Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
prevedeno ako mu ne dopuste da igra kao domaci onda ce se on naljutiti i zaigrat za domovinu
znaci mi smo mu rezerva citajuci ovo vise bi volio begica
a koliko ja znam jedna kosarkaska velesila spanija nije uspijela skinuti zvjezdicu miroticu da igra zajedno sa ibakom, pa bi me bas cudilo da to uspije jednoj malo iznad osrednjoj kosarkaskoj naciji sloveniji
znaci mi smo mu rezerva citajuci ovo vise bi volio begica
a koliko ja znam jedna kosarkaska velesila spanija nije uspijela skinuti zvjezdicu miroticu da igra zajedno sa ibakom, pa bi me bas cudilo da to uspije jednoj malo iznad osrednjoj kosarkaskoj naciji sloveniji
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Ne mogu mu dopustiti da igra kao domaci iz dva razloga : Domaci igrac pazi ali samo domacibi bio da su Omicu dali pasos prije 16 godine sto nisu i to je to, mogu oni kukumakat srati prati ali nema od toga nista. Ako fiba da krsi svoja pravila i znaci Slovenci su uplatili veliku sumu novca Fibi, medjutim ako Radonjic postane generalni i tu ce da ispuse debelo.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Ovaj lik je zlo nase kosarke, on je odveo sve te igrace i dao im mogucnost da igraju za Sloveniju, gdje je on zaradio odredjeni kes.
Za nadati se ako ne vratimo Omica da je zadnji koji je zaigrao za janeze. A ovom papku Trnovcevicu, vjecno zabraniti ulaz u nasu lijepu BiH.
Za nadati se ako ne vratimo Omica da je zadnji koji je zaigrao za janeze. A ovom papku Trnovcevicu, vjecno zabraniti ulaz u nasu lijepu BiH.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Trnovcevic sere. Mi na petici imamo Vidmara i Begića. Ne znam šta nije jasno Trnovcevicu? Pa ne može klinac od 20g odma u seniorsku kada su tamo dvije petice koje su bolje od tebe. Omić (a i hoče, za razliku od Emirja je on podpisao četri godine z Olimpijom) če za seniorsku počet igrat na SP (2014 u Španiji) ili od 2015 (ukrajina). Ja mislim, da če Begić igrat samo još na našom EP i onda če i on završiti (na sledečem EP če biti on več 30 godina, a to su več velke godine za takav tip igrača - skok, blokade,koje kucanje, a nikakva centarska tehnika). A što se tiče zvezdice, nije tačno, da mora biti mladji od 16 godina. Kod nas je več Morina i Kastrati (on če ove godine izgubit zvezdu) izgubilu zvedzu. Ono što se gleda je to, da košarkaš ne smije biti prijavljen v nacionalnem savezu države od koje dolazi. To npr. znači da bi mi mogli dobit vašog igrača od 18g, ali pod uslovom, da ga nema v registru vašog saveza. Kod Omića neznam kakva je priča. Ali naš čovjek Aavanzo je govorijo, da če probat da naša sveta trojica (kastari, morina, mić) izgube zvjedzu. Mirotić ne može izgubit zvezde jer je u registru cg.
omic je nekada bio u slobodi paprepostavljam da je bio registrovan u BiHiedc23 je napisao/la:Trnovcevic sere. Mi na petici imamo Vidmara i Begića. Ne znam šta nije jasno Trnovcevicu? Pa ne može klinac od 20g odma u seniorsku kada su tamo dvije petice koje su bolje od tebe. Omić (a i hoče, za razliku od Emirja je on podpisao četri godine z Olimpijom) če za seniorsku počet igrat na SP (2014 u Španiji) ili od 2015 (ukrajina). Ja mislim, da če Begić igrat samo još na našom EP i onda če i on završiti (na sledečem EP če biti on več 30 godina, a to su več velke godine za takav tip igrača - skok, blokade,koje kucanje, a nikakva centarska tehnika). A što se tiče zvezdice, nije tačno, da mora biti mladji od 16 godina. Kod nas je več Morina i Kastrati (on če ove godine izgubit zvezdu) izgubilu zvedzu. Ono što se gleda je to, da košarkaš ne smije biti prijavljen v nacionalnem savezu države od koje dolazi. To npr. znači da bi mi mogli dobit vašog igrača od 18g, ali pod uslovom, da ga nema v registru vašog saveza. Kod Omića neznam kakva je priča. Ali naš čovjek Aavanzo je govorijo, da če probat da naša sveta trojica (kastari, morina, mić) izgube zvjedzu. Mirotić ne može izgubit zvezde jer je u registru cg.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
- Kontakt:
slovenac je upravu, sve zavisi za koji savez igrac (nevazno koliko godina ima) bude prvo registriran. moguce je jos jedno, a to je da domaci savez da igracu ispisnicu (po tome i barac i bogdanovic i planinic i ramljak,... mogu odjednom da igraju za hrvatsku i nijedan se cak nebroji kao stranac). ako se nevaram oni su svi bili registrirani u nasem savezu, ali im je neko dao ispisnice tj da prepisu svoju prvu registraciju hrvatskom savezu. e ako je to tacno (stavrno nisam upucen), onda treba onom koji im je davao ispiscnice (konacno smo sto stopirali to, vidi slucaj "loncar") zabraniti ulazak u BiH.
Kao sto rece nermin i ja pretpostaljam da je Omic bio registrovan za Slobodu i BiH prvo.
Ono sto bi Harun trebao napraviti je povezati Omica sa Tanjevicem jer tako ce on puno bolje unaprijediti karijeru a naravno i da se vrati u nasu repku jer ce zaigrati odmah a ne nakon 2-3 godine. Pa nije mu 14 da moze cekati par godina. Plus nasa repka svakim danom postaje sve jaca. Djedovic je dobro profitirao nakon pomoci Bose Tanjevica.
Slovenci bi trebali dodatno trositi energiju na razvoj svojih igraca umjesto sto stalno vrbuju tudje i onda se bore da ih zadrze. Ocigledno je da Slovencima nije bitno da igraca uzmu sebi nego samo hoce da oslabe nasu repku, sto je i dokazano slucajem Preldzic. Tolika mrznja prema nama je nevjerovatna.
Slazem se za ovo sto rece edinjo oko ispisnica i ko je to dao.
Ono sto bi Harun trebao napraviti je povezati Omica sa Tanjevicem jer tako ce on puno bolje unaprijediti karijeru a naravno i da se vrati u nasu repku jer ce zaigrati odmah a ne nakon 2-3 godine. Pa nije mu 14 da moze cekati par godina. Plus nasa repka svakim danom postaje sve jaca. Djedovic je dobro profitirao nakon pomoci Bose Tanjevica.
Slovenci bi trebali dodatno trositi energiju na razvoj svojih igraca umjesto sto stalno vrbuju tudje i onda se bore da ih zadrze. Ocigledno je da Slovencima nije bitno da igraca uzmu sebi nego samo hoce da oslabe nasu repku, sto je i dokazano slucajem Preldzic. Tolika mrznja prema nama je nevjerovatna.
Slazem se za ovo sto rece edinjo oko ispisnica i ko je to dao.
Povezati g sa Tanjevićem, to to ozbiljno jel?
Pa da završi u Turskoj repki kao Preldžić poslije povezivanja sa Tanjevićem. Svako gleda svoj interes, je8e se Tanjeviću za BiH.

Omić nikad nije bio u Slobodi, igrao je malo u Banovićima prije nego što ga je Enes odveo u Sloveniju, velike su šanse da nikad nije registrovan u KS BIH, jer je iz Banovića u Sloveniju otišao sa 15-16-godina,inače da se nadovežem na neke ranije postove iznesene na ovom forume u pogledu Begića i Omića, stvarno ne znam na čemu se temelje prognoze da bi oni mogli igrati za nas, Omiću su Slovenci sve dali, odveli mu roditelje i sestru, dali državljanstvo i poslove svima/sestra igra odbojku uspješno/, vezali ga za Olimpiju 4 godišnjim ugovorom, dakle i uz najveću želju njega lično, previše je tu faktora zbog kojih je to teško izvodivo i postoji previše osnova za ucjenjivanje od strane sloveneca, što će oni sugurno i učiniti ako bude potrebno.Trenutnu situaciju vidim kao taktiziranje Trnovčevića da za svog klijenta-Omića, prigrabi što bolji status, odnosno osigura igranje odmah za A selekciju, a ne čekanje da Begić prestane.Kada je u pitanju Begić, za njega najveću krivicu snosi Sloboda Dita, koja ga je dala povrijeđenog za 50 000 KM slovencima, pri čemu ga njegov klupski trener Sene"krava"Muminović nije pozvao u juniorsku U-18 selekciju BIH čiji je bio selektor, te i na taj način uklonio administrativne prepreke za njegovo kasnije igranje za Sloveniju.Lično znam da on nema neku posebnu želju da igra za BiH, napravio je solidnu klupsku karijeru i ne treba mu dalja promidžba kroz reprezentaciju, a jasno je i da ga Slovenci nebi pustili sve dok on išta vrijedi.Jedini koga bi nam janezi prepustili, je možda Rizvić, ali on po meni nije kvalitet za repku.Mi se moramo orjentisati na mlade igrače tipa Imrana Polutka iz Krke, kojeg slovenci ucjenom nisu pustili na pripreme naše U-16 ove godine, kao i druge potentne, mlade igrače u Sloveniji, kako bi slijedeći primjer Sulejmanovića i Nurkića zaigrali za BiH.
Ozbiljno. Nije Tanjevic nista uradio da nam uzme Preldzica a pomogao je nasima u Italiji kad god je mogao i opet ce. On je veliki Bosanac ali ni ja ne bih na njegovom mjestu prljao ruke sa jadnim balijama koji jeftino kad god mogu izdaju svoje. Primjeri drzava BiH, KK Bosna, RK Bosna, KK Sloboda, ...... Znas ono dupli tornjevi, kamioni, avioni.Batko je napisao/la:Povezati g sa Tanjevićem, ti to ozbiljno jel?Pa da završi u Turskoj repki kao Preldžić poslije povezivanja sa Tanjevićem. Svako gleda svoj interes, je8e se Tanjeviću za BiH.
Na kraju Emir je taj koji je dao konacan potpis. Za razliku od Pjanica koji je imao prazan cek da napise cifru koju hoce, pa je odbio. Dakle besmisleno je kriviti druge.
Bosa je itekako pomogao da Preldzic zaigra za Tursku.kengur je napisao/la:Ozbiljno. Nije Tanjevic nista uradio da nam uzme Preldzica a pomogao je nasima u Italiji kad god je mogao i opet ce. On je veliki Bosanac ali ni ja ne bih na njegovom mjestu prljao ruke sa jadnim balijama koji jeftino kad god mogu izdaju svoje. Primjeri drzava BiH, KK Bosna, RK Bosna, KK Sloboda, ...... Znas ono dupli tornjevi, kamioni, avioni.Batko je napisao/la:Povezati g sa Tanjevićem, ti to ozbiljno jel?Pa da završi u Turskoj repki kao Preldžić poslije povezivanja sa Tanjevićem. Svako gleda svoj interes, je8e se Tanjeviću za BiH.
Na kraju Emir je taj koji je dao konacan potpis. Za razliku od Pjanica koji je imao prazan cek da napise cifru koju hoce, pa je odbio. Dakle besmisleno je kriviti druge.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
U Turskoj je dugo, bio selektor u to vrijeme, bez njegovog utjecaja nije moglo proći, a vjerovatno je bio glavni faktor u trouglu u kojem se našao Preldžić...
Kengure nemoj da nam vise pomaze. Uzeo je Preldzica i dosta mu, kad smo bili u naletu i kad nam treba svaki kvalitetan igrac, pokazao se i Bosa.kengur je napisao/la:Ozbiljno. Nije Tanjevic nista uradio da nam uzme Preldzica a pomogao je nasima u Italiji kad god je mogao i opet ce. On je veliki Bosanac ali ni ja ne bih na njegovom mjestu prljao ruke sa jadnim balijama koji jeftino kad god mogu izdaju svoje. Primjeri drzava BiH, KK Bosna, RK Bosna, KK Sloboda, ...... Znas ono dupli tornjevi, kamioni, avioni.Batko je napisao/la:Povezati g sa Tanjevićem, ti to ozbiljno jel?Pa da završi u Turskoj repki kao Preldžić poslije povezivanja sa Tanjevićem. Svako gleda svoj interes, je8e se Tanjeviću za BiH.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Onda povlacim moju "ideju" jer sam dobio krivu info ta tlane.
Znam da im je bio selektor i doveo ih do vicesampiona svijeta, ali da Preldzic nije htio, nista se nebi moglo dogoditi.
Znam da im je bio selektor i doveo ih do vicesampiona svijeta, ali da Preldzic nije htio, nista se nebi moglo dogoditi.
Jurković ,što je bio na priprema U-18 kod Nene Markovića i nije ušao među 12 za EP, prešao iz Zagreba u Cibonu i juče bi najbolji igrač i strijelac/24 poena/ u pobjedi juniora Cibone nad Cedevitom u utakmici superkupa Hrvatske, nadam se da će i dalje biti na dispoziciji našoj repki, odnosno da ga prelazak u Cibonu i dobre igre neće odvesti u dres "lijepe njihove".
Naravno da se nebi dogodilo, al znaž kako to ide kada jedan stari lisac, proslavljeni košarkaški trener koji je Preldžiću bio trener u Feneru kaže ja mislim da bi za tebe bilo najbolje da "???", radi se o starom liscu i momčiću koji ima dvadesteak godina i nema pojma o životu.kengur je napisao/la:Onda povlacim moju "ideju" jer sam dobio krivu info ta tlane.
Drugim riječima, Boša je bio aktivan učesnik u vrbovanju ovog igrača a vrlo dobro je znao i da se BiH za njega bori....
Mene mnogo napali prije prilicno vremena jer sam jako mnogo iskritizirao Bosu i njegov postupak u vezi Emira. Naravno da je duboko u medu imao prste prilikom krađe Preldzica. Tada je u turskoj reprezentaciji imao pored trenerske, i menadzersko-direktorsku ulogu. Turci su mu sve ovlasti dali zbog prvenstva kuci. Nikada mi nije bilo jasno zasto Bosu nikada niko nije pitao u vezi s tim. Barem sto se tekstova u novinama tice. Uglavnom, Emir je sramota Fibe prije svega, Bose, a i nasih u savezu. O Slovencima uopste necu jer su gamad ..
ma logicno je da je bosa bio upleten u tu aferu. vjerovatno je covjek toliko dobroga uradio za bh-kosarku, pa su se mediji odlucili da ga ne prozivaju radi onog majmuna. ali pored svega, da je majmun htio igrati za bih, slabo bi ga ko mogo ubijedit da to ne uradi.
svejedno.
a ovo oko omica izgleda neka prava sapunica. hiljadu nekakvih izjava, onako malo sifrirano s puno prostora za interpretaciju. u biti, ko ga hebe! bolje da ne igra za nas, ako vec sada copeka i ucjenjuje.
ne zalim sekunde.
ima tu igraca sasvim dovoljno
svejedno.
a ovo oko omica izgleda neka prava sapunica. hiljadu nekakvih izjava, onako malo sifrirano s puno prostora za interpretaciju. u biti, ko ga hebe! bolje da ne igra za nas, ako vec sada copeka i ucjenjuje.
ne zalim sekunde.
ima tu igraca sasvim dovoljno
Nije bio najbolji igrac Cibone na toj utakmici, to je bio 15godisnji Lovro Mazalin jos jedan extra talent "ljepe nase". Jurkovic da ima kvalitetu vec bi bio u hrvatskoj kadetskoj reprezentaciji koja j btw. u 95. godistu prva u europi i treca u svjetu, tako da nemate brige. Rjec o igracu solidne tehnike, ispodprosjecnih fizikalija i nedovoljno centimetara za poziciju koju igra. Jedino sto ima je sut pa kao takav obitava u djecijoj konkurenciji gdje ga je proslavilo igranje sa extratalentima Saric-Hezonja, Mazalin-Arapovic koji su mu stvaraju visak sto on koristi sutirajuci otvorene trice. Tako je i u ovoj utakmici stajao na trii i cako pas kad bi igraci Cedevito udvojili Lovru ili Marka. Njemu je plafon da jednog dana igra A1 ligu i zato je i doveden, da Arapovic i Mazalin koji su projekti kluba imaju s kime igratiovisnik je napisao/la:Jurković ,što je bio na priprema U-18 kod Nene Markovića i nije ušao među 12 za EP, prešao iz Zagreba u Cibonu i juče bi najbolji igrač i strijelac/24 poena/ u pobjedi juniora Cibone nad Cedevitom u utakmici superkupa Hrvatske, nadam se da će i dalje biti na dispoziciji našoj repki, odnosno da ga prelazak u Cibonu i dobre igre neće odvesti u dres "lijepe njihove".
Ako si ga gledao recimo da ti vjerujem na riječ, činjenica da ni kod Nene nije ušao među 12 govori u prilog tvojim riječima, međutim, obzirom da nas zbog kompleksnosti naše države stalno "kradu" i sa istoka i sa zapada/plus janezi-oni su najgori/, moramo "puhati u hladno", odnosno ukazivati i boriti se za svakog igrača koji predstavlja svojevrsni potencijal za naše reprezentativne selekcije.Obzirom da si svojim postovima pokazao određeno znanje, upućenost i dobronamjernost, nebi bilo loše da nam i ukažeš na pokojeg talenta naših korijena u RH.konobar23 je napisao/la:Nije bio najbolji igrac Cibone na toj utakmici, to je bio 15godisnji Lovro Mazalin jos jedan extra talent "ljepe nase". Jurkovic da ima kvalitetu vec bi bio u hrvatskoj kadetskoj reprezentaciji koja j btw. u 95. godistu prva u europi i treca u svjetu, tako da nemate brige. Rjec o igracu solidne tehnike, ispodprosjecnih fizikalija i nedovoljno centimetara za poziciju koju igra. Jedino sto ima je sut pa kao takav obitava u djecijoj konkurenciji gdje ga je proslavilo igranje sa extratalentima Saric-Hezonja, Mazalin-Arapovic koji su mu stvaraju visak sto on koristi sutirajuci otvorene trice. Tako je i u ovoj utakmici stajao na trii i cako pas kad bi igraci Cedevito udvojili Lovru ili Marka. Njemu je plafon da jednog dana igra A1 ligu i zato je i doveden, da Arapovic i Mazalin koji su projekti kluba imaju s kime igratiovisnik je napisao/la:Jurković ,što je bio na priprema U-18 kod Nene Markovića i nije ušao među 12 za EP, prešao iz Zagreba u Cibonu i juče bi najbolji igrač i strijelac/24 poena/ u pobjedi juniora Cibone nad Cedevitom u utakmici superkupa Hrvatske, nadam se da će i dalje biti na dispoziciji našoj repki, odnosno da ga prelazak u Cibonu i dobre igre neće odvesti u dres "lijepe njihove".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.