Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

RoninX
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la RoninX » 15 okt 2022, 00:09

ne znam s kim bih uporedio said-agu, jer ga osim golova nisam plaho gledao. koljic je imao sutinu, ali nije neki tehnicar koji goni loptu u trku maltene od centra igralista.... mozda cete reci da pretjerujem, ali meni ovi golovi podsjecaju na fernanda torresa :) , na svom vrhuncu, a od ovih mladjih napadaca, ima nesto i dusana vlahovica.

kljuc je zabiti 15+ ili po mogucnosti 20 golova, i na ljeto ici u budesligu ili italiju. vec pomalo kaska za probojom na veliku scenu.

i naravno...da izgura sezonu bez povreda koje bi ga poremetile ili skroz sasjekle

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 15 okt 2022, 00:29

Vec iduce godine ako Bog da ide napad repke...

Hamulic Huskovic
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 15 okt 2022, 00:34

Samo zbog profila igraca ga se mora zvati odma na sljedecem okupljanju.

Niko nije u stanju sa loptom onako trcati, a kamo li van 16 pucati, mimo Dzeke.

Da se ne stvara euforija i hajp ali ako ovako nastavi sigurno ide u nekom Bundesligasu.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 okt 2022, 09:56

Kvalitet lige uopste nije mjerilo kvalitete igraca jer dobar igrac je dobar bilo gdje da igra osim u slucaju da bude sabotiran od strane trenera...

Hamulic je relativno novo ime, dosao je niotkuda a za nas je pravo iznenadjenja, naravno u pozitivnom smislu.

Mnogi igraci su ime stekli u relativno losijim ligama pa su kasnije postali svjetski poznati...

Nekako se prije nekoliko godina postavljalo pitanje sta ce biti u ovom periodu, ko ce igrati za repku ako nemamo igraca iz dijaspore a vidimo da sada imamo tu nekoliko odličnih igraca koji su u svojim klubovima glavne karike.

Ahmedhodzic i Dedic su ociti primjeri.
Momci koji ce tu biti narednih 10 godina.

Pojavice se tu jos igraca, siguran sam u to.

Mene brije Kovacevic, steta je da taj momak ne bude clan reprezentacije.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 15 okt 2022, 10:09

9 godina od Kaunasa 😮

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 15 okt 2022, 13:47

Imajednabrigada je napisao/la:
15 okt 2022, 00:29

Hamulic Huskovic
Teško za Huskovića, nažalost prognozira mu se godinu pauze.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 15 okt 2022, 14:05

izdzezveubrazil je napisao/la:
15 okt 2022, 13:47
Imajednabrigada je napisao/la:
15 okt 2022, 00:29

Hamulic Huskovic
Teško za Huskovića, nažalost prognozira mu se godinu pauze.
Ma za pola godine je na terenu, sinoc sam dobio info da uopste nema lomova sto je najbitnije i da je svjestan svega .
Mlad je to momak i organizam brzo ce se oporaviti ali top formu da dostigne.. istinaa trebat ce godina dana.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 15 okt 2022, 14:19

Sta se desava sa Sabanovicem? Krenuo je dosta dobro u Angers i od jednom ga nigdje nema. Da li je dio prve ekipe, i racunali se na njega?

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 15 okt 2022, 14:50

RoninX je napisao/la:
15 okt 2022, 00:09
ne znam s kim bih uporedio said-agu, jer ga osim golova nisam plaho gledao. koljic je imao sutinu, ali nije neki tehnicar koji goni loptu u trku maltene od centra igralista.... mozda cete reci da pretjerujem, ali meni ovi golovi podsjecaju na fernanda torresa :) , na svom vrhuncu, a od ovih mladjih napadaca, ima nesto i dusana vlahovica.

kljuc je zabiti 15+ ili po mogucnosti 20 golova, i na ljeto ici u budesligu ili italiju. vec pomalo kaska za probojom na veliku scenu.

i naravno...da izgura sezonu bez povreda koje bi ga poremetile ili skroz sasjekle
Istina tesko ga je plasirati u jednog profila napadaca po ovome sto se moze da vidi, jer cesto ide po strani kao krilni napadac, a ne klasicni centarfor kao sto je Koljic koji zivi od lopti i nema tu brzinu. Ako pricamo o karakteristikama igraca, onda on meni ima i elemente Duljevica sto je pokazivao na nizem nivou fudbala, to jeste igra jedan-na-jedan, sut sa distance, samo sto Hamulic ima dodatno i skok igru i fizicke predispozicije napadaca sto Duljevic naravno nema.

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 15 okt 2022, 15:23

Drago mi je za Hamulica, volio bi još vidjeti Kikanovica, Jasica, Gigovica, Huskovica i naravno Huseinbasica u našu reprezentaciju isto tako nije Eman Markovic loša opcija na krilu.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 15 okt 2022, 15:37

Nermin Karić Benevento, 99. god, kupljen za milion ove sezone, ima naše državljanstvo, igrao za mlade švede
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 15 okt 2022, 17:23

Harise je napisao/la:
15 okt 2022, 15:23
Drago mi je za Hamulica, volio bi još vidjeti Kikanovica, Jasica, Gigovica, Huskovica i naravno Huseinbasica u našu reprezentaciju isto tako nije Eman Markovic loša opcija na krilu.
kakav eman markovic ljudi dragi frajer u zrinjskom nije imao mjesta

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 15 okt 2022, 17:27

Varg je napisao/la:
15 okt 2022, 17:23
Harise je napisao/la:
15 okt 2022, 15:23
kakav eman markovic ljudi dragi frajer u zrinjskom nije imao mjesta
To sto nije igrao za Zrinjski nije meni neko mjerilo. Ali svakako bi trebao Markovic biti bitan igrac za klub za koji nastupa da bi se uopste razmatralo o njemu, sto on svakako (trenutno) nije. Kvalitetom pozivanje njega mi dodje ko kad se uputi poziv Serbecicu, samo sto je jos stranac pa mi nekako dodatno nema osnovu.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 15 okt 2022, 18:45

Realno taj Hamulic ne moze opepeliti Izetu Zahirovicu :cool:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 15 okt 2022, 21:54

Šanse za drugo mjesto u grupi nam doslovno ovisi od ovog dojučerašnjeg anonimusa, koji može od pola centra opaliti šprint sa loptom i pucati projektile.

Nadati se da smo udarili jackpot, treba sačekati i vidjeti.
⚜️~⚜️~⚜️

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 15 okt 2022, 22:05

kakva partija Vanje M.S. danas na golu Torina...vladan je stvarno retardiran ako misli da moze doci i biti ispred dmitrovica, rajkovica i vanje koji su svi redom miljama bolji trenutno

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 15 okt 2022, 22:48

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
15 okt 2022, 21:54
Šanse za drugo mjesto u grupi nam doslovno ovisi od ovog dojučerašnjeg anonimusa, koji može od pola centra opaliti šprint sa loptom i pucati projektile.

Dedic nam je dosao kad smo bili ocajni na desnom beku. Hamulic dolazi kad smo ocajni na lijevom krilu i zato ga moraju odmah pozvati i pruziti mu priliku. Veliki plus je sto momak nije klasicno krilo, nego je prvenstveno napadac kojem nije strano igrati lijevo - bas ono sto Petev zeli. Visok je i moze zabiti glavom, a nije mu problem ni opaliti i pogoditi izvan sesnaesterca. Dobar je i s loptom u nogama, ne gubi se kad je treba povuci (kao sto je recimo bio slucaj s Ibisevicem, koga je to uz onu povredu kostalo jos bolje karijere). Naravno, jos je prerano davati neke bombasticne prognoze, ali ovo zasad itekako obecava. Da ga Allah sacuva povreda i svih drugih iskusenja, ne sumnjam da ce biti sve bolji i bolji!

Sehic - Dedic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Kolasinac - Hadziahmetovic, Pjanic, Krunic - Stevanovic, Hamulic, Dzeko

Ne moze jace od ovoga. :mrgreen:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 15 okt 2022, 23:13

Ghuraba je napisao/la:
15 okt 2022, 22:48
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
15 okt 2022, 21:54

Dedic nam je dosao kad smo bili ocajni na desnom beku. Hamulic dolazi kad smo ocajni na lijevom krilu i zato ga moraju odmah pozvati i pruziti mu priliku. Veliki plus je sto momak nije klasicno krilo, nego je prvenstveno napadac kojem nije strano igrati lijevo - bas ono sto Petev zeli. Visok je i moze zabiti glavom, a nije mu problem ni opaliti i pogoditi izvan sesnaesterca. Dobar je i s loptom u nogama, ne gubi se kad je treba povuci (kao sto je recimo bio slucaj s Ibisevicem, koga je to uz onu povredu kostalo jos bolje karijere). Naravno, jos je prerano davati neke bombasticne prognoze, ali ovo zasad itekako obecava. Da ga Allah sacuva povreda i svih drugih iskusenja, ne sumnjam da ce biti sve bolji i bolji!

Sehic - Dedic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Kolasinac - Hadziahmetovic, Pjanic, Krunic - Stevanovic, Hamulic, Dzeko

Ne moze jace od ovoga. :mrgreen:
Slažem se sve brate, imamo stvarno fine šanse u ovim kvalifikacijama, dosta toga će se ako Bog da poklopiti.
⚜️~⚜️~⚜️

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 16 okt 2022, 02:25

barisic postao standardan u osijeku, radije bih njemh dao priliku nego kovacevicu i milicevicu i slicnima. Definitivno ima potencijal

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 16 okt 2022, 09:48

Kada pogledas ko su napadaci pojedini bundesligasa, ne vidim zasto Hamulic ne bi tu mogao igrati.
Kvalitetniji je vec sad od svi napadaca Kelna. Isto vazi za Hadzikadunica na stoperskim pozicijama. Sve je do dobrog menadzera.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Imajednabrigada i 3 gosta.