Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Bar nije rekao da igraci iz nase lige nemaju nikakve sanse kao sto je porucio Prciću.
Glavno pitanje,da li ce amidza isposlovati koji nastup braticu u ovih par utakmica pa da pokrije poziv.Nagovjestaji su da hoce.
Glavno pitanje,da li ce amidza isposlovati koji nastup braticu u ovih par utakmica pa da pokrije poziv.Nagovjestaji su da hoce.
- 1988risha
- Kontakt:
Jedino ko prodaje igrače u lige 5 je Dinamo,a ne cijela HNL.. Hajduk u 10 goidna ili proda jednog ili nijednog... U ligama 5 je uspio Mandzukic,Modrić,Olić,Ćorluka... Ove mlade što su otišli a još se nisu dokazali ne zelim da brojim... jer bilo je i onih koji su otišli pa nisu zadovoljili,tipa Balaban,Eduardo,Pamić,Vida,Pletikosa ima ih more... A to što je Mamić maher pa zna prodat je nesto sasvim drugo,a ne realan kvalitet toga sto prodaje... Hrvatska ima pozamašan broj igrača koji su godinama bili najvažniji igrači repke a hljeb zarađuju u Rusiji,Ukrajini...emir79 je napisao/la:Ceze dragi, HNL je pojam za nasu ligu, na stranu to sto se mi i susjedi ne podnosimoceze je napisao/la:Nije to baš tako.rambo16 je napisao/la: znaš kolko je HNL jača od naše lige...jedno 10 puta i to najmanjehalo jarane...naši klubovi gube od Kukesi-a...dok recimo Rijeka igra rame uz rame sa Lyonom....
i sad mi očekujemo da Sušić zove nekog k'o ne može dobit Kukesi-a....miljama smo mi daleko od HNL-a
Kao što kolega reče, Dinamo na stranu, ali Rijeka i Hajduk nisu puno bolje ekipe od ekipa iz vrha PL. To vrijedi i za ostale ekipe, tako da Istra, Lokomotiva ili Split nisu puno bolje ekipe od Borca, Čelika ili Veleža.
Husejinović iz Sarajeva otišao i do povrede bio standardan u Dinamu, Vršajević je iz Čelika otišao u Hajduk gdje je također standardan igrač.
Ne vjerujem da je njihova liga i finansijski puno jača jer i kod njih kasne plate igračima, a klubovi su u dugovima kao i naši.
Imaju problema sa praznim tribinama baš kao i u našoj ligi jer u prosjeku par hiljada ljudi dolazi na utakmice.
Što se europskih takmičenja tiče, ove godine je to bio više splet sretnih okolnosti nego dokaz kvaliteta. Rijeka je izbacila Stuttgart koji se ostatak sezone bori za opstanak, odigra super sa Lyonom koji je prvi dio sezone bio u velikim problemima i ubilježio 5-6 pobjeda u 20 utakmica , Betis ispao iz prve lige Španije.
Ne umanjujem njihov uspjeh, ali tako je. Na isti način je Željo prošao Sheriff koji je godinu prije izbacio Dinamo.
Hajduk je ispao od ekipe iz Gruzije.
Razlika postoji, ali nije tako drastična da jedna liga daje 3-4 reprezentativca, a druga nijednog. Trenutno je tako, ali ako se u našoj ligi ne uradi nešto po pitanju smanjenja kao u HNL-u, onda će ova razlika svake godine biti veća., ali treba biti realan.
Njihova reprezentacija se bazira iskljucivo od igraca koji su stvoreni u HNL-u, a prodali se direkt u ligu petice. Nije to samo Dinamo, igraci iz Rijeke idu takodje u ligu 5, iz Hajduka, iz RNK Splita, a radi se o milionskiom transferima, sto je za nasu ligu nemoguca misija.
Nadam se samo da ce odlazak na SP nase reprezentacije dodatno pomoci i nasoj ligi, i da ce se nasi klubovi opametiti, a ne prodavati najbolje igrace za 100-200.000 eura.
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
Bolna mi ne bila.
Nadam se da ce ostati ne bi li pojedincima popucali cirevi.
Mada,kazem vam Dusan Bajevic je novi selektor BiH nakon Brazila,citirajte me.

1946
- donniedarko
- Kontakt:
Hoces da kazes da je ovo sad posljednja borba Safeta za poziciju selektora ?Head je napisao/la:Nadam se da ce ostati ne bi li pojedincima popucali cirevi.![]()
Pape se ne bori,to je prica za medije.donniedarko je napisao/la:Hoces da kazes da je ovo sad posljednja borba Safeta za poziciju selektora ?Head je napisao/la:Nadam se da ce ostati ne bi li pojedincima popucali cirevi.![]()
Htio je da ode prije izvlacenja grupa za svijetsko prvenstvo jer su Begic i kompanija odabrali bazu u Brazilu bez da su se konsultovali sa njim.Klima je ovdje nepovoljna,velika vlaznost zato su odustali Njemci i ostali a ovi nasi prihvatili..
To je razlog zasto Susic nije otisao u Brazil a ne ono da je zakasnio na avion.
U savezu jos sjede retardirani ljudi koji ne mogu da se dogovore u kojem ce se gradu graditi kompleks terena,svi teze svom mjestu iz kojeg dolaze i masu drugih stvari.
1946
Ako cemo se lagati upravu si.1988risha je napisao/la:
Jedino ko prodaje igrače u lige 5 je Dinamo,a ne cijela HNL.. Hajduk u 10 goidna ili proda jednog ili nijednog... U ligama 5 je uspio Mandzukic,Modrić,Olić,Ćorluka... Ove mlade što su otišli a još se nisu dokazali ne zelim da brojim... jer bilo je i onih koji su otišli pa nisu zadovoljili,tipa Balaban,Eduardo,Pamić,Vida,Pletikosa ima ih more... A to što je Mamić maher pa zna prodat je nesto sasvim drugo,a ne realan kvalitet toga sto prodaje... Hrvatska ima pozamašan broj igrača koji su godinama bili najvažniji igrači repke a hljeb zarađuju u Rusiji,Ukrajini...
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- donniedarko
- Kontakt:
Zanimljivo . Mogu zakljuciti da zelis reci da navodno Pape nema podrsku saveza . A sto bi nasi to prihvatili ako je tako ?Head je napisao/la:Pape se ne bori,to je prica za medije.donniedarko je napisao/la:Hoces da kazes da je ovo sad posljednja borba Safeta za poziciju selektora ?Head je napisao/la:Nadam se da ce ostati ne bi li pojedincima popucali cirevi.![]()
Htio je da ode prije izvlacenja grupa za svijetsko prvenstvo jer su Begic i kompanija odabrali bazu u Brazilu bez da su se konsultovali sa njim.Klima je ovdje nepovoljna,velika vlaznost zato su odustali Njemci i ostali a ovi nasi prihvatili..
To je razlog zasto Susic nije otisao u Brazil a ne ono da je zakasnio na avion.
U savezu jos sjede retardirani ljudi koji ne mogu da se dogovore u kojem ce se gradu graditi kompleks terena,svi teze svom mjestu iz kojeg dolaze i masu drugih stvari.
Ćiro: "Tužit ću medije koji su izmislili moju izjavu za RS."
- 1988risha
- Kontakt:
Pa eto ajde reci ko je uspio ??? Pričaš gluposti,Rakitića su uzeli iz Švicarske,Kranjčar je došao sa 16-17 godina u Dinamo i već je bio bolji od one većine formiranih igrača u Dinamu... Lovrena otjerali iz Lyona,peticiju navijači potpisivali samo da ide... Sad se napokon malo dotjer'o u glavu kako je prešao u Englesku... I jel Rijeka najboljeg igrača prodala u Kinu ??? Fakat da jest.. Hajduk je prodao malog Pašalića u Englesku a Boga pitaj sta ce biti od njega,i Delač je talenat bio pa eno ga na Koševu... I Ko je to još u HNL zaradio od klubova prodajući igrače u lige 5? Nije niko a i neće,jer Dinamo je tamo glavni... Ima i onaj Petrić...pa i Šimunić,braća Kovač... ništa to nije proizveo HNL-a...emir79 je napisao/la:Ako cemo se lagati upravu si.1988risha je napisao/la:
Jedino ko prodaje igrače u lige 5 je Dinamo,a ne cijela HNL.. Hajduk u 10 goidna ili proda jednog ili nijednog... U ligama 5 je uspio Mandzukic,Modrić,Olić,Ćorluka... Ove mlade što su otišli a još se nisu dokazali ne zelim da brojim... jer bilo je i onih koji su otišli pa nisu zadovoljili,tipa Balaban,Eduardo,Pamić,Vida,Pletikosa ima ih more... A to što je Mamić maher pa zna prodat je nesto sasvim drugo,a ne realan kvalitet toga sto prodaje... Hrvatska ima pozamašan broj igrača koji su godinama bili najvažniji igrači repke a hljeb zarađuju u Rusiji,Ukrajini...
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.
Bolna mi ne bila.
I ta prodaja igrača nije direktno vezana za kvalitet lige, ima tu i drugih stvari.emir79 je napisao/la:Ceze dragi, HNL je pojam za nasu ligu, na stranu to sto se mi i susjedi ne podnosimo, ali treba biti realan.
Njihova reprezentacija se bazira iskljucivo od igraca koji su stvoreni u HNL-u, a prodali se direkt u ligu petice. Nije to samo Dinamo, igraci iz Rijeke idu takodje u ligu 5, iz Hajduka, iz RNK Splita, a radi se o milionskiom transferima, sto je za nasu ligu nemoguca misija.
Nadam se samo da ce odlazak na SP nase reprezentacije dodatno pomoci i nasoj ligi, i da ce se nasi klubovi opametiti, a ne prodavati najbolje igrace za 100-200.000 eura.
Imaju daleko veći rejting i priznatija su liga u svijetu od naše, ali razlika u kvalitetu nije tolika kao razlika u rejtingu.
A koje je su to igrače Rijeka i Hajduk prodali klubovima lige petice u zadnjih 10 godina ?
Osim Srne, Pletikose, Perišića i Vide bazu i kostur reprezentacije im čine igrači Dinama, a ne HNL-a.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Kakvi ste to vi fudbalski znalci pa znate da ce malo Susic dobiti poziv iako nije sastavio dvije utakmice u zadnjih mjesec dana?
Milan Tarot ili onaj "Ali" sa Hayat-a...
Radosevic u Napoli iz Hajduka za neka 2 miliona eura, Rebic iz RNK Splita u Fiorentinu za 4.500 000 eura.1988risha je napisao/la:
Pa eto ajde reci ko je uspio ??? Pričaš gluposti,Rakitića su uzeli iz Švicarske,Kranjčar je došao sa 16-17 godina u Dinamo i već je bio bolji od one većine formiranih igrača u Dinamu... Lovrena otjerali iz Lyona,peticiju navijači potpisivali samo da ide... Sad se napokon malo dotjer'o u glavu kako je prešao u Englesku... I jel Rijeka najboljeg igrača prodala u Kinu ??? Fakat da jest.. Hajduk je prodao malog Pašalića u Englesku a Boga pitaj sta ce biti od njega,i Delač je talenat bio pa eno ga na Koševu... I Ko je to još u HNL zaradio od klubova prodajući igrače u lige 5? Nije niko a i neće,jer Dinamo je tamo glavni... Ima i onaj Petrić...pa i Šimunić,braća Kovač... ništa to nije proizveo HNL-a...
Nemoj da smo smjesni, mi bi od radosti do nebesa skakali, da iz nase lige neko predje u ligu "5".
Sjeti se Husejinovica kad je dosao u Werder.
Liga im je jaca i gotova stvar, ne po svim parametrima, ali po mnogim. I nije tu Dinamo jedini.
Osim toga im se igraci mahom prodaju u jake klubove u Rusiju,Ukrajinu.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Mali sa 17 godina otisao tamo, igra za B tim Napolija.aleksandar_veliki je napisao/la:Hajduk nedavno prodao onog malog u Napoli, kako se zove, igra zadnjeg veznog...ceze je napisao/la:I ta prodaja igrača nije direktno vezana za kvalitet lige, ima tu i drugih stvari.emir79 je napisao/la:Ceze dragi, HNL je pojam za nasu ligu, na stranu to sto se mi i susjedi ne podnosimo, ali treba biti realan.
Imaju daleko veći rejting i priznatija su liga u svijetu od naše, ali razlika u kvalitetu nije tolika kao razlika u rejtingu.
A koje je su to igrače Rijeka i Hajduk prodali klubovima lige petice u zadnjih 10 godina ?
Osim Srne, Pletikose, Perišića i Vide bazu i kostur reprezentacije im čine igrači Dinama, a ne HNL-a.
Ovaj nas zadnji vezni ima 22,3 godine tek se sada nasao na toj pozicji 5,6 tekmi u HNL a ganjao je loptu naprijed u Belgiji

A zašto je Radošević otišao u Napoli ?
Zato što je 10 puta bolji igrač od Zolotića, Cimirota ili možda zato što ga je Štimac pozvao u reprzentaciju i dao mu priliku da zaigra protiv Belgije u Briselu ?
Na kraju krajeva on igra za Napoli koliko i Hodžić za Liverpool.
@emir
Hrvatska liga jest bolja, ali ne u tolikoj mjeri da mi pozivamo prosječne igrače iz HNL-a dok njihov stručni štab najbolje i najkvalitetnije igrače zaobilazi u širkom luku.
Sve lige u našem okruženju su jad i čemer i sve su više manje sličnog kvaliteta.
Zato što je 10 puta bolji igrač od Zolotića, Cimirota ili možda zato što ga je Štimac pozvao u reprzentaciju i dao mu priliku da zaigra protiv Belgije u Briselu ?
Na kraju krajeva on igra za Napoli koliko i Hodžić za Liverpool.
@emir
Hrvatska liga jest bolja, ali ne u tolikoj mjeri da mi pozivamo prosječne igrače iz HNL-a dok njihov stručni štab najbolje i najkvalitetnije igrače zaobilazi u širkom luku.
Sve lige u našem okruženju su jad i čemer i sve su više manje sličnog kvaliteta.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Vec je odluceno, nemogu o izvoru ali i Vrsajevic i TS Susic idu na SP.mujezin je napisao/la:Kakvi ste to vi fudbalski znalci pa znate da ce malo Susic dobiti poziv iako nije sastavio dvije utakmice u zadnjih mjesec dana?
- donniedarko
- Kontakt:
Golmani : Begovic , Fejzic , Avdukic
Odbrana : Spahic , Mujdza , Kolasinac , Bicakcic , Jahic , Arslanagic , Zukanovic , Vranjes
Veza : Salihovic , Lulic , Medunjanin , Pjanic , Hajrovic , Besic , Prcic , Visca , Hadzic
Napad : Dzeko , Ibisevic , Hodzic
Nije moguce , ali bilo bi predobro .
Odbrana : Spahic , Mujdza , Kolasinac , Bicakcic , Jahic , Arslanagic , Zukanovic , Vranjes
Veza : Salihovic , Lulic , Medunjanin , Pjanic , Hajrovic , Besic , Prcic , Visca , Hadzic
Napad : Dzeko , Ibisevic , Hodzic
Nije moguce , ali bilo bi predobro .

Hrvatska liga bolje kotira kao i hrvatska reprezentacija,imaju bolje menadzere koji ne prodaju igraca u tursku ili cesku po principu daj sta das.Takodje imaju bolje finansijske uslove.Sto se tice kvaliteta,tu je to negdje.Dinamo se nesto izdvaja,ostalo je tu negdje.Sad,u ovom momentu su Sarajevo,Željo,Široki pa i Zrinjski bolji od Hajduka.
off:glasanje za kapitena slabo napreduje,to je naravno sramota.
off:glasanje za kapitena slabo napreduje,to je naravno sramota.
Ponajbolji igraci Hajduka odlaze u Belgiju. Naseg tinceka nije htjeo nijedan klub iz Belgije pa je otiso u Hajduk.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.