Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
To je otprilike sposobnost rasuđivanja vodje jednog ovakvog kulta.  

Inace, ovdje je bogohuljenje vec odavno standardni dio sadrzaja, pogotov u reziji ovog korisnika.
Zna se sta je moralno prihvatljivo.

Inace, ovdje je bogohuljenje vec odavno standardni dio sadrzaja, pogotov u reziji ovog korisnika.
Zna se sta je moralno prihvatljivo.
					Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 27 feb 2020, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.

Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Treba onda ukloniti i prostorije za molitvu po javnim ustanovama. Ne smeta meni ništa, ali opet vjerujem da sve zavisi od čovjeka do čovjeka. Ima jedan kolega na poslu, ode klanjati i onda ga nema "tri sata", a posao trpi. Prije sam koristio praksu da ga zamjenim dok otklanja, ali vidim da se postalo uobraženo, kontam u sebi ako ti se radi - radi. Kaže samo se ne treba sekirati ( još ima ženu i malo dijete ). Dok drugi ode otklanja i odma se vrati na svoje mjesto.

® GONGASHI POWERHOUSE ®
Ja i ti smo baš kvalitetno jednom pisali na tu temu takvih ljudi i msm da je to ustvari poanta tog natpisa.Možda i griješim.Derdiyok je napisao/la: ↑27 feb 2020, 18:57Treba onda ukloniti i prostorije za molitvu po javnim ustanovama. Ne smeta meni ništa, ali opet vjerujem da sve zavisi od čovjeka do čovjeka. Ima jedan kolega na poslu, ode klanjati i onda ga nema "tri sata", a posao trpi. Prije sam koristio praksu da ga zamjenim dok otklanja, ali vidim da se postalo uobraženo, kontam u sebi ako ti se radi - radi. Kaže samo se ne treba sekirati ( još ima ženu i malo dijete ). Dok drugi ode otklanja i odma se vrati na svoje mjesto.
Imam iskustva sa tim i takvim ljudima pogotovo kao netko tko je šef proizvodnje i ima dužnost pratit izostanke

Ako netko klanja ili moze iftariti za 5 ili 30min kako nekom drugom treba 15min ili 1h?
Da li su svi koji uskoce i pomognu kao i ostali vjernici budale a pojedinci pametni?
Po islamu, duznost je obavljenje pet namaza. Takvo nesto se moze uklopiti u poslovni okvir na nacin da vjernik naklanja propusteni namaz (mozda i na neki nacin spajanja namaza). Sad, nisam detaljno upucen da li isto vazi za dzumu, ako ne, onda se barem petkom moze pustiti radnik naravno uz dogovor kako nadoknaditi izgubljeno vrijeme.
Neki su svoje zivote podredili propisima odredjenih religija. Te religije, evo stritkno u BiH su nasa tradicija, duhovno bogatstvo a praktikovanje istih ljude ocito cini sretnim. Sretan covjek je svakako i produktivniji.
Nisam neki vjernik ali imam apsolutno razumijevanje za ovu vrstu problema.

Neki su svoje zivote podredili propisima odredjenih religija. Te religije, evo stritkno u BiH su nasa tradicija, duhovno bogatstvo a praktikovanje istih ljude ocito cini sretnim. Sretan covjek je svakako i produktivniji.
Nisam neki vjernik ali imam apsolutno razumijevanje za ovu vrstu problema.
Pazi situacije prošle sedmice.Rosicky je napisao/la: ↑27 feb 2020, 19:03
Ja i ti smo baš kvalitetno jednom pisali na tu temu takvih ljudi i msm da je to ustvari poanta tog natpisa.Možda i griješim.
Imam iskustva sa tim i takvim ljudima pogotovo kao netko tko je šef proizvodnje i ima dužnost pratit izostanke
Ako netko klanja ili moze iftariti za 5 ili 30min kako nekom drugom treba 15min ili 1h?
Da li su svi koji uskoce i pomognu kao i ostali vjernici budale a pojedinci pametni?
® GONGASHI POWERHOUSE ®
						- Fantasista
- Kontakt:
Vjera je nastala u doba kada su spavali po pustinjama i samo ratovali. Ovo je  suvremeno vrijeme gdje ti nemaš vremena ni uslove  da obavljaš te propise. Ko je kod kuće, ima neki privatni biznis ili je u državnoj službi gdje krade bogu dane onda može. Obični hamal nema prava  da zapali a kamoli da klanja.

Bogohuljenje je kad se ne slažem s tvojim kultom, a ja kad izmislim svoj kult ismijavate ga. Btw. jedini koji je psovao boga u ovoj raspravi je Solinaš.
Let's talk about SIX baby!
Sto se mene tice mozes rehabilitirati kult - Red suncevog hrama, ali nidje veze da takve stvari i generalno ispade vezes za diskusiju oko islama.

Neprikladno je ovakve stvari uopce dovoditi na istu razinu. Rijec je o respektu prema necemu sto postoji  jos od 7. stoljeca, ima preko milijarde sljedbenika...

Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 27 feb 2020, 19:51, ukupno mijenjano 1 put.

Kad vidim Bakira kako nešto truni oko Srebrenice i Grujičića nije mi dobro. Zar ima obraza jbt, to ko da Truman kritikuje upotrebu nuklearnog naoružanja.

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Nemam respekt prema nečem što je nazadno, taman da ima 15 milijardi sljedbenika.
Let's talk about SIX baby!
Derdiyok je napisao/la: ↑27 feb 2020, 19:16Pazi situacije prošle sedmice.Rosicky je napisao/la: ↑27 feb 2020, 19:03
Ja i ti smo baš kvalitetno jednom pisali na tu temu takvih ljudi i msm da je to ustvari poanta tog natpisa.Možda i griješim.
Imao sam ja nekih slicnih situacija kada sam postao tj bio zamjenik šefa.
Trenutno korisnika/ca: JayCatwright i 11 gostiju.