U ligi je presudan faktor duzina klupe a u ovom sistemu bitna je strategija a Mancini ima sve osim to!BH430 je napisao/la:meni samo nije jasno kako je city prvi u premijer ligi a vako slabo igraju
Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Edin Džeko
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "
Cuj, garant je zato osvojio 7 kup takmicenja u dosad.Za_raju je napisao/la:U ligi je presudan faktor duzina klupe a u ovom sistemu bitna je strategija a Mancini ima sve osim to!BH430 je napisao/la:meni samo nije jasno kako je city prvi u premijer ligi a vako slabo igraju
Dzeko mi izgleda potpuno nemotivisano (s razlogom), ali vala nista gori nije bio od vecine Sitijevih igraca. Agero izgubljen, silva ne zna dje goni, beri - pao s marsa, ma ludnica. Al dobice ih kuci siti.
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)
A plus faktor duzine klupe,nema im Compania i Yaje potop kompletan.mokhe je napisao/la:Cuj, garant je zato osvojio 7 kup takmicenja u dosad.Za_raju je napisao/la:U ligi je presudan faktor duzina klupe a u ovom sistemu bitna je strategija a Mancini ima sve osim to!BH430 je napisao/la:meni samo nije jasno kako je city prvi u premijer ligi a vako slabo igraju
Dzeko mi izgleda potpuno nemotivisano (s razlogom), ali vala nista gori nije bio od vecine Sitijevih igraca. Agero izgubljen, silva ne zna dje goni, beri - pao s marsa, ma ludnica. Al dobice ih kuci siti.
Samo bezveze prenatrpana klupa u ofanzivi,sredina i defanziva kako rekoh ako jedan,pogotovo dvojica fale ovi navedeni ,prdnuli su u sisu.A para imaju kao u prici
Nesposobniji su ovi drugi klubovi,koji dozvole da M.C bude ispred njih.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Mozda Dzeko namjerno igra ovako jer zeli da napusti Manchester City?
Malo me podsjeca na Dzeku tokom zadnjih 6 mjeseci u Wolfsburgu.
Jer kad se gleda Dzeko protiv Brazila i Dzeko protiv Sportinga jucer, kao da su dva razlicita igraca.
Malo me podsjeca na Dzeku tokom zadnjih 6 mjeseci u Wolfsburgu.
Jer kad se gleda Dzeko protiv Brazila i Dzeko protiv Sportinga jucer, kao da su dva razlicita igraca.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
gledo sam samo prvo poluvrijeme..
Dzekson definitivno nije bio na nivou, al nije ni ostatak ekipe. a on kao napadac zavisi puno vise od saigraca..
ne vjerujem da namjerno igra bezvoljno.
tip je pravi profesionalac i uvjeren sam da uvijek daje sve od sebe, samo sto nekad ide bolje nekad losije..
Dzekson definitivno nije bio na nivou, al nije ni ostatak ekipe. a on kao napadac zavisi puno vise od saigraca..
ne vjerujem da namjerno igra bezvoljno.
tip je pravi profesionalac i uvjeren sam da uvijek daje sve od sebe, samo sto nekad ide bolje nekad losije..
Posto je lose igrao Edin i nije dao gol, ocekujem ga u prvih 11 sada provit Swonsea, to je logika Mancinija, i poslije ligaske utakmice igraju za 5 dana ponovo protiv Lisabona, pa opet za 3-4 dana protiv Chelseao ( taj dan mu je rodjendan), tako da igraju svaka 3-5 dana utakmice, mislim da ce poceti dvije od ovih tri u najgorem slucaju pocinje jednu 100%. Bilo bi odlicno da postigne u ligi jos 3-4 gola u ovih 11 preostalih utakmica,ako osvoje sta dobro za njegovu biografiju i bjezi u bilo koji klub gdje ces igrati u prvih 11.
http://sportsport.ba/ino_fudbal/dzeko-p ... rope/76244" onclick="window.open(this.href);return false;
Prema detaljnoj analizi Castrol rankingsa, napadač Manchester Citya i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko peti je najkorisniji igrač svijeta, kada se saberu sve kategorije (golovi, asistencije, minute provedene na terenu, omjer udaraca prema golu/u okvir gola, pretrčani kilometri, dobiveni/izgubljeni dueli...).
Prema detaljnoj analizi Castrol rankingsa, napadač Manchester Citya i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko peti je najkorisniji igrač svijeta, kada se saberu sve kategorije (golovi, asistencije, minute provedene na terenu, omjer udaraca prema golu/u okvir gola, pretrčani kilometri, dobiveni/izgubljeni dueli...).
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
avlami97 je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/dzeko-p ... rope/76244

Svaka cast sto imamo takvog igraca vani,a da je iz BIH!avlami97 je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/dzeko-p ... rope/76244
Svaka mu čast, da je Real pametniji bio pa da uzme našeg Džeku umjesto Ronalda..al gotovo sada, zahebali se..i statistički podaci govore da je Džeko bolji..SIR je napisao/la:Svaka cast sto imamo takvog igraca vani,a da je iz BIH!avlami97 je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/dzeko-p ... rope/76244
Ja se sad stidim
O čemu ti?Tolstoj je napisao/la:Svaka mu čast, da je Real pametniji bio pa da uzme našeg Džeku umjesto Ronalda..al gotovo sada, zahebali se..i statistički podaci govore da je Džeko bolji..SIR je napisao/la:Svaka cast sto imamo takvog igraca vani,a da je iz BIH!avlami97 je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/dzeko-p ... rope/76244
Ja se sad stidim
Nego, ova statistika je poprilično relevantna, stoga svaka čast našem Edinu... Samo tako treba i nastaviti, sa osloncem na Allaha, pa može ići samo bolje i bolje... A opet se i ja nadam da će Edin već na ljeto u italiju akoBogda...
Pitanje je koliko je relevantna ova statistika.Naravno ne umanjujem uspjeh Edina al' Suarez na 10.mjestu ?! Niti ima pozamašan broj golova/asistencija,a uz sve to kako sam pročitao negdje najveći je potrošač lopti u EPL.
Što se tiče Džeka,biće zanimljivo vidjeti razvoj situacije kada se vrati Tevez.Ja ipak mislim da će prvom pravom prilikom Mancini/City prodati Teveza al' sada im je potreban svaki mogući igrač,a isto tako ukoliko i misle prodati Teveza za iole ozbiljniju cijenu taj mora igrati tako da... .
Što se tiče Džeka,biće zanimljivo vidjeti razvoj situacije kada se vrati Tevez.Ja ipak mislim da će prvom pravom prilikom Mancini/City prodati Teveza al' sada im je potreban svaki mogući igrač,a isto tako ukoliko i misle prodati Teveza za iole ozbiljniju cijenu taj mora igrati tako da... .
FK Pjetlovi
o relevantnosti statistike govori podatak da je benzema 3 pozicije ispred ronalda.. ronaldo dao 30 golova u ligi,a benzema 13.. haman su neke druge stvari u fudbalu bitnije od davanja golova...reds je napisao/la:Pitanje je koliko je relevantna ova statistika.Naravno ne umanjujem uspjeh Edina al' Suarez na 10.mjestu ?! Niti ima pozamašan broj golova/asistencija,a uz sve to kako sam pročitao negdje najveći je potrošač lopti u EPL.
Stvarno je smijesna ova statistika, nemoze Dijamant biti ispred Ronalda nea sanse. Koliko je relevantna statistika pokazuje cinjenica da nema jednog Xavia, Inieste.... a npr. ima Van Buyten nidje veze. Kako god Dzeko se mora popraviti ako misli igrati, jer u ovom trenutku Augero i Balo su fakat bolji.
Ovdje Džeki ide na ruku mala minutaža, pa onda onih njegovih 18 golova dode savršeno na minutažu. Što se tice sinošnje takmice, pa nije ni Edin vesla siso, vidi koliko je sati zato pametno cuvaj zdravlje, neka Mancini razradi taktiku
Ma gotova je prica oko Dzeke i Manchester City-a, i to ce svi vidjeti sad na ljeto, iako je to govorim vec par mjeseci.
Licno preferiram da predje u Italiju, jer nijedan napadac koji je gradjen kao Dzeko nemoze 100% uspjeti danas u modernom engleskom fudbalu, pa cak ni Zlatan Ibrahimovic.
Jednostavno se igra drugciji fudbal danas u Engleskoj nego prije 10-15 godina, ali zato je italijanski fudbal idealan za Dzeku.
Najbolja solucija je AC Milan ili eventualno Juventus, ali ako Dzeko ostane u Engleskoj mozda bi mogao u Arsenal a van Persie u City, plus da City plati jos jedno 20ak miliona.
Licno preferiram da predje u Italiju, jer nijedan napadac koji je gradjen kao Dzeko nemoze 100% uspjeti danas u modernom engleskom fudbalu, pa cak ni Zlatan Ibrahimovic.
Jednostavno se igra drugciji fudbal danas u Engleskoj nego prije 10-15 godina, ali zato je italijanski fudbal idealan za Dzeku.
Najbolja solucija je AC Milan ili eventualno Juventus, ali ako Dzeko ostane u Engleskoj mozda bi mogao u Arsenal a van Persie u City, plus da City plati jos jedno 20ak miliona.
Mnogi imaju nerealna ocekivanja od Dzeke...Dzeko je takav kakav je, znaci klasicni centarfor a ne Messi, jednostavno nije fizicki moguce, jer je Dzeko 1.93 a Messi 1.69...da da velicina je bitna u fudbalu.
Jednostavno nije fizicki moguce za tako visokog covjeka da igra fudbal kao na primjer Messi, Xavi, Iniesta itd.
To nije nikakva sramota, ali Dzeko jeste klasa i kao fudbaler i kao golgeter.
Jednostavno nije fizicki moguce za tako visokog covjeka da igra fudbal kao na primjer Messi, Xavi, Iniesta itd.
To nije nikakva sramota, ali Dzeko jeste klasa i kao fudbaler i kao golgeter.
- Goalgetter
- Kontakt:
Uglavnom, sanse su malene da ode iz Citya, ja bi volio da ode, ali nevjerujem ja da ce napustiti Gradjane iz vise razloga, jedan od njih je ta previsoka odsteta, mada nevjerujem ni da bi Dzeko isao, odlazak bi znacio da nije uspio u Cityu, pa kakvi god razlozi bili, a nevjerujem da ce Edin tako lahko odustati.
Od potencijalnih kandidata koji bi ga mogli posuditi, nema ih puno, mozes ih na prste izbrojati, a jedini ozbiljan mi se tu cini Juventus.
Bayern ima Gomeza, stoga nemaju razloga da se na toj poziciji pojacavaju, kao ni u Milanu, gdje imaju Ibru, Robinha, Pata i jos par dobrih napadaca.
Real je takodje moguca opcija, ako Higuain po najavama napusti Real, te i Arsenal, ako bi ih RvP napustio, mada sve je ovo jos mutno, dosta toga ce se desiti jos u ova 2-3 mjeseca do kraja sezone.
Od potencijalnih kandidata koji bi ga mogli posuditi, nema ih puno, mozes ih na prste izbrojati, a jedini ozbiljan mi se tu cini Juventus.
Bayern ima Gomeza, stoga nemaju razloga da se na toj poziciji pojacavaju, kao ni u Milanu, gdje imaju Ibru, Robinha, Pata i jos par dobrih napadaca.
Real je takodje moguca opcija, ako Higuain po najavama napusti Real, te i Arsenal, ako bi ih RvP napustio, mada sve je ovo jos mutno, dosta toga ce se desiti jos u ova 2-3 mjeseca do kraja sezone.
Džeko ako bude išao iz Citya na ljeto to će 99% biti posudba.
Hmmm, ja ovakvog Džeku ne vidim u startnoj postavi Cityja. Jednostavno, Edin, priznali mi ili ne, postaje sve bezopasniji i neučinkovitiji kada je u napadu i kada treba dobiti loptu od saigrača. Djeluje potpuno tromo, nezainteresovano i smušeno u vrhu napada, često gubi lopte, ne koristi situacije u napadu, sve teže prolazi svog čuvara... To nije Džeko na kakvog smo navikli; ne, definitivno nije.
Imam osjećaj da bolje igra kada krene s klupe u 60-70 minuti i postigne pogodak. Barem zatrese mrežu protivnika. Ovako, jedino što bi on mogao dostići je nivo Ole Gunnara Solskjaera dok je igrao u Manchester Unitedu, tj. da bude Mancinijev jocker s klupe (baš kao što je to Norvežanin bio Ser Alexu Fergusonu). Iskreno, nadam se da će se Edin opametiti, te da će znati iskoristiti pružene prilike u predstojećem periodu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.