Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sviuodbranu
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Sviuodbranu » 28 feb 2020, 10:42

Kako iskulira fino. Nece katolik na svoje.
Kada se blamiras toliko, i pretstavljas kao neki "obrazovan "tip trebao bi da znas da je izucavanjem DNK nauka utvrdila da sve jedinke ljudske potjecu od istog "izvora"..Cudno zar ne.
Kao i da postoje dokazi potopa, jbg cudo je ta nauka i tehnika modernog doba.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 28 feb 2020, 10:43

Pa ljudi vjeruju iz straha, i da pobjegnu "negdje" kad dođe voda do grla, odnosno u kakav god da životni problem zapadnu, a koji u tom momentu stvara tjeskobu u čovjeku.

Lično nisam neki vjernik, popove ne mogu očima gledati, ali vjerujem da postoji nešto, jer se neke stvari ne mogu empirijski objasniti.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 28 feb 2020, 10:46

Sviuodbranu je napisao/la:
28 feb 2020, 10:42
Kada se blamiras toliko, i pretstavljas kao neki "obrazovan "tip trebao bi da znas da je izucavanjem DNK nauka utvrdila da sve jedinke ljudske potjecu od istog "izvora"..Cudno zar ne.
Jeko katolik? Iste su ti gluposti, Islam, Kršćanstvo, Judaizam. Gdje si te gluposti pročitao? Na Dijaspora.net?

Evo ti recimo prvi
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ten_Commandments
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 28 feb 2020, 10:54

Heller je napisao/la:
28 feb 2020, 10:46
Jeko katolik? Iste su ti gluposti, Islam, Kršćanstvo, Judaizam. Gdje si te gluposti pročitao? Na Dijaspora.net?

Evo ti recimo prvi
U teoriji "evolucije"nauka u razlicitim stadijima pobija sama sebe.
Kada se uozbiljis mozemo u detalje.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 28 feb 2020, 10:55

28 feb 2020, 10:54
Heller je napisao/la:
28 feb 2020, 10:46

Evo ti recimo prvi
U teoriji "evolucije"nauka u razlicitim stadijima pobija sama sebe.
Kada se uozbiljis mozemo u detalje.
Ja sam poslušao više predavanja o Evoluciji nego što si ti predavanja Zakira Naika.

Ko što rekoh, tri predmeta na fakultetu su mi bila direktno vezana za teoriju evolucije pa sam ih proučavao. Tako da ne namjeravam gubiti vrijeme s tvojim alternativnim naučnim izvorima.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 feb 2020, 11:01

Pa ja šta je nego? Nemoj previše piti, održavaj higijenu, nemoj svašta jesti itd... Za ta vremena odlična stvar za kontrolu barbarskih hordi. Danas bespotrebno.
Gle, u knjigama Starog zavjeta nema nekog govora o zagrobnom zivotu niti se proteze moral kao nesto vazno na foru - radi dobro na ovom svijetu bit ces nagradjen na drugom. Ima pojam šeol sto je u biti grob i ne moze se tumaciti kao raj/pakao. Iako ne znam u detalje, to je ono sa teoloske strane.

Ali istorijski gledano, moral u svom prepoznatljivom obliku pocinje sa Platonom. Naravno prije pomenutog je postojala monoteisticka religija (plus cak ona u Egiptu za vrijeme faraona Amenofisa) dok si imao masu stanovnistva koji su stovali svoja bozastva.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 28 feb 2020, 11:04, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 28 feb 2020, 11:04

Nije više "teorija" evolucija, nego teorija "evolucije" :rol:
Let's talk about SIX baby!

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 28 feb 2020, 11:06

Ljudi bez vjere su budale.
Samo Sarajevo

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 28 feb 2020, 11:07

Zaki ko :?:
Pa o tome ti pricam, ali ne ulazi ti u glavu.
Nemas ti sta kome govoriti za religiju, kada si i sam zadrt.
Nauka, medicina, biologija nije religija nego izucavanje, unapredjivanje, i znanja i umijeca, dok religija to nije.
Svakim danom nauka napreduje dolazi do novih saznanja i sustinski pobija sama sebe u mnogim stvarima. 98 posto evolucije svodi se na puku teoriju....
Neozbiljan si sagovornik, tako da cemo zavrsiti ovdje.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 28 feb 2020, 11:09

kanarinac je napisao/la:
28 feb 2020, 11:06
Ljudi bez vjere su budale.
Zasto su budale? Zar nekome treba vjera da bi znao razlikovati dobro od zla?

28 feb 2020, 11:07
Nauka, medicina, biologija nije religija nego izucavanje, unapredjivanje, i znanja i umijeca, dok religija to nije.
Svakim danom nauka napreduje dolazi do novih saznanja i sustinski pobija sama sebe u mnogim stvarima. 98 posto evolucije svodi se na puku teoriju....
Ti brate u vecini slucajeva oko nauke nemas pojma o cemu pises. A druga stvar, i da jeste 98% evolucije puka teorija, mozemo slobodno reci da je 100% religije puka teorija.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 28 feb 2020, 11:10

A kad ljudi pocnu da izucavaju religiju onda sta bude?
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 feb 2020, 11:12

dscile je napisao/la:
28 feb 2020, 11:09
pa ti dolaziš iz naroda koji u ogromnom procentu ratne zločince slavi kao heroje, objasni nam taj fenomen gdje je zlo postalo dobro.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 feb 2020, 11:14

Evo ti paleontoloski dokazi evolucije
Samo dve godine nakon pojave Postanka vrsta na jednom nalazištu u Bavarskoj
otkriven je dobro sačuvan primerak fosila koji je predstavljao „smešu“ osobina
savremenih ptica i primitivnih gmizavaca arhosaurija. Ovaj fosil, nazvan
Archeopteryx, koji se datira na vreme od pre oko 145 miliona godina, imao je lobanju sličnu gmizavačkoj, vilicu sa zubima i reptilski rep, ali je građa prednjih ekstremiteta ličila na krila današnjih ptica i telo mu je bilo pokriveno pravim perjem. Savremeni biolozi, sa pravom, tretiraju ovaj fosil kao prelaznu formu između gmizavaca i ptica.
U Kini je poslednjih godina otkriveno nekoliko fosila gmizavaca, klasifikovanih u
grupu dinosaurusa, čije je telo bilo prekriveno perjem, što nam pruža još detaljnij uvid u evoluciju ptica i pera. Zapravo, između svih većih grupa životinja, pre svega kičmenjaka, pronađeni su fosili sa intermedijarnim karakteristikama.
Fosilizovani predak svih kičmenjaka – Pikaia pronađen je u kambrijskim
stenama. Fosil organizma sa mešavinom osobina ribe i vodozemca predak kopnenih kičmenjaka otkriven je 2004. godine u Kanadi i nazvan je Tiktaalik.

Njegova starost je procenjena na oko 375 miliona godina. Među precima današnjih vodozemaca nalazili su se organizmi koji su tokom miliona godina evolucije stekli osobine za život van vode.
Danas su poznati i tranzicioni fosili između suvozemnih sisara i sisara koji su
potpuno prilagođeni životu u vodi (kitovi, delfini i pliskavice). Anatomija glave i
posebno ušnog regiona najstarijeg fosila kitova pod imenom Pakicetus živeo je pre oko 52 miliona godina, ukazuju da se radi o prelaznom obliku između suvozemnih i vodenih sisara. Slična mešavina osobina se zapaža i kod fosila koji je pronađen u Pakistanu, Ambulocetus čija se starost procenjuje na oko 50 miliona godina.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 28 feb 2020, 11:19, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 28 feb 2020, 11:16

chily-rz je napisao/la:
28 feb 2020, 11:12
dscile je napisao/la:
28 feb 2020, 11:09
pa ti dolaziš iz naroda koji u ogromnom procentu ratne zločince slavi kao heroje, objasni nam taj fenomen gdje je zlo postalo dobro.
Sa tobom nemam sta diskutovati. Ti si potpuno isti kao te sto prozivas, isto bi radio, samo pod drugim bojama.

A i smaras sa tim prozivanjem mene i uvlacenjem u te tvoje debilne ratne diskusije samo zato sto sam Srbin. Jesam Srbin, ponosan sam to. A ti odj*bi u troskoku svaki put kad me citiras povodom necega sto nije vezano za ono o cemu pisem. Nije ti prvi put da to radis, vec 610. put.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 28 feb 2020, 11:21

Sage je napisao/la:
28 feb 2020, 11:10
A kad ljudi pocnu da izucavaju religiju onda sta bude?
Onda se ti ljudi koji je izucavaju(izucavaju a ne seru po forumu ko heller)cudom cude kako je taj "coban"iz arabije mogao da zna stvari koje nauka dokazuje, ili pokusava tek danas.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 feb 2020, 11:23

dscile je napisao/la:
28 feb 2020, 11:16

Sa tobom nemam sta diskutovati. Ti si potpuno isti kao te sto prozivas, isto bi radio, samo pod drugim bojama.

A i smaras sa tim prozivanjem mene i uvlacenjem u te tvoje debilne ratne diskusije samo zato sto sam Srbin. Jesam Srbin, ponosan sam to. A ti odj*bi u troskoku svaki put kad me citiras povodom necega sto nije vezano za ono o cemu pisem. Nije ti prvi put da to radis, vec 610. put.
Haha, ja nisam štovalac ratnih zločinaca, ne mogu nikako bit isti kao oni koje prozivam i prozivat ću dokle god su na ovom forumu likovi koji ih slave a ti si jedan od njih.

I naravno da je vezano za temu, govoriš o dobru i zlu a ni sam se nisi u stanju distancirati od zla.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 28 feb 2020, 11:24

dscile je napisao/la:

Stipu čilija, samo laje a kad mu neko ozbiljno odgovori na njegove kvazi pametne provokacije, pobjegne od diskusije.

Nego mene zanima ovaj dio: Ponosan sam da sam srbin(hrvat, bošnjak, nebitno). Na šta konkretno si ponosan?

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 28 feb 2020, 11:29

Blejzer10 je napisao/la:
28 feb 2020, 11:24
dscile je napisao/la:

Stipu čilija, samo laje a kad mu neko ozbiljno odgovori na njegove kvazi pametne provokacije, pobjegne od diskusije.

Nego mene zanima ovaj dio: Ponosan sam da sam srbin(hrvat, bošnjak, nebitno). Na šta konkretno si ponosan?
Mislio sam na to da sam ponosan sto sam ono sto jesam, jer se on uvijek javi da me prozove po tom pitanju sto sam Srbin. Dakle, nije me sramota biti Srbin jer znam da nikoga ne mrzim i da se o nikoga nisam ogrijesio. I mogu ponoviti ono sto sam vec pricao.. da smatram da sam vise koristan za ovu drzavu od svih tih silnih patriota koje me prozivaju, jer se patriotizam ne pokazuje rijecima, nego dijelima.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 feb 2020, 11:34

Ne prozivam ja nekog zato što je Srbin nego što je poštivaoc ratnih zločinaca i od kojih to rasprava ja bježim ? Trebam o Islamu se nekim ko ni do sufare nije dogurao ?

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 feb 2020, 12:31

Ovi novi ateisti dosadniji od vegana i feministkinja.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Maestro^^ i 47 gostiju.