Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

L-Train
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la L-Train » 17 jun 2011, 16:32

legenda reala je napisao/la:http://www.b92.net/tv/najave.php?cid=70#n1878

biće im pravo dobar program i specijalne emisije sa gostima ,moram ići okretati antenu i fatati B92 (ko ima satelitsku može B92 gledati sa Biss ključem)
Kakvi su im ovi komentatori ;)
barem za mene,cisti prosjek.Uglavnom moze ih se slusati ;)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jun 2011, 19:25

Ivanišević: "Murray može osvojiti Wimbledon"
U intervjuu za britanske medije Goran Ivanišević otkrio je što očekuje od ovogodišnjeg Wimbledona. Samo nekoliko dana prije početka trećeg Grand Slam turnira sezone bivši osvajač Wimbledona smatra da Britanci ove godine napokon mogu dobiti pobjednika.

Ove godine se navršava deseta obljetnica Goranovog osvajanja Wimbledona. Jedna od najvećih pobjeda hrvatskog sporta svima se urezala u pamćenje. Goran Ivanišević pobjedom nad Patrickom Rafterom osigurao je sebi mjesto u povijesti.

Desetljeće nakon toga 39-godišnji Ivanišević britanskim medijima je otkrio što misli o ovogodišnjem izdanju Wimbledona. Ivanišević smatra da Andy Murray nakon dva uzastopna ispadanja u polufinalu može osvojiti Wimbledon. "Mislim da je spreman. Već je pobjeđivao te dečke i igra jako dobro. Mora se nositi s pritiskom, više nema isprika", izjavio je Ivanišević.

"Kada igrate na glavnome terenu morate uživati. Nekada nije lako, pogotovo ako gubite. No ne smijete zaboraviti uživati u tenisu", objasnio je umirovljeni hrvatski tenisač. Ivanišević smatra da Škot može ići do kraja: "On mora iskoristiti publiku. Ima dobre šanse."

Ukoliko bi se u finalu susreli Rafael Nadal i Roger Federer, Ivanišević prednost daje Španjolcu. "Rafa je branitelj naslova, ako u finalu bude igrao protiv Federera po meni je on favorit jer Federer ima problema s psihom kada igra protiv Nadala", izjavio je 39-godišnji Ivanišević.

"Ako Roger bude igrao s nekim drugim tenisačem u finalu, onda će pobijediti", zaključio je bivši osvajač Wimbledona.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jun 2011, 19:29

Naravno, kad vam legendarni Zec kaže, to tako mora biti, bez obzira šta MagiCa i kompanija mislili. :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

ManiacsThe
Kontakt:

Post Postao/la ManiacsThe » 17 jun 2011, 20:40

Janko Wimbledon je za tebe prošao tanko.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 17 jun 2011, 20:45

ManiacsThe je napisao/la:Janko Wimbledon je za tebe prošao tanko.
Ma proslo je vrijeme tvog idola, uzima ovo Janko lagano...

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 17 jun 2011, 22:16

Reprizu meča koji je riješen u petom setu rezultatom 70-68, odigrat će na onom istom terenu broj 18.

"Nisam mogao vjerovati. Šalio sam se s Mahutom prošle sedmice i rekao mu: Vidjet ćeš da ćemo opet igrati. Rekao mi je: Nema šanse, to čak nije ni smiješno. Ispalo je da je upravo tako, uprkos šansi 1:127", izjavio je Isner, pobjednik prošlogodišnjeg maratona.

"Bit će ludo. Već sam mu poslao poruku. Trebali smo zajedno trenirati sutra (subota), a sad ćemo to otkazati. Možda odemo na večeru, dobri smo prijatelji, no jasno je da ćemo obojica željeti pobjedu. Uživat ćemo i smijati se situaciji u isto vrijeme", dodao je.

Baš me zanima kolika će biti granica gameova :roll: :roll: :lol: :lol:
FORZA MARŠAL !!!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 jun 2011, 00:55

Stiže nam i Wimbledon, najprestižniji GS turnir i meni lično najdraži uz US Open. Favoriti se znaju, to su Federer i Nadal, ali nebi bilo iznenađenje kada neko od pomenute dvojice nebi osvojio turnir ili eventualno došao do finala. Konkurencija je žestoka a na ovoj podlozi i klasični serveri tipa Raonić, Isner, Karlović mogu napraviti dobar rezultat i poremetiti planove favoritima. Očekuju nas strašni mečevi i to je ono što raduje.
Moj redoslijed favorita.

1. Roger Federer

O njemu se već sve zna. Po ko zna koji put se vratio i pokazao najbolje što zna u momentu kada ga svi otpisuju i šalju u penziju. Ne igra pod pritiskom, u dobroj je formi, servis je tu, konstantniji bekend također i po mom mišljenju je favorit broj 1. Razloga je mnogo. Trava mu savršeno odgovara zbog brzine podloge, bržih poena i odskoka lopte. Osvajao je ovaj turnir 6 puta i juri Samprasov rekord. Samopouzdanja sigurno ne nedostaje i očekujem da opravda ulogu favorita. Ali Rafael Nadal je igrač koji bi mu mogao pokvariti planove. Činjenica je da mu njegova igra ne odgovara, da ima kompleks od njega i da kada igra protiv dotičnog mora biti 100% spreman, prvenstveno psihički, jer od psihe zavisi i kvalitet samog udarca a znamo kakve udarce Roger mora igrati protiv Rafe i koliko strpljenja treba da bi se isti pobijedio. Na RG-u je pokazao da se može nositi sa njim i na šljaci ali u bitnim momentima je pokazao nestrpljivost i nije odreagovao onako kako je trebao i to ga je i koštalo trijumfa. Na tome mora izvući pouku i kada se izbori sa tim, sa svojom glavom, protiv njega može slaviti. Igrati sa samopouzdanjem u svoje udarce i čekati svoju priliku. Onako kako je počeo 1 set na RG-u samo što mora biti konstantan u tome i ne odustajati. Ako dođe do finala Federer-Nadal prednost dajem Nadalu zbog svima nama poznatih razloga.

2. Rafael Nadal

Nakon osvajanja RG-a povratio je izgubljeno samopouzdanje nastalo gubitkom 4 uzastopna finala od Novaka i to je jedna od ključnih stvari koja ga stavlja među jednog od glavnih favorita osvajanja Wimbledona. Brani veliki broj bodova i to mu može predstavljati određeni pritisak, ali nećemo se praviti ludi jer svi dobro znamo kako se Rafa nosi sa istim. Pametno prebacuje pritisak na druge izjavama u medijima kako on nije favorit, i to mu daje rezultat, mnogi to zanemaruju, no ipak je to jako važna stvar za igrača, jer nije isto igrati pod pritiskom i bez pritiska, ali sve spada u taktiku koja je danas neminovnost. Što se tiće žrijeba, problem bi mu mogao praviti Raonić ili Del Potro kao i sama njegova prilagodba na podlogu na početku turnira. Imao je sreće što nije sa Đokovićem u žrijebu jer bi u mogućem polufinalu između njih dvojice bilo "krvi" do koljena. Tu bi mogli vidjeti koliko je stvarno Rafa psihički jak, no nije nemoguće ni finale između njih. Trava je podloga na kojoj je sve moguće i ništa nije isključeno. Ako dođe do polufinala sa Murrayom prednost dajem Rafi, ali ne posebno veliku. Mislim da je Murray dovoljno sazreo da ode korak više i da bi mogao predstavljati problem Rafi u njihovom polufinalu. No, rano je još o tome pričati.

3. Andy Murray

Momak koji je jako inteligentan, koji ima sjajne fizičke predispozicije, isto tako jako dobre udarce, prvenstveno dvoručni bekend, koji odlično čita servise protivnika, ali koji nema ono glavno, psihu. Bar je do sada tako bilo. Ali ne može zauvijek. Svemu dođe kraj pa tako će doći i tome, samo je pitanje vremena. Wimbledon mu je prilika gdje može pokazati da je dovoljno sazreo da se nosi sa pritiskom. I on je, vjerujem svjestan toga. Zna da može više i bolje, zna da ima igru da pobijedi najbolje samo treba da se sredi psihički i to kruniše na nekom GS turniru. Za njega ništa ljepše nebi bilo da se to desi na ovom Wimbledonu, ali to nekim dijelom i zavisi od njega i od njegove glave. Osvajanjem GS-a skinuo bi veliki teret sa svojih leđa i zaigrao još bolje, ali GS se mora zaslužiti. Da li ga Andy zaslužuje, to ćemo vidjeti.
Od njega očekujem lagan prolazak do polufinala, a tu šta bude bude.

4. Novak Đoković

Definitivno igrač koji je najviše pokazao u dosadađnjem dijelu sezone. Savršeno kompletan i sjajno fizički pripremljen. Sigurno da može napraviti dobar rezultat ovdje, ali ne dajem mu baš prevelike šanse iz nekoliko razloga. Trava mu kao podloga ne leži, ne snalazi se najbolje na njoj, pitanje je kako će se nositi poslije poraza od Federera u polufinalu RG-a i da li je to uticalo na njegovu psihu, dolaskom u finale bi postao 1 igrač svijeta na ATP listi i to bi mu moglo praviti pritisak itd, sve su to manje-više razlozi koji mogu igrati presudan faktor u svemu tome. Razlika između ove 4 igrača je u nijansama, jer svako može pobijediti svakoga. Nema izrazitog favorita. Recimo, nebi bilo iznenađenje kada bi se u finalu našli Đoković i Murray, sve je tu moguće, ali uzimajući u obzir dosadašnje rezultate na travi i sve ostalo što ide uz to od Đokovića očekujem polufinale mada je i ono upitno s obzirom na žrijeb kakav ima.

5. Robin Soderling

Hladnokrvni švedo. :mrgreen: Kada ga ide onda može pobijediti i najbolje, međutim kada ga ne ide, a uglavnom je tako protiv prve četvorke, onda se dešava to što se dešava. Momak je choker teški, ali zna iznenaditi i odigrati strašan tenis i to se možda i desi na ovom WB-u. Sa njim se nikad ne zna, teško je bilo šta prognozirati u vezi s njim, ali stavljam ga na 5 mjesto čisto radi njegove nepredvidljivosti i zato što mislim da može iznenaditi. Realno, očekujem od njega četvrtfinale, mislim da više od toga ne može.

To je uglavnom to što se tiće mog izbora oko favorita. Ne treba svakako ni zapostaviti igrače tipa Davydenko, Nalbandian, Tsonga, Roddick, Karlović koji bi mogli da pokvare planove favoritima, a hoće li to ćemo vidjeti. Ono što znamo jeste to da nas čekaju 2 sedmice strašnog tenisa. Uživajmo.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jun 2011, 07:53

Isner: Ne mogu vjerovati da opet igram s Mahutom
Sudbina se poigrala s Johnom Isnerom i Nicolasom Mahutom, dvojcem koji je prošle godine u Wimbledonu igrao meč prvog kola kroz tri dana i više od 11 sati, spojivši ih ponovo na otvaranju trećeg Grand Slam teniskog turnira sezone. I ne samo to, reprizu meča koji je riješen u petom setu rezultatom 70-68, odigrat će na onom istom terenu broj 18.

"Nisam mogao vjerovati. Šalio sam se s Mahutom prošle sedmice i rekao mu: Vidjet ćeš da ćemo opet igrati. Rekao mi je: Nema šanse, to čak nije ni smiješno. Ispalo je da je upravo tako, uprkos šansi 1:127", izjavio je Isner, pobjednik prošlogodišnjeg maratona.

"Bit će ludo. Već sam mu poslao poruku. Trebali smo zajedno trenirati sutra (subota), a sad ćemo to otkazati. Možda odemo na večeru, dobri smo prijatelji, no jasno je da ćemo obojica željeti pobjedu. Uživat ćemo i smijati se situaciji u isto vrijeme", dodao je.

slika
Voli te tvoje Sarajevo.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 jun 2011, 21:57

Tipsarevic predao finale Eastbourne-a zbog lako moguce i teze povrede...kako je izgledalo na prvi pogled mogao bi propustiti Wimbledon...eto prilike za Karlovica da prodje u drugo kolo :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 jun 2011, 22:32

adnan24 je napisao/la:Tipsarevic predao finale Eastbourne-a zbog lako moguce i teze povrede...kako je izgledalo na prvi pogled mogao bi propustiti Wimbledon...eto prilike za Karlovica da prodje u drugo kolo :D
Ko na 3 poena do kraja meca i pri servisu protivnika preda - taj je totalna 3.14cka od coveka.
Uvek sam na strani onih koji predaju zbog povrede, jer je njima najteze. Ali, ovo ponasanje Tipsarevica je bilo za izucavati na psihijatrijskim klinikama. Bezobrazno, kretensko, varvarsko...nedostojno tenisa kao elitnog sporta.

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 18 jun 2011, 22:35

Janko voli Milicu. :mrgreen:Dobar igrač na travi, mislim da će daleko dogurati osim ako ne ide na nekog velikog favorita.
Zadnja izmjena: Iker C, dana/u 18 jun 2011, 22:36, ukupno mijenjano 1 put.
FEDERER= KLOC

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 18 jun 2011, 22:35

MaGiCa je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Tipsarevic predao finale Eastbourne-a zbog lako moguce i teze povrede...kako je izgledalo na prvi pogled mogao bi propustiti Wimbledon...eto prilike za Karlovica da prodje u drugo kolo :D
Ko na 3 poena do kraja meca i pri servisu protivnika preda - taj je totalna 3.14cka od coveka.
Uvek sam na strani onih koji predaju zbog povrede, jer je njima najteze. Ali, ovo ponasanje Tipsarevica je bilo za izucavati na psihijatrijskim klinikama. Bezobrazno, kretensko, varvarsko...nedostojno tenisa kao elitnog sporta.
Nije mu ovo prvi put, sjećam se da je jednom predao meč kod vodstva protivnika 6:3 u tie-breaku u 3.setu
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 jun 2011, 22:40

A istina da je trebao odigrati jos ta 3 poena ali nije ni njemu bilo lako...tek se vratio u mec i onda povreda,teski uslovi za igru i vjerovatno nervoza i strah od moguceg neigranja na Wimbledonu :?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 jun 2011, 22:41

Ted Mosby je napisao/la:
Nije mu ovo prvi put, sjećam se da je jednom predao meč kod vodstva protivnika 6:3 u tie-breaku u 3.setu
Nije to poenta. Ako je bol veliki i ako covek ne moze da stoji na nogama, nije frka ni da preda na poen do kraja.
Poenta je: bio si favorit, gubio si, vratio si se, poceo si da dramis bez veze, prs'o si, opet se vratio, povredio se i bio na rubu poraza. Imaj malo dostojanstva, pa odstatiraj ta yebena tri servisa. A ne ko kocijas: psovanje, fake, navlacenje... Jbem mu mater, ovo je gospodski sport, a ne populisticki. Treba ga ostro kazniti zbog ovoga.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 18 jun 2011, 22:45

I ja sam za da ga se kazni, ne samo njega nego sve koji predaju ovako očito pred kraj
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 18 jun 2011, 22:49

Ja se sjećam finala Roterdama igrali su Murray i Nadal.Nadal se u trećem setu nije mogao kretati ali nije htio predati.Taj set se završio 6:0. To je razlika između sportista i ovih drugih.
FEDERER= KLOC

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 18 jun 2011, 22:53

Iker C je napisao/la:Ja se sjećam finala Roterdama igrali su Murray i Nadal.Nadal se u trećem setu nije mogao kretati ali nije htio predati.Taj set se završio 6:0. To je razlika između sportista i ovih drugih.
Ko je primjer sportaša on će uvijek takav biti, sjeti se i Australian Opena ove zime i meče protiv Ferrera
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 19 jun 2011, 00:03

Federer: Mogu pobijediti Đokovića bilo gdje i bilo kada
Teniska elita se polako sprema za početak novog izdanja Wimbledona, a u epicentru muškog turnira su četiri najbolja tenisača zadnjih godina: Rafael Nadal, Novak Đoković, Roger Federer i Andy Murray.

Švicarac Federer je posljednji meč odigrao u finalu Roland Garrosa kada je poražen od Nadala u četiri seta. Nakon toga je trebao nastupiti u Halleu, ali je odustao, te se odlučio isključivo pripremati za Wimbledon.

- Sve je super. Nakon deset minuta tenisa na travi već sam ju osjetio pod nogama. Na travi mi je tako normalno i lagano igrati - rekao je Federer za službenu internet-stranicu trećeg Grand Slam turnira godine.

- Zadovoljan sam svojom igrom u zadnje vrijeme. Zadovoljan sam posebno igrom i pobjedom protiv Đokovića u polufinalu Parizu, ali i zbog svih prijašnjih pobjeda na tom turniru.

Novinara je zanimalo je li mu ta spomenuta pobjeda protiv Đokovića posebno podigla samopouzdanje prije Wimbledona.

- Ništa posebno. Iako je bio u velikoj seriji pobjeda to ne znači da je nedodirljiv. Ranije sam ga pobjeđivao, pa tako i sada tvrdim da mogu Đokovića pobijediti bilo gdje i bilo kada - rekao je Federer.

Inače, novinar je pitanje temeljio na posljednja dva poraza Švicarca od Srbina na Grand Slam turnirima (US Open 2010. i Australian Open 2011. godine).

- Bit će interesantno ove godine u Wimbledonu. Dosta je potencijalnih pobjednika - završio je Federer.

- Ništa posebno. Iako je bio u velikoj seriji pobjeda to ne znači da je nedodirljiv. Ranije sam ga pobjeđivao, pa tako i sada tvrdim da mogu Đokovića pobijediti bilo gdje i bilo kada - rekao je Federer.

Ovo mi se nikako ne svidja sto je rekao. Mislim da nikoga ne treba potcjenjivati, a pogotovo takvog igraca kao sto je Novak Djokovic. Iako sam veliki navijac RF-a, ovo sto je rekao je stvarno... Sta ce reci sto njeg Nadal moze dobiti bilo gdje i bilo kada?! Ali, opet Federer nije toliko "jaci" (kao sto on misli) od Djokovica, koliko je Nadal "jaci" od njega, pa opet Nadal nebi rekao da moze Federera dobiti bilo gdje i bilo kada! Sramota za ovo!!!!
Izdržati, to je temelj vrline!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 19 jun 2011, 00:13

Tacnije rekao je ovo:

"Znam da mogu pobjediti Novaka na bilo kojoj podlozi. Radio sam to u proslosti. Samo zato sto je u velikom nizu ne znaci da je nepobjediv"

http://www.wimbledon.com/en_GB/news/art ... 64528.html
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

ManiacsThe
Kontakt:

Post Postao/la ManiacsThe » 19 jun 2011, 00:18

Ted Mosby je napisao/la:
Iker C je napisao/la:Ja se sjećam finala Roterdama igrali su Murray i Nadal.Nadal se u trećem setu nije mogao kretati ali nije htio predati.Taj set se završio 6:0. To je razlika između sportista i ovih drugih.
Ko je primjer sportaša on će uvijek takav biti, sjeti se i Australian Opena ove zime i meče protiv Ferrera
A možemo se sjetiti i mnogih koje je predao.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.