stvarno neki trebaju procitat historiju Juventusa....pa jeste vi normalni...pa po vecini stvari Juventus je
najveci klub na svijetu...ne drugi nego prvi...a neki spominju manchester,liverpool i ostale da su ispred

..ja nezz sta je vama...samo real madrid moze bit ispred i to samo sto se tice onih 5 trofeja osvojenih u 50-tim godinama....i nista vise...i barcu tu mogu svrstat zbog velike tradicije i cinjenice da su jedini klub u evropi koji je svake godine igro u evropskim takmicenjima...i milan kao najtrofejniji klub po internacinonalim trofejima ne smijem zaboravit....i to je to
al juventus ima sve to i tradciju i trofeje i sve ostalo.....neke nevjerovatne rekorde taj klub ima..samo procitajte.pa to nema niko...nije sto sam navijac juventusa..al to su fenomenalne stvari....po mnogim stavrima najveci klub na svijetu
sigurno bi bili da nismo od 7 finala Lige prvaka izgubili 5 i od 6 u kupu uefa 3 smo izgubili....da smo uzeli jos 4-5 trofeja od tog...ma niko se ne bi mogo poredit a ne nesto vise....
Evo npr. od 1990 do 2000 samo...
1990 - osvojili kup uefa
1991-polufinale kupa kupova
1992- nismo igrali u evropi
1993-osvojili kupe uefa
1994-cetvrtfinale kupa uefa
1995-finale kupa uefa
1996-osvojili ligu sampiona
1997-finale lige sampiona
1998-finale lige sampiona
1999-polufinale lige sampiona
2000-osvojili intertoto kup
necu govorit o domacem prvenstvu i kupovima

...pa kakva je ovo dominacija u evropi bila...tesko da ce ko ponovit...slicno je bilo sredinom 70-tih do sredine 80-tih kada smo sve osvojili i postali prvi klub koji je sve osvojio...u 13 sezona 9 puta sampionoi serie A tih godina

..inace od 70 nesto sezona serie a mi smo 50 i nesto puta bili medju prva tri tima..pa to je strasno....
Pa prvi klub koji je sve Uefine trofeje osvojio..i jedni racunajuci intertoto kup..da ne govorim o 7 igraca koji su birani za najbolje od tog platini 3 puta zaredom kao jedini igrac kojem je to uspjelo a ranije rossi tako da smo 4 puta zaredom dali najboljeg igraca svijeta,da ne govorim o buffonu i zoffu dva najveca golmana svih vremena,pa o DEL PIERU vjerovatno najvecem(ne najboljem) al najveci sigurno po vjestini i fair playu koji je igro ovu igru,u finalu SP-a 2006 je bilo cak 8 igraca juventusa,1978 u argentini se desilo da svih 11 igraca talijanseke reprezentacije budu igraci juventusa,to je nemoguce,klub koji je dao najvise igraca na svjetskim prvenstvima do dana danasnjeg,od 1994 do 99 odigrali 60 i nesto utakmica u evropi zaredom a da nisu ispali do finala..pa ko to jos ima....al eto......i po skoro svemu najveci klub na svijetu.....al eto...jbg citajte malo o staroj dami
slucajno ili ne osnovani smo 1.11. 1897....sve u znaku broja 1

....
i da vas nesto pitam....zar nije malo cudno...eto mozda poznajete neke navijace juventusa pa mi odgovorite ako znate nekog takvog....zar ti isti, nisu fanatici ali bas fanatici juventusa,toliko vole juventus...sto je specificno..vecih bolesnika od navijaca juventusa nema jel tako..niko ne voli klub ko mi....nije sto sam juventino al to su cinjenice....za juve se ne navija,juve se voli

za juve se zivi...

POSEBAN KLUB..vise od tog
uostalom rijec Stara dama sve govori....nisu dajvoli,krstasi,vucice i ostale zivotinje

...nego profinjeno i gospodski nazvan Stara dama..bas kako prilici NAJVECEM KLUBU NA SVIJETU
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★