Pa u tom smislu ako sam dobro skontao, smijete jesti tek kad sunce zadje ili zalazi i dok ne svane?! Cuo sam od par postaca da ono, ustanu u neka doba, tipa u 3-4 ujutru, najedu se i nastave spavati...wolfie je napisao/la: ↑18 apr 2020, 23:53Iznenadio bi se koliko je lagano. Krecem od sebe, pusim kutiju na dan, dnevno sigurno jedem najmanke 5-6 puta, 3 kafe pijem dnevno i opet izdrzim a i da ne osjetim. Kod nas se u Bosni kaze, malo i pod vjerskim uticajem, najbitnije je nijjet ili ti ga zelja/volja. Ti ako hoces i ako imas neki cilj, ispostit ces i 24 sata ako treba.
Zato nema veceg rahatluka nego jesti/iftariti se i zapaliti nakon iftara. Tek tad shvatis kakvu blagodat nosi hrana sa sobom.
I, u kojem smislu mislis da odmah legnes poslije jela? Navecer nema lijeganja, pretezno se pije kafa pa se ide na teraviju. Ujutro opet nema odmah lijeganja poslije jela, jer se pola sata ceka na sabah, a i svakako se za sehur/jutarnji obrok i ne pojede nesto aman zaman hrane.
Ja imam problem sa zuledcem u smislu da imam onaj refluks, lako mi se vraca hrana, pogotovo tada kada jedem neposredno pred lijeganje, bilo u toku noci ili preko dana.
Mora bas da mi se slegne hrana dobro...