svjesni da su oni jako opasna ekipa koja igra svoj prvoligaški život u jednoj utakmici. Nemaju se zašto više štediti. Ako na Grbavici ostanu neporaženi i slave kod kuće oni ostaju u ligi", rekao je Osim i dodao: "Sa druge strane, mi se borimo za titulu. Ta dva motiva se po značaju otprilike mogu porediti, ali mi imamo neke stvari koje su na našoj strani. Mislim na kvalitet, jer nismo slučajno tu gdje jesmo i mislim na ambijent koji će nadam se neće biti ograničavajući faktor ko zadnji put već motivacija više i dodatni vjetar u leđa da ostvarimo to što želimo."
Susret između Željezničara i Laktaša igra se u nedjelju u 17,30 sati.
Proslava titule predviđena na Grbavici
"U ime F.K. Željezničar pozivam sve navijače, sve simpatizere i sve prijatelje nogometa u gradu Sarajevu i BiH da nam se pridruže na sutrašnjoj utakmici i da obilježimo uspjeh kluba. Poslije završetka utakmice F.K. Željezničar će, ukoliko budemo pobjednici, prirediti slavlje na našem stadionu Grbavica. Vjerujem da ćemo na toj svečanosti napraviti ne samo radost za naše navijače, nego da će to biti jedan nezaboravan događaj za cijeli grad Sarajevo", rekao je Gradimir Gojer, član Predsjednistva FK Željezničar.
"Mi smo duboko ubijeđeni da će to biti nezaboravno finale jednog uspješnog rada prije svega Osima i njegovih saradnika, a onda i naših igrača koji su najzaslužniji", dodao je Gojer.
Nogometaši Željezničara nakon nekoliko godina taborenja na sredini tabele u sezoni 2009/10 vratili su se na pravi kolosjek i pogotovo u drugom dijelu sezone dominirali bosanskohercegovačkom nogometnom scenom.
Cilj na početku sezone bio je izboriti učešće u jednom od evropskih liga. Izabranici Amara Osima igrali su na dva fronta te stigli do finala Kupa BiH gdje su bez poraza ostali bez pehara osvajača kupa, a u nedjelju će imati priliku riješiti pitanje prvaka Bosne i Hercegovine ukoliko pobjede ekipu Laktaša.
"Mislim da je utakmica u srijedu pokazala koliko jedna ekipa, koliko god da igra po njih u nepovoljnom ambijentu, a ima kvalitet i želju koliko može biti opasna. Mi smo to na svojoj koži osjetili prije tri dana. To ne smijemo zaboraviti. Nadam se da smo to svhatili, i ako se tako budemo postavili sutra imamo velike šanse da utakmica bude povoljnija što se tiče rezultata nego ova u srijedu", rekao je Osim na konferenciji za novinare, te dodao da u njegovoj ekipi nema povrijeđenih igrača, ali da za susret protiv Laktaša zbog tri žuta kartona neće moći konkurisati Radovanović.
Menadžer Željezničara dodao je i to da se u ekipu vratio "odbjegli" Semir Kerla koji je bio na probi u Kaiserslauternu. Ipak, prema Osimovim riječima Kerla neće biti u kombinaciji do kraja sezone.
Neosvajanje Kupa BiH pred 15.000 svojih navijača sigurno teško je pao igračima Plavog tima. Amar Osim se nada da taj susret, ipak neće previše uticati na formu njegovih izabranika.
"Nadam se da utakmica sa Borcem neće previše uticati na raspoloženje igrača. Oni se jesu potrošili fizički i mentalno, ali činjenica da igraju meč za titulu bi trebala biti samo po sebi dovoljna da pred svojom publikom, na svom terenu, protiv protivnika koji je dobar, ali ja vjerujem ipak slabiji od nas, da ostvarimo pobjedu", dodao je Osim.
Ekipa Laktaša jedno je od najugodnijih iznenađenja proljetnog dijela prvenstva. Ekipa je doživjela velike promjene u igračkom kadru, a na klupu su doveli nogometnog stručnjaka Dragoslav Stepanovića.
"Svjesni smo da to nije ekipa koju smijemo podcijeniti. Znajući ko im je trener i koliko su uložili u zimskom prelaznom roku sigurno ih ne interesuje da toliko ulože u klub i ispadnu iz lige. Mi smo svjesni da su oni jako opasna ekipa koja igra svoj prvoligaški život u jednoj utakmici. Nemaju se zašto više štediti. Ako na Grbavici ostanu neporaženi i slave kod kuće oni ostaju u ligi", rekao je Osim i dodao: "Sa druge strane, mi se borimo za titulu. Ta dva motiva se po značaju otprilike mogu porediti, ali mi imamo neke stvari koje su na našoj strani. Mislim na kvalitet, jer nismo slučajno tu gdje jesmo i mislim na ambijent koji će nadam se neće biti ograničavajući faktor ko zadnji put već motivacija više i dodatni vjetar u leđa da ostvarimo to što želimo."
"U ime F.K. Željezničar pozivam sve navijače, sve simpatizere i sve prijatelje nogometa u gradu Sarajevu i BiH da nam se pridruže na sutrašnjoj utakmici i da obilježimo uspjeh kluba. Poslije završetka utakmice F.K. Željezničar će, ukoliko budemo pobjednici, prirediti slavlje na našem stadionu Grbavica. Vjerujem da ćemo na toj svečanosti napraviti ne samo radost za naše navijače, nego da će to biti jedan nezaboravan događaj za cijeli grad Sarajevo", rekao je Gradimir Gojer, član Predsjednistva FK Željezničar.
"Mi smo duboko ubijeđeni da će to biti nezaboravno finale jednog uspješnog rada prije svega Osima i njegovih saradnika, a onda i naših igrača koji su najzaslužniji", dodao je Gojer.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
znaci nista od vjecne?
danas je press kongernecija pa mozda bude rijeci i o tome vidjecemoBaltazar je napisao/la:znaci nista od vjecne?
www.fkzeljeznicar.com - novi, do sada najbolji portal o nasem klubu!
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Bolje pred vjecnom ali hajd 

"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
pa nije jos iskljuceno da ne bude, danas cemo znati detaljnije inforacijeFk_zeljo_1921 je napisao/la:Bolje pred vjecnom ali hajd
www.fkzeljeznicar.com - novi, do sada najbolji portal o nasem klubu!
ja sam bio na zapadu i ta dva "stroba" su upaljena ispred mene, ali je dogovoreno sa troje policajaca u civilu da ce sve biti ok, jer su zapaljene i samo stavljene na ogradu da izgore do kraja.elninho_resTO je napisao/la:ja sam bash zapazio to,govorim haveru vidi baklji na zapadu, i bash to nisam odavno vidio,,,,ma to pjanic sverco a džeko ih potpalio...da napomenemo nijaz sve namjestio...xD,,protiv laktasa isto ovako da bude,da opet gori stadion i da proslavimo tituluTihi je napisao/la:Jel ko' primjetio u jednom trenutku na utakmici kad su se baklje upalile tamo gdje je Dzeko i Komsic sjedili. Lako je njima njih niko ne pretresaZeljko Komsic jedan je od nas!
svi u nedelju na grbavicu aBd
Semper Fidelis
Po meni je puno bolje slaviti na Grbavici, nego maltretirati gore i slučajne prolaznike. A Grbavica je Grbavica. Ne moram puno da ni objašnjavam. Pogotovo što su nam i komšije odmah gore poletile da nas kopiraju...kinone je napisao/la:pa nije jos iskljuceno da ne bude, danas cemo znati detaljnije inforacijeFk_zeljo_1921 je napisao/la:Bolje pred vjecnom ali hajd
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
slazem se i ja sam za slavlje na grbavici, ali ja necu slaviti dok se tekma ne zavrsi niti cu ista pricati, jer mi se jednom obilo o glavu, bez ikakve euforije sutra na tribinu i polako a kad pobjedimo aBd onda tek ima da slavim, vise nikad unaprijed.Željovac je napisao/la:Po meni je puno bolje slaviti na Grbavici, nego maltretirati gore i slučajne prolaznike. A Grbavica je Grbavica. Ne moram puno da ni objašnjavam. Pogotovo što su nam i komšije odmah gore poletile da nas kopiraju...kinone je napisao/la:pa nije jos iskljuceno da ne bude, danas cemo znati detaljnije inforacijeFk_zeljo_1921 je napisao/la:Bolje pred vjecnom ali hajd
Semper Fidelis
Laktaši su sa novom ekipom na proljeće osvojili više bodova od Borca, tako da praktično dočekujemo treći tim prvenstva.
Na proljeće:
ŽELJO 33
Sloboda 25
Laktaši 23
Borac 22
.
.
.
Na proljeće:
ŽELJO 33
Sloboda 25
Laktaši 23
Borac 22
.
.
.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Upravo tako. Ni u kom slučaju podcijeniti protivnika, zapeti iz petnih žila, ostaviti srce na terenu, i rezultat neće izostati.Željovac je napisao/la:Laktaši su sa novom ekipom na proljeće osvojili više bodova od Borca, tako da praktično dočekujemo drugi tim prvenstva.
Mi navijači također zapeti i bodriti kao hiljadu puta do sada.
Naprijed Željo ljubavi moja!
edit: drugi,treći,četvtrti tim prvenstva nebitno, Laktaši su dobra ekipa, sa odličnim trenerom, još im gori pod nogama. Respektovati, a ne bojati se. Predviđam da će sutra Višća riješiti stvar

Zadnja izmjena: tanzla, dana/u 22 maj 2010, 14:59, ukupno mijenjano 1 put.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
- Stole iz Bora
- Kontakt:
1. Željezničar 10-2-1 26:5 +21 32Željovac je napisao/la:Laktaši su sa novom ekipom na proljeće osvojili više bodova od Borca, tako da praktično dočekujemo treći tim prvenstva.
Na proljeće:
ŽELJO 33
Sloboda 25
Laktaši 23
Borac 22
.
.
.
2. FK Sloboda 8-1-4 18:10 +8 25
3. ŠK Zrinjski 7-2-4 30:21 +9 23
4. FK Laktaši 7-2-4 20:14 +6 23
5. Borac BL 7-1-5 17:15 +2 22
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Nece Igrati Grujic, sto je svakako odlicna vijest, jer je on uz Mikica njihov najbolji igrac.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Sta he sa njim? Kartoni ili povreda?gollum je napisao/la:Nece Igrati Grujic, sto je svakako odlicna vijest, jer je on uz Mikica njihov najbolji igrac.
AMAR OSIM
-
- Kontakt:
nista bez vjecne gore 

- alan ford TM 87
- Kontakt:
treci zutiStole iz Bora je napisao/la:Sta he sa njim? Kartoni ili povreda?gollum je napisao/la:Nece Igrati Grujic, sto je svakako odlicna vijest, jer je on uz Mikica njihov najbolji igrac.
Por que ? Por que somos los mejores...
Seyo_TM je napisao/la: Utakmica sezeone za Željezničar
Jel Gojer rekao jeli uprava ostampala majice po 10 km za proslavu titule kazu treba jos para malo brate ostalo od prosli nema se,a ne do bog kiksa valja opet kokuzati

Zadnja izmjena: cena, dana/u 22 maj 2010, 16:25, ukupno mijenjano 2 puta.
Vidjela majka sina,koji navija za Željezničar,kako plače na sav glas. Pita ga:-Sine,da nije nešto bilo?Sin odgovara:-Nije ništa majko!Kad će na to majka:-Da niste opet igrali protiv Borca?
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87
"TRECI PUT CASTIMO"
"TRECI PUT CASTIMO"
[youtube][/youtube]
Pa ljudi moji,koliko je ovdje bilo gledalaca?
Pa ljudi moji,koliko je ovdje bilo gledalaca?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.