Rutinska pobjeda, nista drugo nisam ni ocekivao, samo mi je malo zao sto nije ubjedljivije...
Svi su odigrali dobro, Welbecka nije islo u napadu ali je stvarao veliki pritisak i dosta lopti je osvojio, Evans izuzetno dobar ako nastavi ovako konstantno da igra blizu je prve postave, Rafael strasan, dugo nisam gledao "hrabrijeg" igraca, Giggs nekoliko pogresnih dodavanja ali sve u svemu dobar, dvojac Scholes - Carrick savrsen, ostali kao sto rekoh dosta dobri.
Sto se tice protivnika daleko slabiji, prvo poluvrijeme obje ekipe su bile ravnopravne, vecinu drugog Manchester je imao apsolutnu kontrolu, a sto mi je najcudnije Liverpool nije pravio apsolutno nikakav pritisak kod 2:0 i djelovali su skroz nezainteresovano sve do tog pomalo sretnog gola. Gerrard igrao malo ispred odbrambenih a Henderson "kreirao" napade

. Kad pomislim da sam zelio gledati ovog Hendersona u Unitedu

, lik cim dobije loptu neki strah ga uhvati (mislim da posle svake utakmice ide saljevati stravu

), neki spominju Downinga pa zar je on igrao

? Liverpool prvo treba otjerati iz kluba covjeka koji je prosli prijelazni rok bacio oko 100 miliona niz vodu pa ce se onda moc "ponosat" sa ostalim ekipama u borbi za LP.
Da nije bilo Suareza i Evre ovo bi bio jedan od najkorektnijih derbija izmedju ova dva kluba u zadnje vrijeme. Suarezovi potezi i ne pruzanje ruke govore puno toga o njemu, ali i Evra je trebao malo smiriti strasti i uopste ne obracati paznju na onog kretena. Jos da kazem da su mi smijesni ovi sto govore da je zbog Evre dobio kaznu. Ne, nije to zbog Evre sam je kriv. Da je Suarez tako nevin kao sto ga predstavljate i da nije bilo dokaza sigurno ne bi dobio 8 utakmica kazne, nego bi to bilo nesto puno blaze il' bi bio oslobodjen, a ovako samo mogu reci sam je sebi kriv i treba da nosi ovu mrlju na karijeri kroz cijeli zivot, kao i svi poput njega!
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.