Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

L'Avvocato
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la L'Avvocato » 14 maj 2012, 23:44

Jesu nam navijači bili originalni ove sezone ... furali su protivničke maksimalno :D
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 15 maj 2012, 01:13

i okrenu se Alex posljednji put.... :cry:

na ovu temu nisam došao cestitati nikakve titule, nego izraziti žal zbog odlaska jednog velikog igraca i osobe iz talijanskog nogometa. ja kao "vjecni" mrzitelj juventusa sam uvijek gajio poštovanje prema liku i djelu ADP, ne zbog toga sto je ostao nakon izbacivanja u drugu ligu, nego zbog olicenja poštenja, profesionalizma kroz citavu karijeru. da nije bilo one povrede krajem devedesetih siiguran sam da bi Italija još vece stvari napravila na reprezentativnom nivou

sa punim pravom trebate biti ponosni na ovu igracku i ljudsku gromadu

ja mu halalim sve golove protiv moje rome, a dao ih je mašala, al nikad mu necu haliliti one promašaje u finalu eura 2000 :(

i da javno ovde priznam da sam u onom finalu LP protiv dortmunda otvoreno navijao za juventus i radovao se golu petom del piera :D

polako odlazi generacija uz koju smo mi djeca nekad poslje rata od jutra do mraka ganjali loptu po livadama, parkovima, stadionima...

dolaze neki novi klinci u svakom pogledu

slika
nema potpisa

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 15 maj 2012, 01:17

forza alex! dogodine serija a neće biti ista. meni ovo sada dođe ko da gledam ligu plaćenika. još je samo par onih pravih igrača koji svoju čitavu karijeru vežu za jedan klub.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 maj 2012, 08:58

Ostaje utjeha da seCapitano oprostio na najbolji sportski način : bez poraza, sa Scudettom u rukama i postignutim golom na tekmi.
Ostaje to još finale 20.05. sa Napolijem gdje vjerujem da će dobiti priliku da zaigra i eventualno postigne pogodak.

Nema vremena za suze, obrisali smo ih jučer. Idemo dalje, ima još megdan jedan koji bi se trebao dobiti. Ja ga 'bem nema nevažnih titula, pogotovo kad je protivnik dostojan hvale i respekta.

Buffon

Barzagli Bonucci Caceres

Licht Vidal Pirlo Marchisio Pepe

Vučinić Matri

ovako bih ja počeo... Matri ne igra već duže vrijeme i mislim da je on najneizvjesniji :?: , možda Giacherinni mjesto Pepea tamo...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Godot
Kontakt:

Post Postao/la Godot » 15 maj 2012, 11:32

slika

ALESSANDRO DEL PIERO #10
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
★ ★ ★

Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10

drughi
Kontakt:

Post Postao/la drughi » 15 maj 2012, 12:03

Jel fakat istina za ovo za Van persia da smo mu dali 7,5 mil platu :shock: i da ce doci za 30 miliona ako se arsenal složi s tim.Možda je to ono iznenađenje Agnelia???

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 15 maj 2012, 13:06

to su špekulacije sve ba...

iznenadjenje Agnellia je povlačenje desetke...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 15 maj 2012, 13:26

IlPrincipino je napisao/la:to su špekulacije sve ba...

iznenadjenje Agnellia je povlačenje desetke...
pa koji broj ce nositi RVP ili Dzeko ako dodju u Juventus? je li 9 slobodan broj?

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 15 maj 2012, 14:13

http://www.****/sport/fudbal/9 ... arova.html" onclick="window.open(this.href);return false;

"CalcioMercato": Juventus već spremio 44 miliona eura za Džeku i Kolarova :o :o

Nije sezona ni zavrsila kako treba, a špekulacija iz dana u dan sve više i više..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 15 maj 2012, 14:34

ne znam kolikim budzetom raspolazete ali cisto sumnjam da ce juventus potrositi tolike novce na pojacanja tamo gdje mu realno gledano i nisu prijeko potrebna (mislim na napad). po mom misljenju dovesce se lijevi bek koji se lahko moze snaci i na krilu zbog formacije koju conte preferira. tu vidim bastosa kao idealno rjesenje jer vec od ranije je u nekim spekulacijama oko odlaska u torino, a i sam je izjavio da mu je ovo zadnja sezona u lyonu. scudetto je apsolviran i sad idete na neki visi nivo na kojem si ne smijete dopustiti eksperimente sa pepeom ili estigarribiom na toj poziciji. jedan kvalitetan stoper bi vam takodje dobro dosao jer koliko god barzagli i bonucci bili kvalitetni mislim da za nesto vise (LP) trebate barem jednog boljeg igraca uz chiellinija. takodje, jedan veznjak za rotaciju sa MVP trojkom jer padoin i nije neka klasa a ne znam koliko ozbiljno se racuna na marronea. sto se tice napada sve mi 'smrdi' na novog vucinica tj solidnog igraca za nekih 15ak miliona. uostalom, sistemu kojeg forsira conte i nije potreban neki precijenjeni napadac s obzirom da zabijate sa svih pozicija tako da ne vidim poentu u trosenju 30+ miliona za napadaca. dovoljno je 'samo' pronaci nekoga boljeg od matrija i fabia.

inace dok sam tu odao bih svoje postovanje velikom del pieru ciji me oprostaj rastuzio iz vise razloga. naravno, jedan od njih je odlazak legende a drugi je realizacija da bi i druga uskoro mogla poci za njim.

slika

delpy
Kontakt:

Post Postao/la delpy » 15 maj 2012, 15:45

Napoli striker Edinson Cavani remains Juventus' top priority for the summer transfer window as the Old Lady are willing to include several players in a part-exchange deal, Goal.com can reveal.

The Bianconeri are determined to add a high-profile name to their attack ahead of the 2012-13 campaign and, although they are also keeping an eye on Arsenal's Robin van Persie and Chelsea's Fernando Torres, coach Antonio Conte has set his sights on luring Cavani to Turin.

The Uruguay international has been a key figure for Napoli, netting 32 goals in 46 competitive appearances this season and helping the side to the Champions League last 16 and a fifth-place finish in Serie A.

His displays have sparked the interest of Juventus, who are desperate to sign the 25-year-old and are willing to include Paolo De Ceglie, Sebastian Giovinco and/or Alessandro Matri in the deal.

Napoli are believed to be closely monitoring the situation of De Ceglie, and Juve could opt to send the left-back to the Partenopei in an attempt to get the star striker.

Furthermore Giovinco, who is co-owned by Parma and Juventus, is another player who has caught the attention of the Naples outfit, and the Bianconeri are ready to part company with their 50 per cent share of the attacker's rights to facilitate Cavani's transfer.

Meanwhile, 27-year-old Matri has been unable to fully convince Juve of his qualities and the club are ready to let go of the attacker this summer, despite topscoring in their Scudetto triumph with 10 goals.

Mislim da je ovo smijesno, PDC , Seba i Matri, definitivno glupost
<3 Vječna Ljubav Čeličnog Grada <3

★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 15 maj 2012, 16:01

falilo bi još da im se naguzimo i to je to...

Matria bi nekako i provario...jednostavno prezgodan je a i odlična rezerva...
De Ceglie ove sezone bio odličan a kada bi ga pustili nama bi trebala dva lijeva beka...znači nidje veze...
Gio sazrio i definitivno bi nam dobro došao...meni bi igrao prije nego Vučko...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 15 maj 2012, 16:23

IlPrincipino je napisao/la:falilo bi još da im se naguzimo i to je to...

Matria bi nekako i provario...jednostavno prezgodan je a i odlična rezerva...
De Ceglie ove sezone bio odličan a kada bi ga pustili nama bi trebala dva lijeva beka...znači nidje veze...
Gio sazrio i definitivno bi nam dobro došao...meni bi igrao prije nego Vučko...

Zajedno sa ovima jos Bufona i Chielinia da damo i dosta :lol:

koje nebuloze sve nece ljudi napisati vecu u startu znas da od ovog nema nista :D

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 15 maj 2012, 16:23

Možda možemo dovesti Zapatu iz Villareala.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 15 maj 2012, 16:39

Jbt pravo sam se nešto nafurao na dolazak Verrattija ... podsjeća me taj potez na one s kraja devedesetih i početka prošlog desetljeća. Ima nešto egzotično u svemu tome. Kontam da će biti slijedeće veliko ime italijanskog fudbala pa me neki trnci prođu kad skontam da imamo najveće šanse da ga dovedemo. :D

Inače, evo povezuju nas sa Zapatom ... ne bi to bilo loše. Iako je bio poprilično slab ove sezone. Ali koga briga kad imamo Contea, frajer izvlači maksimum iz svakoga koga dovede.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 15 maj 2012, 16:53

slika

slika
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 15 maj 2012, 17:14

Chiellini out tri sedmice, dakle, bit će spreman tek za euro.
Danas bi trebalo biti zvanično, Barzagli će produžiti ugovor do 2015-te.

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 15 maj 2012, 17:19

Iskren da budem još nisam došao sebi, jednostavno nisam se nadao da će ovo biti zadnja sezona Capitana, nadao sam se da će Agnelli produžiti ugovor na još godinu. Kada pogledamo možda je bolje da se oprostio uz titulu , jer on je šampion, gospodin, veličina, čovjek zbog kojeg sam počeo pratiti Juventus, jednostavno svi su se mijenjali odlazili dolazili, ali on je uvijek bio tu :( , i kako sam zamisliti slijedeće sezonu i osjećaj kad znaš da on nije niti na klupi i da neće ući i nekim potezom dignuti publiku i gledaoce pored mali ekrana :D na noge. Ali želja mi je bila kao i većini Juventina širom svijeta da ga gledamo još jednom u LP u svetom dresu.

Što se tiče broja 10 i njegovog "penzionisanja" ako je Ale rekao da to ne treba raditi i da to treba biti motiv mladim. Da prije svega budu veliki ljudi, a pored toga i fudbaleri. I ja se nadam da će Tobias u budućnosti zaigrati za Juve sa 10 na leđima :).

U vezi Cavania i ovog PDC, Matri, Gio , Matri i Gio možda i odu u ovaj deal dok PDC neće ići, jer Conte je bio jasan što se tiče njega, zbog toga je i Ziegler otišao.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 15 maj 2012, 20:27

G10vinca ja ne bih dao za dva Cavania, ali to sam samo ja. Inače, povrijedio se Gio na dvije sedmice, ali je neupitan za euro. Mislim da će i to biti prilika da se uvjere svi u njegove kvalitete ako dobije kvalitetnu minutažu, mada pored Di Natalea će on vjerovatno dobijati petnaestak minuta jer je Italija u teškoj grupi, a znamo da Italijani ne vole "eksperimentisati" sa sastavom.

Matria prodati bi bila greška, ali s obzirom da će Conte otkupiti manekena, čini se da će biti prodat, a ugovor je tek produžio. :idea:

Uglavnom, sve su ovo novinarske patke.
Meni neće smetati da dođe bilo koji napadač koji je mlad i koji će prije svega imati karakter i koji će se staviti na dispoziciju treneru, a to je ono što Conte cijeni, mada mi nije jasno da on to vidi npr. u manekenu.

slikaslika
slika
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 15 maj 2012, 20:53

Sta bi rekli za ovaj trio ako bi bilo moguce

Gio- Cavani- Vucinic..

mislim da bi to mogli uciniti al zato treba otvoriti novcanik...
Dzeko ce ostati u City, navijaci ga vole a bit ce jedan od bitnji igraca naredne sezone..

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.