I da, prije toga na lan kartici (control panel- network connections-adapters) iskljuci manuelnu IP adresu ako je postavljena.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

probao sam, ne ide. nije mi jasno, samo želim da se konektujem preko modema bez routera. jel trebam možda iskljuciti DHCP? možda trebam vratiti statičku IP umjesto dinamičke??neo je napisao/la:Hmmmm ja sam pogresno skotnao problem. Moze biti u postavkama modema da se treba nesto uraditi. Najlakse ti je da ga restartujes na fabricke postavke iglicom i trebao bi da proradi.
I da, prije toga na lan kartici (control panel- network connections-adapters) iskljuci manuelnu IP adresu ako je postavljena.
kad sam tek prikljucio internet preko modema bila je staticka IP, (kasnije sam dodao i router) ali onda su nam ovi iz Telekabela porucili da promijenimo na dinamičku i čak sam u postavkama router-a naštimao dinamičku IP. meni je problem što nema konekcije kad iskljucim router i pokusam se konektovati direktno preko modema. ne znam, čudno je to sve. uglavnom, hvala tebi, a ako još nešto skontaš slobodno javineo je napisao/la:Kod tebe i jeste staticna IP adresa ako korsitis kablovski net.

Guglao sam, a kad skinem neki vrag da pronadje drivere sto mi fale ne znam koji je od tih kamera
 Guglao sam, a kad skinem neki vrag da pronadje drivere sto mi fale ne znam koji je od tih kamera 
reci mi tacno onda kakve zvukove cujesEmir ZENICA je napisao/la:@ quaresma,neo
Nece ni to vadio sam,premjesto,ubacivao od havera nece ni to.A kad izvadim onda tek nema nista,uz to sto mi svira kao alarmAjde valjda ima neko rijesenje
Ma obicni zvuk ne znam kako da opisem,kao kad se pali racunar (valjda je takavQUARESMA 18<<< je napisao/la:
reci mi tacno onda kakve zvukove cujes
 ) i stane na dva,s tim da nista ne prikazuje na monitoru,nikakvu sliku a monitor radi.A nije ram,jer sam to probavao
) i stane na dva,s tim da nista ne prikazuje na monitoru,nikakvu sliku a monitor radi.A nije ram,jer sam to probavaohttp://www.computerhope.com/beep.htmEmir ZENICA je napisao/la:Ma obicni zvuk ne znam kako da opisem,kao kad se pali racunar (valjda je takavQUARESMA 18<<< je napisao/la:
reci mi tacno onda kakve zvukove cujes) i stane na dva,s tim da nista ne prikazuje na monitoru,nikakvu sliku a monitor radi.A nije ram,jer sam to probavao

Ma ne isplati mi se,ja onako konto,nije mi nesto hitno i potrebno.neo je napisao/la:Taj ne podrzava wireless i solucije su ti ili vidjeti da li ce ti telekom dati wireless modem, ili kupiti router koji kosta 40-55KM.

) PentiumR(opet) G630 (2.70GHz)
 ) PentiumR(opet) G630 (2.70GHz)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.