Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

FCUM
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la FCUM » 11 feb 2012, 17:21

OTNYS_YNWA je napisao/la:@FCUM, ako već znaš Engeski, baci oko na ovo.

Ferguson: ''He's a disgrace and should never play for LFC again''

So it's OK for Cantona to kick a fan and play for MUFC again?
OK for Schmeichel to racially abuse Ian Wright and play for MUFC again?
OK for Ferdinand to refuse a drugs test and play for MUFC again?

And then you have players like Giggs and Rooney who have sexual relationships in the public eye, they are the real disgrace. Children see what Rooney and Giggs got up to and nobody cares? I'd rather my children followed Suarez's lead and stood up for themselves and what they believe in, instead of believing that the behaviour of the aforementioned players is OK.
SirAlexFerguson je napisao/la:Koliko ja znam Adebayor je išao slaviti pred protivničke navijače
Koliko ja znam tu sa strane su navijači Liverpoola. :roll:
hahaha cantona je to uradio zato sto ga je navijac palaca uvrijedio ( normalna reakcija ),ian wright je kasnije izvinuo sto je slagao da ga je uvrijedio schmeichel, hahahah a stavljati uzimanje droge i rasisticku uvredu u istu recenicu je presmjesno i evra je slavio ispred stretford enda a lfc navijaci su na suprotnoj strani ;)
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 11 feb 2012, 17:22

Koliko vidim, Ferguson je upotrijebio termin "disgrace". A ovo što se spominje u tekstu je u najmanju ruku "sramotno".

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 11 feb 2012, 17:24

Ma ko će normalan porediti Cantonu i je.benog miša, nekakvog Suareza. Dajte ljudi šta vam je ...

Uostalom za Cantonu se zna, šta i kako je bilo, hiljadu puta objašnjeno i ispričano, odradio svoju kaznu i nastavio dominirati, sigurno nije plakao ko ovi sada ... uostalom Cantona je radio šta je htio, jedan jedini - neponovljivi ...

p.s. Rio je samo ZAKASNIO na test i zbog toga je kažnjen, uradio ga je sa zakašnjenjem i bio je negativan naravno ...
Zadnja izmjena: MoR, dana/u 11 feb 2012, 17:26, ukupno mijenjano 1 put.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 feb 2012, 17:25

Bertrand je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:
Stivi_Dzi je napisao/la:Ja nikad u životu nisam napiso da je Mančo smeće od ekipe ili jazavac ili ljigavi :shock: Kod vas to ovdje standard izgleda.
pa sta zasluzuje stvorenje, ne covjek :o , nakon ovoga danas da mu se spomenik podigne u muzeju rasista odmah pored adolfovog :lol: :lol: covjek mu ruku pruza da se pozdravi on odbija i pravi se budala, a osudjen za rasisticko ponasanje, sad je tek pokazao koliki je necovjek, jer umjesto da se evra ne rukuje sa njim, jer je evra ipak presao preko onoga sta mu je suarez rekao i pokusao da sve bude u okviru fair playa, on cini medvjedju uslugu sebi i svome klubu i baca sjenu na ovaj rivalitet dva najveca tima sa ostrva, niko ovdje ne vrijedja liverpool kao klub, ali ono sta suarez radi ne zasluzuje da se velica, kao sto to rade pojedini navijaci liverpoola ovdje na forumu ;)
Čekaj! Da mu je pružio ruku, time bi indirektno dao do znanja svima da priznaje navodno prozivanje njega rasistom. A ako on zna da ga nije nazvao, ili u najmanju ruku htio uvrijediti, zašto bi to uradio? Nekada davno, to bi bio gospodski čin i sve bi vjerovatno bilo zaboravljeno. No danas, to znači da priznaje nešto što on nije uradio.

Uzmi sebe za primjer. Da te optuže za rasizam, a ti znaš da nisi ništa rekao, ili si možda upotrijebio riječ "negrito", koja se u tvojoj državi upotrebljava kao normalna riječ za osobu crne boje, bi li se ti rukovao sa čovjekom koji te je optužio za to? Ja ne kažem, Suarez jeste prgav igrač i na osnovu prethodnih činova će automatski svi biti protiv njega u kakvom god se konfliktu našao ali ako nema nekog audio-zapisa, sve je ovo prazna priča.
znaci sad je uredu ako se u urugvaju kaze za crnca negrito, a u ostatku svijeta je to uvreda :roll: pa zar nije on trebao nauciti prvo kako se u europi i na ostrvu uljudno odnosi prema osobama druge boje koze, a ne ponasati se kao da je u urugvaju..ako dodjes u drugu zemlju treba i da naucis kako se ponasati i sta nije prihvatljivo, a sta jeste u medjuljudskim odnosima, a ne pretpostavljati da ako je u urugvaju nesto prihvatljivo i normalno, to isto i u ostatku svijeta..jer nije ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 11 feb 2012, 17:26

MoR je napisao/la:Ma ko će normalan porediti Cantonu i **** miša, nekakvog Suareza. Dajte ljudi šta vam je ...

Uostalom za Cantonu se zna, šta i kako je bilo, hiljadu puta objašnjeno i ispričano, odradio svoju kaznu i nastavio dominirati, sigurno nije plakao ko ovi sada ... uostalom Cantona je radio šta je htio, jedan jedini - neponovljivi ...

p.s. Rio je samo ZAKASNIO na test i zbog toga je kažnjen, uradio ga je sa zakašnjenjem i bio je negativan naravno ...
gdje ce sa cantonom Bog jedan jedini !

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 11 feb 2012, 17:28

De Gea super je odbranio ono na kraju i opet nas spašava.Evra kraljinaaaaaaaaaa,tek sam sad vidio šta je uradio.A je li netko vidio Rafaela kasnije nešto kao Evra :lol: :lol: :lol: .
Dobro smo odigrali posebno u drugom poluvremenu.Sad idemo na Ajax i sutra čekati kiks Citya.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 11 feb 2012, 17:29

Sada mi odgovori na pitanje, ovi ljudi su rasisti??

slika

_____

slika

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 11 feb 2012, 17:35

OTNYS_YNWA je napisao/la:Sada mi odgovori na pitanje, ovi ljudi su rasisti??

slika

_____

slika
:shock:
Zadnja izmjena: FCUM, dana/u 11 feb 2012, 18:20, ukupno mijenjano 1 put.

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 11 feb 2012, 17:37

Zašto moriš više sa tim smiješnim Suarezom? Je li sam priznao da je koristio riječ negr nešto i sigurno je nije koristio kao pozdrav na zastavi ili kao nadimak omiljenom prijatelju, nego je koristio u žaru borbe da bi okarakterisao suparničkog igrača epitetom boje kože. Ovo je Evropa i ovdje se to obično smatra rasizmom. Znači to je nije zajebancija mene i moje raje kad se nazivamo glavati, crni, bijeli, ružni ili šta ja znam, nego službena je.bena utakmica engleskog premiershipa.

Uostalom taj debil Suarez je više štete nanio ugledu Liverpoola nego ne pamtim ko, u kratkom roku je pokupio mnogo antipatija širom kontinenta, em zbog konstantnog simuliranja i valjanja po terenu, em zbog srednjeg prsta Fulhamu, zbog Evre, neki dan Parkera, a sada i ovog najnovijeg incidenta ... dečko nije dobar u glavu i problematičan je ...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 feb 2012, 17:40

@OTYS...gdje se oni nalaze, i odakle poticu, u tom kraju svijeta je uredu reci negrito, ali u ostatku svijeta, posebno na ostrvu nije, i vaze drugacija pravila sto se toga tice i to bi svaki igrac koji dodje igrati na ostrvo i u premiership trebao da zna i bude upozoren od strane svoga kluba na to sto je prihvatljivo, a sta ne... jer onda bi trebalo da za svakoga ko dodje u drugu zemlju da vaze zakoni i pravila iz zemlje odakle je dosao, a ne pravila i zakoni te zemlje u kojoj se nalazi ;) ono sto je u urugvaju i juznoj americi prihvatljivo, to u ostatku svijeta nije ( pod kojim podrazumijevam posebno anglosaksonske zemlje i europu koje su imale izrazen problem sa rasizmom i fasizmom) ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 11 feb 2012, 17:40

Rutinska pobjeda, nista drugo nisam ni ocekivao, samo mi je malo zao sto nije ubjedljivije...

Svi su odigrali dobro, Welbecka nije islo u napadu ali je stvarao veliki pritisak i dosta lopti je osvojio, Evans izuzetno dobar ako nastavi ovako konstantno da igra blizu je prve postave, Rafael strasan, dugo nisam gledao "hrabrijeg" igraca, Giggs nekoliko pogresnih dodavanja ali sve u svemu dobar, dvojac Scholes - Carrick savrsen, ostali kao sto rekoh dosta dobri.

Sto se tice protivnika daleko slabiji, prvo poluvrijeme obje ekipe su bile ravnopravne, vecinu drugog Manchester je imao apsolutnu kontrolu, a sto mi je najcudnije Liverpool nije pravio apsolutno nikakav pritisak kod 2:0 i djelovali su skroz nezainteresovano sve do tog pomalo sretnog gola. Gerrard igrao malo ispred odbrambenih a Henderson "kreirao" napade :lol: :lol: . Kad pomislim da sam zelio gledati ovog Hendersona u Unitedu :oops: , lik cim dobije loptu neki strah ga uhvati (mislim da posle svake utakmice ide saljevati stravu :lol: ), neki spominju Downinga pa zar je on igrao :roll: ? Liverpool prvo treba otjerati iz kluba covjeka koji je prosli prijelazni rok bacio oko 100 miliona niz vodu pa ce se onda moc "ponosat" sa ostalim ekipama u borbi za LP.

Da nije bilo Suareza i Evre ovo bi bio jedan od najkorektnijih derbija izmedju ova dva kluba u zadnje vrijeme. Suarezovi potezi i ne pruzanje ruke govore puno toga o njemu, ali i Evra je trebao malo smiriti strasti i uopste ne obracati paznju na onog kretena. Jos da kazem da su mi smijesni ovi sto govore da je zbog Evre dobio kaznu. Ne, nije to zbog Evre sam je kriv. Da je Suarez tako nevin kao sto ga predstavljate i da nije bilo dokaza sigurno ne bi dobio 8 utakmica kazne, nego bi to bilo nesto puno blaze il' bi bio oslobodjen, a ovako samo mogu reci sam je sebi kriv i treba da nosi ovu mrlju na karijeri kroz cijeli zivot, kao i svi poput njega!
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 11 feb 2012, 18:04

slika

Evo vam sad perfektna slika. :)

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 11 feb 2012, 18:13

Treba ga definitivno kaznit. Ipak su tu bili smjesteni Liverpoolovi navijaci :lol: .
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 11 feb 2012, 18:14

_karabaja_ je napisao/la:Treba ga definitivno kaznit. Ipak su tu bili smjesteni Liverpoolovi navijaci :lol: .
:lol: :lol:

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 11 feb 2012, 18:18

slika
slika

Nije sve kako izgleda ;)
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 11 feb 2012, 18:19

slika

_____

slika
odjavi se sa foruma i iskljuci internet molim te

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 feb 2012, 18:22

slika :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 11 feb 2012, 18:26

FCUM je napisao/la:

slika

_____

slika
Kakav samo kontraargument. Demantovao si sve njegove tvrdnje, i fino i smisleno dokazao da je tvoja teza tačna. Svaka čast! Definitivno sljedeći forumaš godine.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 11 feb 2012, 18:28

Cestitke na pobjedi danas. Zasluzeno.
Nepotrebno se potencira ponasanje suareza i evre, a ja i dalje podrzavam suareza. cak i ako je rekao evri da je negro, postoje slike gdje se argentinci, cileanci, pa i urugvajci vide sa natpisom "NEGRITO"...
Ocito je to juznoamerikancima furka... a suarez je urugvajac. A urugvaj je u Juznoj Americi.
Ili mozda nije.
Poslije Erica Cantone (a svi znamo sta je on uradio), Sir AF kaze da je sramota da igrac kakav je suarez ne treba da igra za liverpool.
Opet neka igra SAF-a, ili...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 feb 2012, 18:31

the scouser je napisao/la:
FCUM je napisao/la:

slika

_____

slika
Kakav samo kontraargument. Demantovao si sve njegove tvrdnje, i fino i smisleno dokazao da je tvoja teza tačna. Svaka čast! Definitivno sljedeći forumaš godine.
gdje se oni nalaze, i odakle poticu, u tom kraju svijeta je uredu reci negrito, ali u ostatku svijeta, posebno na ostrvu nije, i vaze drugacija pravila sto se toga tice i to bi svaki igrac koji dodje igrati na ostrvo i u premiership trebao da zna i bude upozoren od strane svoga kluba na to sto je prihvatljivo, a sta ne... jer onda bi trebalo da za svakoga ko dodje u drugu zemlju da vaze zakoni i pravila iz zemlje odakle je dosao, a ne pravila i zakoni te zemlje u kojoj se nalazi ono sto je u urugvaju i juznoj americi prihvatljivo, to u ostatku svijeta nije ( pod kojim podrazumijevam posebno anglosaksonske zemlje i europu koje su imale izrazen problem sa rasizmom i fasizmom) ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.