FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Esport
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Esport » 08 jan 2018, 12:31

"Danas nemamo nijednog novog igrača na pripremama. U grad će danas doći Šofranac, koji bi sutra trebao obaviti ljekarski pregled i prekosutra doći na trening. Do kraja sedmice, trebali bismo dobiti još jedno ili dva pojačanja, ali ne smijemo se zalijetati, već dovoditi samo igrače koji će nam zaista pomoći da pojačamo kvalitet svoje igre", kazao je Musemić.

"Bit će i odlazaka. Imali smo 29 igrača kada sam tek došao, znali smo da taj broj moramo reducirati jer ne mogu svi igrati. Perica Ivetić i Saša Novaković su dobili odriješene ruke da napuste klub, njima ugovor ističe na ljeto i imaju vremena da pronađu novu sredinu, mada je to na njima i ako budu željeli, mogu i ostati. Ipak, na njihovim pozicijama imamo mlađe alternative i cilj je da ti mladi momci dobiju veću minutažu. To je moja želja, a to je i dio klupske strategije", istakao je Musemić i dodao: "Na prijedlog trenera juniorske selekcije Akademije FK Sarajevo Dženana Uščuplića i Šefa Akademija Sanjina Alagića, prvom timu su pridruženi Halid Šabanović i Alen Mustafić. Njihovo je da se maksimalno trude, a naše je da procijenimo koliko u ovom momentu mogu dati ekipi".

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 08 jan 2018, 12:42

Esport je napisao/la:"Danas nemamo nijednog novog igrača na pripremama. U grad će danas doći Šofranac, koji bi sutra trebao obaviti ljekarski pregled i prekosutra doći na trening. Do kraja sedmice, trebali bismo dobiti još jedno ili dva pojačanja, ali ne smijemo se zalijetati, već dovoditi samo igrače koji će nam zaista pomoći da pojačamo kvalitet svoje igre", kazao je Musemić.

"Bit će i odlazaka. Imali smo 29 igrača kada sam tek došao, znali smo da taj broj moramo reducirati jer ne mogu svi igrati. Perica Ivetić i Saša Novaković su dobili odriješene ruke da napuste klub, njima ugovor ističe na ljeto i imaju vremena da pronađu novu sredinu, mada je to na njima i ako budu željeli, mogu i ostati. Ipak, na njihovim pozicijama imamo mlađe alternative i cilj je da ti mladi momci dobiju veću minutažu. To je moja želja, a to je i dio klupske strategije", istakao je Musemić i dodao: "Na prijedlog trenera juniorske selekcije Akademije FK Sarajevo Dženana Uščuplića i Šefa Akademija Sanjina Alagića, prvom timu su pridruženi Halid Šabanović i Alen Mustafić. Njihovo je da se maksimalno trude, a naše je da procijenimo koliko u ovom momentu mogu dati ekipi".
Novakovic i Ivetic koji su igrali na poziciji stopera ili je pokrivali su dobili slobodne papire da nadju nove angazmane i samim tim u ovom rosteru ostajes na mladim Mihojevicu i Mujakicu sto bi bilo poprilicno neozbiljno i potreban je barem jedan iskusniji stoper, jer Adukor tu moze po potrebi igrati, ali je bolji u vezi. Dodati i tome da ne igramo kup i to ti zaokruzi kadar i ne vidim nista nejasno.

Ovo oko danas jbg, naucili smo da ne znaju pisati na ovom portalu.
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 08 jan 2018, 12:50

collector je napisao/la:
Esport je napisao/la:"Danas nemamo nijednog novog igrača na pripremama. U grad će danas doći Šofranac, koji bi sutra trebao obaviti ljekarski pregled i prekosutra doći na trening. Do kraja sedmice, trebali bismo dobiti još jedno ili dva pojačanja, ali ne smijemo se zalijetati, već dovoditi samo igrače koji će nam zaista pomoći da pojačamo kvalitet svoje igre", kazao je Musemić.

Novakovic i Ivetic koji su igrali na poziciji stopera ili je pokrivali su dobili slobodne papire da nadju nove angazmane i samim tim u ovom rosteru ostajes na mladim Mihojevicu i Mujakicu sto bi bilo poprilicno neozbiljno i potreban je barem jedan iskusniji stoper, jer Adukor tu moze po potrebi igrati, ali je bolji u vezi. Dodati i tome da ne igramo kup i to ti zaokruzi kadar i ne vidim nista nejasno.

Ovo oko danas jbg, naucili smo da ne znaju pisati na ovom portalu.
Pa bice Sofranac taj iskusniji

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 08 jan 2018, 12:51

Pa prošle godine smo imali četiri štopera i opet smo morali Ivetića rotirat na stopera. Znači pored Balića, Mihojevića, Novakovića i Kovačevića bek je igrao stopera, što samo po sebi nije problem jer su povrede i kartoni neki prirodan proces.
Ove godine ako budemo računali na ovog Šofranca, Mihojevića i Mujakića teško će biti. Mladi igrači su skloni oscilacijama, kartoni na stoperu se često zarađuju, imamo prilično ofanzivne bekove, sve to govori da bi trebali još jednog igrača dovesti što je za mene prioritet.
U ligi za prvaka će biti dosta opasnih ekipa, i jedini način da mi imamo neku normalnu odbranu jeste ona Čalina postavka. Samo da se ne primi, a u napadu ako se nešto napravi. Nisam nikako optimističan jer mislim da će se naši zadovoljiti sa samo 3 stopera + Adukor.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 jan 2018, 13:00

Prosle godine si igrao na dva fronta do kraja, ove ne igras.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 08 jan 2018, 13:17

Nama ne treba puno pojacanja. Dva igraca max. Vidim na treningu Sadikua, pravi igrac, ima tu jos mladih od kojih cemo imati koristi. Mujakic mi izgleda kao Vidic, stijena prava.
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 08 jan 2018, 13:33

Iz općinskog budžeta do sada se uložilo oko 1,2 miliona maraka i uložit će se još da stadion Koševo dobije evropski izgled, a Vlada Kantona Sarajevo na to je dodala pola miliona maraka.

- Ulagat ćemo u stadion i dalje, a objavljen je i međunarodni javni poziv da se jave potencijalni investitori. Već nam se javilo sedam investitora, ali njihov identitet ne mogu sada otkriti. Što više uložimo u stadion, moći ćemo dobiti i veću ponudu od investitora – kazao je Ajnadžić na današnjoj pres-konferenciji.

Načelnik Centra dodao je da je donio odluku da se ukloni atletska staza sa stadiona i ona će se napraviti izvan stadiona Koševo.

- Oko stadiona bit će poslovne prostorije. Tako dajemo i investitorima poticaj za novo arhitektonsko i plansko rješenje, jer bi se pored stadiona mogao izgraditi hotel, bazen, aqua park i drugi sadržaji za koje je investitor zainteresiran. Ne možemo od nekoga ko će uložiti naprimjer 100 miliona eura, tražiti da nema povoljne uvjete da napravi isplativ projekat. Ili ako ne može za 30 godina vratiti uloženo. Odabrat ćemo onaj model za stadion koji najviše odgovara investitorima. Hoće li to biti koncesija, javno i privatno ulaganje, ili neka treća kombinacija, o tome se tek treba odlučiti. Sve će biti transparentno i komisija od sedam vijećnika prati realizaciju ulaganja iz budžeta općine i raspisanog Javnog poziva – kazao je Ajnadžić.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 08 jan 2018, 13:57

haris004 je napisao/la:Pa prošle godine smo imali četiri štopera i opet smo morali Ivetića rotirat na stopera. Znači pored Balića, Mihojevića, Novakovića i Kovačevića bek je igrao stopera, što samo po sebi nije problem jer su povrede i kartoni neki prirodan proces.
Ove godine ako budemo računali na ovog Šofranca, Mihojevića i Mujakića teško će biti. Mladi igrači su skloni oscilacijama, kartoni na stoperu se često zarađuju, imamo prilično ofanzivne bekove, sve to govori da bi trebali još jednog igrača dovesti što je za mene prioritet.
U ligi za prvaka će biti dosta opasnih ekipa, i jedini način da mi imamo neku normalnu odbranu jeste ona Čalina postavka. Samo da se ne primi, a u napadu ako se nešto napravi. Nisam nikako optimističan jer mislim da će se naši zadovoljiti sa samo 3 stopera + Adukor.
Ma ovo je sasvim dovoljno sto se stopera tice,imamo dva mlada perspektivna stopera i jednog iskusnog,a ako zaskripi nekada uskociti moze Adukor i tamam.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 08 jan 2018, 14:01

Vjerovatno u klubu misle da odbrana u sastavu Šofranac, Mihojević, Mujakić i Sadiku ima kvalitet u borbi za titulu

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 08 jan 2018, 14:07

De procitajte danas sto se pricalo; titula nije prioritet nego izlazak u Evropu. Ako je trener zadovoljan sa Mujakicem i Sadikuom onda nema potrebe da sumnjamo u njih...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 08 jan 2018, 14:11

zagorski je napisao/la:
haris004 je napisao/la:Pa prošle godine smo imali četiri štopera i opet smo morali Ivetića rotirat na stopera. Znači pored Balića, Mihojevića, Novakovića i Kovačevića bek je igrao stopera, što samo po sebi nije problem jer su povrede i kartoni neki prirodan proces.
Ma ovo je sasvim dovoljno sto se stopera tice,imamo dva mlada perspektivna stopera i jednog iskusnog,a ako zaskripi nekada uskociti moze Adukor i tamam.
Da smo Mujakića malo više forsirali, i da Sadiku ima barem jedno poluvrijeme u ligi ja bih bio prezadovoljan sa tom odlukom da se oslonimo na mlađe igrače.
Međutim mi u nastavak ulazimo sa -6 u odnosu na prvog, i realno prve četiri ekipe su bara-bara i nijanse će odlučivat. Ulazak sa 3 mlada igrača i Šofrancem koji može biti promašaj kao Kramar je previše rizično. Da smo doveli barem jednog domaćeg stopera, pa bio to Gojković ili Mehmedagić npr. ja bih bio zadovoljan. Ovako mislim da je to prevelika kocka.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 08 jan 2018, 14:19

Mihojevic nije mlad, ima 21 godinu i dosta utakmica u FKS.
A ne mozes dobiti igraca ako mu ne dajes sansu i ne vidim razloga da to ne bude sad. Ako mislite da mozemo napraviti razliku bodova npr. 10+ na pocetku sezone pa onda davati sansu, varate se.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 08 jan 2018, 14:30

muhamedhulk je napisao/la:Mihojevic nije mlad, ima 21 godinu i dosta utakmica u FKS.
A ne mozes dobiti igraca ako mu ne dajes sansu i ne vidim razloga da to ne bude sad. Ako mislite da mozemo napraviti razliku bodova npr. 10+ na pocetku sezone pa onda davati sansu, varate se.
Cijenim svačije mišljenje ali se nikako ne slažem :mrgreen:
Mihojević je nešto iskusniji ali je imao dosta kikseva prošle polusezone. Baš sam prije neki dan pogledao snimak prve utakmice protiv Zrinjskog gdje je direktan krivac za prvi gol i bilo je još takvih utakmica gdje su on i Novaković bili veoma kritični.
Mujakiću se trebala dati šansa od početka sezone, jer je prošao pripreme sa ekipom, već je drugu godinu u seniorima, ali umjesto njega je igrao Ivetić što je potpuni promašaj.
Sadiku je trebao igrati još prošle sezone u zadnjoj utakmici protiv Krupe kad nam rezultat uopšte nije bio prioritet. Izgubili smo utakmicu a mislim da on nije dobio ni minute.
I sad poslije svega njih ostaviti kao jedine izbore na stoperu, kad se zna kako ofanzivne bekove imamo i kakav je propuh u odbrani stalno, za mene nema smisla. Kartoni, povrede su uvijek opasni. Ruku na srce imamo za odigrati samo 14 utakmica ali mislim da to nije dovoljno, iako nam je primarni cilj treće mjesto.

mensur55
Kontakt:

Post Postao/la mensur55 » 08 jan 2018, 14:45

Ma bice ovo dobro aBd, ne gomilamo igrace, traze se igraci koji mogu igrat u prvih 11, oslobada se mjesto za mlade sto je veliki plus. Sta ce nam Novakovic ako znas da ce kiksat pa bolje onda nek djeca igraju, isto i za Pericu vrijedi koji je zahvalniji igrac ali ipak dzaba ce sjedit na klupi. Jos kad bi uspjela ova formacija sa 4 u sredini i dvojcom napadaca, uhhh bilo bi prejako.
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 08 jan 2018, 14:52

Jbg pruzis im sansu nije dobro ganjamo titule, kurce palce...ne pruzis im sansu sta ce onaj Novakovic gledaj ga smlata gdje su djeca, drugi izbacuju mi nista... das priliku Hadzicu sta ce on hljeba mora jos jesti, treba nam krmak neki da se gura sa ovim balvanima u pl...produzis Ahmeta i ganjas malo Obradovica **** to gdje su djeca....i sve u krug i uvijek jedna te ista prica...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 08 jan 2018, 14:57

Kompas u klubu je davno izgubljen.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 08 jan 2018, 15:01

Evo potpisao Sofranac!
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 08 jan 2018, 15:10

Daj Boze da je ovaj Sofranac ista bolji od Novakovica, ja iskreno nisam optimistican sto se njega tice, pogotovo kad se uzme u obzir mali broj utakmica koje je odigro i u rijeci i u prosloj sezoni
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 jan 2018, 15:13

Dobro dosao u Sarajevo, Aleksandre!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 08 jan 2018, 15:22

Poigrajte, poigrajte moje noge bose. Oj Šofrenac.

Sretno nam. :D

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bvsic i 34 gosta.