FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

armando
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la armando » 25 okt 2025, 19:43

Slobodanpad1945 je napisao/la:
25 okt 2025, 18:49
I razmišljanja sam, ako bi na vrijeme pobjegli u Bundesligi protivnicima, dali bi prostora Vincentu da omladinci dobijaju još više šanse
To bi bio logičan splet okolnosti ili razvoj događaja.
Iako nisam neki vjerni fanatik statistike, niti me neki rekordi ne dodiruju previše, mislim da do toga neće doći. Ne iz razloga da ćemo imati jakog rivala do kraja prvenstva, nego se iz više razloga ide na dobru izrađenu igru, povoljan rezultat i na koncu i te rekorde kad se već nude.
Dakle, opuštanja neće biti.
Neće htjeti kvariti sezonu suvišnim primljenim golovima, bespotrebnim gubljenjem bodova i ispadanja iz forme.
Umjerena i pametna rotacija - da, radikalna ne. Niti može biti sa ovim kadrom.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 25 okt 2025, 20:47

Nama treba što više igrača poput Karla, Bischofa i Pavlovića. Trebaju ti djeca rođena u Njemačkoj, odrasla navijajući za klub, kojima je životni san igrati za Bayern. Svi ostali će te prodat. A tako osim što dobijaš lidere u klubu, dobijaš lidere u Elfu (Kimmich, Muller, Schweini, Lahm etc.)

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 25 okt 2025, 22:47

Ovu utakmicu je okrenuo Gnabri. Treba pod hitno produžiti makar na dvije godine. Rekao bi da nikad bolje nije igrao.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 okt 2025, 02:57

Gnabry igra za novi ugovor, stara i već ispričana priča ali je sad mnogo iskusniji i vjerujem pametniji te se iskreno nadam da će mu fokus u nastavku biti izraženiji prema nogometu nego prema modi.
Sa ovim sto prikazuje do sada apsolutno zaslužuje novi ugovor ali ga isto tako zaslužuju Laimer i Kane.

Ne mogu se oteti dojmu da smo prethodnih godina mogli dobiti još nekoliko igrača iz omladinskog pogona samo da se imalo vise hrabrosti i da se uložilo truda u mlađe igrače kao sto se radi ove sezone.
Ako nastave sa tom praksom, narednih godina ćemo imati veliki broj prvotimaca koji su svoj put prema tome gradili iz omladinskog pogona Bayerna.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 26 okt 2025, 10:00

coelho41 je napisao/la:
25 okt 2025, 17:15
Boga mi Bischof ima ljevicu. Vidim Kompa je mudro iskoristio igrača više. Ubacio je Laimera na lijevog beka i praktički s Bischofom je dobio sad trećeg igrača u sredini. Dosta je tu inovacija koje do sada nismo viđali.
Da, inovacije koje se još od vremena Pepa nisu viđale :yawn:

Inače Karl izgleda kao vrhunski potencijal, jedno 3 klase ispod Yamala ali dobro, moglo bi biti nešto od njega.

Ali 80 miliona za Jacksona je potez za dugogodišnje robije :crazy:

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 26 okt 2025, 10:42

Rajaz je napisao/la:
26 okt 2025, 10:00
Ali 80 miliona za Jacksona je potez za dugogodišnje robije :crazy:
Da mi je samo znati ko će ga platiti toliko :lol:
Iako je ova pozajmica ispala preskupa, ali Džeki je tu da popuni broj i zlu ne trebalo. Valjda izvuku pouku i ne reaguju više u posljednji čas prelaznog roka.

Ja sam siguran da on ide ća ma kako god se pokaže. Za tu sumu će se uvijek naći neki tajkunski klub, kakvih je u Engleskoj pregršt.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 26 okt 2025, 10:53

3 tejka rajaza, svaki gori od goreg

toa
Kontakt:

Post Postao/la toa » 26 okt 2025, 17:51

Rajaz je napisao/la:
26 okt 2025, 10:00

Inače Karl izgleda kao vrhunski potencijal, jedno 3 klase ispod Yamala ali dobro, moglo bi biti nešto od njega.
Gledaš li ti ovog svog prvoklasnog pulena?
Koje derište od igrača..

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 26 okt 2025, 18:15

još jedna dominantna partija, bilo s igračem više-manje dominacija je neminovnost. :cool:

Brzina pasova, brzina protoka lopte, to je na jednoj nevjerovatnoj razini, ovo izgleda prejednostavno, a onda na takav protok imaš ovakve virtuoze, tehničare koji još tu zabibere... vidi kad je uređen sistem, sve nam sada ide u korist, nema više tu prilika 50:50 kad će nama svirati crveni ili penal itd. mada jučer je onaj penal bezveze dosudio, pogotovo bizarno jer se VAR uključio kod situacije 50:50(to se nikad ne radi), i bila je to antinogometna odluka, očigledno da se domaćinu nešto kompenizira i pogura, a ne znam zašto to kada je onakav start crveni kao dvije kuće. Hajde kad neko igra u amaterima pa će onako startovati, ili u profesionalcima na niskoj razini npr. Premijer liga, ali i tada je to za profesionalca nedopustivo, ali u Bundesligi da se otme onakav pogibeljni start, jednostavno nedopustivo na takvoj razini. :nene:

Karl ove sedmice zablistao, sa 17,5 godina 2 onakva prva gola, Evropski pa Njemački, 2 gola sa 20m i to iz solo akcije, prvi pogotovo protiv Bruggea kao Messi, a drugo kao Robben u Firenci 2010, inače meni jedan od najljepših i najdražih golova ikada. Tada je Roben zapanjio sa promjenom pravca od aut linije prema sredini u jakom trku, šut je bio sličan ovom Karlovom. nije to baš tako zapunjujuće tehnički nevjerovatan gol kao Robenov, ali za 17 godina i ovakav početak fantastika, ovo je novi Messi.

Jackson nije velika klasa, pogotovo snalaženje u nekim situacijama i koncentracija, ali momak zna s loptom, odličan je tehničar, vrhunski dodir primanje i vođenje lopte, tu dileme nema, a kad još i ako popravi koncentraciju i pas igru onda on može biti fantastičan pa ni otplata nije nemoguća. nije baš i da ne igra, jer evo već ima i 3 gola, a ako ćemo pošteno bolji je od Sanea neuporedivo, ovaj se i bori, a zna i bolje lopte igrati. trenutno kupovina nije opcija, ali ako se na ovom doradi onda on može biti skroz jak igrač. jučer je odigrao dobro. 40mil dobra cijena za sve strane, 80 ipak puno previše za ovo što on igra.

Sama kratka opaska još, zanimljivo je kako ovdje pojedini i dalje jedva dočekaju neki loš potez koji i ne mora biti rigorozan, npr. promašaj Diaza jučer, normalna pojava promašena prilika, kao da se svaka mora iskoristiti :?: , odmah dežurni huškači :geek: nađu motiva da se poput pijavica :geek: ovdje zalijepe i pretvore sve u crnjaka. :kuknjava: A prije toga nisu vidjeli kako su odigrali Jackson i Diaz aakciju, sami među protivničkim igračima, a Diaz je tako brz u prvom koraku i tako tehnički mekanog dodira, da je u jednom primanju lopte napravio 3m prostora. Još ovaj put da ponovim nek maši Diaz slobodno koliko hoće, jer ovakva borba tehnika dribling i ne bježanje od duela to ni prije ni poslije riberija nismo imali, to jako cijenim. a on možda hoće promašiti, njemu nije ni u opisu da sve zabija, ali će isto tako i iz nemogućeg pogoditi.

i još zanimljivo koliko su nemira podigli u upravnom odboru pred sezonu, koliko se tu cijedilo, sastančilo i bespotrebno zatezalo, mrzim takve situacije i u svom poslu, kao dal jud hoće probleme gdje ih ne treba biti, fokusiraju se na stvaranje još većih problema, a ne da se ovi riješe i situacija dovede u korist. Lahko se dočeka da se neko optužuje, krivi, pripisiva krivnja i loši potezi, da se ako je moguće na lomaču odvede, valjda je to nekima ostalo u genetskom materijalu kroz našu evoluciju. a evo prilike da se vidi koliko se šrota eberl riješio i kako je pametno mentalitet birao prije svega, za njega nimalo to lagana sitaucija nije bila, u ovakvom okruženje raditi, ali evo od mene svaka čast čovjeku, pokazao je svima muda do poda, i radom pokazao ovim lezihljebovićima u upravi kako se radi. sve je kulturno uradio po principu ko vas yebe, ja sam tu da radim, a vi pričajte svakako za bolje i niste. i na kraju svega ovog, još kad se dodaju sportski uspjesi treba da im udari takav šamar da im opet kaže ko vas yebe odoh ja imam drugog posla. ;)

naravno volio bih da eberl ostane, jer taj čovjek je strašan menadžer. ali ova uprava je skoro ogavna, tu hitno na vrhu trebaju promjene, svježa modernija razmišljanja, i vrijeme se promijenilo, on se ponaša kao da je 1999, taj mentalitet nije danas, nisu ni okolnosti, trebaju nama elastičniji, manje konzervativni ljudi, oni koji znaju saslušati i druge, nikako egoisti, prihvatiti drugačije okolnosti i razmišljanja, vrijeme velikih šefova je prošlo vrijeme, sad se može jedino svi zajedno.

12 pobjeda u nizu, Koln pa Leverkusen, sad mi je zbog ciganije koju je Xabi apotekarima instalirao pogotovo zanimljivo njih namlatiti pa kako god, a Kolna bi trebali proći, al uz to prilika za naše da vide na djelu i El Malu, još jednog dobrog talenta, koji bi možda imao potencijala da igra kod nas.

a onda i u pariz, na finale prije finala, njih još nismo od onog finala mlatnuli, pa i to mlaćenje jedva čekam. :D

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 26 okt 2025, 20:46

Huske je napisao/la:
26 okt 2025, 18:15
a drugo kao Robben u Firenci 2010, inače meni jedan od najljepših i najdražih golova ikada. Tada je Roben zapanjio sa promjenom pravca od aut linije prema sredini u jakom trku, šut je bio sličan ovom Karlovom. nije to baš tako zapunjujuće tehnički nevjerovatan gol kao Robeno
Tada je jak vjetar odigrao svoju ulogu, sjećam se kao da je juče bilo.
Baš se moralo prilagoditi, na svako poluvrijeme pojačati ili dozirati šuteve/udarce. ;)
Ostatak posta se pročita sa merakom kao obično. Pogodiš dosta stvari na svoj svojevrstan način.
Samo ono o upravi preskočim, jer ne mogu te pljuvačine bilo koje vrste podnijeti :lol:

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.