FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Sloga Simin Han
"Mujkanović je mali da bi odlučivao o ovako velikim stvarima"
Azmir Husić za SportSport.ba
Azmir Husić, prvi čovjek Sloge iz Simin Hana, odgovorio je na tvrdnje predsjednika Slobode Senada Mujkanovića da će samo jedan klub igrati na Tušnju.
E. Škorić
08.06.18. 17:13
Prvi čovjek Sloge smatra da Mujkanović nije taj koji bi mogao da odluči ko će igrati na Tušnju i da svako u Tuzli ima jednaka prava
Danima se špekuliše o tome hoće li Sloga svoje premijerligaške mečeve igrati na stadionu Tušanj naredne sezone. Iako Mujkanović kaže kako je uprava Slobode odlučila da samo crno-crveni koriste stadion, Husić je uvjeren da će i Sloga igrati na Tušnju.
"Ne bih komentarisao koje sve ovlasti ima Mujkanović. On nije ta osoba koja može nešto da zabrani Slogi. Siguran sam da ćemo igrati na Tušnju naše domaće utakmice. Mi smo građani ovog grada i imamo sva prava da koristimo Tušanj. Ako je Tušanj Mujkanovićevo vlasništvo, onda se slažem - ne možemo koristiti stadion, ali koliko znam on nije zaposlen na stadionu Tušanj", rekao je Husić za SportSport.ba, pa je dodao:
"Nije samo Mujkanović Sloboda. On je samo predstavnik tog kluba. Sloboda je širi pojam. Kada biste uradili anketu i pitali 100 normalnih ljudi u Tuzli, 100 bi ih reklo da Sloga ima pravo da igra na Tušnju. Ko to ima pravo da uskrati budućnost Sloge? Da li neko može da našoj djeci i našem klubu zabrani da ima normalnu budućnost i da nam kaže kako nama nešto nije dozvoljeno? Mujkanović sigurno to ne može".
"Ukoliko dobijemo odbijenicu i jave nam da ne možemo igrati na Tušnju, onda ćemo pravnim putem tražiti svoja prava, a i možda nas se skupi 10.000 i dođe na Tušanj. Mi nećemo dozvoliti da nam se uskrate prava na koja polažemo kao građani Tuzle. Zamislite vi naprimjer da ulazite u BiH i onda vam graničar kaže da ne možete ući u BiH iako imate pasoš i svu urednu dokumentaciju", bio je slikovit prvi čovjek Sloge.
"Mujkanović je mali da bi odlučivao o ovako važnim i velikim stvarima", naglasio je Husić za SportSport.ba.
Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.
Azmir Husić za SportSport.ba
Azmir Husić, prvi čovjek Sloge iz Simin Hana, odgovorio je na tvrdnje predsjednika Slobode Senada Mujkanovića da će samo jedan klub igrati na Tušnju.
E. Škorić
08.06.18. 17:13
Prvi čovjek Sloge smatra da Mujkanović nije taj koji bi mogao da odluči ko će igrati na Tušnju i da svako u Tuzli ima jednaka prava
Danima se špekuliše o tome hoće li Sloga svoje premijerligaške mečeve igrati na stadionu Tušanj naredne sezone. Iako Mujkanović kaže kako je uprava Slobode odlučila da samo crno-crveni koriste stadion, Husić je uvjeren da će i Sloga igrati na Tušnju.
"Ne bih komentarisao koje sve ovlasti ima Mujkanović. On nije ta osoba koja može nešto da zabrani Slogi. Siguran sam da ćemo igrati na Tušnju naše domaće utakmice. Mi smo građani ovog grada i imamo sva prava da koristimo Tušanj. Ako je Tušanj Mujkanovićevo vlasništvo, onda se slažem - ne možemo koristiti stadion, ali koliko znam on nije zaposlen na stadionu Tušanj", rekao je Husić za SportSport.ba, pa je dodao:
"Nije samo Mujkanović Sloboda. On je samo predstavnik tog kluba. Sloboda je širi pojam. Kada biste uradili anketu i pitali 100 normalnih ljudi u Tuzli, 100 bi ih reklo da Sloga ima pravo da igra na Tušnju. Ko to ima pravo da uskrati budućnost Sloge? Da li neko može da našoj djeci i našem klubu zabrani da ima normalnu budućnost i da nam kaže kako nama nešto nije dozvoljeno? Mujkanović sigurno to ne može".
"Ukoliko dobijemo odbijenicu i jave nam da ne možemo igrati na Tušnju, onda ćemo pravnim putem tražiti svoja prava, a i možda nas se skupi 10.000 i dođe na Tušanj. Mi nećemo dozvoliti da nam se uskrate prava na koja polažemo kao građani Tuzle. Zamislite vi naprimjer da ulazite u BiH i onda vam graničar kaže da ne možete ući u BiH iako imate pasoš i svu urednu dokumentaciju", bio je slikovit prvi čovjek Sloge.
"Mujkanović je mali da bi odlučivao o ovako važnim i velikim stvarima", naglasio je Husić za SportSport.ba.
Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 08 jun 2018, 17:46, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City
Jbt milan i inter dijele stadion, cak i evropu igraju znaci nekada i 4 utakmice sedmicno a ovdje problem sloga u 14 dana jednom. Bruka i sramota.
Stadion nije Slobodin nego gradski i grad bi trebao imate prema svakom jednake kriterije.
Sve ovo sto dolazi od Slobode je bojazan da ce Sloga inati mnogo vecu posjetu od Sloge i strah ih je te sramote.
Umjesto da se zahvale Husicu sto ih je uveo u ligu ponovo i spasio vjerovatno gasenja i kazu bujrum izvoli igraj oni pljuju po njemu.
A bilo je lijepo kad je Ciru doveo ? Kad se sarajevo i zeljo tricama ispracalo? Kad se Evropa igrala?
Stadion nije Slobodin nego gradski i grad bi trebao imate prema svakom jednake kriterije.
Sve ovo sto dolazi od Slobode je bojazan da ce Sloga inati mnogo vecu posjetu od Sloge i strah ih je te sramote.
Umjesto da se zahvale Husicu sto ih je uveo u ligu ponovo i spasio vjerovatno gasenja i kazu bujrum izvoli igraj oni pljuju po njemu.
A bilo je lijepo kad je Ciru doveo ? Kad se sarajevo i zeljo tricama ispracalo? Kad se Evropa igrala?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- tuzlak1987
- Kontakt:
Stadion je bio u Slobodinom vlasnistvu, a grad ga je pripisao na sebe kako bi zaustavio to da ode u tudje ruke. Slobodi su kao klubu zbog kojeg je napravljen i starom vlasnistvu ostala osnivacka prava ili tako nesto gdje moze odluciti da li odluka ide u njenu korist ili ne i dati svoje misljenje.atomac123 je napisao/la:Puna podrska Slogi, mnoge stvari se Husicu mogu zamjerit ali ovdje je sto posto upravu. Gospodo iz Slobode, napravite sebi stadion i igrajte na njemu, il nemojte, koga je briga. Javni stadion treba da svi koriste, po zakonu, u svrhe u koje je napravljen. Dosta je vise zivotarenja na grbaci politike. Ako moze Zeljo mogu onda svi, nema vise nikakvih izgovora.
Čuj bojazan
Jarugo dvije ekipe već igraju, FK Sloboda i juniori FK Sloboda, na Tušnju, a ne na Giuseppe Meazzi, na našoj travi, gdje će još jedna stati. Još nemaju ni prostorije svoje, a neće se svaka dva dana mijenjati prostorije na stadionu da bi oni mogli ući i sve tako u krug.
Stadion je na papiru gradski jer je tako moralo biti odlučeno prije nekoliko godina, da nam ga ne bi uzeli.
Zahvala mu je pripala, onda je pokazao malo drugačije namjere, nije bilo ni s druge strane sve čisto, al on se pokazao kao čovjek koji nije od riječi.
3 godine priča napraviće stadion od 50 miliona, što ga ne praviš druže? Što dvije tribinice montažne ne sklepaš gore da ti ekipa može igrat?
Ovdje i ako uspije doći samo će ostat popljuvan.

Jarugo dvije ekipe već igraju, FK Sloboda i juniori FK Sloboda, na Tušnju, a ne na Giuseppe Meazzi, na našoj travi, gdje će još jedna stati. Još nemaju ni prostorije svoje, a neće se svaka dva dana mijenjati prostorije na stadionu da bi oni mogli ući i sve tako u krug.
Stadion je na papiru gradski jer je tako moralo biti odlučeno prije nekoliko godina, da nam ga ne bi uzeli.
Zahvala mu je pripala, onda je pokazao malo drugačije namjere, nije bilo ni s druge strane sve čisto, al on se pokazao kao čovjek koji nije od riječi.
3 godine priča napraviće stadion od 50 miliona, što ga ne praviš druže? Što dvije tribinice montažne ne sklepaš gore da ti ekipa može igrat?
Ovdje i ako uspije doći samo će ostat popljuvan.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Naglasak je na "bio"tuzlak1987 je napisao/la:Stadion je bio u Slobodinom vlasnistvu, a grad ga je pripisao na sebe kako bi zaustavio to da ode u tudje ruke. Slobodi su kao klubu zbog kojeg je napravljen i starom vlasnistvu ostala osnivacka prava ili tako nesto gdje moze odluciti da li odluka ide u njenu korist ili ne i dati svoje misljenje.atomac123 je napisao/la:Puna podrska Slogi, mnoge stvari se Husicu mogu zamjerit ali ovdje je sto posto upravu. Gospodo iz Slobode, napravite sebi stadion i igrajte na njemu, il nemojte, koga je briga. Javni stadion treba da svi koriste, po zakonu, u svrhe u koje je napravljen. Dosta je vise zivotarenja na grbaci politike. Ako moze Zeljo mogu onda svi, nema vise nikakvih izgovora.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Da jer takvi kao vi preko kriminalaca ciji ste botovi i topovsko meso pokusavaju da se obogate preko prodaje Tusnja. Kada je vidio da nece biti njegov i da nece tu graditi zgrade okrenuo se Slogi i sada ce da vas vodi na proteste.slogash je napisao/la: Naglasak je na "bio"

Cisti inat i navlacenje naroda, politicka kampanja, pokusaj da se u oktobru uzme vlast, a sve preko krezube sirotinje koja ne moze da shvati sta mu je cilj.
Jel ono Bato 2016. pred izbore za gradonacelnika govorio da ce pripisati Husicu stadion? Pa ne prodje.
A vas ce vas predsjednik da vodi na izlet po prvoj federalnoj.tuzlak1987 je napisao/la:Da jer takvi kao vi preko kriminalaca ciji ste botovi i topovsko meso pokusavaju da se obogate preko prodaje Tusnja. Kada je vidio da nece biti njegov i da nece tu graditi zgrade okrenuo se Slogi i sada ce da vas vodi na proteste.slogash je napisao/la: Naglasak je na "bio"
BIO I OSTAO I BITI CE SVE DOK NAS IMA !!!slogash je napisao/la:Naglasak je na "bio"tuzlak1987 je napisao/la:Stadion je bio u Slobodinom vlasnistvu, a grad ga je pripisao na sebe kako bi zaustavio to da ode u tudje ruke. Slobodi su kao klubu zbog kojeg je napravljen i starom vlasnistvu ostala osnivacka prava ili tako nesto gdje moze odluciti da li odluka ide u njenu korist ili ne i dati svoje misljenje.atomac123 je napisao/la:Puna podrska Slogi, mnoge stvari se Husicu mogu zamjerit ali ovdje je sto posto upravu. Gospodo iz Slobode, napravite sebi stadion i igrajte na njemu, il nemojte, koga je briga. Javni stadion treba da svi koriste, po zakonu, u svrhe u koje je napravljen. Dosta je vise zivotarenja na grbaci politike. Ako moze Zeljo mogu onda svi, nema vise nikakvih izgovora.
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
-
- Kontakt:
Pazi da nece krenut. Povedite i onog musu klosarcica u prvim redovima ako moze.
- RollingPaper
- Kontakt:
Stadion je Slobodin. Uvjek je bio Slobodin samo sto je grad uzeo i napravio javnu ustanovu da ga spasi jer je Sloboda bila u dugovima. Sad mu u statutu pise za potrebe sportskog drustva Sloboda, prventstveno atletskog i fudbalskog kluba.avenija je napisao/la:Jbt milan i inter dijele stadion, cak i evropu igraju znaci nekada i 4 utakmice sedmicno a ovdje problem sloga u 14 dana jednom. Bruka i sramota.
PROSTOR OGRANIČEN ŽUTOM LINIJOM JE ZASEBNA PARCELA (VAKUF ŠARENE DŽAMIJE NA SKVERU) DAKLE, NE PRIPADA STADIONU.
Iz knige Monografija tuzlanskih vakufa .štampana 2017.
Autori mr. Dženan Rahmanović i mr. Elmedin Avdibašić

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 08 jun 2018, 19:08, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City
Secer je jos u novembru potpisao dozvolu, ne znam cemu nagadjanja kad je vec prije odobreno!?
Uostalom Sećo ce potpisat sve sto treba za jedno bezalkoholno
Uostalom Sećo ce potpisat sve sto treba za jedno bezalkoholno

Mia San Mia
Ja, ok je ako je tako izvinjavam se, onda imaju pravo da odlucuju o namjeni stadiona. Samo me nervira kad se od stare slave zivi, nema vise te drzave i od tradicije se ne zivi. Sto prije to skontamo bit ce nam svima bolje.RollingPaper je napisao/la:Stadion je Slobodin. Uvjek je bio Slobodin samo sto je grad uzeo i napravio javnu ustanovu da ga spasi jer je Sloboda bila u dugovima. Sad mu u statutu pise za potrebe sportskog drustva Sloboda, prventstveno atletskog i fudbalskog kluba.avenija je napisao/la:Jbt milan i inter dijele stadion, cak i evropu igraju znaci nekada i 4 utakmice sedmicno a ovdje problem sloga u 14 dana jednom. Bruka i sramota.
TŽV!
Stadion Tusanj je vlasnistvo grada Tuzla 1/1RollingPaper je napisao/la:Stadion je Slobodin. Uvjek je bio Slobodin samo sto je grad uzeo i napravio javnu ustanovu da ga spasi jer je Sloboda bila u dugovima. Sad mu u statutu pise za potrebe sportskog drustva Sloboda, prventstveno atletskog i fudbalskog kluba.avenija je napisao/la:Jbt milan i inter dijele stadion, cak i evropu igraju znaci nekada i 4 utakmice sedmicno a ovdje problem sloga u 14 dana jednom. Bruka i sramota.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
-
- Kontakt:
Možda i ti živiš na vakufskom pogotovo ako si u stanu. Prozovi IZ Tuzle jer prodaju vakufsko zemljiste poslije rata (BP OMV kod Mercatora, BP Hifa kod džamije u Si selu, stambena zgrada iza te Hifa pumpe isto vakuf).sloboda72 je napisao/la:PROSTOR OGRANIČEN ŽUTOM LINIJOM JE ZASEBNA PARCELA (VAKUF ŠARENE DŽAMIJE NA SKVERU) DAKLE, NE PRIPADA STADIONU.
A ovo sto si postavio evo ti izvodi iz katastra i grunta da svi vide da si tup ko sjekira.

Za prodavanje vakufskog zemljista nakon rata prozovi IZ Tuzla.

A ovo su nama dali partizani imas li sta protiv? Kao i fabrike, škole, bolnice, urbana stambena naselja i jos puno toga.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Pomozi mi da vidim da je stadion u vlasništvu grada Tuzla 1/1.
JA VIDIM U"B LISTU " -PREGLED POSJEDNIKA
DA JE "JAVNO DOBRO U OPĆOJ UPOTREBI".
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 08 jun 2018, 20:20, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City
-
- Interni moderator
- Kontakt:
sviunapad1010 je napisao/la:Da sam znao da cu vas ovoliko ugasiti postom ne bi Tita mi. Neću vise pisati ovdje časna pionirska.

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- prisonbreak
- Kontakt:
Koje pišanjesloboda72 je napisao/la:
Pomozi mi da vidim da je stadion u vlasništvu grada Tuzla.
JA VIDIM U"B" LISTU DA JE

Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
- samoposteno
- Kontakt:
staragarda je napisao/la:sviunapad1010 je napisao/la:Da sam znao da cu vas ovoliko ugasiti postom ne bi Tita mi. Neću vise pisati ovdje časna pionirska.....jedino ti valja ovaj dio da neces ovdje smarat vise... valjda izpostujes

-
- Kontakt:
Jes jes, i za Salku pričaše da hoće jezera da zatrpa...... hahahahahatuzlak1987 je napisao/la:Da jer takvi kao vi preko kriminalaca ciji ste botovi i topovsko meso pokusavaju da se obogate preko prodaje Tusnja. Kada je vidio da nece biti njegov i da nece tu graditi zgrade okrenuo se Slogi i sada ce da vas vodi na proteste.slogash je napisao/la: Naglasak je na "bio"
Cisti inat i navlacenje naroda, politicka kampanja, pokusaj da se u oktobru uzme vlast, a sve preko krezube sirotinje koja ne moze da shvati sta mu je cilj.
Jel ono Bato 2016. pred izbore za gradonacelnika govorio da ce pripisati Husicu stadion? Pa ne prodje.
Jeste ograjsali, braćo mila.
Slogi čestitam. Taman i jednu sezonu da odrade u PL uspijeh je ogroman.
A Azmir je sa Slogom samo pokazao da ono sa Slobodom nije bila slučajnost i da mu je trebalo dati sve što je htio, al jbga, vrli faraon ne mogodoše prihvatiti da ima još neko u gradu koga ljudi vole i gotive više od njega, "Ogledalce, ogledalce".
Ne krivim ja ni Senada ni Upravni odbor, samo čelne ljude ovog grada, grobari sporta

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.