Mislim danas. Malo sam janpiNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ma daj ne taktizirajte nego sutra svi uz domovinu pa sta nam bog da. ZIVJELA BIH
BiH - Slovačka / Slovačka - BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Svake kvalifikacije, svaki baraz je "sta nam bog da" a nista neda
Sutra igraci ako budu igrali za naciju rezultat nebi trebao falit
Poslano sa mog HTC One V koristeći Tapatalk 4

- Goalgetter
- Kontakt:
Uvijek ista prica prije svake odlucujuce tekme. Nadanja konacnom kraju agonije, konacnom rjesenju vise tog ogromnog tereta kojeg nosimo godinama...
Sta tebe navede da pijes u ponedjeljak ziv bio?NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Mislim danas. Malo sam janpiNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ma daj ne taktizirajte nego sutra svi uz domovinu pa sta nam bog da. ZIVJELA BIH

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Daj bola sta ste se svezali navijaca sto festaju,jasta ce vec festati ta nece sutiti ,sta koji racku:roll:
.I ovo je sve bilo oko 8 sati a u 11 je sve prestalo.Ne vjerujem da je ovo i doprlo do igraca,ali eto, ovi hoce bombastican naslov na portalu,cuj ne daju im spavati,nidje veze
Znam bar destero ljudi sa tog videa i to su sve fina raja za respect.
IDEMOOOOOOO BiHHHHHHHHHHHHHHHHHH

IDEMOOOOOOO BiHHHHHHHHHHHHHHHHHH
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Re: Odg: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH
Rios je napisao/la:Sta tebe navede da pijes u ponedjeljak ziv bio?NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Mislim danas. Malo sam janpiNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ma daj ne taktizirajte nego sutra svi uz domovinu pa sta nam bog da. ZIVJELA BIH

- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma samo da Mujdza bude zdrav i da mogne igrati. Bez njeg mi nismo ista ekipa i ne mozemo igrati svoju igru.
sutra bih izasao sa 4-2-3-1 u pocetku tekme: Begovic; Mujdza-Bicakcic-Spahic-Salihovic; Rahimic-Medunjanin; Pjanic-Misimovic-Lulic; Dzeko..
zasto sa 5 veznih u tekmi koju moramo dobiti? Zato sto protiv ovih Slovaka ne mozemo ostvariti ravnotezu i nasu igru na sredini terena pa taman da imao i 2 Rahimica, Lulica i Pjanica na terenu, a ta dominacija nam treba ako zelimo nesto da napravimo. Ako ne ostvarimo svoju igru i prevlast na sredini, sto ne mozemo sa 4 igraca, onda je Vedo gore beskoristan i bice kao i prvi mec kao da nije ni igrao. On zivi od lopti sredine terena, kao i Dzeko i jednog se mora zrtvovati. Dzeko je tu ipak bolji jer moze nesto i sam odraditi dok Vedo zivi od sredine terena.
4-2-3-1 uopce nije defanzivna taktika, ako se ostvari dominacija na terenu koja nam treba sutra.to smo mi najbolje pokazali u Parizu. ponovit tu igru i tu postavku i pobjeda nece doci u pitanje.
sutra bih izasao sa 4-2-3-1 u pocetku tekme: Begovic; Mujdza-Bicakcic-Spahic-Salihovic; Rahimic-Medunjanin; Pjanic-Misimovic-Lulic; Dzeko..
zasto sa 5 veznih u tekmi koju moramo dobiti? Zato sto protiv ovih Slovaka ne mozemo ostvariti ravnotezu i nasu igru na sredini terena pa taman da imao i 2 Rahimica, Lulica i Pjanica na terenu, a ta dominacija nam treba ako zelimo nesto da napravimo. Ako ne ostvarimo svoju igru i prevlast na sredini, sto ne mozemo sa 4 igraca, onda je Vedo gore beskoristan i bice kao i prvi mec kao da nije ni igrao. On zivi od lopti sredine terena, kao i Dzeko i jednog se mora zrtvovati. Dzeko je tu ipak bolji jer moze nesto i sam odraditi dok Vedo zivi od sredine terena.
4-2-3-1 uopce nije defanzivna taktika, ako se ostvari dominacija na terenu koja nam treba sutra.to smo mi najbolje pokazali u Parizu. ponovit tu igru i tu postavku i pobjeda nece doci u pitanje.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Nema ti druze u nas mostaraca petak subota bajram nova godinaRios je napisao/la:Sta tebe navede da pijes u ponedjeljak ziv bio?NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Mislim danas. Malo sam janpiNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ma daj ne taktizirajte nego sutra svi uz domovinu pa sta nam bog da. ZIVJELA BIH

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
@neretvanska pastrmka
Dobar si ocam,meni se ponedjeljkom ni kafa ne pije

Dobar si ocam,meni se ponedjeljkom ni kafa ne pije

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Bernd Stange: "Ne znam sta da kazem ... "
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
@ronweasley Po meni su veca eksperimentiranja za igračima tipa Višća, Šunjić i još par klada. Mislim da ako ništa momku se treba pružiti prilika barem pola sata u drugom poluvremenu kad Miske bude već potrošen. A da Pjanić ode na AMF-a gdje je najjači.
- ronweasley
- Kontakt:
Pa dobro, nisam ovim mislio zagovarati ni Višću ni Šunjića(što njega spomenumchadesh je napisao/la:@ronweasley Po meni su veca eksperimentiranja za igračima tipa Višća, Šunjić i još par klada. Mislim da ako ništa momku se treba pružiti prilika barem pola sata u drugom poluvremenu kad Miske bude već potrošen. A da Pjanić ode na AMF-a gdje je najjači.

I kažem, u redu je da Hajrović dobije nekih pola sata, u ekstremnim slučajevima poluvrijeme, ali da ga se stavlja odmah u početni sastav, to je nonsens totalni. Mišljenja sam da je najpametnije ove kvale završiti po oprobanom receptu, za koji znamo da je dobar. Uostalom, nevolje su i počele kad je Pape "promiješao karte".

Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."
Valjda fudbaleri šta pokupe od naših košarkaša pa odigraju utakmicu života, inače valja slušat stučnjake i analitičare po forumu kako su sušić i džeko krivi za ispadanje.
Bit ce sta mora biti, aBd da sutra nastavimo dobrim putem. Tri utakmice su do kraja, moguce je svasta.
Nadam se da se fudbalerima neće desiti ono što se danas dogodilo košarkašima. Ali ljudi su ostavili srce na terenu i niko im ne zamjeri (niko normalan), a to je ono što očekujem i od fudbalera. Taman da se i desi nešto neočekivano (nedaj Bože) ukoliko daju sve od sebe ja neću imati ništa loše za reći.
Naprijed BiH!
Nadam se da se fudbalerima neće desiti ono što se danas dogodilo košarkašima. Ali ljudi su ostavili srce na terenu i niko im ne zamjeri (niko normalan), a to je ono što očekujem i od fudbalera. Taman da se i desi nešto neočekivano (nedaj Bože) ukoliko daju sve od sebe ja neću imati ništa loše za reći.
Naprijed BiH!
@Bademluk
Meni je još gore od toga slušati "100 % provjerene priče" o tome ko se s kim pobio i ko s kim ne priča.Pun mi je qrac mahalanja po ovom forumu, koji sve više gubi na kvaliteti.Ovaj kompletan PDF je katastrofa zadnjih par dana, a ova tema prednjači (uz naravno Džekinu koja oduvijek dominira forumom po količini ispisanih gluposti).
Meni je još gore od toga slušati "100 % provjerene priče" o tome ko se s kim pobio i ko s kim ne priča.Pun mi je qrac mahalanja po ovom forumu, koji sve više gubi na kvaliteti.Ovaj kompletan PDF je katastrofa zadnjih par dana, a ova tema prednjači (uz naravno Džekinu koja oduvijek dominira forumom po količini ispisanih gluposti).
Divovi 1946
You'll Never Walk Alone
You'll Never Walk Alone
Zahirovića je ubjedljivo najslabiji igrač naše reprezentacije, nije on ni za bekapa...ne bi njega stavio da je jedini defanzivni vezni...Rahimić sa svojih 66 godina je ozbiljniji i korisniji od Zahirovića. ABd kad nam se Hajrović - Kolašinac generacija priključe ovakvi igrači poput Zahirovića, Vršajevića i Šunjića neće dres reprezentacije nikad obući.Galion je napisao/la:Da malo prekinem raspravu o narodnjacima![]()
Kako vam se čini ovakav sastav reprezentacije s obzirom da je Mujdža ozlijeđen, Vidi se da najviše nedostaju bekovi. lijevo može Lulić umjesto da igra lijevog veznog, a desno nema ni jedan pošten igrač
Misimović po meni više nije za prve momčadi, a Rahimić, bez obzira koliki borac bio, ipak ima 37 godina i ne igra u klubu.
begovic-mujdza,bicakcic(pandza),spahic,salihovic-medunjanin(zahirovic)-pjanic,misimovic,lulic-ibisevic(ibricic),dzeko
4-1-3-2
4-1-4-1 sa ibricicem
treba ibricica bacit malo u vatru ako se mogne. nisam siguran jos za hajrovica nek odigra citavu protiv lihtenstajna da sacuvamo misketa za litvaniju. nadam se da ce mujdza biti manje ofanzivniji od vrsajevica i da ce zacepit desnu stranu. nadam se da ce vezni red uci ozbiljnije u utakmicu i vise presing praviti. ne bojim se previse za napad ako budemo kontrolisali tekmu. nadam se da ce nas dragi Bog pogledati sutra i da ovo rijesimo sto prije. ne znam kako bih ja i vi podnijeli jos jedno razocarenje. vrijeme je za radost!
4-1-3-2
4-1-4-1 sa ibricicem
treba ibricica bacit malo u vatru ako se mogne. nisam siguran jos za hajrovica nek odigra citavu protiv lihtenstajna da sacuvamo misketa za litvaniju. nadam se da ce mujdza biti manje ofanzivniji od vrsajevica i da ce zacepit desnu stranu. nadam se da ce vezni red uci ozbiljnije u utakmicu i vise presing praviti. ne bojim se previse za napad ako budemo kontrolisali tekmu. nadam se da ce nas dragi Bog pogledati sutra i da ovo rijesimo sto prije. ne znam kako bih ja i vi podnijeli jos jedno razocarenje. vrijeme je za radost!
nqgqlqpta.com
Kljucevi pobjede
1. Sigurna zadnja linija – Potpora u formi pravog defenzivnog veznjaka je neophodna za ”miran san”. Pa cak i protiv Lihtenstajna smo igrali sa ”osiguracem” (Zahirovic), nije sramota se osigurati i protiv slovaka. Trazice svoju sansu po bokovima, trazice Hamsika u sredini dok ce Jakubko biti koristen samo u prvoj fazi dugom loptom kako bi predahnuli ili u slucaju ubacaja sa strane.
2. Sirina – Moramo zaigrati dosta sire sa puno brzim tempom u pas-igri. Zato sam i odstranio Misketa iz ove moje 11-orke jer smatram da je prespor igrac da bi se probila jedna jako disciplinovana odbrana kao sto je slovacka. Ovdje ce opet biti velika odgovornost na Mujdzi s jedne te na Salihovicu i Lulicu s druge strane, ako ih uspijemo razvuci stvorice se prostor za Dzeku ili Ibisevica iz drugog plana da nesto urade.
3. Podrska – Atmosfera ce da bude najgora moguca za nas u ovom trenutku, ”Centrotransovi” navijaci su u principu navijaci koji se potrose do pocetka utakmice odnosno odpjevaju svoj repertoar po gradu i kafanama a kad tekma pocne samo im fale kravate i odijela pa da budu prava pozorisna publika.
Igracima sutra treba podrska svih 90 minuta, podrska koja ce im dati vjetar u ledja i nositi ih do pobjede. Na zalost ta podrska je postala sve rijedja pojava u zadnje vrijeme otkad je repku poceo pratiti i Kunto i Mato. Da se razumijemo, fino je vidjeti pun stadion nasih ljudi ma gdje god da se igra ali osim BHF-a, Legiona i Belaj boysa za sve drugi vazi pravilo ”ima slike al’ nema tona”. Sutra svih 90 minuta navijati i stvoriti jednu pozitivnu atmosferu koja ce nam pomoci da dodjemo korak blize Svjetskom prvenstvu.
4. Hladne glave – Svu svoju energiju i koncentraciju usmjeriti na sebe i svoju igru, ni sekunde fokus ne smije biti na sudije ili nesportsko ponasanje protivnika. Fokus ne smije biti ni na utakmicu u Ateni izmedju grka i latvijaca, tamo neka bude sta bude, nama je bitno ovdje ostvariti dobar rezultat koji ce nam opet odskrinuti vrata Brazila.
5. Miralem Pjanic – Ukoliko zaigramo u ovoj formaciji vise nema izgovora, do Mireta je da preuzme na sebe ulogu predvodnika ove selekcije i da pokaze da vise nije samo talenat koji bljesne na trenutke nego da je dovoljno zreo da igra na najvisem mogucem nivou. Mi znamo sta zna, red je da cijela Evropa a iduceg ljeta i cijeli svijet vidi svu raskos njegovog talenta. Mali, vjerujemo u tebe!
6. Pape Susic – Da li ce zaista biti toliko tvrdoglav i na teren izvesti isti sastav (jedina izmjena Mujdza – Vrsajevic)? Ne vjerujem, nije valjda toliko naivan pa da opet stavi glavu na panj i rizikuje sve dobro sto je uradio u dosadasnjem toku kvalifikacija. Slazem se s njim da mi godinu dana nismo utakmice izgubili i da nasi igraci nisu zaboravili igrati ali pitam se da li je on mozda zaboravio ih voditi? U svakoj utakmici, od Meksika do Amerike igrao je sa klasicnim defenzivcem, nekad je to bio Zahirovic nekad Rahimic. Vjerujem da sam vise dosadio i Bogu i narodu sa ovom pricom ali vjerujte da je ovo kljucna stvar koja ti moze donijeti pobjedu ili ti nanijeti poraz a mi popravnih vise nemamo, poslije je sve u rukama drugih.
Ja vjerujem da je i Pape toga svjestan i da ce do sutra otkloniti ovaj ”kvar” a ukoliko se ipak odluci da zaigra sa istim sastavom kao proslog petka bojim se da ce tada novinari umjesto ”Oprosti mi pape” pjevati onu ”Ne sam Safete”..
Kljucevi pobjede
1. Sigurna zadnja linija – Potpora u formi pravog defenzivnog veznjaka je neophodna za ”miran san”. Pa cak i protiv Lihtenstajna smo igrali sa ”osiguracem” (Zahirovic), nije sramota se osigurati i protiv slovaka. Trazice svoju sansu po bokovima, trazice Hamsika u sredini dok ce Jakubko biti koristen samo u prvoj fazi dugom loptom kako bi predahnuli ili u slucaju ubacaja sa strane.
2. Sirina – Moramo zaigrati dosta sire sa puno brzim tempom u pas-igri. Zato sam i odstranio Misketa iz ove moje 11-orke jer smatram da je prespor igrac da bi se probila jedna jako disciplinovana odbrana kao sto je slovacka. Ovdje ce opet biti velika odgovornost na Mujdzi s jedne te na Salihovicu i Lulicu s druge strane, ako ih uspijemo razvuci stvorice se prostor za Dzeku ili Ibisevica iz drugog plana da nesto urade.
3. Podrska – Atmosfera ce da bude najgora moguca za nas u ovom trenutku, ”Centrotransovi” navijaci su u principu navijaci koji se potrose do pocetka utakmice odnosno odpjevaju svoj repertoar po gradu i kafanama a kad tekma pocne samo im fale kravate i odijela pa da budu prava pozorisna publika.
Igracima sutra treba podrska svih 90 minuta, podrska koja ce im dati vjetar u ledja i nositi ih do pobjede. Na zalost ta podrska je postala sve rijedja pojava u zadnje vrijeme otkad je repku poceo pratiti i Kunto i Mato. Da se razumijemo, fino je vidjeti pun stadion nasih ljudi ma gdje god da se igra ali osim BHF-a, Legiona i Belaj boysa za sve drugi vazi pravilo ”ima slike al’ nema tona”. Sutra svih 90 minuta navijati i stvoriti jednu pozitivnu atmosferu koja ce nam pomoci da dodjemo korak blize Svjetskom prvenstvu.
4. Hladne glave – Svu svoju energiju i koncentraciju usmjeriti na sebe i svoju igru, ni sekunde fokus ne smije biti na sudije ili nesportsko ponasanje protivnika. Fokus ne smije biti ni na utakmicu u Ateni izmedju grka i latvijaca, tamo neka bude sta bude, nama je bitno ovdje ostvariti dobar rezultat koji ce nam opet odskrinuti vrata Brazila.
5. Miralem Pjanic – Ukoliko zaigramo u ovoj formaciji vise nema izgovora, do Mireta je da preuzme na sebe ulogu predvodnika ove selekcije i da pokaze da vise nije samo talenat koji bljesne na trenutke nego da je dovoljno zreo da igra na najvisem mogucem nivou. Mi znamo sta zna, red je da cijela Evropa a iduceg ljeta i cijeli svijet vidi svu raskos njegovog talenta. Mali, vjerujemo u tebe!
6. Pape Susic – Da li ce zaista biti toliko tvrdoglav i na teren izvesti isti sastav (jedina izmjena Mujdza – Vrsajevic)? Ne vjerujem, nije valjda toliko naivan pa da opet stavi glavu na panj i rizikuje sve dobro sto je uradio u dosadasnjem toku kvalifikacija. Slazem se s njim da mi godinu dana nismo utakmice izgubili i da nasi igraci nisu zaboravili igrati ali pitam se da li je on mozda zaboravio ih voditi? U svakoj utakmici, od Meksika do Amerike igrao je sa klasicnim defenzivcem, nekad je to bio Zahirovic nekad Rahimic. Vjerujem da sam vise dosadio i Bogu i narodu sa ovom pricom ali vjerujte da je ovo kljucna stvar koja ti moze donijeti pobjedu ili ti nanijeti poraz a mi popravnih vise nemamo, poslije je sve u rukama drugih.
Ja vjerujem da je i Pape toga svjestan i da ce do sutra otkloniti ovaj ”kvar” a ukoliko se ipak odluci da zaigra sa istim sastavom kao proslog petka bojim se da ce tada novinari umjesto ”Oprosti mi pape” pjevati onu ”Ne sam Safete”..
Želim samo da momci ginu na terenu. Neka pogledaju malo košarkaše i neka im to bude motivacija za Slovačku. Imamo bolji tim, to je neupitno bilo, sada je do njih kako će odigrati taj meč. Ako bude bez volje kao u prvom meču onda ne moraju ni izlaziti na teren.
Imam osjećaj da su lahko shvatili Slovačku i da su se već vidjeli u Brazilu.
Srce na teren i znajte da ne igrate samo za sebe, nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Vratite nam taj osmjeh na lice, i da napokon možemo zaspati sasvim sretni radi nekog sportskog događaja. Nemojte opet baraž, nemojte radi nas, ko će se opet znojiti više nego što se drugi znoje, ko će opet strepiti više nego što drugi strepe, ko će opet proći kroz sve to iznova (ne daj Bože).
Bosna se voli i kad gubi i kad vodi
Imam osjećaj da su lahko shvatili Slovačku i da su se već vidjeli u Brazilu.
Srce na teren i znajte da ne igrate samo za sebe, nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Vratite nam taj osmjeh na lice, i da napokon možemo zaspati sasvim sretni radi nekog sportskog događaja. Nemojte opet baraž, nemojte radi nas, ko će se opet znojiti više nego što se drugi znoje, ko će opet strepiti više nego što drugi strepe, ko će opet proći kroz sve to iznova (ne daj Bože).
Bosna se voli i kad gubi i kad vodi

Ako ovu utakmicu ne mozemo da pobijedimo onda nismo ni vrijedn da idemo na SP. Jednostavno tako. A na ovoj generaciji,prije svega Spahicu i Dzeki, da dokazu da mogu da povuku svoj im kada najvise treba.
Nema tu nista igrajte za narod, treba to ovoj zemlji ovo ono ... Odigrajte samo profesionalno i nista vise. Mislmi da je to ovoj ekipi dovoljno da dobije Slovake.
Uzdam se u Mujdzu da ce igrati cijelu tekmu strahovito nam je vazan !!
Nema tu nista igrajte za narod, treba to ovoj zemlji ovo ono ... Odigrajte samo profesionalno i nista vise. Mislmi da je to ovoj ekipi dovoljno da dobije Slovake.
Uzdam se u Mujdzu da ce igrati cijelu tekmu strahovito nam je vazan !!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.