Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Bosco
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Bosco » 15 maj 2012, 21:00

http://www.sportske.net/vest/transferi/ ... 79128.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Hmmm...nadam se da ne :(

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 15 maj 2012, 21:11

iskreno da kažem nisam za RVP-a..odličan igrač..fenomenalan..ali ja bih prije volio vidjeti u našem dresu Cavania...imao bi manju platu od RVP-a, mladji je, navikao se na Italiju, a zna lik zabijati...

za RVP-a bi bilo najbolje da ostane u Arsenalu...

Sky navodi da nam je RVP primarni cilj...želja je i Contea i Marotte i Paraticia...alternative su Higuain i Suarez...

Sky je vrlo pouzdan izvor...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 15 maj 2012, 21:22

Jedno pitanje pa ko zna neka odgovori zanima me kakve mi odnose imamo sa gradskim rivalom Torinom jesu ok ili smo zaraceni ili je to samo prisutno za vrijeme derbija kojeg cemo vjerovatno gledati slijedece sezone,a citao sam neke intervijue gdje kazu da u samom Gradu ima vise navijaca Torina nego Juventusa jeli to tacno ili novinarska patka, i jos nesto me zanimas zasto nasi navijaci zvizde Gradonacelniku Torina PIERA FASSINA kad je bio otvor naseg stadiona su ga izvizdali i sad na dodjeli PEHARA PRVAKA ITALIJE kad je najavljen bio je izvizdan vjerovatno ima neki razlog pa ako neko zna
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 15 maj 2012, 21:43

IlPrincipino je napisao/la:iskreno da kažem nisam za RVP-a..odličan igrač..fenomenalan..ali ja bih prije volio vidjeti u našem dresu Cavania...imao bi manju platu od RVP-a, mladji je, navikao se na Italiju, a zna lik zabijati...

za RVP-a bi bilo najbolje da ostane u Arsenalu...

Sky navodi da nam je RVP primarni cilj...želja je i Contea i Marotte i Paraticia...alternative su Higuain i Suarez...

Sky je vrlo pouzdan izvor...
Higuain i Suarez nema sanse da dodju,Real i Liverpul ih sigurno nece pustiti,RVP takodjer nece doci,pored Citya koji ima toliko love,plus ce jurisati naredne sezone na sve moguce trofeje,LP,prvenstvo,kup...to je motiv za svakog igraca,uz pare naravno,plus ga trazi i Barca..tako da nije realno da RVP dodje u Juventus....
Cavani,hm isto malo vjerovatna opcija,pored bogatog Chelsea,tesko da Juve finansijski moze parirati...

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 15 maj 2012, 21:53

Juve ima para samo politika kluba je takva da se ne daju prevelike svote za neke igrače..poštujem to...

ove sezone smo uzeli titulu a nismo doveli igrača skupljeg od 15 milliona..nismo imali igrača koji je bio medju top deset napadača u ligi...to nam je potrebno..jer mi stvorimo mali milion prilika..samo treba nam neko da to pospremi...ovako to djeluje jednostavno ali nije...treba nam neko desno..Pepe je odličan..fenomenalan..daje uvijek više od 100 posto..ubio se za rezerve...treba nam neko ko je tehnički potkovaniji, da ima bolji centaršut...to se može takodjer naći do 15 milliona, maksimalno dvadeset...takodjer još Gia vratiti..

u vezi dovesti Verattia, imamo Lucu, vjerovatno i Pogba dolazi...po meni nam nije potreban niko više...volio bih više da ovi dobiju priliku..Padoin će biti rezerva rezervi...ali vjerovatno će doći i još neko Meireles ili Radja ili Kwando...najprije bih Kwanda..pa onda Radju..a za Meirelesa nešto i nisam...

u odbrani nam treba još jedan stoper i pod hitno lijevi bek...

i opleti...

samo obećanje je top igrač i on mora doći...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 15 maj 2012, 21:56

mdss je napisao/la:Jedno pitanje pa ko zna neka odgovori zanima me kakve mi odnose imamo sa gradskim rivalom Torinom jesu ok ili smo zaraceni ili je to samo prisutno za vrijeme derbija kojeg cemo vjerovatno gledati slijedece sezone,a citao sam neke intervijue gdje kazu da u samom Gradu ima vise navijaca Torina nego Juventusa jeli to tacno ili novinarska patka, i jos nesto me zanimas zasto nasi navijaci zvizde Gradonacelniku Torina PIERA FASSINA kad je bio otvor naseg stadiona su ga izvizdali i sad na dodjeli PEHARA PRVAKA ITALIJE kad je najavljen bio je izvizdan vjerovatno ima neki razlog pa ako neko zna

Trenutno smo u dobrim odnosima ... kako je prije bilo baš se i ne sjećam.

Normalno, rivalstvo postoji ... njihovim navijačima smo najomraženiji klub ali na relaciji Agnelli-Cairo nema nikakvog zla, da se tako izrazim. Barem koliko sam ja uspio primjetiti.

Ovo za broj navijača u Torinu ne bi znao reći ... znam da se priča kako imamo manje navijača od njih u samom gradu al ne znam koliko je to provjereno.

Fassino je koliko znam juventino tako da ne znam što su mu zviždali ... a sjećam se te scene. Tek kada je rekao da je ponosan što je Juve iz Torina publika mu je aplaudirala.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 15 maj 2012, 21:57

L'Avvocato je napisao/la:
mdss je napisao/la:Jedno pitanje pa ko zna neka odgovori zanima me kakve mi odnose imamo sa gradskim rivalom Torinom jesu ok ili smo zaraceni ili je to samo prisutno za vrijeme derbija kojeg cemo vjerovatno gledati slijedece sezone,a citao sam neke intervijue gdje kazu da u samom Gradu ima vise navijaca Torina nego Juventusa jeli to tacno ili novinarska patka, i jos nesto me zanimas zasto nasi navijaci zvizde Gradonacelniku Torina PIERA FASSINA kad je bio otvor naseg stadiona su ga izvizdali i sad na dodjeli PEHARA PRVAKA ITALIJE kad je najavljen bio je izvizdan vjerovatno ima neki razlog pa ako neko zna

Trenutno smo u dobrim odnosima ... kako je prije bilo baš se i ne sjećam.

Normalno, rivalstvo postoji ... njihovim navijačima smo najomraženiji klub ali na relaciji Agnelli-Cairo nema nikakvog zla, da se tako izrazim. Barem koliko sam ja uspio primjetiti.

Ovo za broj navijača u Torinu ne bi znao reći ... znam da se priča kako imamo manje navijača od njih u samom gradu al ne znam koliko je to provjereno.

Fassino je koliko znam juventino tako da ne znam što su mu zviždali ... a sjećam se te scene. Tek kada je rekao da je ponosan što je Juve iz Torina publika mu je aplaudirala.

Hvala druze :D :D

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 15 maj 2012, 22:24

@mdss
Avvocato ti je lijepo objasnio, ja bih dodao, vatren je taj derbi, samo što se rijetko igra u zadnjih desetak godina, sjetit će se stariji gola Maresce kada je glumio bika. :mrgreen:
Ne znam šta je sa gradonačelnikom, mislim da je politika u pitanju jer je on čak i bio u mlađim pogonima Juventusa, dakle, htio je i igrač biti.

Slažem se u potpunosti sa Principinom i bosnasom, od početka govorim da mi nećemo moći dovesti Persia, Cavania, Suareza, jednostavno, ne možemo se takmičiti sa ostalim klubovima u momentu i kada bi sva trojica bila na mercatu, jedino da računamo na ime i prestiž, ali današnji igrači gledaju samo na platu.

Džeko, Damiao, to je moj izbor, najrealnije, uklopili bi se oni dobro, sigurno.
Uz Gia, mislim da će i Matri bez problema dati više od ovih 10 golova i ako bi manje igrao.
Ne vidim kako mogu biti slabijeg učinka bilo koji igrači koji se dovode sa nama u vezu, od trenutnih napadača u ekipi.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 15 maj 2012, 22:38

@mdss

Evo jedan video koji je radila b92, prije nekoliko godina, skoro je to postavljao @Bianconeri, ovog ga prilikom pozdravljam i ako čita ovo neka se vrati bar malo da pozdravi raju :P.

http://www.b92.net/video/videos.php?nav ... _id=362367" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja sam isto mišljenja da je bolje Džeko, Cavani, pa i Damia nego RVP on jeste igračina ali ipak on uskoro puni 30 godina, a za 10-15 miliona više se može dovesti Cavani, dok su Dzekson i Damiao oko 25 mil. Ja se nadam da će ostati Marrone, i da dovesti Verattia, i da se većina transfera odradi što prije, a ne pred kraj, jer da Conte ima sve igrače na raspolaganju na pripremnim utakmicama, prije svega na turniji u SAD i utakmici protiv Reala (ako će se igrati).
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 15 maj 2012, 22:41

slika
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 15 maj 2012, 22:43

Benassi ludjak ... frajer je radio ove sezone nerealne stvari na golu.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 15 maj 2012, 23:22

ma ova formacija je kino...zbog odbrane...ove ostalo je poprilično ok...Barzagli je ove sezone bio beton...Buffon kada god je imao posla radio je to fenomenalno...a bekovi..mislim nidje veze... :?

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 16 maj 2012, 01:29

Ne znam jel ovo iko postavljao pa evo koga interesuje svi rezultati prosle sezone.

Juventus 4 1 Parma 11/09/2011
Siena 0 1 Juventus 18/09/2011
Juventus 1 1 Bologna 21/09/2011
Catania 1 1 Juventus 25/09/2011
Juventus 2 0 AC Milan 02/10/2011
Chievo 0 0 Juventus 16/10/2011
Juventus 2 2 Genoa 22/10/2011
Juventus 2 1 Fiorentina 25/10/2011
Inter 1 2 Juventus 29/10/2011
Juventus 3 0 Palermo 20/11/2011
Lazio 0 1 Juventus 26/11/2011
SSC Napoli 3 3 Juventus 29/11/2011
Juventus 2 0 Cesena 04/12/2011
Roma 1 1 Juventus 12/12/2011
Juventus 2 0 Novara 18/12/2011
Udinese 0 0 Juventus 21/12/2011
Lecce 0 1 Juventus 08/01/2012
Juventus 1 1 Cagliari 15/01/2012
Atalanta 0 2 Juventus 21/01/2012
Juventus 2 1 Udinese 28/01/2012
Juventus 0 0 Siena 05/02/2012
Parma 0 0 Juventus 15/02/2012
Juventus 3 1 Catania 18/02/2012
AC Milan 1 1 Juventus 25/02/2012
Juventus 1 1 Chievo 03/03/2012
Bologna 1 1 Juventus 07/03/2012
Genoa 0 0 Juventus 11/03/2012
Fiorentina 0 5 Juventus 17/03/2012
Juventus 2 0 Inter 25/03/2012
Juventus 3 0 SSC Napoli 01/04/2012
Palermo 0 2 Juventus 07/04/2012
Juventus 2 1 Lazio 11/04/2012
Juventus 4 0 Roma 22/04/2012
Cesena 0 1 Juventus 25/04/2012
Novara 0 4 Juventus 29/04/2012
Juventus 1 1 Lecce 02/05/2012
Cagliari 0 2 Juventus 06/05/2012
Juventus 3 1 Atalanta 13/05/2012
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 16 maj 2012, 08:46

FORZA JUVE! :)

Idemo na jos jedan trofej...Kup Italije neka bude slag na tortu, aBd. Tri žute i dvije srebrene zvjezdice :D

Vec pocele spekulacije, cak se i ne realne cifre spominju. Ono sto ocekujem je neki napadac max do 25 miliona, mislim da vise Juventus nece ici. Svi spominju Cavania, koji je moja zelja, ali cijena od 40 mil je iznad svake pameti. Po meni bolje neka traze neku alternativu, pa cak ako to bude i Gusseppe Rossi.

Nisam za deal u kojem ce biti ukljucen Govinico jer je njegova buducnost u Juventusu, ubjeđen sam da moze puno toga pokazati. Ocekujem da bude vracen sto prije...

Ko ce biti zamjena Pirlu, to mene vise brine? Mali Verrati je jos mlad i ne iskusan, ne znam sta do njega ocekivati...

I danas mi tesko padne odlazak Alex-a na kraju sezone :roll:
The Old Lady is back on TOP...

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 16 maj 2012, 09:52

Ja sam još uvijek tužan zbog nedjelje kad je otišao Capitano...

Ostati će ta mrlja Agnelliju zbog ovog... nažalost... moći će je saprati još ako u doglednom periodu sastavi ekipu koja će uzeti LŠ... NI MANJE NI VIŠE...

Mogli su još jedenu sezonu makar ulazio kako ulazi, dao bi pokoji gol i tako, lijepo je oprostiti se bez poraza, Scudettom u rukama i neporažen ali opet ostaje gorčine... mi sad možemo nagađati i laprdati...

FORZA JUVE!
Idemo dalje... tu je nedjelja i tekma protiv respektabilnog protivnika koji je itekako sposoban nanijeti nam poraz.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 16 maj 2012, 12:20

Ma ovo za Cavania je smijesno, previse su De Ceglie, Giovinico i mozda Matri za njega ako ga ne mozemo dovesti za nekih 25 mil. okrecemo se Dzeksonu ili Damiau.
Alessandro Del Piero !

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 16 maj 2012, 13:28

Bilo bi pametno uzeti Villearealu nekog igrača, Rossi je oduvijek moja želja, a povezivani smo sa veznjakom Valerom, tu je i stoper Mussachio koji bi po meni bio idealan, Nilmar..
Kada smo mi ispali, svi igrači su otišli za kesu boba, tako da treba ovo iskoristiti.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 16 maj 2012, 13:37

Oxygen je napisao/la:Bilo bi pametno uzeti Villearealu nekog igrača, Rossi je oduvijek moja želja, a povezivani smo sa veznjakom Valerom, tu je i stoper Mussachio koji bi po meni bio idealan, Nilmar..
Kada smo mi ispali, svi igrači su otišli za kesu boba, tako da treba ovo iskoristiti.

Pa nisam siguran za Rossi covjek nece poceti trenirati do februara mjeseca slijedece godine a igrati mozda tek u maju teska je povreda dvostruko pucanje ligamenata tako da mislim da je to veliki rizik dovoditi ga,a jos nas je prosle godine odbio kad smo ga htijeli dovesti

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 16 maj 2012, 13:41

Znam, mislio sam da bude doveden naravno ne kao prva opcija već uz tog famoznog špica koji će doći.
Rossi je tada koštao 30-35M, i barcelona ga je htjela pa je ipak Sancheza dovela, jeste povrijeđen, ali oporavit će se, a sigurno može za 13-15M doći.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 16 maj 2012, 13:48

Pre nekoliko godina, kada su "Šeici" kupili Siti pregovarali sa Juventusom oko Kjelinija. Sada ponovo žele najboljeg defanzivca Italije.

Chielini je tada bio blizu prelaska u Englesku, ali se dva kluba nisu našla oko cene, Juve je tražio oko 13 miliona evra.

Od tada je defanzivac izrastao u ikonu kluba i stub reprezentacije, pa sada jednostavno nema cenu.

Pominjao se Real, no Juventus neće pustiti Kjelinija koji je uz Del Pjera i Bufona simbol kluba.

Priča se da će Manćini ponuditi oko 25 miliona evra kako bi pojačao odbranu, no iz Italije je već stigla poruka da Juventus ne želi da pregovara, ali ni da sam Kjelini neće napustiti "Staru damu".

:lol: :lol: moze al malo sutra

joj sta su Secco i Blan radili boze oni bi Chielinija prodali za 13 miliona ccccc :o sreca pa ovi u cityu nisi bili pametni pa dali tu smijesnu cifru za Chielinija :D

EDIT-Chielini ce biti van terena 3 sedmice i bice spreman za EURO :D

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.