Postao/la AlfredNobel » 19 nov 2017, 14:05
Meni ne pije vodu ta priča "ako Adžem dobije otkaz, bojim se da ne dođe do pozitivnog šoka" itd. Ako ih novi trener za sedam dana može složiti, onda kapa dole. A realno, koga će naći za sedam dana?
Husref je već dobar period tu. Već su se konci pohvatali, uveli novi elementi u igri, brže, tečnije, ljepše to mnogo izgleda. Samo da se poradi na odbrani, ali mislim da je odbrana jučer bila loša prije svega zbog katastrofalnog Novakovića, koji blage veze nema o postavljanju. Općenito, ne volim igrače kao što je on. Isto krkan neki, samo izbija nešto, ništa ni sa čim. Volim stopere poput Mihojevića i Adukora, koji igraju mozgom, koji je znaju fino povući, odigrati, koji igraju mirno. Husref i traži takvu igru. Također, još jedan razlog zašto je odbrana bila loša jučer je Bekić, koji je katastrofalno odigrao u odbrani, dok je u ofanzivi bio jako dobar. Ali, kod njega se vidi napredak od dolaska Husrefa i možda je to jučer bio i loš dan, ali mora ga šef još pritisnuti i ukazati mu na njegove greške u defanzivi, jer mu non stop igrač sam ostaje. Što se tiče ofanzive, tu je veoma dobar. Dobar je na lopti, zna napraviti dobar potez, a i popravio je centaršut.
Samo malo poraditi na odbrani. Stavio bi Adukora u odbranu s Mihom i to je to. E ako nas onakav željo dobije, oni jadovi koji veze s igrom nemaju, ako dobiju nas koji razvaljujemo trenutno, ja onda ne znam. Sigurno će to Husref sve izanalizirati dobro, mislim nema šta on puno analizirati onakvu igru džemkovih pulena, samo neka obrate pažnju na Zakarića i to je to. Musemić je iskusan i imao je milion derbija i zna kako šta. Poznaje svakog njihovog igrača u dušu, jer je skoro svako kolo na golubarniku.
I mislim da stvarno ovaj derbi treba napokon krenuti oštro, pametno, s strpljenjem. Dosta više pačeničke igre, sakrivanja nekog, nepreuzimanja odgovornosti i čekajući neke eventualne greške protivnika. Ući oštro, nametnuti svoj ritam, lagano pratiti taktiku i doće sve na svoje. Uzmimo u obzir da će oni našteliti i sudiju, da će biti nepravde 1000%, ali i s tim se uhvatiti u koštac, jer ako pokažemo odličnu, borbenu i agresivnu igru, neće biti dvojbe oko pobjednika. Ne treba biti pickica i povući se i samo čekati kraj meča da se uzme taj bod, idemo na tri ako Bog da. Ja bi se iskreno malo i razočarao bodom, kako igraju štrumfovi, jača je Mladost. Također, teren će biti krompirište i sigurno neće biti puno prostora za kombinovanje i lijepu igru, ali šta ćemo..
Dobra analiza, dobra priprema, dobri treninzi su pola odrađenog posla i jaka uvertira, a onda taktika, nabrijanost, borba, agresivnost, pamet, smirenost i sreća je druga polovina. Samo polako..
Zadnja izmjena:
AlfredNobel, dana/u 19 nov 2017, 14:10, ukupno mijenjano 4 puta.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka