Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Re: Chat
Kako iskulira fino. Nece katolik na svoje.
Kada se blamiras toliko, i pretstavljas kao neki "obrazovan "tip trebao bi da znas da je izucavanjem DNK nauka utvrdila da sve jedinke ljudske potjecu od istog "izvora"..Cudno zar ne.
Kao i da postoje dokazi potopa, jbg cudo je ta nauka i tehnika modernog doba.
Kada se blamiras toliko, i pretstavljas kao neki "obrazovan "tip trebao bi da znas da je izucavanjem DNK nauka utvrdila da sve jedinke ljudske potjecu od istog "izvora"..Cudno zar ne.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Pa ljudi vjeruju iz straha, i da pobjegnu "negdje" kad dođe voda do grla, odnosno u kakav god da životni problem zapadnu, a koji u tom momentu stvara tjeskobu u čovjeku.
Lično nisam neki vjernik, popove ne mogu očima gledati, ali vjerujem da postoji nešto, jer se neke stvari ne mogu empirijski objasniti.
Lično nisam neki vjernik, popove ne mogu očima gledati, ali vjerujem da postoji nešto, jer se neke stvari ne mogu empirijski objasniti.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Jeko katolik? Iste su ti gluposti, Islam, Kršćanstvo, Judaizam. Gdje si te gluposti pročitao? Na Dijaspora.net?Sviuodbranu je napisao/la: ↑28 feb 2020, 10:42Kako iskulira fino. Nece katolik na svoje.
Evo ti recimo prvi
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ten_Commandments
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
U teoriji "evolucije"nauka u razlicitim stadijima pobija sama sebe.Heller je napisao/la: ↑28 feb 2020, 10:46Jeko katolik? Iste su ti gluposti, Islam, Kršćanstvo, Judaizam. Gdje si te gluposti pročitao? Na Dijaspora.net?Sviuodbranu je napisao/la: ↑28 feb 2020, 10:42Kako iskulira fino. Nece katolik na svoje.
Evo ti recimo prvi
Kada se uozbiljis mozemo u detalje.
Ja sam poslušao više predavanja o Evoluciji nego što si ti predavanja Zakira Naika.Sviuodbranu je napisao/la: ↑28 feb 2020, 10:54U teoriji "evolucije"nauka u razlicitim stadijima pobija sama sebe.Heller je napisao/la: ↑28 feb 2020, 10:46Jeko katolik? Iste su ti gluposti, Islam, Kršćanstvo, Judaizam. Gdje si te gluposti pročitao? Na Dijaspora.net?Sviuodbranu je napisao/la: ↑28 feb 2020, 10:42Kako iskulira fino. Nece katolik na svoje.
Evo ti recimo prvi
Kada se uozbiljis mozemo u detalje.
Ko što rekoh, tri predmeta na fakultetu su mi bila direktno vezana za teoriju evolucije pa sam ih proučavao. Tako da ne namjeravam gubiti vrijeme s tvojim alternativnim naučnim izvorima.
Nullius in verba
Gle, u knjigama Starog zavjeta nema nekog govora o zagrobnom zivotu niti se proteze moral kao nesto vazno na foru - radi dobro na ovom svijetu bit ces nagradjen na drugom. Ima pojam šeol sto je u biti grob i ne moze se tumaciti kao raj/pakao. Iako ne znam u detalje, to je ono sa teoloske strane.Pa ja šta je nego? Nemoj previše piti, održavaj higijenu, nemoj svašta jesti itd... Za ta vremena odlična stvar za kontrolu barbarskih hordi. Danas bespotrebno.
Ali istorijski gledano, moral u svom prepoznatljivom obliku pocinje sa Platonom. Naravno prije pomenutog je postojala monoteisticka religija (plus cak ona u Egiptu za vrijeme faraona Amenofisa) dok si imao masu stanovnistva koji su stovali svoja bozastva.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 28 feb 2020, 11:04, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Zaki ko
Pa o tome ti pricam, ali ne ulazi ti u glavu.
Nemas ti sta kome govoriti za religiju, kada si i sam zadrt.
Nauka, medicina, biologija nije religija nego izucavanje, unapredjivanje, i znanja i umijeca, dok religija to nije.
Svakim danom nauka napreduje dolazi do novih saznanja i sustinski pobija sama sebe u mnogim stvarima. 98 posto evolucije svodi se na puku teoriju....
Neozbiljan si sagovornik, tako da cemo zavrsiti ovdje.
Nauka, medicina, biologija nije religija nego izucavanje, unapredjivanje, i znanja i umijeca, dok religija to nije.
Svakim danom nauka napreduje dolazi do novih saznanja i sustinski pobija sama sebe u mnogim stvarima. 98 posto evolucije svodi se na puku teoriju....
Zasto su budale? Zar nekome treba vjera da bi znao razlikovati dobro od zla?
Ti brate u vecini slucajeva oko nauke nemas pojma o cemu pises. A druga stvar, i da jeste 98% evolucije puka teorija, mozemo slobodno reci da je 100% religije puka teorija.Sviuodbranu je napisao/la: ↑28 feb 2020, 11:07Nauka, medicina, biologija nije religija nego izucavanje, unapredjivanje, i znanja i umijeca, dok religija to nije.
A kad ljudi pocnu da izucavaju religiju onda sta bude?Sviuodbranu je napisao/la: ↑28 feb 2020, 11:07Zaki ko![]()
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Evo ti paleontoloski dokazi evolucijeSvakim danom nauka napreduje dolazi do novih saznanja i sustinski pobija sama sebe u mnogim stvarima. 98 posto evolucije svodi se na puku teoriju....
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 28 feb 2020, 11:19, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Sa tobom nemam sta diskutovati. Ti si potpuno isti kao te sto prozivas, isto bi radio, samo pod drugim bojama.
A i smaras sa tim prozivanjem mene i uvlacenjem u te tvoje debilne ratne diskusije samo zato sto sam Srbin. Jesam Srbin, ponosan sam to. A ti odj*bi u troskoku svaki put kad me citiras povodom necega sto nije vezano za ono o cemu pisem. Nije ti prvi put da to radis, vec 610. put.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Onda se ti ljudi koji je izucavaju(izucavaju a ne seru po forumu ko heller)cudom cude kako je taj "coban"iz arabije mogao da zna stvari koje nauka dokazuje, ili pokusava tek danas.Sage je napisao/la: ↑28 feb 2020, 11:10A kad ljudi pocnu da izucavaju religiju onda sta bude?Sviuodbranu je napisao/la: ↑28 feb 2020, 11:07Zaki ko![]()
Haha, ja nisam štovalac ratnih zločinaca, ne mogu nikako bit isti kao oni koje prozivam i prozivat ću dokle god su na ovom forumu likovi koji ih slave a ti si jedan od njih.dscile je napisao/la: ↑28 feb 2020, 11:16
Sa tobom nemam sta diskutovati. Ti si potpuno isti kao te sto prozivas, isto bi radio, samo pod drugim bojama.
A i smaras sa tim prozivanjem mene i uvlacenjem u te tvoje debilne ratne diskusije samo zato sto sam Srbin. Jesam Srbin, ponosan sam to. A ti odj*bi u troskoku svaki put kad me citiras povodom necega sto nije vezano za ono o cemu pisem. Nije ti prvi put da to radis, vec 610. put.
I naravno da je vezano za temu, govoriš o dobru i zlu a ni sam se nisi u stanju distancirati od zla.
Stipu čilija, samo laje a kad mu neko ozbiljno odgovori na njegove kvazi pametne provokacije, pobjegne od diskusije.dscile je napisao/la: ↑28 feb 2020, 11:16Sa tobom nemam sta diskutovati. Ti si potpuno isti kao te sto prozivas, isto bi radio, samo pod drugim bojama.
Nego mene zanima ovaj dio: Ponosan sam da sam srbin(hrvat, bošnjak, nebitno). Na šta konkretno si ponosan?
Mislio sam na to da sam ponosan sto sam ono sto jesam, jer se on uvijek javi da me prozove po tom pitanju sto sam Srbin. Dakle, nije me sramota biti Srbin jer znam da nikoga ne mrzim i da se o nikoga nisam ogrijesio. I mogu ponoviti ono sto sam vec pricao.. da smatram da sam vise koristan za ovu drzavu od svih tih silnih patriota koje me prozivaju, jer se patriotizam ne pokazuje rijecima, nego dijelima.Blejzer10 je napisao/la: ↑28 feb 2020, 11:24Stipu čilija, samo laje a kad mu neko ozbiljno odgovori na njegove kvazi pametne provokacije, pobjegne od diskusije.dscile je napisao/la: ↑28 feb 2020, 11:16Sa tobom nemam sta diskutovati. Ti si potpuno isti kao te sto prozivas, isto bi radio, samo pod drugim bojama.
Nego mene zanima ovaj dio: Ponosan sam da sam srbin(hrvat, bošnjak, nebitno). Na šta konkretno si ponosan?
Ne prozivam ja nekog zato što je Srbin nego što je poštivaoc ratnih zločinaca i od kojih to rasprava ja bježim ? Trebam o Islamu se nekim ko ni do sufare nije dogurao ?
Ovi novi ateisti dosadniji od vegana i feministkinja.