Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Admir_Sa
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la Admir_Sa » 16 avg 2012, 16:06

Belgija je trenutno po formi igraca ispred i srbije i hrvatske, realno

witsel-defour-hazard na sredini+felaini u zavisnosti od tatike

bendeke-lukaku-mertens-miralas u napadu

a u odbrani vermalen-vertonghen-kompani, jedino mozda bekovi skripe

srbija ima samo super odbranu, a hrvatska možda napad
nema potpisa

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 avg 2012, 16:06

amerosm je napisao/la: Ja sam stekao dojam iz diskusije koja se vodi na ovoj temi izmedju hrvatskih i srpskih navijaca. Mi Vas u kosarci `92, a mi Vas u vaterpolu `07 itd itd., a niko ne spominje Belgiju. No mozda je do mene i mozda sam ja stekao pogresan dojam.

Diskusiju potpiruju oni kojima je cilj da se tema skrene sa "Fudbalska reprezentacija Srbije" u "Ko je bolji u sportu: Srbija ili Hrvatska?". Toliko o tome.

Belgija je izuzetno jaka, a samim tim sto se njome niko ne bavi, to je stavlja u poziciju da otrese oba balkanska "favorita" bez pompe i laganije nego sto se ocekivalo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 avg 2012, 17:28

Pobogu kakva je to formacija sa tri zadnja vezna, 2 beka + oba krila se stalno vraćaju na bekovske pozicije... Napadač ko kometa, luta izgubljen u prostranstvima univerzuma?!?!?! Onda Siniša izjavi da će vidjeti hoće oi zvati iole kreativne i moderne igrače(Miralem, Danko, pa ajde Miloš)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 16 avg 2012, 20:18

nisu Srbi nesto odigrali al zato pevaju brate :mrgreen:
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

mehmedovic
Kontakt:

Post Postao/la mehmedovic » 16 avg 2012, 21:46

DANTES je napisao/la:Pobogu kakva je to formacija sa tri zadnja vezna, 2 beka + oba krila se stalno vraćaju na bekovske pozicije... Napadač ko kometa, luta izgubljen u prostranstvima univerzuma?!?!?! Onda Siniša izjavi da će vidjeti hoće oi zvati iole kreativne i moderne igrače(Miralem, Danko, pa ajde Miloš)
Зар $ ' " & $ "? % зват & & не ? " за "? Зват $ ? &!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 16 avg 2012, 21:55

mehmedovic je napisao/la:
DANTES je napisao/la:Pobogu kakva je to formacija sa tri zadnja vezna, 2 beka + oba krila se stalno vraćaju na bekovske pozicije... Napadač ko kometa, luta izgubljen u prostranstvima univerzuma?!?!?! Onda Siniša izjavi da će vidjeti hoće oi zvati iole kreativne i moderne igrače(Miralem, Danko, pa ajde Miloš)
Зар $ ' " & $ "? % зват & & не ? " за "? Зват $ ? &!
E cuj Predrag Luka. :roll:

P.s. Ko ono mene nekidan ubedjivao da je Belgija ista ekipa kao prosle kvalifikacije ? :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 17 avg 2012, 00:16

Jesam li ja istripovao ili na stadionu nije bilo predsjednika saveza tokom cijelog meča?

Šta reć o samoj utakmici,dovoljno je istaći riječi Kolarova " ako će nam zviždati bolje i da nisu na tribinama ".

Doduše gledajući hrvatsku odbranu na šta liči,lako ćemo :) :)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 17 avg 2012, 00:43

Naravno da su ista ekipa.... Isti dresovi, igrači, grb, samo igraju bolje... Samo ne treba ni njih dizati u nebesa... Vrlo lako znaju da padnu u čabar... Kvalifikacije su duge... Ovo be govorim jer gajim optimizam glede nas, već upozoravam da su kiksevi i promjenljiva forma česte....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 17 avg 2012, 11:17

Milan Biševac prešao iz PSG-a u Lyon....
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

veteran II
Kontakt:

Post Postao/la veteran II » 17 avg 2012, 11:33

Može li mi neko reći kako su himnu otpjevali? Jesu li svi potrefili intonaciju?
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 17 avg 2012, 13:20

samoradnik je napisao/la:Jesam li ja istripovao ili na stadionu nije bilo predsjednika saveza tokom cijelog meča?
Bi(l)o je.
veteran II je napisao/la:Može li mi neko reći kako su himnu otpjevali? Jesu li svi potrefili intonaciju?
hahahaha jesi smijesan, ahahahah, evo kidam se, hahahaha

slika

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 18 avg 2012, 13:39

Gledao sam na sportklubu snimak tekme Belgijanaca protiv Holanđana i mogu reći da sam impresioniran. Perfektan meč su odigrali osim desetak minuta drugog dijela kad su primili oba gola. 4 gola i još nekoliko jako dobrih prilika, pritiskali su Holanđane sve vrijeme. Oni su prvi favoriti grupe.
Hrvati sa druge strane skroz podbacili u meču protiv Švajcaraca. Odbrana kriminalna, u napadu i nije bilo toliko loše, zabili su dva gola i imali su još nekoliko dobrih prilika, ali pozadi...

Što se Srbije tiče, 4 utakmice samo jedan gol i to gol stopera nakon prekida. :roll: Odbrana nije loša, ali bezidejnost na sredini i nedostatak pravog napadača su veliki problem, a kvalifikacije počinju za mjesec dana. Mihajlović za to vrijeme lagano precrtava igrače (Ljajić, Pantelić, Žigić, Rajković..) Da mi je znati ko je sljedeći?
Jedino pozitivno je što je u repku uveo nekoliko jako talentovanih mladih igrača. Bio sam optimista kad je Mihajlović dolazio, prvenstveno zbog onoga što je uradio sa Catanijom, ali sad više nisam tog mišljenja, tačnije mislim da ova ekipa ne može do sp. Grupa je preteška za mnoštvo mladih i neiskusnih igrača koji su sada u prvom planu, nedostatak pravog napadača. Biće zanimljivo vidjeti kako će se Mihajlović nositi sa tim problemima, ali cijenim da on neće dočekati kraj ovog ciklusa na klupi repke.

p.s.
Dva gola Filipa Đorđevića sinoć u pobjedi nanta. ;)
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 avg 2012, 04:00

Djuricic, Jovanovic, Ljajic i Zigic strijelci. Tadic asistent...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 19 avg 2012, 11:29

Sve sam ubeđeniji da je srpskom fudbalu potreban stranac na mestu napadača! I to odgovorno tvrdim,jednostavno Lekići,Mrđe,Pantelići i svi ostali (izuzev Sulejmanija) su dokaz da domaći napadač suštinski je glavni krivac za loše rezultate! I da bio to Cleo ili neko drugi ko poseduje potreban kvalitet totalno je nevažno,al trenutno fudbalska Srbija nema kvalitetnog špica spremnog da donese prevagu u svakom momentu.

Isto tako barem mene počinje nervirati ova Mihajlovićeva argumentacija ili opravdanje kako rezultat u ovim pripremnim/prijateljskim nije u prvom planu! Smatram da on kao relativno ozbiljan trener to sebi ne bi smeo dozvoliti i da mora shvatiti da je sopstveno kritikovanje dokaz neke veličine!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 avg 2012, 12:26

Ne mogu da vjerujem da kod nas 'radjaju' samo stoperi i bekovi...Jbt imamo 82 stopera, a spica ni za lijeka?! Sta rade ovi u omladinskim kategorijama?? Za JSL me donekle i ne cudi, jer 80 % ekipa se samo brani i glavna im je preokupacija kako ne primiti gol. Koja god ekipa (izuzev par iz vrha tabele) dodje na Marakanu, parkira autobus ispred gola i cim ga prime, odmah se otvore, napadaju i sto je najjace, ispostavi se da znaju nesto, igraju... :roll:

Stvarno je neshvatljivo da vec dugi niz godina nema rasnog golgetera u nasoj ligi, da uvali 20+ komada po sezoni (kao sto su to nekad radili Milosevic, Kovacevic, Kezman, Drulic, Pjanovic, Zigic...)pa bio on makar iz redova rivala sa Topcidera...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 19 avg 2012, 12:49

samoradnik je napisao/la:Jesam li ja istripovao ili na stadionu nije bilo predsjednika saveza tokom cijelog meča?

Šta reć o samoj utakmici,dovoljno je istaći riječi Kolarova " ako će nam zviždati bolje i da nisu na tribinama ".

normalno da je obrana bila kriminalna kad su u njoj igrali maloča i pranjić...a vezni red je napunio sporim igračima kojima vraćanje u obranu baš i nije jača strana.....nedao mu bog da ponovi nešto slično u kvalifikacijama

bojim se da srbiji i belgiji rastu šanse u ovoj grupi najviše zbog ovog klauna na hrvatskoj klupi...bilić mu ostavio više - manje sređenu reprezentaciju,a ovaj se mora pravit pametan i sve mijenjat....kao da je preuzeo pedesetu reprezentaciju svijeta..

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 19 avg 2012, 12:56

samoradnik je napisao/la:
Još samo da ima netko zabiti gol, gdje bi ti bio kraj.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 19 avg 2012, 13:40

underPFC je napisao/la:Sve sam ubeđeniji da je srpskom fudbalu potreban stranac na mestu napadača! I to odgovorno tvrdim,jednostavno Lekići,Mrđe,Pantelići i svi ostali (izuzev Sulejmanija) su dokaz da domaći napadač suštinski je glavni krivac za loše rezultate! I da bio to Cleo ili neko drugi ko poseduje potreban kvalitet totalno je nevažno,al trenutno fudbalska Srbija nema kvalitetnog špica spremnog da donese prevagu u svakom momentu.
Jos samo sacekaj da provede 4 godine u Srbiji pa da moze igrati i rijesen problem.
underPFC je napisao/la: Isto tako barem mene počinje nervirati ova Mihajlovićeva argumentacija ili opravdanje kako rezultat u ovim pripremnim/prijateljskim nije u prvom planu! Smatram da on kao relativno ozbiljan trener to sebi ne bi smeo dozvoliti i da mora shvatiti da je sopstveno kritikovanje dokaz neke veličine!
Je l' ti citas uopste njegove izjave?

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 19 avg 2012, 14:19

prvo ------ što se mene tiče nek za reprezentaciju igra i neko ko nikada nije video Beograda,ako će svojim igrama doneti pobede i dobre rezultate!

drugo ----- ne čitam novine,gledam press konferencije!

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 19 avg 2012, 14:37

underPFC je napisao/la:prvo ------ što se mene tiče nek za reprezentaciju igra i neko ko nikada nije video Beograda,ako će svojim igrama doneti pobede i dobre rezultate!
Igrač mora živjeti u jednoj državi bar 4 godine da bi mogao igrati za njenu reprezentaciju.
underPFC je napisao/la: drugo ----- ne čitam novine,gledam press konferencije!
I jesi vidio kad Miha kaže da se od Irske kreće ozbiljno i da se mora shvatiti kao svaka utakmica u kvalifikacijama? Gdje si ti našao da je on rekao da rezultat protiv Irske nije u prvom planu?

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.