Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Ma kakav Sudic, momak dvije godine jedva igra utakmice. U ligi ja mislim da nije odigrao ni 5 utakmica ove sezone. Ima ogromne probleme sa povredama, i kada bude igrao u kontinuitetu mjesecima moze se razmisljat o njemu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Bez ikakve dileme, apsolutno jesu.aleksandar_veliki je napisao/la:Zelis reci da su te skole u Svedskoj bolje nego u BiH.JTS je napisao/la:Pa dobro, možda nije "baš" za prvih 11 odmah, al' nije daleko od toga.
Pandži svaka čast, borben, itd, al' ovaj momak mi djeluje više "školski" igrač.
Uostalom, Pandža prošao školu Zrinjskog, a Sudić u Švedskoj.
Nema dileme ko je više naučio, školovaniji igrač, itd.
P.S. Da ne bude zabune, mnogo poštujem Pandžu i način na koji igra i bori se za nacionalni dres.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Širokog.JTS je napisao/la:Pa dobro, možda nije "baš" za prvih 11 odmah, al' nije daleko od toga.
Pandži svaka čast, borben, itd, al' ovaj momak mi djeluje više "školski" igrač.
Uostalom, Pandža prošao školu Zrinjskog, a Sudić u Švedskoj.
Nema dileme ko je više naučio, školovaniji igrač, itd.
P.S. Da ne bude zabune, mnogo poštujem Pandžu i način na koji igra i bori se za nacionalni dres.
...Život za Široki...
e tu je greska! decko je bio povrijedjen dvije godine i iz prve postave izbacio kapitena. prije povrede bio najtalentovaniji defanzivac svedske. tvrdim, sudic je za prve postave , nazalost, nama treba decenija da dovedemo igraca koji zeli za nas nastupati.!Cartman je napisao/la:Ma kakav Sudic, momak dvije godine jedva igra utakmice. U ligi ja mislim da nije odigrao ni 5 utakmica ove sezone. Ima ogromne probleme sa povredama, i kada bude igrao u kontinuitetu mjesecima moze se razmisljat o njemu.
Sent from my Commodore 64
je li se salis ?aleksandar_veliki je napisao/la:
Zelis reci da su te skole u Svedskoj bolje nego u BiH.
Sent from my Commodore 64
Ko i tebi da ''svaris''neke stvari.nihco je napisao/la:e tu je greska! decko je bio povrijedjen dvije godine i iz prve postave izbacio kapitena. prije povrede bio najtalentovaniji defanzivac svedske. tvrdim, sudic je za prve postave , nazalost, nama treba decenija da dovedemo igraca koji zeli za nas nastupati.!Cartman je napisao/la:Ma kakav Sudic, momak dvije godine jedva igra utakmice. U ligi ja mislim da nije odigrao ni 5 utakmica ove sezone. Ima ogromne probleme sa povredama, i kada bude igrao u kontinuitetu mjesecima moze se razmisljat o njemu.
P.S Mujdza,Pjanic...decenije cekanja,aha kako da ne.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Ko kaze da ga je izbacio? Zato sto je igrao prijateljsku? Na njega se ne moze racunat prije sljedece sezone. Kakva prva postava, kakvi bakraci.nihco je napisao/la:e tu je greska! decko je bio povrijedjen dvije godine i iz prve postave izbacio kapitena. prije povrede bio najtalentovaniji defanzivac svedske. tvrdim, sudic je za prve postave , nazalost, nama treba decenija da dovedemo igraca koji zeli za nas nastupati.!Cartman je napisao/la:Ma kakav Sudic, momak dvije godine jedva igra utakmice. U ligi ja mislim da nije odigrao ni 5 utakmica ove sezone. Ima ogromne probleme sa povredama, i kada bude igrao u kontinuitetu mjesecima moze se razmisljat o njemu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
počeli su se javljati...
Miral Samardžić, kapiten moldavskog Sheriffa: Igrao sam za Sloveniju, ali želim dres BiH
Na prste jedne ruke možemo izbrojati bh. igrače koji su kapiteni u evropskim klubovima. Sejad Salihović ( bio) je „kapo“ Hofenhajma, Miroslav Stevanović kratko je nosio traku u Vojvodini, a Branimir Bajić je aktuelni vođa u njemačkom drugoligašu Duisburgu. Čak i u prošlost kada se vratimo naći ćemo tek, da je Mirsad Hibić bio kapiten Atletika (M), Sergej Barbarez (HSV), Ivica Grlić (Duisburg) a povremeno su traku nosili Zvjezdan Misimović i Edin Džeko, zatim Emir Spahić, Elvir Bolić... I to je to...
Jesenice, Triglav, Maribor...
U moldavskom Sherifu kapiten je Bosanac. Ili Slovenac - Miral Samardžić.
- Moji su iz Cazina, a ja sam rođen 17. 02. 1987. godine u Jesenicama. U Jesenicama sam i počeo igrati, potom otišao u Triglav, nastavio u Mariboru – predstavlja se svestrani defanzivac Sheriffa Samardžić.
Danas je u najvećem moldavskom klubu FC Sheriff Tiraspol.
- Kao standardni igrač Maribora u martu 2010. godine dobio sam poziv Sheriffa. Dogurao sam do kapitena. Igrao sam protiv Želje, Dinama, čuvao sam ukrajinsku legendu Ševčenka...
Kao i svaki nogometaš želi igrati za reprezentaciju. Za koju?
- Sakupio sam desetak utakmica za mlađe selekcije Slovenije. Nema prepreka da igram za BiH, jer nisam nastupao za A tim Slovenije. Bio sam pozivan, ali sam sjedio na klupi. Imam i slovensko i bh. državljanstvo. Sa te strane nema prepreke. Imam volju i želju, a na selektoru je da odluči zaslužujem li poziv. Ako dođe, rado bih prihvatio. Moji su iz Cazina, Bosna je moja domovina. Niko me iz NSBiH nije kontaktirao, možda su me pratili. Znam da su kvalitetne partije jedino mjerilo za poziv. Bila bi mi čast i zadovoljstvo igrati za BiH.
Bosna u Brazilu
Pratio je igre bh. reprezentacije.
- BiH ima odlične igrače. Nismo imali sreće. Možda su ove kvalifikacije šansa da se izbori nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Niko sretniji da budem dio našeg tima – izjavio je za „Sport“ Miral Samardžić.
U nogometu ništa nije nemoguće. Kroz reprezentaciji su proteklih godina defilirali raznorazni anonimusi, poput bajana, jakirovića, medvida, miloševića... Možda selektor Safet Sušić obrati pažnju na kapitena moldavskog Sheriffa. Ponude evropskih klubova govore da se radi o klasnom nogometašu.
Maldini i Milan...
Miral priznaje da mu je od naših klubova najdraži Željo...
- Sanjao sam o italijanskoj ligi, sportski idol mi je oduvijek bio Paolo Maldini. Na travnjaku sam pokušavao biti kao on. AC Milan je tim mojih snova. Nas u Sheriffu uskoro čeka susret sa Marseilleom. Nadam se prolazu, nastavku takmičenja u grupnoj fazi Eurolige. Kako će biti, to ćemo jos vidjeti. Nadam se najboljem- optimista je Miral.
Miral Samardžić, kapiten moldavskog Sheriffa: Igrao sam za Sloveniju, ali želim dres BiH
Na prste jedne ruke možemo izbrojati bh. igrače koji su kapiteni u evropskim klubovima. Sejad Salihović ( bio) je „kapo“ Hofenhajma, Miroslav Stevanović kratko je nosio traku u Vojvodini, a Branimir Bajić je aktuelni vođa u njemačkom drugoligašu Duisburgu. Čak i u prošlost kada se vratimo naći ćemo tek, da je Mirsad Hibić bio kapiten Atletika (M), Sergej Barbarez (HSV), Ivica Grlić (Duisburg) a povremeno su traku nosili Zvjezdan Misimović i Edin Džeko, zatim Emir Spahić, Elvir Bolić... I to je to...
Jesenice, Triglav, Maribor...
U moldavskom Sherifu kapiten je Bosanac. Ili Slovenac - Miral Samardžić.
- Moji su iz Cazina, a ja sam rođen 17. 02. 1987. godine u Jesenicama. U Jesenicama sam i počeo igrati, potom otišao u Triglav, nastavio u Mariboru – predstavlja se svestrani defanzivac Sheriffa Samardžić.
Danas je u najvećem moldavskom klubu FC Sheriff Tiraspol.
- Kao standardni igrač Maribora u martu 2010. godine dobio sam poziv Sheriffa. Dogurao sam do kapitena. Igrao sam protiv Želje, Dinama, čuvao sam ukrajinsku legendu Ševčenka...
Kao i svaki nogometaš želi igrati za reprezentaciju. Za koju?
- Sakupio sam desetak utakmica za mlađe selekcije Slovenije. Nema prepreka da igram za BiH, jer nisam nastupao za A tim Slovenije. Bio sam pozivan, ali sam sjedio na klupi. Imam i slovensko i bh. državljanstvo. Sa te strane nema prepreke. Imam volju i želju, a na selektoru je da odluči zaslužujem li poziv. Ako dođe, rado bih prihvatio. Moji su iz Cazina, Bosna je moja domovina. Niko me iz NSBiH nije kontaktirao, možda su me pratili. Znam da su kvalitetne partije jedino mjerilo za poziv. Bila bi mi čast i zadovoljstvo igrati za BiH.
Bosna u Brazilu
Pratio je igre bh. reprezentacije.
- BiH ima odlične igrače. Nismo imali sreće. Možda su ove kvalifikacije šansa da se izbori nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Niko sretniji da budem dio našeg tima – izjavio je za „Sport“ Miral Samardžić.
U nogometu ništa nije nemoguće. Kroz reprezentaciji su proteklih godina defilirali raznorazni anonimusi, poput bajana, jakirovića, medvida, miloševića... Možda selektor Safet Sušić obrati pažnju na kapitena moldavskog Sheriffa. Ponude evropskih klubova govore da se radi o klasnom nogometašu.
Maldini i Milan...
Miral priznaje da mu je od naših klubova najdraži Željo...
- Sanjao sam o italijanskoj ligi, sportski idol mi je oduvijek bio Paolo Maldini. Na travnjaku sam pokušavao biti kao on. AC Milan je tim mojih snova. Nas u Sheriffu uskoro čeka susret sa Marseilleom. Nadam se prolazu, nastavku takmičenja u grupnoj fazi Eurolige. Kako će biti, to ćemo jos vidjeti. Nadam se najboljem- optimista je Miral.
DRUG NEBI TI PUNCA
Nek' ne se.re i nek' se Fata Slovenije. Nema kvalitet za naše repke niti će ga ikad imati.
Spahić, Pandža, Zukanović, Bešić= naša četvorka zasad. A kroz ovu sezoni ili u naredne dvije-tri će se već pojaviti neko, po Bundesligi ili nekim većim klubovima, ko će našu igru u odbrani moći dići na neki veći nivo. Nije da nemamo potencijalnih kandidata, koji samo trebaju sazreti.
Spahić, Pandža, Zukanović, Bešić= naša četvorka zasad. A kroz ovu sezoni ili u naredne dvije-tri će se već pojaviti neko, po Bundesligi ili nekim većim klubovima, ko će našu igru u odbrani moći dići na neki veći nivo. Nije da nemamo potencijalnih kandidata, koji samo trebaju sazreti.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
Ajde ovaj barem ima sređene papire i zeli da igra za reprezentaciju, ali badava sve ako nije kalibar za reprezentaciju.
Za ove kvalifikacije siguno nece dobiti poziv, ali eto neka ga u buducnosti uprate mozda nesto bude.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/miral ... 60096.html
Imamo mi bruku ovakvih po evropi ...
Za ove kvalifikacije siguno nece dobiti poziv, ali eto neka ga u buducnosti uprate mozda nesto bude.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/miral ... 60096.html
Imamo mi bruku ovakvih po evropi ...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Sta igra??Arnelinho je napisao/la:Nek' ne se.re i nek' se Fata Slovenije. Nema kvalitet za naše repke niti će ga ikad imati.
Ne treba se bas previse zaletati ni u dobrom ni u losem kontekstu.Pogotovo ako je defanzivac,kao sto mu je i idol bio
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Igra štopera, al' da ga Pape zove samo zato što je rekao da želi igrati za BiH je besmisleno. K'o što čini mi se Širer reče: "Sad mogu naći 20 ljudi, koji žele igrati za Englesku u centru Newcastlea" i ja isto mogu prenijeti na BiH: "Sad mogu naći 20 ljudi u centru Sarajeva, koji žele igrati za BiH."
Nije problem da li želi, problem je kvalitet. Radije Torlaka neka pozove, ako je baš situacija ili Torlak ili Miral. Sa 25 godina igrati u Šerifu i očekivati poziv u našu reprezentaciju je za mene sramota. Nismo valjda toliko nisko spustili kriterije.
Kako rekoh, Pandža, Zukanović, Spahić i Bešić, eventualno još onaj mali, bivši igrač Zrinjskog, dok se ne pojavi neko od ovih silnih talenata i nazovi talenata poput Sudića, Hajrovića, Terzića i tako dalje. Nema potrebe za žurbom, kada i ova odbrana sasvim dobro djeluje, nit' ima potrebe za nagomilavanje igrača, kada u njima nema kvaliteta, koji će nas unaprijediti.
Nije problem da li želi, problem je kvalitet. Radije Torlaka neka pozove, ako je baš situacija ili Torlak ili Miral. Sa 25 godina igrati u Šerifu i očekivati poziv u našu reprezentaciju je za mene sramota. Nismo valjda toliko nisko spustili kriterije.
Kako rekoh, Pandža, Zukanović, Spahić i Bešić, eventualno još onaj mali, bivši igrač Zrinjskog, dok se ne pojavi neko od ovih silnih talenata i nazovi talenata poput Sudića, Hajrovića, Terzića i tako dalje. Nema potrebe za žurbom, kada i ova odbrana sasvim dobro djeluje, nit' ima potrebe za nagomilavanje igrača, kada u njima nema kvaliteta, koji će nas unaprijediti.
Gdje si ti vidio Zukanovića u reprezentaciji BiH?
On kad nije do sad pozvan,uskoro sigurno i neće bit.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Sto se mene tice, Pandza moze ostati u repci jos dugo. Trenutno prva dva stopera su Spahic i Pandza.
Spaha je rekao da nece u Brazil, a on ima i godina. Sunjic izgleda pravo jak, steta sto nije bio pozvan protiv Irske i Meksika. Sudic je mlad, par mjeseci igre i treba ga zvati. Jos Zukanovic, Cocalic i Bicakcic pa koji se pokaze..
Spaha je rekao da nece u Brazil, a on ima i godina. Sunjic izgleda pravo jak, steta sto nije bio pozvan protiv Irske i Meksika. Sudic je mlad, par mjeseci igre i treba ga zvati. Jos Zukanovic, Cocalic i Bicakcic pa koji se pokaze..
Pa eto, ne znam ni sam. Valjda će biti pozvan, al' i bez njega, besmisleno je pozivati ove Samardžiće, jer eto kobiva žele igrati za BiH.LBJ MVP je napisao/la:Gdje si ti vidio Zukanovića u reprezentaciji BiH?
U pravu je @Arnelinho sto kaze "svi hoce da igraju za BiH" a ono glavno imaju li kvalitet za reprezentaciju se zanemaruje.
Mnogo je takvih igraca: Cocalic, Zukanovic, Ljevakvic, Samardzic, braca Hajrovic, onaj iz Salkea ... itd.
Mnogo je takvih igraca: Cocalic, Zukanovic, Ljevakvic, Samardzic, braca Hajrovic, onaj iz Salkea ... itd.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Nije velika razlika. U Svedskoj je vise profesionalizma, vec od najranijih uzrasta su tereni ravni ko bilijarski stolovi, opremu je roditeljima lakse nabaviti zbog boljeg standarda itd. Ali.... sto se tice cisto fudbalskog znanja, to je tu negdje.nihco je napisao/la:je li se salis ?aleksandar_veliki je napisao/la:
Zelis reci da su te skole u Svedskoj bolje nego u BiH.
To naravno,bili su neugodna ekipa u evropskim takmičenjima prije par sezona,kada su te rezultate igrači iskoristili i našli fine angažmane širom evrope,zadnje dvije sezone nikakvih uspješnih rezultata u evropi nemaju.Arnelinho je napisao/la:Pa eto, ne znam ni sam. Valjda će biti pozvan, al' i bez njega, besmisleno je pozivati ove Samardžiće, jer eto kobiva žele igrati za BiH.LBJ MVP je napisao/la:Gdje si ti vidio Zukanovića u reprezentaciji BiH?
Samardžić da je neki kvalitet bi se takođe prodao,ali on je još tu.
Malmo je imao dva super talentovana stopera,Sudića i Janssona,Sudić navodno čak bio i bolji,ali dok su njeg povrede skroz usporile u razvoju ovaj drugi je već debitovao za A tim Švedske.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Name in native country: Miral Samardžič
Date of birth: 17.02.1987
Place of birth: Jesenice
Height: 1,86
Nationality: Slovenia
Position: Defence - Centre Back
Foot: right
Market value: 450.000 £
CL-Quali 4(utakmice) 1(gol) - - - 360(minuta)
Date of birth: 17.02.1987
Place of birth: Jesenice
Height: 1,86
Nationality: Slovenia
Position: Defence - Centre Back
Market value: 450.000 £
CL-Quali 4(utakmice) 1(gol) - - - 360(minuta)
Izet HAjrovic
Date of birth: 04.08.1991
Place of birth: Brugg
Height: 1,81
Nationality: Switzerland
Bosnia-Herzegovina
Position: Midfield - Right Wing
Foot: left
Market value: 525.000 £
Super League 5(utakmica) 1(gol) - - 362(minute na terenu)
Name in native country: Anel Hadžić
Date of birth: 16.08.1989
Place of birth: Velika Kladusa
Height: 1,84
Nationality: Austria
Position: Midfield - Defensive Midfield
Market value: 825.000 £ golovi minute
Europa League Qualifiers 4(ut) 2 - - - 342
Bundesliga 4 (ut) 1 - - 360
ÖFB-Cup 1 (ut) 1 - 90
Date of birth: 04.08.1991
Place of birth: Brugg
Height: 1,81
Nationality: Switzerland
Bosnia-Herzegovina
Position: Midfield - Right Wing
Foot: left
Market value: 525.000 £
Super League 5(utakmica) 1(gol) - - 362(minute na terenu)
Name in native country: Anel Hadžić
Date of birth: 16.08.1989
Place of birth: Velika Kladusa
Height: 1,84
Nationality: Austria
Position: Midfield - Defensive Midfield
Market value: 825.000 £ golovi minute
Europa League Qualifiers 4(ut) 2 - - - 342
Bundesliga 4 (ut) 1 - - 360
ÖFB-Cup 1 (ut) 1 - 90
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Goalgetter, Kaunas, mukydesign i 59 gostiju.