Edin Džeko
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Edin Džeko
Dzeko ima 50 golova u ubjedljivo najjacoj i najgledanijoj ligi svijeta. Mandzukic ima 0.
Nema potrebe bilo sta vise dodati.
Nema potrebe bilo sta vise dodati.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Po tome je onda i Mitrović bolji igrac od Mandžukića jer je vec sada dao 20-ak golova vise za reprezentaciju i ima jos podosta fore da ga i na klupskom planu stigne statisticki (ako pricamo samo o golovima u ligama 5), ali nije sve u suvoj statistici.nerkolfc je napisao/la: ↑17 feb 2023, 23:30Pa eto vidis ja se ne bih slozio, Mandzukic je jedan od onih igraca koji su se nasli na pravom mjestu u pravo vrijeme I ni kriv ni duzan ima takav CV.
Igrac koji u preko 500 klupskih nastupa gdje je igrao u Hrvatskoj ligi to mu je jedan - , a drugi igrao u najvecim klubovima sadasnjice uz neke od najboljih krila I veznjaka tad nije mogao prebaciti 200 golova je za mene kloc I nista vise od toga. To sto je on radio mogao je hladno raditi I Divock Origi

Džeko je recimo statisticki (samo jedan od primjera) cini mi se daleko iznad Drogbe, ali ono realno, Drogba ce nosat i njega i Chelsea do finala i titule CL, zasto, zato sto je lik yebena zvjerina i neko ko je u stanju 5 sezona odigrat u world class modu, a realno Džekson je neko ko je imao cesto rupe u karijeri po pitanju forme, kontinuiteta itd. Cak i u toj Romi i farmerskoj ligi u odnosu na PL (pogotovo tu u eri Drogbe - 2004/05- 2011-12) gdje je i nabio dobar dio statistike, je znao oscilirati.
P.S. Takodje sam misljenja da je Džeko bolji igrac od Mandžukića, ali nije ni ovaj samo tako bzvz zavrsavao u nekim Bayernima, Madridima i Juventusima...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- AshburtonG
- Kontakt:
Top 10 napadaca sigurno nije, ali u top 10 klasicnih 9ki sigurno jeste bio izmedju svoje 25 i 33 godine. Steta samo odlaska u City. Da smo ga mi onomad u Arsenal doveli, on bi bio jos veci igrac, a mi bi sigurno uzeli jednu titulu. Placemo 15 godina za ovakvim centarforom, a Edin je u svom prajmu imao apsolutno sve. Svoje najbolje godine je bio treci ili cetvrti napadac City-a. Dosta je utakmica i igrao zbog ludog Mancinija i utakmica sa po 3-4 napadaca.marconato je napisao/la: ↑17 feb 2023, 22:49Velika provala. Kao i ova Nerkova da je Edin rang R9 ili da je top 10 napadaca vijeka. Ne zna se sta je goreAshburtonG je napisao/la: ↑17 feb 2023, 19:41Ovaj gore brat hladno napisa da su Jovetic, Mitrovic i Pandev nivo iznad Dzeke. Pu yebem ti zeno majku ko sve fudbal gleda danas.![]()
![]()
![]()
Edin je odmah ispod kreme poput Ibrahimovica, Ville, Lewe, Benzeme, Etoa, Aguera, Suareza... Ne racunam ovdje Henry-a, Ronalda i ekipu koja je odlazila kad je Dzeko stizao na scenu, kao ni Messija i Ronalda, koji su tek oko 30e otisli u sami centar napada.
On je meni u istoj ravni s Cavanijem, RVPom, Kloseom, Ruudom, Higuainom i ekipom. Mandzukic tesko da moze u ovu ekipu. Igrac zadatka i lik koji ce pravit pressing 180 minuta u komadu ako treba, ali da je neki znalac i golgeter, pa i nije vala. Mislim da bi svi vezni igraci Hrvatske potpisali bez razmisljanja da su imali Dzeku na ovim vecim takmicenjima umjesto Mandze.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Potpis na post iznad, s tim da mi je Nistelrooy za ekipe iznad a Villa za ove ispod
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- AshburtonG
- Kontakt:
Ima i to mjesta, samo sto ja mislim da Ruud ne bi imao ovakve brojke u 2010im, dok je Villa relativno kasno i otisao u Barcu. Cini mi se skoro u 30oj godini. Villa iz Valencije je bio nivo prime Suareza, a s druge strane Ruud je igrao vjerovatno u najboljoj generaciji Uniteda svih vremena. Mada je bio zvijer i u Realu, steta sto su ga povrede unakazile. Imao je on jos mnogo pokazat tamo.
Edin Dzeko u karijeri (klub plus reprezentacija) ima 384 gola i 171 asistenciju. Od toga je samo 16 golova i 3 asista iz Teplica. Do kraja karijere ide vjerovatno na 400+. U Ligi Prvaka ima vise golova u karijeri od Luisa Suareza, Higuaina, Crespa, Rivalda i RvPa. Sa 37 godina i dalje igra na najvisem nivou. Bez ikakvih problema bi imao Lewine brojke da je nakon Wolfsburga cekao Bayern, umjesto sto je poletio u City koji je tad vec imao Teveza plus je pola godine kasnije doveo Aguera, vjerovatno top 5 napadaca prosle decenije. U primeu imao apsolutno sve sto je potrebno jednom vrhunskom napadacu. Nije rang najvecih tipa Suarez, Benz, Lewa, Ibra, Kun al odmah je u rangu ispod njih. Smijesno ga je i poredit sa hamalima poput Mandzukica.
-
- Kontakt:
Jest, zajedno sa Immobileom, Defoeom, Lesom Ferdinandom, Vardyem, Pizarrom, Kiesslingom, Adurizom, Aspasom...sve sama krema eu fudbala, nazabijali se golova Levanteu, Lecceu, Birminghamu, Kaiserslauternu...i nikad nisu zaigrali na top razini, zauvijek ostali igraci razine kup uefa!

-
- Kontakt:
Ljeto 2015.
City se odlucuje rijesavati Dzeke, prakticki ga tjeraju iz kluba
Apsolutno nijedan top klub ga ne zeli dovesti, cak ni Roma ne zeli platiti odstetu za njega odmah nego da dovodi na posudbu s pravom otkupa za mizernih 11 mil
U isto vrijeme, Juventus, koji je institucija za Romu uvijek bio, a pogotovo te 2015. dovodi Mandzukica za 20 mil.
Objasnite mi kako je to moguce
Zasto je Juve uzeo Mandzukica za duplo vise para?
Zasto nijedan top klub nije doveo Dzeku za 10 mil. sto je stvarno nikakav novac za klubove te razine?
Mrze ga kao i Mancini? Ili misle da je jednostavno to bosanski Kiessling?
ODGOVORITE LJUDIMA! GDJE SU ARGUMENTI?
City se odlucuje rijesavati Dzeke, prakticki ga tjeraju iz kluba
Apsolutno nijedan top klub ga ne zeli dovesti, cak ni Roma ne zeli platiti odstetu za njega odmah nego da dovodi na posudbu s pravom otkupa za mizernih 11 mil
U isto vrijeme, Juventus, koji je institucija za Romu uvijek bio, a pogotovo te 2015. dovodi Mandzukica za 20 mil.
Objasnite mi kako je to moguce
Zasto je Juve uzeo Mandzukica za duplo vise para?
Zasto nijedan top klub nije doveo Dzeku za 10 mil. sto je stvarno nikakav novac za klubove te razine?
Mrze ga kao i Mancini? Ili misle da je jednostavno to bosanski Kiessling?
ODGOVORITE LJUDIMA! GDJE SU ARGUMENTI?
-
- Kontakt:
Pa upravo si naveo Dzekine kolege iz klubova sa sredine tabele, Mandzukic je uvijek mahao njima sa vrha i igrao top takmicenja, zasto bi se poredio s njima? Ko da neki osmas poredi sebe sa petasima...smijesno...
Za tog Mandzukica u Evropi niko ni cuo nije. Covjek napadac, a nema ni 200 golova u klupskom fudbalu.Bjezi dosado, ne smaraj ljude. Tezak je zivot vas kamenjaraca, izigiravate velike Croate, a ljudi u Hrvatskoj vas zovu Bosancima.

Edinova godisnja u Cityu: 10m
Mariova u AtM: 5m
Ti ako si toliko zabludjen da mislis da ce klubovi platiti ista blizu toga za tada samo povremenog prvotimca Citya onda dalje ne treba. Da ne pricamo kako Mandzukic uopste nije doveden da predvodi napad vec je to bio (u istom transfer roku) Dybala. Dalje, vec iduce sezone je Juve pojacao napad sa Gonzalom sto je jos vise umanjilo Mariovu vaznost i prioritet u fazi napada.
Edin je takodje u Rim dosao kao zvijezda dok je Mario samo kao utility pojacanje i po jacini transfera cak bio i iza ovog drugog naseg bas u taj isti Juve. Dalje, profil igraca Dzeke je bio i uvijek ce biti jedna od glavnih karika i kontestovanih pozicija/rola. Samo tad su postojale primamljivije/jeftinije ili mladje opcije u vidu Higuaina i Aube prvenstveno za koje su mnogi cak i cuvali kofere da ih privedu. Bas zbog ovoga i navodim plate. Roma je spremno ugrabila rizican transfer i to se i vise nego isplatilo. To su sad uradili i sa Dybalom i trenutno grabe slicne rezultate. Ti "trkaci" u napadu su tad (kao i ovih dana) rijetka pojava. Nesto kao Muller sa svojim Raumdeuter njesra. Njegov uspjeh je velikim dijelom zasnovan na cinjenici da je "rare breed".
Ugl u retrospektu svi fanovi i kriticari napadace posmatraju kroz prizmu direktnog ucesca u golovima. Postoji razlog zasto se rijetko ko sjeti Dirka Kuyta iako je bio fantastican igrac i bolja verzija Mandzukica.
Jedan od boljih dokaza da je Mario samo maratonac je ova njegova epizoda kod nas gdje je bio jedan od najgorih napadaca Milana u zadnjih 10-15 god (a takvih je bilo i previse). Jednostavno kada je dosao u ekipu u kojoj je imao priliku i slobodu igre, to nije mogao pruziti. Ugl veliki udio igra ta fizicka sprema koju igrac u zavrsetku karijere jednostavno vise nema. Nije se naigro, ali ono koliko jeste je bilo ocajno.
Ne zaboravimo i da je 19/20 Mandzukic otjeran iz Sarrijevog Juveta u pustinju dok je Edin iste sezone u svim takmicenjima imao skoro 20-20 double-double ucinak. A i to bi bilo lagano postignuto da je Roma imala dostojnu zamjenu za Salaha/nekoga ko bi mogao biti bar 70% onoga sto je Mo bio u Romi.
Mariova u AtM: 5m
Ti ako si toliko zabludjen da mislis da ce klubovi platiti ista blizu toga za tada samo povremenog prvotimca Citya onda dalje ne treba. Da ne pricamo kako Mandzukic uopste nije doveden da predvodi napad vec je to bio (u istom transfer roku) Dybala. Dalje, vec iduce sezone je Juve pojacao napad sa Gonzalom sto je jos vise umanjilo Mariovu vaznost i prioritet u fazi napada.
Edin je takodje u Rim dosao kao zvijezda dok je Mario samo kao utility pojacanje i po jacini transfera cak bio i iza ovog drugog naseg bas u taj isti Juve. Dalje, profil igraca Dzeke je bio i uvijek ce biti jedna od glavnih karika i kontestovanih pozicija/rola. Samo tad su postojale primamljivije/jeftinije ili mladje opcije u vidu Higuaina i Aube prvenstveno za koje su mnogi cak i cuvali kofere da ih privedu. Bas zbog ovoga i navodim plate. Roma je spremno ugrabila rizican transfer i to se i vise nego isplatilo. To su sad uradili i sa Dybalom i trenutno grabe slicne rezultate. Ti "trkaci" u napadu su tad (kao i ovih dana) rijetka pojava. Nesto kao Muller sa svojim Raumdeuter njesra. Njegov uspjeh je velikim dijelom zasnovan na cinjenici da je "rare breed".
Ugl u retrospektu svi fanovi i kriticari napadace posmatraju kroz prizmu direktnog ucesca u golovima. Postoji razlog zasto se rijetko ko sjeti Dirka Kuyta iako je bio fantastican igrac i bolja verzija Mandzukica.
Jedan od boljih dokaza da je Mario samo maratonac je ova njegova epizoda kod nas gdje je bio jedan od najgorih napadaca Milana u zadnjih 10-15 god (a takvih je bilo i previse). Jednostavno kada je dosao u ekipu u kojoj je imao priliku i slobodu igre, to nije mogao pruziti. Ugl veliki udio igra ta fizicka sprema koju igrac u zavrsetku karijere jednostavno vise nema. Nije se naigro, ali ono koliko jeste je bilo ocajno.
Ne zaboravimo i da je 19/20 Mandzukic otjeran iz Sarrijevog Juveta u pustinju dok je Edin iste sezone u svim takmicenjima imao skoro 20-20 double-double ucinak. A i to bi bilo lagano postignuto da je Roma imala dostojnu zamjenu za Salaha/nekoga ko bi mogao biti bar 70% onoga sto je Mo bio u Romi.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
To je nesto drugo. Njegov "prime" vijek i 21. vijek su potpuno 2 razlicita pojma.AshburtonG je napisao/la: ↑18 feb 2023, 01:16Top 10 napadaca sigurno nije, ali u top 10 klasicnih 9ki sigurno jeste bio izmedju svoje 25 i 33 godine. Steta samo odlaska u City. Da smo ga mi onomad u Arsenal doveli, on bi bio jos veci igrac, a mi bi sigurno uzeli jednu titulu. Placemo 15 godina za ovakvim centarforom, a Edin je u svom prajmu imao apsolutno sve. Svoje najbolje godine je bio treci ili cetvrti napadac City-a. Dosta je utakmica i igrao zbog ludog Mancinija i utakmica sa po 3-4 napadaca.marconato je napisao/la: ↑17 feb 2023, 22:49Velika provala. Kao i ova Nerkova da je Edin rang R9 ili da je top 10 napadaca vijeka. Ne zna se sta je goreAshburtonG je napisao/la: ↑17 feb 2023, 19:41Ovaj gore brat hladno napisa da su Jovetic, Mitrovic i Pandev nivo iznad Dzeke. Pu yebem ti zeno majku ko sve fudbal gleda danas.![]()
![]()
![]()
Edin je odmah ispod kreme poput Ibrahimovica, Ville, Lewe, Benzeme, Etoa, Aguera, Suareza... Ne racunam ovdje Henry-a, Ronalda i ekipu koja je odlazila kad je Dzeko stizao na scenu, kao ni Messija i Ronalda, koji su tek oko 30e otisli u sami centar napada.
On je meni u istoj ravni s Cavanijem, RVPom, Kloseom, Ruudom, Higuainom i ekipom. Mandzukic tesko da moze u ovu ekipu. Igrac zadatka i lik koji ce pravit pressing 180 minuta u komadu ako treba, ali da je neki znalac i golgeter, pa i nije vala. Mislim da bi svi vezni igraci Hrvatske potpisali bez razmisljanja da su imali Dzeku na ovim vecim takmicenjima umjesto Mandze.
Svako kad napise "jedan od 10 najboljih napadaca" u ovom vijeku mora da se sjeti upravo redom (hronoloski):
1. R9, 2. Raula, 3. Henrya, 4. Shevcenka, 5. Ibrahimovića, 6.Drogbe, 7. Rooneya, 8. Eto'oa, 9. Suareza, 10. Aguera, 11. Benzeme, 12. Lewe.
To je 12. najmanje klasicnih napadaca (nekog sam vrv. zab, jer sam u 1 od prethodnih postova napisao da ima do 15-ak boljih) koji su sigurno i neupitno level iznad.
Dalje ide ekipa poput:
RVN, RVP, Higuain, Cavani, Torres, Klose, Adriano (iako on kvalitetom pripada vise prvoj gore grupi, ali ga je glava sprijecila da duze traje), Tevez, Villa, Kane...o kojima bi se (kao sto sam isto prethodno napisao) dalo raspravljati u komparaciji sa Džekom. Od nekih je bolji, s nekima je tu negdje, neki su bolji.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
-
- Kontakt:
Dakle, pitanje je bilo zasto je Juve doveo Mandzukica 2015. za 20 mil., a Dzeku niko nije htio jaci od Rome, a i oni su ga doveli na posudbu prvu, pa kasnije uzeli za mizernih 10 mil.
Zasto vi izbjegavate odgovor?
Oni koji prate Romu, Betis, Fulham...sigurno bolje poznaju Dzeku
Zasto vi izbjegavate odgovor?
Culi su oni koji su pratili velike klubove i gledali polufinala i finala velikih takmicenja, a takvih je najvise.
Oni koji prate Romu, Betis, Fulham...sigurno bolje poznaju Dzeku
Ja mislim da Dzeko uopste nije Dzeko nego neki dvojnik koji je kloniran i da se to sve prepisuje pravom Dzeki iz Sarajeva.Jer kako će neko ko je Edin i još Dzeko dat preko 300 golova u ligama petice.Ma daj bjaaaazi.
-
- Kontakt:
https://www.givemesport.com/87988881-ro ... 0s-ranked/
Grande Edin na 14.mjestu na listi najboljih napadaca u protekloj deceniji. Ima i neki Mario na 45.mjestu, ali posve nezasluzeno, igraci poput Yilmaza i Firmina su daleko kvalitetniji napadaci od njega i trebali su se naci ispred njega
Grande Edin na 14.mjestu na listi najboljih napadaca u protekloj deceniji. Ima i neki Mario na 45.mjestu, ali posve nezasluzeno, igraci poput Yilmaza i Firmina su daleko kvalitetniji napadaci od njega i trebali su se naci ispred njega
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Strasno renomiran izbor, malo ugledniji od Ballon d'Or19vendetta87 je napisao/la: ↑18 feb 2023, 10:52https://www.givemesport.com/87988881-ro ... 0s-ranked/
Koji je Montella u izboru najboljih 2000-2010?
ovom seronji se pokenjam u zvalje seratorske, a isto tako svakom narednom ko mu odgovori, yebao vas on danima!
-
- Kontakt:
Da se razumijemo,
Dzeko:
19.074 odigranih minuta u Serie A
Zabio 105 golova
Prosjek: gol svake 182 min.
Montella:
19.710 odigranih minuta u Serie A
Zabio 141 gol
Prosjek: gol svakih 140 min.
MONTELLA > R9
Montella najbolji spic 2000-2010, Dzeko 2010-2020
Montella >>> Dzeko
Dzeko:
19.074 odigranih minuta u Serie A
Zabio 105 golova
Prosjek: gol svake 182 min.
Montella:
19.710 odigranih minuta u Serie A
Zabio 141 gol
Prosjek: gol svakih 140 min.
MONTELLA > R9
Montella najbolji spic 2000-2010, Dzeko 2010-2020
Montella >>> Dzeko
Da budalo.Real, Inter, Roma,United, Arsenal, Liverpol...JasminAgic je napisao/la: ↑18 feb 2023, 02:44Jest, zajedno sa Immobileom, Defoeom, Lesom Ferdinandom, Vardyem, Pizarrom, Kiesslingom, Adurizom, Aspasom...sve sama krema eu fudbala, nazabijali se golova Levanteu, Lecceu, Birminghamu, Kaiserslauternu...i nikad nisu zaigrali na top razini, zauvijek ostali igraci razine kup uefa!![]()
Nazabijo se Dzeko Leceu.

Zaboravih Milan,Bajern, Dortmund, Barsa...Ma ja niza klasa.
-
- Kontakt:
Dobro druze, necu vjerovati uglednom sportskom magazinu, neko nekom Jasminu aka Josip koji palamudi po forumuJasminAgic je napisao/la: ↑18 feb 2023, 12:18Strasno renomiran izbor, malo ugledniji od Ballon d'Or19vendetta87 je napisao/la: ↑18 feb 2023, 10:52https://www.givemesport.com/87988881-ro ... 0s-ranked/
Koji je Montella u izboru najboljih 2000-2010?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, jasmin10, Kenonan, rishovski i 35 gostiju.