Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

miralem444
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la miralem444 » 09 mar 2012, 19:08

Claus je napisao/la:Hmmm, ja ovakvog Džeku ne vidim u startnoj postavi Cityja. Jednostavno, Edin, priznali mi ili ne, postaje sve bezopasniji i neučinkovitiji kada je u napadu i kada treba dobiti loptu od saigrača. Djeluje potpuno tromo, nezainteresovano i smušeno u vrhu napada, često gubi lopte, ne koristi situacije u napadu, sve teže prolazi svog čuvara... To nije Džeko na kakvog smo navikli; ne, definitivno nije. ;) Imam osjećaj da bolje igra kada krene s klupe u 60-70 minuti i postigne pogodak. Barem zatrese mrežu protivnika. Ovako, jedino što bi on mogao dostići je nivo Ole Gunnara Solskjaera dok je igrao u Manchester Unitedu, tj. da bude Mancinijev jocker s klupe (baš kao što je to Norvežanin bio Ser Alexu Fergusonu). Iskreno, nadam se da će se Edin opametiti, te da će znati iskoristiti pružene prilike u predstojećem periodu.
Samo da te pitam jesil se 28.02.2012 nalazio na tribinama stadiona u St. Galenu , i gledo Edina uzivo kako igra, ili bikad gdje drugo?
Igrac kojeg je nemoguce cuvat naravno kad tim igra timski , ono sto smo sinoc gledali je haus igra bila Sliva nista nisacim aguero i dzeko odma se nisu mogli ni primjetit nisu ni jedan ni drugi imali lopti, milner , beri takodje kriminalni obadvojica...problem City- a nije ni dzeko ni aguero ni sliva ni baloteli nego Manchini ,zasmislite samo sta bi murinho ili ferguson uradili sa onakvim timom pfff..ako cemo realno sinoc je aguero bio 3 puta losiji od edina ovaj je bar trco i trudio se ako nista drugo a aguero nista..
Zadnja izmjena: miralem444, dana/u 09 mar 2012, 19:13, ukupno mijenjano 1 put.
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 09 mar 2012, 19:11

Claus je napisao/la:Hmmm, ja ovakvog Džeku ne vidim u startnoj postavi Cityja. Jednostavno, Edin, priznali mi ili ne, postaje sve bezopasniji i neučinkovitiji kada je u napadu i kada treba dobiti loptu od saigrača. Djeluje potpuno tromo, nezainteresovano i smušeno u vrhu napada, često gubi lopte, ne koristi situacije u napadu, sve teže prolazi svog čuvara... To nije Džeko na kakvog smo navikli; ne, definitivno nije. ;) Imam osjećaj da bolje igra kada krene s klupe u 60-70 minuti i postigne pogodak. Barem zatrese mrežu protivnika. Ovako, jedino što bi on mogao dostići je nivo Ole Gunnara Solskjaera dok je igrao u Manchester Unitedu, tj. da bude Mancinijev jocker s klupe (baš kao što je to Norvežanin bio Ser Alexu Fergusonu). Iskreno, nadam se da će se Edin opametiti, te da će znati iskoristiti pružene prilike u predstojećem periodu.
Hmm.. kad je tako slab kako ima više golova od Bale i samo 3 manje od Kuna koji duolo više igra

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 mar 2012, 20:24

Nemoguce da igrac kojeg su komplet Brazilci hvalili na sva usta u par dana razlike bude po tvom opisu.
Ocigledno nisi pratio tu tekmu.
Drugo sumnjam da si gledao i ovu zadnju vec pises sto ti je cejf.Iz razloga da je apsurdno da Mancini Dzeku bukvalno gura na svoju polovinu pa cak i svoj sesnaesterac.Jednostavno tip poput Mancinija ga ne zna do kraja iskoristiti.
Kakav crni Gunnar dva potpuno razlicita tipa igraca,poredba kao i sve ovo nigdje blage veze.
Nije problem kritika,problem je sto too vi ocito ne znate normalno ciniti..
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 09 mar 2012, 21:40

Jbg, istina je da je Džeko bio i više nego dobar protiv Brazila, da je Cityjeva igra bila katastrofa, ali ipak su golovi i dobri potezi ono što očekujemo od našeg Dijamanta. :P Ne kažem da je Džeko loš, simpatiziram ga kao i svi vi, ali napisao sam ono što je evidentno. Edin treba unijeti više smjelosti i agresivnosti u igri, poraditi malo na snazi i kondiciji (doduše, nije ni sada loše, no za EPL i ostala takmičenja treba mnogo, mnogo...). Uskoro očekujem Džeka na višem nivou, motivisanijeg nego prije, prepunog samopouzdanja. A, slažem se i za neshvatljive poteze i rotacije Mancinija, ali to je već prežvakano. ;)

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 10 mar 2012, 00:40

Pauk je napisao/la:Ma gotova je prica oko Dzeke i Manchester City-a, i to ce svi vidjeti sad na ljeto, iako je to govorim vec par mjeseci.

Licno preferiram da predje u Italiju, jer nijedan napadac koji je gradjen kao Dzeko nemoze 100% uspjeti danas u modernom engleskom fudbalu, pa cak ni Zlatan Ibrahimovic.

Jednostavno se igra drugciji fudbal danas u Engleskoj nego prije 10-15 godina, ali zato je italijanski fudbal idealan za Dzeku.

Najbolja solucija je AC Milan ili eventualno Juventus, ali ako Dzeko ostane u Engleskoj mozda bi mogao u Arsenal a van Persie u City, plus da City plati jos jedno 20ak miliona. :D
Cesto pises gluposti.Pogotovo na ovoj temi.
van Nistelrooy -188 cm
Drogba -189
Adebayor 191

Milan -Pato,Ibra,Robinho,Cassano...
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 10 mar 2012, 02:38

procitaj malo sta o Dzeki kaze jedan Neimar i ostali igraci koji su igrali protiv njega!? Edin je svjetska klasa,druga je stvar sto igra u klubu punom zvijezda ,u ekipi koju trenira Mancini i ciji stil igre njemu ne odgovara,kao sto ni Ibrahimovicu nije odgovarao stil igre Barcelone,ali i pored toga Dzeko je u ovoj sezoni postigao 18 golova,a do kraja ima jos dosta utakmica... Italija bi njemu najvise odgovarala,ali ko zna sta ce se sve desiti na ljeto,mozda zavrsi u Realu ili Arsenalu,a u suprotnom smjeru odu Higuain ili RVP ..mozda u Bayernu koji trazi napadaca,ili ipak u Juventusu,ajd znaj... samo da osvoji titulu u Engleskoj,sto bi za njegovu biografiju bili fantatsicno zaista!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 10 mar 2012, 08:09

nije sve crno - bijelo kao sto izgleda na prvi pogled. mnogi pisu kako je dzeko pruzio odlicnu ili vrhunsku partiju protiv brazila, dok je u el odigrao vrlo lose i onda stavljaju tacku i zavrsavaju recenicu umjesto da pitaju zasto je to tako. u jednom timu konstantno pruza dobre partije, dok je u drugom redovno medju losije ocijenjenim.
dzeko ima sve predispozicije da postane jedan od najboljih igraca engleske premijer lige. treba li ponavljati da je jak k´o zemlja, tehnicki potkovan, da ima dobar sut, gotovo nepobjediv u duelima...?
dakle, problem treba traziti na drugom mjestu.
licno sam misljenja da je problem vise psiholoske prirode. sjecam se dajslera koji je ´izgorio´ a imao je sve predispozicije da postane jedan od najboljih igraca bayerna.
eto, sami ste rekli da dzeko obicno zakaze kada je starter i to je najbolji dokaz za moju tvrdnju.
jednostavno, pokusava da dokaze ono sto je svim neutralnim insanima vec odavno jasno - da je bolji od balotelija(mislite li da dzeko ne razmislja o tome?), te da je mancini u zabludi jer neopravdano ´gura´ slabijeg igraca.
u toj zelji izgori, noge se svezu i onda ga gledamo kako luta po terenu.
e, situacija u reprezentaciji se ne moze porediti sa ovom u sitiju. dzeko zna da je nezamjenjiv(pogotovo to sto trener/selektor ne gura nekog slabijeg od nj.) i odma nestaje pritisak koji ga ´gusi´ u sitiju. ostaje samo onaj tzv. pozeljni pritisak koji svakom igracu omogucava da se koncentrise na protivnika.
mancini ga je kupio i on kao ´strucnjak´ treba znati da se igracima poput dzeke mora podrediti ekipa tj. da svi veznjaci rade za napadace.
naravno da bi se dzeko oduzio i postizao golove kakve nijedan drugi sitijev igrac ne moze postici.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 10 mar 2012, 09:58

secer je napisao/la:nije sve crno - bijelo kao sto izgleda na prvi pogled. mnogi pisu kako je dzeko pruzio odlicnu ili vrhunsku partiju protiv brazila, dok je u el odigrao vrlo lose i onda stavljaju tacku i zavrsavaju recenicu umjesto da pitaju zasto je to tako. u jednom timu konstantno pruza dobre partije, dok je u drugom redovno medju losije ocijenjenim.
dzeko ima sve predispozicije da postane jedan od najboljih igraca engleske premijer lige. treba li ponavljati da je jak k´o zemlja, tehnicki potkovan, da ima dobar sut, gotovo nepobjediv u duelima...?
licno sam misljenja da je problem vise psiholoske prirode. sjecam se dajslera koji je ´izgorio´ a imao je sve predispozicije da postane jedan od najboljih igraca bayerna.
eto, sami ste rekli da dzeko obicno zakaze kada je starter i to je najbolji dokaz za moju tvrdnju.
jednostavno, pokusava da dokaze ono sto je svim neutralnim insanima vec odavno jasno - da je bolji od balotelija(mislite li da dzeko ne razmislja o tome?), te da je mancini u zabludi jer neopravdano ´gura´ slabijeg igraca.
e, situacija u reprezentaciji se ne moze porediti sa ovom u sitiju. dzeko zna da je nezamjenjiv(pogotovo to sto trener/selektor ne gura nekog slabijeg od nj.) i odma nestaje pritisak koji ga ´gusi´ u sitiju. ostaje samo onaj tzv. pozeljni pritisak koji svakom igracu omogucava da se koncentrise na protivnika.
mancini ga je kupio i on kao ´strucnjak´ treba znati da se igracima poput dzeke mora podrediti ekipa tj. da svi veznjaci rade za napadace.
naravno da bi se dzeko oduzio i postizao golove kakve nijedan drugi sitijev igrac ne moze postici.
TO je to, sve si rekao. Napokon neki normalan i realan post na ovoj temi
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 10 mar 2012, 10:08

Raul7 je napisao/la:
secer je napisao/la:nije sve crno - bijelo kao sto izgleda na prvi pogled. mnogi pisu kako je dzeko pruzio odlicnu ili vrhunsku partiju protiv brazila, dok je u el odigrao vrlo lose i onda stavljaju tacku i zavrsavaju recenicu umjesto da pitaju zasto je to tako. u jednom timu konstantno pruza dobre partije, dok je u drugom redovno medju losije ocijenjenim.
TO je to, sve si rekao. Napokon neki normalan i realan post na ovoj temi
U potpunosti ispravan post...

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 10 mar 2012, 11:30

Dosta na igru Džeke utiče konstantno vraćanje sve do svog šesnesterca što od njega Manchini traži, mislim da Džeko nije takav tip igrača i samim tim gubi dosta snage kad treba krenuti prema naprijed, te mu igra odmah slabi. Takođe mislim da se on previše brine o tome kako će izgledati (ne mislim fizički) na terenu umjesto da se opusti i igra igru i ne brine o tome, svakim primjemom lopte primjeti da se da nije to Džeko iz Wolfsburga koji bi probao ošutati, proći igrača ili tako nešto već odma dodaje prvom igraču do sebe (zadnja utakmica, 0 šuteva), jednostavno nema samopouzdanja ko prije iako je dao dosta golova i ove sezone, pa mi zaista nije jasno gdje mu je samopouzdanje nestalo.
🔵⚪

vest
Kontakt:

Post Postao/la vest » 10 mar 2012, 11:31

ekipa man. city nema timskog duha a fudbal je ipak timska igra..to je tako jer svi misle da su neke zvijezde pa zele samo licni uspjeh (radije cu dati gol pa makar izgubili nego dodat loptu za pobjedu)..u ovoj ekipi idioti poput balotellija i teveza bolje prolaze nego radilice i timski igraci kao edin dzeko, zato sto je i sam trener cirkuzant..e sad jel lakse edinu igrati sa svojim prijateljima vedadom,zvijezdanom,emirom..ili onim umisljenim tevezima? nemojte misliti da tu nema svadje,mrznje,ljubomore i svega u ovoj ekipi..najbolje je da predje u neki ozbiljni klub gdje ce se cijeniti njegov rad, trud, disciplina i ostale vrijednosti..
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 10 mar 2012, 14:33

Konacno neko razuman, objektivan...
Potpisujem od pocetka do kraja!
Izdržati, to je temelj vrline!

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 10 mar 2012, 16:24

rogeRF je napisao/la:
Konacno neko razuman, objektivan...
Potpisujem od pocetka do kraja!
Sve je to tako osim da je Dzeko bolji od Balonje...
Nazalost, al' tako je...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 10 mar 2012, 23:18

Neko je napisao 0 udaraca u gol,pa koliko su veznjaci sansi kreirali(to bi im trebala valjda biti primarna uloga) napadacima u toj tekmi? Isto koliko i udaraca na gol.
Nisam mogao vjerovati da je Edin najgore ocjenjen na goal.com,da nisam gledao tekmu pa hajde,bar 3 su bili puno gori,ali nebitno.
Meni jedino u cemu za Dzeku ovoj ekipi mogu reci da je los jeste to sto igra normalno.Drugi ne hebu ni Mancinija ni taktiku.Po meni bi trebao biti drskiji,uzeti i osutati kad god moze.Ne moze mu biti losija pozicija u timu od trenutne.
Sam Edine

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 10 mar 2012, 23:46

Ključni problem u Cityu je kostur tima koji je mancini formirao, a on izgleda ovako:

--------------------------------------Hart--------------------------------------

>1<-----------------Lescott-------------------Kompany------------------>2<

------------>3<----------------Toure Yaya------------------>4<--------------

--------------------------------------Siva--------------------------------------

---------------------Aguero----------------------->5<-------------------------

Okvirno to ovako izgleda, hajmo reći i onda kreću rotacije:
>1< Richards - Zabaleta - pa i Clichy i Savic
>2< Kolarov - Clihy - Zabaleta
>3< Nasri - Johnson - De Jong - Milner - Pizzaro
>4< Barry - Nasri - De Jong - Milner - Hargreaves
>5< Dzeko - Balotelli - Tevez uskoro

I naravno na ovih 5 pozicija rotira do iznemoglosti i konstatno tim igracima remeti formu...pogledajte, upravo ti igraci uvijek podbace...Ne sumnjam da ce povratkom Teveza nekom od ovih igraca puknuti film (jer treniraju, ginu i bore se za mjesto u timu, a s druge strane balerina je pola godine pljuvala i odmarala i bice mu zagarantovano mjesto u timu)...Silom prilika kostur mora mijenjati zbog kartona, povrede ili umora...

Kako je ranije pomenuto, to je sustina cijele price - Dzeko dok je bio kostur tima i pogadjao je, ali je problem sto se Aguero vise svidja Manciniju (svrsava na njega), kao i preferiranje Balotelija (povlasten status). Na to naravno i sigurno Dzeko (a vala ni ostali) nije imun i upravo stalne rotacije i da prostite drkanje po fizickoj spremi i mentalno silovanje dovodi Edina u poziciju u kakvoj jeste i odraz njegovih igara je upravo stalno rotiranje (toplo-hladno)...Dzeko je igrac koji mora u kontinuitetu odigrati 3-4 susreta da bi usao u ritam, hraniti ga loptama kako po boku, tako i brzim pasovima i izbacivanjem odbrane!

Definitivno povratkom Teveza, City gubi titulu!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 mar 2012, 02:13

Dati ovoliko golova, u ovakvom klubu pri ovakvoj minutazi( :D ) ne moze to svako. Ja stvarno ne znam sta je Manciniju u glavi, pa svaki normalni trener bi vec imao nekih 10 bodova prednosti, a njegovi igraci bi bili prvi na listi strijelaca. Samo njemu to nesto ne ide. Treba trener rotirati, i cuvati igrace od povreda, ali ovaj stvarno vise ne zna sta radi. Pa ne znam bi li mogao Messi davati golove ako zna da ce dati 3-4 gola na jednoj tekmi, i onda slijedecu zavrsiti na klupi. Ne znam jel to i jedan normalan covjek moze podnijeti.
Celik!3,2,2.

Zeljovac
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac » 11 mar 2012, 09:18

EXCLUSIVE: £27m Dzeko fighting to save his City future

The £27million Bosnian ­marksman has failed to ­deliver consistently.

This is despite an ­impressive ­strike-rate of 24 goals in 56 appearances since arriving from Wolfsburg just 14 months ago. Dzeko himself is unhappy that he has been unable to secure a regular start in ­Roberto Mancini’s team this season, with 11 of his 35 ­appearances coming as a substitute.

That has alerted a number of clubs to his possible ­availability in the summer – with Inter Milan following Juventus in registering an interest in the 25-year-old. And unless performances improve, City are likely to welcome his departure if they can recoup most of the cash they paid Wolfsburg.
Mancini now regards Sergio Aguero and Mario Balotelli as his most reliable forwards – even though Dzeko has scored 18 times this season.

And with Carlos Tevez also set to come back into the first-team fold, Dzeko could even find himself as the fourth-choice option.

He was unhappy at being subbed as City lost the first leg of their Europa League clash with Sporting Lisbon 1-0 on Thursday night.

But Dzeko was the worst ­performer in a below-par City display that only came to life when Balotelli entered the fray. As exclusively ­revealed by Sunday Mirror Sport in November, City have made Robin van Persie their No.1 summer target.

And with Swedish ­youngster John Gudetti scheduled to return to the club after a successful loan spell at Feyenoord this ­season, both Dzeko and Tevez are likely to be sold.
http://www.mirrorfootball.co.uk/transfe ... 76406.html

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 11 mar 2012, 09:27

Ovo moze biti narucen tekst iz City-a, a isto tako i od Utd-a...
Prva varijanta je moguća, da se lagano zakuha na marketu u pravo vrijeme, da klubovi koji su zainteresovani imaju dovoljno vremena da iskalkulisu kako dovesti igraca za tacno odredjenu sumu novca!
Druga varijanta koja je vise moguca, a to je narucen tekst iz protivnickog tabora da se zakuha i destabilizuje atmosfera u prvoplasiranoj ekipi - poveca pritisak na njih - gdje bi se javilo nezadovoljstvo pojedinaca prilikom vracanja Teveza u tim...
Najbolje bi i bilo da Dzeko osvoji titulu i napusti City za sva vremena. Svi smo znali da kad je potpisivao da pravi veliku gresku! Da je odabrao Arsenal, Liverpool, Tottenham bolje bi prosao...Mislim, da mu je ovih hajmo reci 1,5god bilo taman da se adaptira u Premiershipu, a ako ostane na otoku u nekom drugom klubu - definitivno ce zasjati jer nece vise gubiti vrijeme na adaptaciju :D

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 11 mar 2012, 13:10

Danas mu klupa ne gine.
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 mar 2012, 13:13

Henry je napisao/la:Danas mu klupa ne gine.
Cisto sumnjam,na klupu leti samo kad zabija u prethodnim mecevima.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Google Adsense [Bot], jasmin10, Sheyi i 43 gosta.