Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

BosniaBoston
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la BosniaBoston » 04 maj 2020, 14:53

Socijalizam/Komunizam ne znaci da su svi jednaki vec da su 99% fukare a 1% partijski bogataši :mrgreen:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 maj 2020, 14:54

I pitaju se zašto ljevica nije uspješna u BiH? Samo znate pod diktaturom funkcionisati.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 04 maj 2020, 14:54

MaliUziVertikalni je napisao/la:
04 maj 2020, 14:52
moglo se na klupi spavat alahami svesu nas sjebali ovi sa zapada banda nisu mogli da podnesu da smo tako jaki i jedinstveni bili !11!!1!
Ko nas bre zavadi!?
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 04 maj 2020, 14:55

Sage je napisao/la:
04 maj 2020, 14:48
Koje si godiste?
De ti meni doktor pametologije objasni kako je moguće da iz države gdje se škola završi u petak , na posao se ide u ponedjeljak ode 800k ljudi :hmmmmm: vjerovatno im se taj posao u pon nije sviđao , pa su već u petak bili na vozu Zagreb - Salzburg pa dalje :rol: :rol: :rol: :rol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/50-godi ... /181017082

"Potpisivanje sporazuma sa SR Njemačkom 1968. godine dovelo je do toga da se u roku od samo nekoliko godina formira svojevrsna nacionalna manjina u toj zemlji. Već 1972. godine više od 800 hiljada jugoslavenskih radnika je na radu u SR Njemačkoj, predstavljajući najveću grupu stranaca u toj zemlji",
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 04 maj 2020, 14:55

Nikad više velikosrpska okupacija prijatelji, kome fali jugoslavija imate Niš, Kragujevac, Kraljevo itd., sretno vam bilo. Živite s braćom kao nekad.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 04 maj 2020, 14:58

Kako ih je lako triggerovat :ljepota:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 04 maj 2020, 14:59

RollMan je napisao/la:
04 maj 2020, 14:35
FoSte95 je napisao/la:
04 maj 2020, 14:21
Kako je Abdulah Sidran rekao da je Jugoslavija bila 100 buda gora opet bi bila 100 puta bolja nego ovo što danas imamo

Ova preduzeća je trebala naslijediti naša generacija i u njima bi svoj hljeb zarađivali, gdje su ona sada :hmmmmm:

slika
s prosječnom platom duplo manjom nego u preventu danas
Hajde ne lupaj majke ti, i sa oceve i sa majcine strane radnicka klasa bili, plate bile redovne i vece nego sto su danas. Besplatno školstvo (od prvog dana osnovne do zadnjeg ispita na fakultetu), ko je htio uciti i raditi mogao je uraditi i stvoriti nesto za života. Daleko od toga da je on bio cvjećka, al u odnosu na ove danas je svetac

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 maj 2020, 15:05

Mescini da je prije bilo isto ko i danas.

Ako si imao partijsku knjzicu i bio u partiji, mogao si/imao si sve.
Danas ako imas stranacku clansku iskaznicu i ako si u stranci, bit ce za tebe sve.

Ako nisi prije bio u partiji, odnosno ako nisi danas u stranci, suti i pusi :salut:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 04 maj 2020, 15:11

kraljttbvb je napisao/la:
04 maj 2020, 15:05

Danas ako imas stranacku clansku iskaznicu i ako si u stranci, bit ce za tebe sve.

Ako nisi prije bio u partiji, odnosno ako nisi danas u stranci, suti i pusi :salut:
Zanimljivo je recimo kako su moji rahmetli majka i dido s mamine strane rutinski odskolovali i podigli sestoro djece bez da je ijedno od njih bilo u partiji. Jos oboje vjernici, dido svaki vakat u dzamiji klanjao. Oboje bili prosjecni radnici bez nekih wow pozicija. U ulici gdje su odrasli imas jos more istih takvih primjera. Nesto bih volio vidjeti kako to danas dva roditelja sa nekim prosjecnim radnim mjestima mogu bez problema odskolovati i podici toliku djecu, a da nemaju stranacku pozadinu.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 04 maj 2020, 15:16

al zato slobodu koju imamo danas ne može ništa platit , mogu nositi majicu na kojoj piše "krepo je bravar živ nije" i ispod toga natpisa ima anim kako neko piša na crvenu petokraku , prolazim kraj kafića gdje se okupljaju neokomunisti uglavnom stariji od 70 ,oni dobacaju neke njihove proleterske tifusarske , ja se njima smijem u lice i još dodatno provociram i ne smiju mi yebeno ništa , nema nigdje ni ozne ni udbe :rol: :rol:

ili recimo mogu imati u godini , uspjelo mi što da ne , 10 tona pšenice , 10 tona krompira lupam, neće mi doći niti jedan pogani kurir neke te njihove zadruge kako su zvali i reći 90% trebaš toga predat , za potrebe države ili tako neke budalaštine :rol:
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 maj 2020, 15:17

Epidaurus je napisao/la:
04 maj 2020, 15:11

Zanimljivo je recimo kako su moji rahmetli majka i dido s mamine strane rutinski odskolovali i podigli sestoro djece bez da je ijedno od njih bilo u partiji. Jos oboje vjernici, dido svaki vakat u dzamiji klanjao. Oboje bili prosjecni radnici bez nekih wow pozicija. U ulici gdje su odrasli imas jos more istih takvih primjera. Nesto bih volio vidjeti kako to danas dva roditelja sa nekim prosjecnim radnim mjestima mogu bez problema odskolovati i podici toliku djecu, a da nemaju stranacku pozadinu.
Nisu bili u partiji i nisu imali sve. Citaj sta pise. Da su bili u partiji, mogli su i do mora svake godine dobaciti. I stan dzaba dobiti. I jos svasta nesto.

Kod mene dedo samo radio. Nana rahmetli bila kuci i odgajala djecu. I sve cetvero djece zavrsili skolu.

I danas se djeca skoluju i zavrsavaju i osnovnu i srednju skolu. Koliko god da ih imas.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 maj 2020, 15:18

DO 31. OKTOBRA NIŠTA OD AKCIJE U MESINI
Gradonačelnik Mesine zabranio seks

Gradonačelnik sicilijanskog grada Mesine Kateno De Luka, upozorio je građane u najnovijem video obraćanju iz svog kabineta da poštuju ograničenja i zabrane uvedene u vrijeme epidemije koronavirusa, prenose svjetski mediji.

On je podsjetio da nije dozvoljeno grupno druženje ni “romantični ribolov” što je lokalni izraz za ljubavne sastanke.

“Čuvajte se ako otkrijem da se ljubite, grlite a ni ‘ono drugo’ nije dozvoljeno”, poručio je De Luka.

“Za sada, na ljubavnom planu, moramo se držati totalne apstinencije. Da se razumijemo, teško onome ko prekrši pravilo o apstinenciji. I ponavljam još jednom, do 31. oktobra na snazi je totalna apstinencija”, bio je ubjedljiv.
:bow: :bow:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 04 maj 2020, 15:23

Epidaurus je napisao/la:

Socijalizam uvijek funkcioniše na početku.Pretpostavljam da su oni to sve uspjeli 60-70 ih godina prošlog stoljeća dok država nije ušla u dubiozu odnosno dok je još trajala početna euforija socijalizma.Sve je to fino prvih 20-30 godina ali krah je bio neizbježan.

Plansko tržište,nedostatak konkurencije,ogromna poslovna sigurnost(čitaj kao nedostatak radne aktivnosti uposlenih),neulaganje u modernu tehnologiju i kolektivna neobrazovanost stanovništva nas je dovela u krah ekonomije a ne činjenica da je Milošević počeo mitomanisati i činiti zločine i genocide,to je samo šlag na tortu.Jednostavno država nema novca da u tolikoj mjeri finansira stanovništo kao što je radila Jugoslavija bez ekstremno moćne ekonomije ala Švedska ili Austrija.

Cola se pila jednom godišnje,auto je vozilo 20% familija u najboljem slučaju,čokolada ebena luksuz bila.I to sve zato što je tržište bilo zatvoreno radi tvrdoglavosti komunjara.Eto vidimo u kakvom je Kuba stanju radi bahaćenja Castra i sličnih prema zapadu
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 04 maj 2020, 15:27

Ovdje najstariji nije upamtio rata, kamoli Tite, ali zato sve znaju kako je bilo i šta je bilo. :puke:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 04 maj 2020, 15:30

RollMan je napisao/la:
04 maj 2020, 15:16

al zato slobodu koju imamo danas ne može ništa platit , mogu nositi majicu na kojoj piše "krepo je bravar živ nije" i ispod toga natpisa ima anim kako neko piša na crvenu petokraku , prolazim kraj kafića gdje se okupljaju neokomunisti uglavnom stariji od 70 ,oni dobacaju neke njihove proleterske tifusarske , ja se njima smijem u lice i još dodatno provociram i ne smiju mi yebeno ništa , nema nigdje ni ozne ni udbe :rol: :rol:

ili recimo mogu imati u godini , uspjelo mi što da ne , 10 tona pšenice , 10 tona krompira lupam, neće mi doći niti jedan pogani kurir neke te njihove zadruge kako su zvali i reći 90% trebaš toga predat , za potrebe države ili tako neke budalaštine :rol:
Ti prvo i ne znas zbog cega su te zadruge formirane, pa ne mozes onda znati da bi i danas te zadruge bile rijesenje za spas sela

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 maj 2020, 15:31

Marsal je napisao/la:
04 maj 2020, 15:27
Ovdje najstariji nije upamtio rata, kamoli Tite, ali zato sve znaju kako je bilo i šta je bilo. :puke:
Na mladima svijet ostaje.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 04 maj 2020, 15:37

04 maj 2020, 15:17
Epidaurus je napisao/la:

Nisu bili u partiji i nisu imali sve. Citaj sta pise. Da su bili u partiji, mogli su i do mora svake godine dobaciti. I stan dzaba dobiti. I jos svasta nesto.

Kod mene dedo samo radio. Nana rahmetli bila kuci i odgajala djecu. I sve cetvero djece zavrsili skolu.

I danas se djeca skoluju i zavrsavaju i osnovnu i srednju skolu. Koliko god da ih imas.
I do mora svake godine mogli dobacit. Bez vecih problema. Stan im nudjen od zeljezare gdje je dido radio al odbili obzirom da su vec kucu imali. Svih 6 zavrsilo i osnovne i srednje i fakultete. Bez problema.

Primjer drugi. Rahmetli dido i majka s oceve strane isto tako radnicka klasa, dido doduse na malo boljem polozaju jer je bio prilicno vrijedan covjek. Imali dvoje djece, oboje ih odskolovali do kraja, pola Europe s njima obisli. Nijedno od njih dvoje nikad nije bilo u partiji nit je dido ikad imao problema sto mu je otac prije WW2 bio ugledni bosnjacki politicar i imao poziciju u vrbaskoj banovini. Kad se tetka rodila, od firme dobili dvosoban stan. Kad se tata rodio par godina kasnije, od firme dobili trosoban stan u kojem su do kraja zivota zivjeli.
BosniaBoston je napisao/la:
04 maj 2020, 15:23

Socijalizam uvijek funkcioniše na početku.Pretpostavljam da su oni to sve uspjeli 60-70 ih godina prošlog stoljeća dok država nije ušla u dubiozu odnosno dok je još trajala početna euforija socijalizma.Sve je to fino prvih 20-30 godina ali krah je bio neizbježan.

Plansko tržište,nedostatak konkurencije,ogromna poslovna sigurnost(čitaj kao nedostatak radne aktivnosti uposlenih),neulaganje u modernu tehnologiju i kolektivna neobrazovanost stanovništva nas je dovela u krah ekonomije a ne činjenica da je Milošević počeo mitomanisati i činiti zločine i genocide,to je samo šlag na tortu.Jednostavno država nema novca da u tolikoj mjeri finansira stanovništo kao što je radila Jugoslavija bez ekstremno moćne ekonomije ala Švedska ili Austrija.

Cola se pila jednom godišnje,auto je vozilo 20% familija u najboljem slučaju,čokolada ebena luksuz bila.I to sve zato što je tržište bilo zatvoreno radi tvrdoglavosti komunjara.Eto vidimo u kakvom je Kuba stanju radi bahaćenja Castra i sličnih prema zapadu
Niko komunizam ne dozivljava idealnim. Kao i svaki sistem ima svojih mana.

Ekonomska kriza je bila manje vise rijesena s Antom Markovicem. Inflacija zaustavljena i drzava je imala resurse da bez problema subvencira vanjski dug. Dakle prica o ekonomskoj neodrzivosti ne pije vodu. Raspad je bio neminovan iskljucivo zbog silnih tenzija i jer vise nisi imao figuru koja je mogla stoku drzat na uzici. Cetnicki i ustaski fasizam nikad nije bio do kraja iskorijenjen nit je isti bilo moguce iskorijenit. Jedini covjek koji ih je mogao drzat pod kontrolom je umro na danasnji dan prije 40 godina i tad je citav raspad krenuo.

Danasnji slobodoumni i napredni strucnjaci su u 20 godina uspjeli sje.bat svu industriju koja je ostala. Recimo samo u Zenici si imao jednu Zeljezaru koja je proizvodila najkvalitetniji celik na svijetu i izvozila ga sirom svijeta. Onda si imao Metalno koje je pravilo metalne konstrukcije i isto tako izvozilo. Pa onda Izgradnju ciji su inzinjeri gradili Libiju, Siriju i takve zemlje. To su tri preduzeca koja su zaposljavala 50ak hiljada ljudi. Danas Mittal ima mozda 2000, a Izgradnja i Metalno sumnjam i da postoje.

Ja ti mogu dati primjer moje porodice s obje strane kojoj nikad nista nije falilo, a nikad niko nije bio u partiji.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 04 maj 2020, 15:37

FoSte95 je napisao/la:
04 maj 2020, 15:30

Ti prvo i ne znas zbog cega su te zadruge formirane, pa ne mozes onda znati da bi i danas te zadruge bile rijesenje za spas sela
zato što znam , zato i pišem , te zadruge su bile smrt za sela i malog čovjeka
šta sam primjera čuo ovdje od pradeda i starijih da su krili i zakopavali sjetvu , pa kad dođe taj dilentant iz partije da nema šta ukrast ili nešto skroz malo , užas

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 maj 2020, 15:40

Marsal je napisao/la:
Gle ti Beska, po postovima bi rekao on 1955. godiste a tad mu ni stari nije rodjen bio :urnebes:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Geerroo
Kontakt:

Post Postao/la Geerroo » 04 maj 2020, 15:41

harden je napisao/la:
04 maj 2020, 15:40
Marsal je napisao/la:
Gle ti Beska, po postovima bi rekao on 1955. godiste a tad mu ni stari nije rodjen bio :urnebes:
:rol:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 9 gostiju.