Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Raul_64
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Raul_64 » 13 sep 2009, 16:06

Boskvalitet je napisao/la:nema sta Ibisevic rastura...
Ma ja....sam što je ovo Edin Džeko tema...nemislim ništa loše ;) samo se treba držati se odgovarjučih tema ;)
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

gazija87
Kontakt:

Post Postao/la gazija87 » 14 sep 2009, 11:11

Ćiro zabrinut zbog Džeke

Selektor Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević kaže da je zabrinut golgeterskim postom našega najboljeg napadača Edina Džeke.

Ljetos su se za Džeku otimali najbolji europski klubovi, a njegova je cijena svakim danom rasla za milion eura. I dosegla fantastičnih tridesetak miliona eura, koliko je Milan bio spreman platiti. Wolfsburg, nije želio ni tada prodati igrača, koji je uz Misimovića i Grafitea najzaslužniji za titulu.

Trebao je, pardon morao je Džeko otići u Milan. Čak i da je od svoje zarade platio. Samo on zna kako mu je sada u Wolfsburgu, kaže Blažević na početku razgovora za San.

Teško je mladom čovjeku nositi teret slave, pogotovo ako oko tebe zveckaju milioni. Džeko je mlad momak, ali nije imun na neke anomalije koje ne idu uz nekog ko pretendira da bude najbolji napadač u Europi. Za mene je Džeko jedan od najboljih. Kada je pravi i najbolji.

Ćiro je priznao zašto je zabrinut…

Zbog Džeke sam zabrinut. Imali smo mali konflikt u autobusu na putu za Zenicu. Nisam dozvolio da se sluša muzika dok se spremamo za utakmicu. Želim potpunu, apsolutnu koncentraciju za utakmicu. Nažalost, Džeko je mislio drugačije. Usudio se pitati zašto treba ugasiti muziku. To me ražalostilo. Pa Edin treba biti za primjer. Poput kapitena Spahića, koji i povrijeđen i bolestan daje cijelog sebe za reprezentaciju.

Selektor se nada da se radi o prolaznoj bolesti, ljubimca navijača...

Ne bi valjalo da to potraje. Ja sam bio na Svjetskom prvenstvu, mene su drugi proglasili najboljim trenerom. Ja znam kako je to i šta to znači za momke, za državu, za raju... Zato mi je stalo da to ponovim sa reprezentacijom svoje zemlje. Ja sam Bosanac. Stalo mi je da i ti momci iskoriste ovu priliku. Karijera nije tako duga da se ovakve prilike pružaju svaki dan. Ja znam kako se može doći do toga, ali želim da mi se vjeruje da me moji igrači slijede. Narod, a raju ne možeš ni kakvim parama kupiti, je prepoznao naš cilj, naš projekat i on nas podržava. Zato sam sretan.

I danas vrti film sa zeničkog stadiona.

Onaj stari Džeko bi pogodio najmanje dva puta tursku mrežu. Nažalost, kao da se zamjerio Bogu, pa iz čistih situacija kada pogledom para mrežu, on nema tu preciznost. I kada je nemilosrdno zabijao u Bundesligi, nakon svakog gola sam bio sretan, ali se pribojavao šta će biti kada ga stane. Ja najbolje znam kakav potencijal leži u njemu, pitanje je dana, sata kada će ga prokinuti, kada će biti opet onaj stari Džeko. Međutim, on mora shvatiti da se od slave ne živi, već od svakodnevnog dokazivanja.

Danima i noćima misli o Estoncima.

Niko osim nas ih nije razvalio. A, to me brine. Imat će silan motiv da nam pokvare račune. Nisu nipošto lijeva reprezentacija. Naprotiv. Otkinuli su Turskoj bod, a ja ti kažem da je Turska po igri, barem protiv nas, nezgodnija od Španije. Estoncima je opet stalo da ciklus ne okončaju na posljednjem mjestu. Imaju mali milion motiva da se dokažu. Mi smo u Zenici prokockali šansu da osiguramo baraž. Ostaje nam da pobijedimo Estoniju i da meč sa Španijom bude poslastica, da bude poklon navijačima, našoj raji, našem ponosnom narodu. No, o Španiju ćemo razmišljati tek nakon Estonije. Meni kao da je suđeno da umirem od utakmice do utakmice. Kako god bilo teško, uspjet ćemo, kad ti Ćiro tvoj kaže, optimista je Miroslav Blažević.
Bosanac u srcu,dusi i u gacama!!!

Jack_Daniels
Kontakt:

Post Postao/la Jack_Daniels » 14 sep 2009, 11:13

Nisam gledao sad ovu zadnju tekmu Wolfsburga..Kladio samo se da ce Dezko zabiti, no nista..Miske ga uvaljao..Je li istina da je Dzeko bio na klupi???

ops, malo sam se vratio unazad i vidim da je istina a sem toga sam i skontao odakle visak para na kladionici, znaci nisu obracunali opkladu, ja mislio fulana...

Znaci Dzeko klupa..Jbga, sasvim ocekivano....I ja da sam trener uradio bih isto...Ovoga sam se bojao....Unistit ce ga onaj (ne)prelaz u AC Milan..I ovaj Wlf, sta su ocekivali pa ga nisu pustili? Da ce odbraniti titulu? Uci u 1/16 lige prvaka?

Malo morgen...Niste vi taj kalibar braco....
Idemo zato fiksirati sada Wolfsburg - CSKA M tip: 2

Nema od Wolfsburga nista ove sezone....

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 14 sep 2009, 11:36

Jack_Daniels je napisao/la:Nisam gledao sad ovu zadnju tekmu Wolfsburga..Kladio samo se da ce Dezko zabiti, no nista..Miske ga uvaljao..Je li istina da je Dzeko bio na klupi???

ops, malo sam se vratio unazad i vidim da je istina a sem toga sam i skontao odakle visak para na kladionici, znaci nisu obracunali opkladu, ja mislio fulana...

Znaci Dzeko klupa..Jbga, sasvim ocekivano....I ja da sam trener uradio bih isto...Ovoga sam se bojao....Unistit ce ga onaj (ne)prelaz u AC Milan..I ovaj Wlf, sta su ocekivali pa ga nisu pustili? Da ce odbraniti titulu? Uci u 1/16 lige prvaka?

Malo morgen...Niste vi taj kalibar braco....
Idemo zato fiksirati sada Wolfsburg - CSKA M tip: 2

Nema od Wolfsburga nista ove sezone....
Prije ce biti da ga je vrli strucnjak Veh odmarao za utakmicu protiv CSKA Moscow, no ipak ga je morao ubaciti u igru u 57. minuti, kad je vidio da bez njega bukvalno meda ne mogu.Njegovim ulaskom je Wolfsburg poceo igrati, zabio dva gola, na Dzeki napravljen penal. Ako nista, on kad igra ostali igraci imaju prostora, jer su dvojica na njemu konstantno.
Mozda sam subjektivan i ne vidim realno, ali cini mi se da je Wolfsburg taraba bez Edina Dzeke, bez obzira sto nije u golgeterskoj formi.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 14 sep 2009, 11:39

Hajde svi koji niste se jos prikljucili prikljucite se fanstay ligi prvaka i sportsport.ba ligi , ima nas 50 sa foruma bice mrtva trka ove sezone ko c ebiti najbolji sa foruma a bogami ova liga je mjerilo najboljeg u bosni i hercegovini

evo pod ovim linkom imate sve objasnjeno viewtopic.php?f=10&t=1501
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

Mr Plummer
Kontakt:

Post Postao/la Mr Plummer » 14 sep 2009, 12:45

marseille_unique je napisao/la:Hajde svi koji niste se jos prikljucili prikljucite se fanstay ligi prvaka i sportsport.ba ligi , ima nas 50 sa foruma bice mrtva trka ove sezone ko c ebiti najbolji sa foruma a bogami ova liga je mjerilo najboljeg u bosni i hercegovini

evo pod ovim linkom imate sve objasnjeno viewtopic.php?f=10&t=1501
Pa dobro je li dosta vise spamanja? Ovo sto radis je za bana, smatraj se upozorenim.
Ordem e progresso

Za prijavu posta administraciji, pritisni trokut!

Jack_Daniels
Kontakt:

Post Postao/la Jack_Daniels » 14 sep 2009, 13:04

Dzeki treba gol da procepi, cuj ..... :D :D

Pa imao je sansu ako nista protiv Armenije iz penala, al kad nece nece..Zatego je posteno, no preletila lopta preko tribine..Cijenim sto je onako zapuco, no trebao je gadjani nize...

Inace najvise mrzim one manekene sto opucaju traljavo penal ili su ubijedjeni da ce prevariti golmana pa sutaju onako lezerno u stranu pa im golman izvadi..No Dzeko je raspalio i tu golman nije imao nikakve sanse, daje isla po golu bio bi gol...

Bit c bolje Edine...samo treniraj i trci

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 14 sep 2009, 13:56

Ma sutra ce Dzeko da proradi. Wolfsburg ako sutra ne pobijedi,nece nikada.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 14 sep 2009, 14:10

ma dzekson je igracina, najbolji sto je bosna ikad imala...... kralju sutra oderi ruse

Jack_Daniels
Kontakt:

Post Postao/la Jack_Daniels » 14 sep 2009, 14:18

Dzeko je dobar no otvar trener je smece...unistit ce ekipu..Nece Wolfsburg na kraju biti ni medju prvih 10

zlatan.edvin
Kontakt:

Post Postao/la zlatan.edvin » 14 sep 2009, 14:20

Ma krenuće njega i golovi, samo polako, bitno je da se ne povrijedi i da bude spreman za tekmu protiv Estonije. Sutra će on nama protiv CSKA pokazati kako se daju golovi . Sretno Edine i ostali Vukovi.
Zadnja izmjena: zlatan.edvin, dana/u 14 sep 2009, 18:51, ukupno mijenjano 1 put.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 14 sep 2009, 14:24

ako dzeko ne bude igrao od pocetka onda onda onaj Veh nije normalan...ipak je to liga prvaka,vidjeli smo da je Martins vrlo lose odigrao protiv Bayera,znaci dzeksona u prvu postavu i do novih pobjeda ;)
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 sep 2009, 15:05

Ma Veh nije normalan i kad Dzeko igra.
Prvo sto ih je unazadio u kondicionom smislu.
Sa Magathom su od 65-90 minutemogli razvaliti i Barcelonu u onom tempu.
Schalke onakav kljakav ce 100% ici u evropu samo radi trenera.
Dupli,jaci i ozbiljniji trening i ovi momci iz Wolfsburga bi bili oni stari.
Ali posto im je trener kloc jedino ih sto prije skorasnja smjena trenera moze spasiti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 sep 2009, 15:09

Rekao sam ja da on nece vise nikad na klupu. Najbolji igrac zasluzuje da igra.... U utakmici protiv CSKA ocekujem ABD barem jedan gol Dzeke, brate dragi, vrijeme je.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 14 sep 2009, 15:13

ja sam skroman, očekujem hettrik i četvrti da namjerno promaši zbog Rahimića

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 14 sep 2009, 18:18

slika slika o ovom mozda mnogi govore ....
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 sep 2009, 18:27

seha je napisao/la:slika slika o ovom mozda mnogi govore ....
I kazu ne prave faul na njemu. Pa sjeli bi na njega da mogu. Uh Dzeko brate, koliko si.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

LFCBiH
Kontakt:

Post Postao/la LFCBiH » 14 sep 2009, 19:18

Ljudi jel zna neko sta se desava nesto sam nacuo o navodnoj Dzekinoj upetljanosti u kladionice...
Nadam se da to nije istina...:(

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 sep 2009, 19:39

Ako nemas pristojan izvor informacije ne lupaj gluposti i ne siri dezinformacije, nadam se da si shvatio koliko je ozbiljno to o cemu pises.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

LFCBiH
Kontakt:

Post Postao/la LFCBiH » 14 sep 2009, 19:42

Virtu4l je napisao/la:Ako nemas pristojan izvor informacije ne lupaj gluposti i ne siri dezinformacije, nadam se da si shvatio koliko je ozbiljno to o cemu pises.
Nemoj odmah napadati postavio sam pitanje a nisam tvrdio niti rekao da je to sta pametujes odmah ako neznas odgovor nemoj ni odgovarat....

Ja opert kazem nadam se da su to samo supljaci da to nije istina !

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, CAGarfia, Google [Bot], hurem, TefalTava, Vaya i 73 gosta.