AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Romagnoli13
- Kontakt:
Re: AC Milan
Theo u svom modeu ponovno. Dvije asistencije večeras. Francuska je svakako osigurala odlazak u Katar i nadam se da Theo neće igrati u utorak.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- Beduin
- Kontakt:
Kako bih volio da dovedemo Renato Sancheza, rijesimo se Bajayoka, Krunica i Kessia, mada opet tu nastaje problem jer imas Tonalia, Benacera, Diaza, Adlia uskoro, a Renato nije igrac za klupe. A nemamo mi tih para i luksuz da skupe igrace drzimo na klupi. Mada, dolazi AKN i bicemo svakako tanki.
Cinjenica je da na zimu se mora pokusati dovesti desno krilo, a prodati Samua, Florenzia ako se moze vratiti s posudbe Romi.
Cinjenica je da na zimu se mora pokusati dovesti desno krilo, a prodati Samua, Florenzia ako se moze vratiti s posudbe Romi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Slobodaš sto Florenzia ? Nit je skupo placen nit je skup otkup za njega+italijan i odlicna rezervna opcija i tesko da mozes naci bolje za te pareBeduin je napisao/la: ↑14 nov 2021, 09:08Kako bih volio da dovedemo Renato Sancheza, rijesimo se Bajayoka, Krunica i Kessia, mada opet tu nastaje problem jer imas Tonalia, Benacera, Diaza, Adlia uskoro, a Renato nije igrac za klupe. A nemamo mi tih para i luksuz da skupe igrace drzimo na klupi. Mada, dolazi AKN i bicemo svakako tanki.
- Beduin
- Kontakt:
Razocarao me je u dresu Milana, ama bas nista nije pokazao u oba smjera. Ocekivao sam da ce primarno biti opcija za desnog beka, gdje se Kalulu nametnuo kao daleko kvalitetnije rjesenje, a njega Pioli forsira na krilu gdje je bez ikakvog ucinka, bez upotrebljivog centarsura, prodora, sa mnostvo alibi pasova unazad, totalno pogibljen na krilu.admirrx je napisao/la: ↑14 nov 2021, 09:11Slobodaš sto Florenzia ? Nit je skupo placen nit je skup otkup za njega+italijan i odlicna rezervna opcija i tesko da mozes naci bolje za te pareBeduin je napisao/la: ↑14 nov 2021, 09:08Kako bih volio da dovedemo Renato Sancheza, rijesimo se Bajayoka, Krunica i Kessia, mada opet tu nastaje problem jer imas Tonalia, Benacera, Diaza, Adlia uskoro, a Renato nije igrac za klupe. A nemamo mi tih para i luksuz da skupe igrace drzimo na klupi. Mada, dolazi AKN i bicemo svakako tanki.
A svi znamo da je on krilo igrao zadnji put prije 4-5 godina. Ovako imas Njega, Samua, Saelea + Mesija koji moze igrati i krilo, ali i desetku. Misljenja sam da je bolje se rijesiti Samua za bilo kakve pare (pa makar i sporazumno raskid da platni spisak rasteretis) i Florenzia, a dovesti npr. Faivrea koji ce biti jeftiniji, a sigurno produktivniji u tom napadackom smislu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- muha milanez
- Kontakt:
Pa dobro, to desno krilo je zapravo i najveći problem u ekipi. Bukvalno da spojiš Salemakersa, Florencija i Samua ne možeš dobit kvalitetnog igrača. Možda Messias pokaže više od sve trojice. Možda ovaj Favre što se ovoliko nudi Milanu, vidjet ćemo.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
- Romagnoli13
- Kontakt:
Igrači poput Florenzia su bitni za svlačionicu. I ako zasad na terenu nije imao neki učinak, ne znači da neće imati u narednim periodu. Igrao je od početka sa bolovima pa se odlučio da se toga riješi i van terena je bio 5 sedmica. Tako da treba tu vremena.
Messias mi je misterija i dalje. Eto konačno je zdrav, fizički na nivou koji traže u Milanu. Vidjet ćemo ga u narednih 6-7 mečeva. Pa onda ćemo znati više.
Što se tiče Calabrie i dalje nema nikakvih službenih objava nakon pregleda. To najčešće znači da povrede uopšte i nema. Tako da ako danas ne bude nekih vijesti. Očekivati da će Davide u subotu biti u startnoj postovi u Firenci.
Messias mi je misterija i dalje. Eto konačno je zdrav, fizički na nivou koji traže u Milanu. Vidjet ćemo ga u narednih 6-7 mečeva. Pa onda ćemo znati više.
Što se tiče Calabrie i dalje nema nikakvih službenih objava nakon pregleda. To najčešće znači da povrede uopšte i nema. Tako da ako danas ne bude nekih vijesti. Očekivati da će Davide u subotu biti u startnoj postovi u Firenci.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Ovi sto prizeljkuju odlazak Krunica da im kazem da ce Rade najvjerovatnije produziti ugovor do 2026 
Gotivi ga Pioli, tako da me ne bi čudilo da mu se produži ugovor, mada mislim da je rano za to, jer mu trenutni ističe 2024. godine.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
- Romagnoli13
- Kontakt:
Večeras Diaz i Leao završavaju obaveze sa reprezentacijom. Nadam se da će se zdravi vratiti u Milanello.
Kao i Zlatan, ne zaboravi da je i on u repci i sigurno ce vcrs igrati od pocetka
- Romagnoli13
- Kontakt:
Koliko god to zvučalo čudno ali Zlatan je manje važan u ovom trenutku nego Diaz,Leao i zdrav Ante koji treba početi u Firenci. Jer s njim Milan može igrati svoj već sada upečatljivi pressing, sa Zlatanom je to teško.
Ja licno, kada igra Zlatan u prvi 11 se nekako osjecam sigurnije da cemo dobiti nego bez njega, tako da....
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- Romagnoli13
- Kontakt:
Pazi nešto. Njegovo prisustvo na terenu i van njega su ovu omladinu "natjerali" da i na treningu rade na 150% a kamoli na samoj utakmici. On je u ove dvije godine imao ogroman učinak i uticaj na tim. S njim je tim izgradio mentalitet i to samo jedan koji se zove POBJEDA pod svaku cijenu. To je Zlatan. Ali njemu je 40 godina i ovi izleti u reprezentaciju nisu potrebni.
I ako će imati 7 dana do sljedećeg meča sa Milanom. Vjerovatno neće moći startati, jer za potpuni oporavak njegovo tijelo treba više vremena nego kod ovih koji imaju 10-15 godina više.
I ako će imati 7 dana do sljedećeg meča sa Milanom. Vjerovatno neće moći startati, jer za potpuni oporavak njegovo tijelo treba više vremena nego kod ovih koji imaju 10-15 godina više.
Evo već se povrijedili Calabria i Ballo, da vidimo ko je idući. 

Ne možeš se ti ni radovati zbog ovih igrača koji će se stići oporaviti poslije pauze kad znaš da će opet neko novi otpasti.
Ne možeš se ti ni radovati zbog ovih igrača koji će se stići oporaviti poslije pauze kad znaš da će opet neko novi otpasti.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Iskreno sto se Bale tice i nije neki hendikep a kod Calabrije haman nije ništa ozbiljno
Il Club più titolato al mondo!
- Romagnoli13
- Kontakt:
S obzirom da je Calabria već skoro 2 dana u Milanu, a nema nekih službenih obavijesti od strane kluba, izgleda da je to ko i prošli put. Preventive radi povratak bio.
Toure je trenutno bitan kao i Mesbah.
Leao, Diaz, Zlatan sutra se vraćaju. Prva dvojica nisu imali neku minutažu to je dobro za Milan.
Tonali sutra da završi svoje i da se vrati zdrav kao i Theo.
Većina igrača će imati dovoljno vremena za odmor prije utakmice u subotu. Samo da ne bude nekih Covid gluposti tokom sedmice.
Toure je trenutno bitan kao i Mesbah.
Leao, Diaz, Zlatan sutra se vraćaju. Prva dvojica nisu imali neku minutažu to je dobro za Milan.
Tonali sutra da završi svoje i da se vrati zdrav kao i Theo.
Većina igrača će imati dovoljno vremena za odmor prije utakmice u subotu. Samo da ne bude nekih Covid gluposti tokom sedmice.
Ipak će Calabrija biti nedostupan za Fiorentinu i Atletiko a moguće i duže
Il Club più titolato al mondo!
Napokon se skontalo da je Balo beskoristan
Nego ljudi iskreno se nadam da će Maldini pokusati dovesti ovog Kvaratskheliu. Jest da igra lijevo krilo vecinom ali mislim da bi se mogao gurnuti na spica. Iste je visine kao Sheva u svoj vakat , a dosta je brz igrač i dobar dribler.
Nego ljudi iskreno se nadam da će Maldini pokusati dovesti ovog Kvaratskheliu. Jest da igra lijevo krilo vecinom ali mislim da bi se mogao gurnuti na spica. Iste je visine kao Sheva u svoj vakat , a dosta je brz igrač i dobar dribler.
Zlatanu treba minutaza da se vrati nakon duge pauze, tako da nemam nista protiv sto je igrao protiv Gruzije i u samom finisu jucer u Andaluziji. To mu samo moze biti korisno, a kao sto neko vec napisa, cim je Zlaja u pocetnih XI svi smo sigurniji u pobjedu. Ono sto smo ocekivali kad je Rino Gattuso preuzeo, da "pisaju krv", upravo to i cine zahvaljujuci Zlaji. Dolaskom Kjaera i Zlatana je ova ekipa postala mnogo ozbiljnija i zrelija, obadvojica su puni pogodak. Kao sto su birvaktile odlasci T.Silve i Zlaje u PSG bili ogroman downgrade, jednako su upgrade ova dvojica.
Kad smo na downgrade-u, januar ce biti pretezak bez afrikanaca, i Milan i Napoli ce vjerovatno skupo platiti AKN. Nadam se da ce Bennacer/Kessie sto prije kuci, jer su finale/bronzano AKN-a 6.feb (Inter-Milan je takodjer 6.feb). Doguraju li do polufinala igraju ukupno sedam (!) meceva u periodu 9.jan - 6.feb. Milan igra cetiri u istom periodu, odnosno pet ako racunamo od 6.jan (Roma, Venezia, Spezia, Juve, Inter)...
PS produzetak ugovora naj neatraktivnijeg igraca Milana, Krunica, kojem istice ugovor 2024 (tada ce mu biti 31 god
), je cisti mahnitluk - ako je istina.
Kad smo na downgrade-u, januar ce biti pretezak bez afrikanaca, i Milan i Napoli ce vjerovatno skupo platiti AKN. Nadam se da ce Bennacer/Kessie sto prije kuci, jer su finale/bronzano AKN-a 6.feb (Inter-Milan je takodjer 6.feb). Doguraju li do polufinala igraju ukupno sedam (!) meceva u periodu 9.jan - 6.feb. Milan igra cetiri u istom periodu, odnosno pet ako racunamo od 6.jan (Roma, Venezia, Spezia, Juve, Inter)...
PS produzetak ugovora naj neatraktivnijeg igraca Milana, Krunica, kojem istice ugovor 2024 (tada ce mu biti 31 god
- Romagnoli13
- Kontakt:
I ako klub nije još uvijek ništa potvrdio niti demantovao. Izgleda da će Calabria biti van terena nekih 15ak dana. Što i nije toliko strašno. Ali vidjet ćemo, moguće je da propusti samo gostovanje u Firenci i Madridu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.