Koji je to mozak uredio. Imas isti cin, radis isti posao kao i svi drugi policajci ali imas vecu platu jer si zavrsio fakultet koji ti zapravo nicemu ne sluzi na poslu niti si uopste prilozio diplomu pri prijavljivanju na konkurs jer ista nije potrebna.
U MUPu je stvar milion puta logicnija - zavrsis u medjuvremenu faks, prijavis se na interni konkurs, dobijes cin mladjeg inspektora i vecu platu. Dotad si jednak sa svima.
Nisam znao to za sudsku, kao ni da imaju tako dobra primanja. Privlacan posao, sjedis kod portira citav dan, tu i tamo se provozas po nekog svjedoka koji nije dobrovoljno dosao na rociste i s vremena na vrijeme ides obezbjedjivati rociste na licu mjesta kad se braca oce pobiti zbog posjeda.
I kad neki od brace baci bombu, ti zagines
Osta lova na bankovnom racunu
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
il se moraš nalazit u ovakvim situacijama
zna biti škakljivo
možda na suđenja za ubistva šalju najtvrđe mrcine jer znaju da im niko ništa ne može
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Je, ljudi svaki dan skacu na bombe i hvataju mrcine po sudnicama.
Ajd ne kazem nista, bio sam i na tim rocistima na licu mjesta gdje su oni bili prisutni, pa i na krivicnim predmetima za ubistva i to kako sam vidio ide glatko. Ja licno nisam primjetio da su ljudi ugrozeni niti sam kroz medije cuo sta.
Prije bih tu radio nego u MUPu, taman da je u mupu veca plata.
Sjećam se kad sam išao odnijet neki papir da ovjere materi u Direkciji u Zenici, odem na protokol tamo 4 žene na protokolu , sjede i bulje u prazno
Milja i topli uredno liježu.
Po Rudnicima po 3 portira rade odjednom.
Ali opet neći reći da su to najveći uhljebi.
Ipak oni ne izađu ni na milju.
Pojedini uhljebi par hiljada uzmu ni za šta.
Cisto sumnjam da imaju toliko u sudskoj. I zasto bi ti se povecala plata ako kupis privatni ?
Imaju sa toplim.
Moguce je sa toplim. Isao sam ja i za sudsku 2018e mislim ili 17e.
Najbolju platu ima federalni MUP. I kanton Sarajevo sa toplim i nocnim radom izadju bas finu platu.
FMUP, Zatvorska i Sudska su svi pod FBiH i imaju iste osnovice.
Maltene 90% rukovdoećeg kadra MUP TK je DIF završilo.
Šiljegović je svaki čin dobro platio, a onda je on dijelio činove i naplaćivao.
Je, ljudi svaki dan skacu na bombe i hvataju mrcine po sudnicama.
Ajd ne kazem nista, bio sam i na tim rocistima na licu mjesta gdje su oni bili prisutni, pa i na krivicnim predmetima za ubistva i to kako sam vidio ide glatko. Ja licno nisam primjetio da su ljudi ugrozeni niti sam kroz medije cuo sta.
Prije bih tu radio nego u MUPu, taman da je u mupu veca plata.
Fin je i penzionerski posao bio i čuvati onaj objekat pored Tarcina, pa naidje neki mahniti Gacic i ohladi te za sekundu.
Što kaže Marsal za posao zatvorskog čuvara, neka je velika plata, ipak hvala ja ću na neko drugo mjesto.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.