Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

SGLS
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la SGLS » 20 feb 2012, 22:09

majestic24 je napisao/la:Ako bi dosao Modric (nedaj Boze),to odmah znaci da bi Cleverly pao u drugi plan jer Ferguson NIKADA nece igrati s dva klasicna centralna vezna-NIKADA.

Ja sam vise za ovu opciju,koja bi bila jako moguca

-----------Carrick--------Cleverly-------------
Valencia------------------------------------Bale
----------------------Nani-----------------------
--------------------Rooney----------------------

Vidi drugi tim

-------Scholes(Fletcher)--------Anderson(Keane)-------
Park(Giggs)--------------------------------Young(Pogba)

----------------Hernandez------Berbatov(Owen)---------
Balea mozete samo sanjati nije Tottenham glup da ga proda ko sto nije ni Modrica u januaru i augusta 2011 Cehelsea i vama, oni hoce da se bore za sami vrh i sljedece sezone i zamene je Tottenham najbolja ekipa EPL ove sezone ;) to je moje mišljenje :D
IN BRENDAN RODGERS WE TRUST !

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 20 feb 2012, 22:18

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić ponovno se našao na udarnim stranicama engleskih medija. Naime, otočki mediji tvrde kako je Modrić izabrao odlazak u Manchester United i više ne želi u Chelsea.

Prošlog ljeta vodila se ogorčena bitka između Chelseaja i Manchester Uniteda za naklonost Luke Modrića. Na kraju su u Modrićevom Tottenhamu sve presjekli i odlučili ne prodati svog najboljeg igrača ni pod koju cijenu. Tako je saga koja je skoro cijelo ljeto zabavljala englesku, ali i svjetsku javnost završena za neko vrijeme.

No interes tih klubova ne jenjava. Sa Stamford Bridgea, ali i Old Trafforda i dalje gledaju u Tottenhamovo dvorište i prate razvoj situacije s Modrićem te samo čekaju priliku da opet krenu u licitaciju.

Ali, kako sada stoje stvari, za razliku od Manchester Uniteda, londonski Chelsea je očito izgubio bitku za Modrića. Naime, engleski The People navodi kako je hrvatski reprezentativac zadovoljan što prošlog ljeta nije otišao na Stamford Bridge, pogotovo u svjetlu recentnih događaja u Chelseaju, te da je sklon odlasku u Manchester United.

S obzirom na poznatu činjenicu da Alex Ferguson obožava Modrića i želi ga u svojim redovima, na ljeto možemo očekivati potpunu invaziju njegovog kluba i vrlo lako moguć scenarij da od sljedeće sezone Modrića gledamo u dresu 'crvenih đavola'.

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 20 feb 2012, 22:26

Svakako da Tottenham nije budala al nije ni klub koji moze odbit unosne ponude a kakvih ce sigurno bit i za Modrica i Balea, dalje mislim da Modricu ugovor istice u ljeto 2013 tako da ce se suocit kao i Arsenal sa jakim ponudama ali i mogucnosti da za 12 mjeseci Modric ode bez odstete.

Sa Baleom je donekle druga prica, al budimo realni da je malo igraca koji odbijaju United, Barcu, Real, a u novije vrijeme i City, Chelsea jednostavno oni mu mogu ponudit ono sto ce Tottenham jako tesko, novac, titule, mnostvo novih sponzora, jer ruku na srce nije isto bit igrac tottenhama i uniteda ili reala kada su u pitanju sponzori.

Sve ove stvari nikako ne idu na ruku Totenhamu, medjutim u prilog im ide to da ce zaradit mnogo na ova dva igraca tako da ce moc dovest pristojne zamjene. Koliko je realno ocekivat da Tottenham i sljedece sezone bude u samom vrhu cemo vidjet, po meni je to jako jako tesko ocekivat.
Svemu ovom treba dodat i eventualni odlazak Rednapa sa klupe sto bi im dodatno zakomplikovalo stvari i oko Modrica i oko Balea. No otom potom treba zavrsit ovu sezonu a onda razmisljat sta i kako dalje
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 20 feb 2012, 22:41

Sir Matt je napisao/la:Jel vi fakat mislite da sam spreman za bebač i te šeme ? Prike . :roll:
Koja ce te takvog? :mrgreen: Kontras obicni. :mrgreen:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 20 feb 2012, 22:47

motty je napisao/la:Svakako da Tottenham nije budala al nije ni klub koji moze odbit unosne ponude a kakvih ce sigurno bit i za Modrica i Balea, dalje mislim da Modricu ugovor istice u ljeto 2013 tako da ce se suocit kao i Arsenal sa jakim ponudama ali i mogucnosti da za 12 mjeseci Modric ode bez odstete.

Sa Baleom je donekle druga prica, al budimo realni da je malo igraca koji odbijaju United, Barcu, Real, a u novije vrijeme i City, Chelsea jednostavno oni mu mogu ponudit ono sto ce Tottenham jako tesko, novac, titule, mnostvo novih sponzora, jer ruku na srce nije isto bit igrac tottenhama i uniteda ili reala kada su u pitanju sponzori.

Sve ove stvari nikako ne idu na ruku Totenhamu, medjutim u prilog im ide to da ce zaradit mnogo na ova dva igraca tako da ce moc dovest pristojne zamjene. Koliko je realno ocekivat da Tottenham i sljedece sezone bude u samom vrhu cemo vidjet, po meni je to jako jako tesko ocekivat.
Svemu ovom treba dodat i eventualni odlazak Rednapa sa klupe sto bi im dodatno zakomplikovalo stvari i oko Modrica i oko Balea. No otom potom treba zavrsit ovu sezonu a onda razmisljat sta i kako dalje

Trenutno jeste ili ce barem biti ako se plasira u LP a velike su sanse da ce se plasirati... Sa Lukom je moguca ta prica oko isteka ugovora i da ce ga htjeti prodati za odlicne pare nego ga izgubiti gotovo dzabe...Medjutim United vec godinama nije tim koji konkurira Realu,Barceloni,City-u... u transferima i nema sanse da ce Ferguson dati 30+ miliona za njega...

Kod Bale je jos gora situacija (za nas) jos mu i ne istice ugovor i tako dalje...

Ljudi su taman izgradili klub i da sad sve ruse mislim da nisu dzabe ulagali pare u igrace ;)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 21 feb 2012, 00:30

Martex je napisao/la:
motty je napisao/la:Svakako da Tottenham nije budala al nije ni klub koji moze odbit unosne ponude a kakvih ce sigurno bit i za Modrica i Balea, dalje mislim da Modricu ugovor istice u ljeto 2013 tako da ce se suocit kao i Arsenal sa jakim ponudama ali i mogucnosti da za 12 mjeseci Modric ode bez odstete.

Trenutno jeste ili ce barem biti ako se plasira u LP a velike su sanse da ce se plasirati... Sa Lukom je moguca ta prica oko isteka ugovora i da ce ga htjeti prodati za odlicne pare nego ga izgubiti gotovo dzabe...Medjutim United vec godinama nije tim koji konkurira Realu,Barceloni,City-u... u transferima i nema sanse da ce Ferguson dati 30+ miliona za njega...

Kod Bale je jos gora situacija (za nas) jos mu i ne istice ugovor i tako dalje...

Ljudi su taman izgradili klub i da sad sve ruse mislim da nisu dzabe ulagali pare u igrace ;)
Modrić ima ugovor do 30.6.2016. ;)

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 21 feb 2012, 07:43

ajvardedo je napisao/la:
Modrić ima ugovor do 30.6.2016. ;)
'Tim gore po United :)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 21 feb 2012, 09:59

Da moja greska negdje sam prethodnih dana procitao ovo do 2013 a to je ocigledno bila greska. Jedino nisam siguran za platu cini mi se da mu je ostala 60 000 a to bgm i prosjecni igraci premiershipa imaju.

‎'Big Sam bought me a lovely bottle of wine when we were playing a few years back on my birthday,His kit manager brought it in the morning wrapped up in some paper, so I opened it and replaced it with a bottle of Ribena. We saw each other later and he said that’s for you to open later but I said no, I’ll open it now and drink it with you. When he opened the bottle he ran after the kit man, shouting. I thought he was going to kill him.'---Sir Alex Ferguson
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 21 feb 2012, 10:53

Joj veceras kad ronaldo istrci na ovaj stadion nadam se da ce se sjetiti sta se tu desilo 2008 godine. Osvojio je nesto sto vjerovatno vise nece osvojiti sa Realom (misljenja sam da nece real osvojiti ove godine Ligu prvaka)..
Postigao je gol tada nasem najvecem konkurentu Chelseu,zatim je promasio penal,koda je jucer bilo,gledao sam sve ko je izvodio,dosao je ronaldo,ja sam se samo okrenuo i rekao brani mu Cech 100% i nisam vidio kako je osutao dok nije bio ponovljeni snimak,ali na srecu tu je bio John Terry.
VIVA JOHN TERRY,VIVA JOHN TERRY
COULD HE WON THE CUP,BUT HE FUCK IT UP
VIVA JOHN TERRY,VIVA JOHN TERRY! :D

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 feb 2012, 11:07

Jedino pozitivno sto je uradio u svom zivotu. :D

slika
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 feb 2012, 11:22

Happy Birthday Phil Jones!! :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Alcatraz
Kontakt:

Post Postao/la Alcatraz » 21 feb 2012, 11:23

Danas je 20. rođendan Philu Jones-u :) Dabogda igr'o u Unitedu jos 20 godina :D
Maradona good,Pele better,George Best !

Glory Glory Man United !

I wanna tell you,
I might as well do,
About a boy who can do anything,
He comes from Belgium,
His name is Adnan
Januzaj Januzaj Januzaj

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 21 feb 2012, 11:28

Happy b-day Phil Jones! :)
Da Bog Da postao jedan od najboljih stopera,desnih bekova ili zadnjih veznih,sta god budes igrao.. :D

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 21 feb 2012, 11:36

Sretan rođendan Philu Jonesu.Ovaj momak je pokazao da zna igrati i samo se nadam da će ga izbotnik Engleske ko god da bude uvrstiti na spisak za Euro.Evo čitam sad da je United spreman dati 60 miliona za Modrića na teletekstu Nove TV :lol: :lol: .Mislim da bi to bilo stvarno previše.Do nekih 40 bilo bih u redu.Pa za te pare bi mogli dovesti Hazarda i Eriksena.Ali ima nešto i u onome ako dovedemo Modrića znamo da se nemora privikavati na englesku ligu.Hazard i Eriksen nemaju iskustva u ovoj ligi,gdje je puno brža igra nego u francuskoj i nizozemskoj ligi.I da li neko zna odnosno nagađali se sastav za Ajax,imali naznaka da se ubaci Pogba od prve minute.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 feb 2012, 14:02

Kusczak ide na posudbu u Watford do kraja sezone. Ugovor mu istice u junu, tako da je izgleda odigrao svoju zadnju utakmicu za United.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 21 feb 2012, 14:07

Kakav je ovaj POgba?

Sve vise se spominje njegov dolazak u Torino. Mino Raiola je njegov menadžer blizak Juventusu...

Navodno, Pogba je dao ultimatum da mu do kraja marta ponude novi ugovor ili....

Također, Torino je grad sa najviše Francuza u Italiji, Juve im je uvijek bio omiljena destinacija i gdje su igrala dva najveća, Platini i Zidane, pa eto...

:mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 21 feb 2012, 14:18

sarajlija89 je napisao/la:Kakav je ovaj POgba?

Sve vise se spominje njegov dolazak u Torino. Mino Raiola je njegov menadžer blizak Juventusu...

Navodno, Pogba je dao ultimatum da mu do kraja marta ponude novi ugovor ili....

Također, Torino je grad sa najviše Francuza u Italiji, Juve im je uvijek bio omiljena destinacija i gdje su igrala dva najveća, Platini i Zidane, pa eto...

:mrgreen:
Pogba je najveci talenat Uniteda trenutno, bar kako vecina kaze. Podsjeca ljude na Vieiru, vise izgledom nego nacinom igre ako mene pitas. Farsa oko jegovog ugovora ce da se zavrsi u korist Uniteda tako da tesko da ce ugledati svjetla Torina. :mrgreen: Vec smo izgubili Ravela a Pogbu tesko da cemo jer ga mnogi, ukljucujuci i SAF-a, hvale te bi bila velika steta a i pomalo cudno izgubiti nekog tako talentovanog fudbalera.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 feb 2012, 14:26

Nisam ni znao da mu je ono krme Raiola manager. Onda je sve moguce.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 21 feb 2012, 14:27

Cartman je napisao/la:Kusczak ide na posudbu u Watford do kraja sezone. Ugovor mu istice u junu, tako da je izgleda odigrao svoju zadnju utakmicu za United.
Blago Golu koji on bude zaobisao.. :D
Hvala mu za ono malo odbrana i srece sto nam je priustio i neka mu je sretno u Watfordu. :D

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 21 feb 2012, 16:51

Izašao je izvještaj za 2. kvartal financijske godine Man Utd-a:
http://manutd.ba/forum/index.php?topic=72.75" onclick="window.open(this.href);return false;

Prihodi su narasli za 8,7% i iznose 101,3mio funti.

EBITDA iznosi 44,9mio funti (0,2 više nego prošle godine, ništa spektakularno).

Troškovi osoblja su narasli na 38,7mio funti (sa 33mio). Ovo je interesantno, iako su mnogi igrači otišli krajem godine. Međutim novi ugovori za Andersona, Smallinga, Valenciu, Hernandeza i Cleverleyja su ovo povećali, te naravno dolasci Younga, De Geae i Jonesa.

Zanimljivo je da je amortizacija ostala ista, iako su došli novi igrači, a sve to radi novih ugovora (nije da ima veze sa kešom, ali se to uzima u FFP-u).

Također solidan dio ide na osoblje koje radi u komercijalnom odjelu. United je prošle godine u ovom periodu imao 598 zaposlenih, a sada ima 696.

Otkupljene su nove obveznice u vrijednosti od 5,2mio funti, te sada imaju 92,5mio vrijednosti obveznica (nisu povučene, te mogu biti prodate nazad, ako za tim bude potrebe). Ukupan dug što se tiče obveznica iznosi sada ca. 398,5mio funti (404mio krajem prošlog kvartala).

Trenutni dug iznosi 439mio funti, stanje na banci je 50,9mio funti.

http://www.mufplc.com/pdf/Q2%202012%20Report.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.