UFC
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: UFC
Ma mogao zavrsiti u prvoj, ovo je bilo zbog reklama i show-a
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
To mu je i rekao na kraju runde.Pantelija je napisao/la:Ma mogao zavrsiti u prvoj, ovo je bilo zbog reklama i show-a
Raja misli da Toni ima sanse protiv Habiba, velika greska sanse su mu manje od Poirierovih, ovaj je barem imao i malo gradje(mase) da se bori u graplingu a Toni onako skelav moze samo ostati otkinute glave ali bas bukvalno otkinute!
Ovo je Habibu bio sigurno najtezi mec karijere, preveliki pritisak, slava, kazna, pauza itd
I sam je u intervju rekao da mu je ovo totalno tesko i da ima preveliki pritisak pogotovo sto ga dolazi gledati 50 clanova njegove familije!
"SMASH"
bhpremierliga12@ Hvala bro
Ovo je Habibu bio sigurno najtezi mec karijere, preveliki pritisak, slava, kazna, pauza itd
I sam je u intervju rekao da mu je ovo totalno tesko i da ima preveliki pritisak pogotovo sto ga dolazi gledati 50 clanova njegove familije!
"SMASH"
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
ferguson je cardio masina ne bi se ovako brzo umorio, posebno u graplingu je bar duplo bolji od poriera.Husika je napisao/la:Raja misli da Toni ima sanse protiv Habiba, velika greska sanse su mu manje od Poirierovih, ovaj je barem imao i malo gradje(mase) da se bori u graplingu a Toni onako skelav moze samo ostati otkinute glave ali bas bukvalno otkinute!
"SMASH"
You are someone else I am still right here
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Nije tu Tony bez sansi. Streak protiv streaka. Samo da opet ne bude otkaza u zadnji trenutak. Ocekujem penzionisanje Khabiba ako uzme.Dana White at #UFC242 post-fight press conference:
"Tony Ferguson is next if he accepts the fight."
Niko ne pise, zakazano Diaz protiv Masvidala za novembar.
Izgleda da ce i napraviti baddest motherfucker pojas za ovo.
Kakav ce ovo sou da bude.
Izgleda da ce i napraviti baddest motherfucker pojas za ovo.
Kakav ce ovo sou da bude.
Ocajan pa jbt jel oborio Konora i stajo sa njim cijelu trecu rundu i trejdo udarce sa njim. Evo i Dustin kaze, ne mozes ga pogoditi haman da uvezes vise od jedno udarca, cudno se krece, glava se krece. Pa ovaj Porier sto se borio bi unistio Konora to ti mogu garantovati.Denno je napisao/la:Usrao se ovaj i prije borbe. Connor jedini ovo može zaustaviti, samo nek zajebe alkohol i brend, i vrati se treniranju. Khabib je očajan u stan up-u.
Garantuj ti koliko hoćeš, ali borili su se oni i završio ga je Irac u prvoj rundiZiggs je napisao/la:Ocajan pa jbt jel oborio Konora i stajo sa njim cijelu trecu rundu i trejdo udarce sa njim. Evo i Dustin kaze, ne mozes ga pogoditi haman da uvezes vise od jedno udarca, cudno se krece, glava se krece. Pa ovaj Porier sto se borio bi unistio Konora to ti mogu garantovati.Denno je napisao/la:Usrao se ovaj i prije borbe. Connor jedini ovo može zaustaviti, samo nek zajebe alkohol i brend, i vrati se treniranju. Khabib je očajan u stan up-u.
I dunno, Khabib djeluje nezaustavljivo, ali Connor def nije bio na maksimumu svojih mogućnosti prošle godine. Diaz npr ga je još dominantnije dobio, u revanšu je već bila druga priča.
Mada ne vjerujem da će Connor ponovo u Oktagon, ide mu odlično biznis tako da. Khabib vjerujem ima u planu još odraditi nekog od Tony/GSP pa će i on u penziju.
embrace the chaos
- AshburtonG
- Kontakt:
Prvo Conor treba doci i pokazat da ima kuveta u njemu, pa tek onda molit za revans. Dakle, minimalno 2-3 borbe dobit, pa onda moze prozivat i tvrdit da nije bio na svom nivou. Doduse, ovaj put bi ga zbog bezobrazluka ovaj ludjak zavrsio u prve 2min.
Odlicna giljotina Poirera, ali mnogo jace i cvrsce se mora radit, da bi se uspavao hrvac poput Khabiba. To je jedini nacin da se on uzme na podu, tapkat ne vjerujem da ce ikad.
Dokazao da nije oboriv sa jednim udarcem, te da je ipak potrebna serija da ga se baci na pod. Sve u svemu, odlicna borba, konacno neki stabilniji protivnik. Conora je bacao jadnog kao beba zvecku po oktagonu, da mi ga je bilo zao na kraju. Ono probudi se u meni neka empatija, kad vidim da je neko bespomocan.

Odlicna giljotina Poirera, ali mnogo jace i cvrsce se mora radit, da bi se uspavao hrvac poput Khabiba. To je jedini nacin da se on uzme na podu, tapkat ne vjerujem da ce ikad.
Dokazao da nije oboriv sa jednim udarcem, te da je ipak potrebna serija da ga se baci na pod. Sve u svemu, odlicna borba, konacno neki stabilniji protivnik. Conora je bacao jadnog kao beba zvecku po oktagonu, da mi ga je bilo zao na kraju. Ono probudi se u meni neka empatija, kad vidim da je neko bespomocan.
- anonymousHD
- Kontakt:
Nemoj te Tonija osporavati, ako iko ima šanse protiv Khabiba onda je to on.
Nisam siguran da bi GSP-u bilo pametno da se vrati iz penzija i dobije batina od Khabiba. Ne ide mu to na ruku u 38 godini.
Nisam siguran da bi GSP-u bilo pametno da se vrati iz penzija i dobije batina od Khabiba. Ne ide mu to na ruku u 38 godini.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ma Khabib se brani ko Jones, ide unazad i ne možeš ga pogodit u glavu čisto. Protiv njega ima šansu ili neko ko ga može nokautirati jednim čistim udarcem, što bi bio Conor, a Poirier nije (on je combo striker). Mislim Khabib ga je izdominirao, ali Conor sa ispravnim kampom i boljom strategijom ima šansu. Ili neki hrvač (ili jiujitsu ekspert) koji mu se može suprotstavit na parteru, kakvih i nema baš trenutno među kontenderima u lakoj kategoriji, ili neko sa pozadinom u hrvanju ko je jak i nepredvidiv na nogama, što bi bili Tony Ferguson ili možda Justin Gaethje. Od ostalih ne vidim da iko ima šansu.
Khabibu leži što je prvak u eri u kojoj nema hrvača na vrhu divizije, nikad nije ni testiran protiv elitnog hrvača, dok je u welter recimo druga priča gore imaš 4-5 maltene elitnih hrvača.
Tony je sljedeći 100%. Tu bih čak i dao podjednake šanse njemu i Khabibu. To će biti i najveća i najvažnija borba u historiji divizije jer bi se borila dva najbolja svih vremena u biti, u prajmu. Tony može hrvat, opasan je na parteru iz donjeg položaja plus konstantna je opasnost za submission. A na nogama je sama elita. Nadam se da neće propat borba opet.
A za tridesetu borbu će biti ili GSP ako se vrati (ne vjerujem da će to biti za pojas, našli bi se na 160 ili 165 jer je preveliki GSP za lake), ili Conor opet da uzme lovu i penzioniše se.
Khabibu leži što je prvak u eri u kojoj nema hrvača na vrhu divizije, nikad nije ni testiran protiv elitnog hrvača, dok je u welter recimo druga priča gore imaš 4-5 maltene elitnih hrvača.
Tony je sljedeći 100%. Tu bih čak i dao podjednake šanse njemu i Khabibu. To će biti i najveća i najvažnija borba u historiji divizije jer bi se borila dva najbolja svih vremena u biti, u prajmu. Tony može hrvat, opasan je na parteru iz donjeg položaja plus konstantna je opasnost za submission. A na nogama je sama elita. Nadam se da neće propat borba opet.
A za tridesetu borbu će biti ili GSP ako se vrati (ne vjerujem da će to biti za pojas, našli bi se na 160 ili 165 jer je preveliki GSP za lake), ili Conor opet da uzme lovu i penzioniše se.
Nije nikad ni pogođen čistim udarcem u UFC-u. Dustin je jak, ali nije nikad bio neko ko nokautira jednim udarcem.AshburtonG je napisao/la: Dokazao da nije oboriv sa jednim udarcem, te da je ipak potrebna serija da ga se baci na pod.
Khabib od medjeda ne gubi,a kamo li od covjeka.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- Donnie Darko
- Kontakt:
"When times are good, be grateful. At times like this, be graceful"
Tako je ljudino. Veselim se novom nizu kao prije ove borbe.
Tako je ljudino. Veselim se novom nizu kao prije ove borbe.
- AshburtonG
- Kontakt:
Udaren je veceras u drugoj rundi cistim udarcem. Dustin je trenutno najjaci borac ove kategorije u standu. Sad ako ti za cist udarac podrazumijevas udarac kad se protivnik ne brani ili neki lucky punch, onda je to drugi par rukava. Solidnu je seriju primio Khabib, cak bio malo i uzdrman, odnosno pod pritiskom tacnije receno.Donnie Darko je napisao/la:Ma Khabib se brani ko Jones, ide unazad i ne možeš ga pogodit u glavu čisto. Protiv njega ima šansu ili neko ko ga može nokautirati jednim čistim udarcem, što bi bio Conor, a Poirier nije (on je combo striker). Mislim Khabib ga je izdominirao, ali Conor sa ispravnim kampom i boljom strategijom ima šansu. Ili neki hrvač (ili jiujitsu ekspert) koji mu se može suprotstavit na parteru, kakvih i nema baš trenutno među kontenderima u lakoj kategoriji, ili neko sa pozadinom u hrvanju ko je jak i nepredvidiv na nogama, što bi bili Tony Ferguson ili možda Justin Gaethje. Od ostalih ne vidim da iko ima šansu.
Nije nikad ni pogođen čistim udarcem u UFC-u. Dustin je jak, ali nije nikad bio neko ko nokautira jednim udarcem.AshburtonG je napisao/la: Dokazao da nije oboriv sa jednim udarcem, te da je ipak potrebna serija da ga se baci na pod.
Conor nema sanse sa Khabibom, jer je kanta za nabijanje na podu. Sansu kakvu ima Conor, ima i svaki udarac sa dobrim tajmingom, a ona se bazira na sreci, koja bas i nije relevantna toliko.
Tony je vec drugi par rukava, jer nije toliko inferioran na podu i veliki je ludjak, ali u pravom smislu te rijeci, ne kao Conor. Ovaj bi pustio da ga Khabib ubije u ringu, a ne bi predao. To ce bit strasan mec.
- Donnie Darko
- Kontakt:
A bio je solidan udarac, ali nije udarac koji bi nokautirao nekoga, osim nekog veterana od 35-40 godina koji je bio nokautiran 10 puta. To su slični udarci kakve je Jones primao od Santosa, pa se uvećaju jer Jones i Khabib skoro nikad i ne primaju udarce. Najjače i najčišće do sad što je udaren je od strane Michael Johnsona, ali je i taj udarac bio preuveličan od strane Joe Rogana baš zato što je Khabib bio taj koji ga je primio.
Tony je najjači u standu po meni. Ima mnogo više oružja od Dustina. Dustin je vjerovatno najjači bokser doduše. Mada mi je i prime Conor jači od njega u standu jer također ima više oružja, ali taj Conor ne postoji od 2016. tako da ga i ne računam.
Tony je najjači u standu po meni. Ima mnogo više oružja od Dustina. Dustin je vjerovatno najjači bokser doduše. Mada mi je i prime Conor jači od njega u standu jer također ima više oružja, ali taj Conor ne postoji od 2016. tako da ga i ne računam.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Da, ali Conorov tajming i preciznost nema niko. I ne slažem se uopšte da je to sreća, ne ako baziraš svoj stil na tome. Conor je osvojio dva pojasa svojim tajmingom.AshburtonG je napisao/la: Conor nema sanse sa Khabibom, jer je kanta za nabijanje na podu. Sansu kakvu ima Conor, ima i svaki udarac sa dobrim tajmingom, a ona se bazira na sreci, koja bas i nije relevantna toliko.
Tony je vec drugi par rukava, jer nije toliko inferioran na podu i veliki je ludjak, ali u pravom smislu te rijeci, ne kao Conor. Ovaj bi pustio da ga Khabib ubije u ringu, a ne bi predao. To ce bit strasan mec.
Mislim ne bi imao neke šanse pretjerane, uzeo bi to Khabib realno opet, ali po meni svejedno ima veće šanse od svih u diviziji izuzev Tonya i Gaethjea. Kevin Lee da ima kardio bi eventualno mogao tu upasti na osnovu svog hrvanja, al bi on izdahao tokom druge runde. Gaethje je meni zanimljiv, jer je elitni hrvač (iako se do sada nije ni hrvao u UFC-u, ali ovdje bi morao) po meni ima veće šanse protiv Khabiba nego protiv svih ovih elitnih strikera, mada je i nebitan u svoj ovoj priči jer nema šanse da dobije tu borbu ikad.
Petrak je u podcastu iznio zanimljiv detalj, olimpijski prvak u hrvanju koji je veci od Habiba nije ga uspio dobiti u nekom privatno organiziranom mecu!Donnie Darko je napisao/la:Khabibu leži što je prvak u eri u kojoj nema hrvača na vrhu divizije, nikad nije ni testiran protiv elitnog hrvača, dok je u welter recimo druga priča gore imaš 4-5 maltene elitnih hrvača.
Razumijem ja da tu nije bilo udaranja ali cokiranja je sigurno bilo!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
UFC, ne MMA de facto, je moderni wrestling na steroidima, tako da mu onaj kardio u standupu, ne znaci puno kad na podu moradne nositi covjeka na sebi 5-6 minuta. Najveci problem svima njemi jeste da ne mogu naci sparing partnera da se pripreme za ovoga. Znaci, nema niko ni blizu ground control kao ovaj. Cak su dovodili Burroughsa da treniraju, ali opet UFC hrvanje i olimpijsko nisu isti i onda ti opet dzaba sve.fera je napisao/la: ferguson je cardio masina ne bi se ovako brzo umorio, posebno u graplingu je bar duplo bolji od poriera.
Frgusonove sanse mi se ne svidjaju i zbog toga sto je volume striker, sto ostavlja vise prostora za greske jer se mozes oporaviti i uci u klinc.
Jedna stvar sto mu ide u prilog je dobar BJJ, ali wrestling to neutralise s pjesmom u UFC-u.
Sve u svemu, to je sljedeca borba, nema alternative, stim da bih vise pratio kako se Gillespi razvija jer je on mozda nesko ko bi bio interasantan matchup.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)
jbt ispade ovaj Porier qarina nakon ove borbe. Cuj Tony ima bolji standup od Dustina jao brate. Ovaj spominje da ga je uzeo Conor prije 10 godins to bilo, Porier neprepoznatljiv od tada skroz. Ovaj momak iznad mene ocigledno zna ozbiljno o sport, mi ostali svi prepisujemo sa tvitera i reddita pogotovo Donnie
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Meni samo jedno nije jasno, kako Khabib ima onako brze odgovore na podu. Taman na trenutak pomisliš evo izvuče se Porier stiže ekstremno brz i efektivan odgovor.
Nisam neki poznavalac i pratioc ovog sporta,ali mi djeluje da ga je mogao završiti u prvoj rundi.
Nisam neki poznavalac i pratioc ovog sporta,ali mi djeluje da ga je mogao završiti u prvoj rundi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.