Ma shvaćam ja tebe što želiš reći. Dante je svakako pokazao ( zasad, ali najbitnije utakmice slijede za vikend i onda drugi vikend protiv Dortmunda ) da se na njega može računati. Tako da je super imati takvog igrača u rotaciji.effe_sa je napisao/la:Nemam ja nešto protiv Boatenga, ja sam naveo samo mogući razvoj situacije, jer Dante je pokupio mnogo pluseva na ovim pripremama, uz to je još izuzetno odlučan u duelima i bezkompromisan, dobro čita igru, to je ono što smo mogli vidjet od njega u Gladbachu. E sad u pripremama, jesam to pomalo pratio (pripreme ko pripreme, ne prati sad čovjek sve, ali ono vidim da je i Juppa zadovoljo). Boateng je imao dosta dobrih partija, samo mora kod sebe tu nekad povremenu naivnost da odstrani. A svakako da će oni ravnopravno konkurisat, možda čak skoro pa podjednako prilike za igru dobiju, s obzirom da ćemo opet imati dosta utakmica, na 3 fronta.
E sad što ja želim reći, pa čak i podvući činjenicu koja je veoma važna:
Stoperi se nikako ne smiju rotirati. Zašto? Zato jer se oni moraju uigrati i djelovati bezprijekorno u fazi obrane ( bilo koji segment obrane ). To se može postići jedino ako su uigrani. Stalna rotiranja igrača na poziciji stopera uvode nesigurnost u obranu i to nikako nije dobro za ekipu.
Dakle, ja bih ostavio Boatenga da odigra još jednu sezonu na pozicij stopera pa ćemo onda vidjeti o kakvom se igraču radi.
Nikako ne treba zaboraviti da je Boateng odigrao sezonu bez ozlijeda odnosno da je za njegov organizam to bio prilični napor zbog kojeg su se u njegovoj igri pojavljivale početničke pogreške. Ne tražim ja ovdje izgovor za neke loše reakcije ovog igrača no isto tako ne treba gledati samo njegove pogreške a zaboravljati dobre partije. On svakako mora podići koncentraciju na viši nivo a to će moći jedino ako će biti standardan na stoperu.
Nemojmo zaboraviti da je obrana djelovala dosta dobro što je dokazala u Bundesligi sa samo 22 primljena pogotka. U Ligi Prvaka je to isto bilo dobro.
Tako da traženje novog partnera Holgeru po meni nije pametna odluka ali vidjećemo kako će se situacija razvijati.