Bosna i Hercegovina je u posljednjih 20 godina imala veće i manje fudbalske zvijezde među reprezentativcima, manje ili više iskusne selektore, no prvom kome je pošlo za rukom da u reprezentaciji napravi optimalne uslove rada i idealan balans između stručnog štaba i igrača je Safet Sušić, čiji je uspješan rad nagrađen prvim historijskim plasmanom Bosne i Hercegovine na jedno veliko takmičenje.
Njegov rad i veliki rezultat nisu ostali nezapaženi u fudbalskom svijetu, pa je tako Safet Sušić prošle godine dobio ponudu Bešiktaša vrijednu 5 miliona maraka, koju je odbio bez previše razmišljanja, u želji da ostane u potpunosti skoncentrisan na posao u fudbalskoj reprezentaciji BiH, koja se u tom trenutku nalazila na pola puta kvalifikacija za Brazil 2014.
Kako saznaje **** portal iz odlično provjerenih menadžerskih izvora, nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo, dodatno je porastao interes za trenerskim uslugama našeg selektora, a najkonkretniji su bili Saudijci koji su Papetu nezvanično ponudili da uz višemilionsku platu preuzme selektorsku poziciju njihove reprezentacije ili trenersku funkciju u jednom od njihovih najvećih klubova.
Nakon što je Sušić odbio i tu ponudu, u akciju dovođenja Papeta u Saudijsku Arabiju uključio se i saudijski princ, koji je poručio kako će privatnim avionom doći u Sarajevo na pregovore sa Safetom Sušićem, no i ta ponuda je odbijena.
Safet Sušić ima ugovor sa fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine do jula ove godine, a kako pišu domaći mediji, uskoro će biti pokrenuti pregovori o njegovom eventualnom produženju, nakon čega će biti puno jasnije ostaje li Safet Sušić na klupi Zmajeva i u kvalifikacijama za Euro 2016.
Ma kako ja saznajem iz izuzetno provjerenih menadzerskih i posebno tajnih izvora Vrsajevica ganjaju Bayern i Real, ali on jos ceka da vidi ko je jaci, pa ce se odluciti.Henderson je napisao/la: Kako saznaje **** portal iz odlično provjerenih menadžerskih izvora, nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo, dodatno je porastao interes za trenerskim uslugama našeg selektora, a najkonkretniji su bili Saudijci koji su Papetu nezvanično ponudili da uz višemilionsku platu
Principatus je napisao/la:Ma kako ja saznajem iz izuzetno provjerenih menadzerskih i posebno tajnih izvora Vrsajevica ganjaju Bayern i Real, ali on jos ceka da vidi ko je jaci, pa ce se odluciti.Henderson je napisao/la: Kako saznaje **** portal iz odlično provjerenih menadžerskih izvora, nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo, dodatno je porastao interes za trenerskim uslugama našeg selektora, a najkonkretniji su bili Saudijci koji su Papetu nezvanično ponudili da uz višemilionsku platu
Ja sam cuo da u paketu sa Papetom traze Svena Tina i Seada Susica.Principatus je napisao/la:Ma kako ja saznajem iz izuzetno provjerenih menadzerskih i posebno tajnih izvora Vrsajevica ganjaju Bayern i Real, ali on jos ceka da vidi ko je jaci, pa ce se odluciti.Henderson je napisao/la: Kako saznaje **** portal iz odlično provjerenih menadžerskih izvora, nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo, dodatno je porastao interes za trenerskim uslugama našeg selektora, a najkonkretniji su bili Saudijci koji su Papetu nezvanično ponudili da uz višemilionsku platu
Zbog cega mozes biti tako siguran da bi Rahimic odgovorio zadatku pored cinjenice da dvije godine ne igra nogomet ? Ne slazem se s tobom , ako kao normalne reprezentacije pretpostavimo Njemacku ili Spaniju , mislim da nikad ne bi poveli igraca koji toliko dugo ne igra na profesionalnom nivou .drummer je napisao/la:Joj sto volim pouzdane izvore,ko je izmislio tu frazu aferim mu![]()
Rahimic je produzio karijeru iskljucivo i samo zbog reprezentacije.Taj isti selektor je to trazio od njega i rekao mu da mu treba.Odjednom se predomislio i izigrao ga.
Igrac poput Rahimica bi u normalnim reprezentracijama sigurno isao u Brazil samo zbog onoga sto on jeste da i zanemarimo da je on i ovakav kad ne igra nas ubjedljivo najbolji defanzivni vezni.Tako je kako je,okretanje glave od te cinjenice nece pomoci.
Ma nigdje veze. Znaci da vodimo igraca na SP koji je u zadnje tri godine odigro 60 minuta?! Pa ako je tako, i na desnom beku smo deficitirani, mujdza non stop povredjen, pa mogli smo penzionistu Salihamidzica realtivirari za SP, ha jadonniedarko je napisao/la:Zbog cega mozes biti tako siguran da bi Rahimic odgovorio zadatku pored cinjenice da dvije godine ne igra nogomet ? Ne slazem se s tobom , ako kao normalne reprezentacije pretpostavimo Njemacku ili Spaniju , mislim da nikad ne bi poveli igraca koji toliko dugo ne igra na profesionalnom nivou .drummer je napisao/la:Joj sto volim pouzdane izvore,ko je izmislio tu frazu aferim mu![]()
Rahimic je produzio karijeru iskljucivo i samo zbog reprezentacije.Taj isti selektor je to trazio od njega i rekao mu da mu treba.Odjednom se predomislio i izigrao ga.
Igrac poput Rahimica bi u normalnim reprezentracijama sigurno isao u Brazil samo zbog onoga sto on jeste da i zanemarimo da je on i ovakav kad ne igra nas ubjedljivo najbolji defanzivni vezni.Tako je kako je,okretanje glave od te cinjenice nece pomoci.
U startu mu nije trebao nista obecavati , sam je sebe gurnuo u glupu situaciju i realno pokrenuo smijesnu raspravu o tome da li ga treba povesti ili ne .zizu1991 je napisao/la:Rahimić tu nije ništa kriv. Sve ono što je pozitivno u ovoj reprezentaciji je napravio Sušić, ali i negativne stvari.Što reče ovaj gore, Sušić je Rahimiću rekao da će ići na SP sa nama ako se plasiramo, da bi se sad pravio budala.To je to njegovo držanje do svojih riječi i izjava. Blago rečeno izigr'o je igrača koji je s nama već duže vrijeme. Pokazao da ne drži do svoje riječi i do njega koliko do paščeta. Po*r'o se po njemu.
Da nije malo prerano da se Pandza oprosti od repke? Momak je prilicno mlad i ako se vrati u formu, kakvu je imao prije povrede, sigurno da bi bio vazan igrac i dio nase repke..pogotovo sad, kad se Spahic oprosti..treba uvijek imati alternativadrummer je napisao/la:Nije on njemu obecao zbog njega nego zato sto nije nasao boljeg igraca,to je dosta puta sam rekao.Rahimic bi se oprostio prije dvije godine,produzio je iskljucivo zbog toga da pomogne reprezentaciji,znaci ne sebi,on se nece vise prodavati.Ako je vec tako onda je ljudski da se to ispostuje
Vecina nasih najboljih igraca je na neprimjeren nacin otislo iz reprezentacije,bacani su kao stare krpe.Vrijeme je da praksa prestane i da se s njima oprastamo onako kako dolikuje i kako su oni to zasluzili.
Prirodan slijed je da Rahimic,Ibricic,Pandza reprezentativnu karijeru zavrse u Brazilu a nakon SP lijepi razgovor i oprostaj,uz obavezno organizovanu utakmicu u njihovu cast.
Ovdje se radi o povjerenju i ljudskom odnosu,mi smo reprezentacija BiH,mi smo porodica,mi nismo klub u koji je neko donio pare,to treba razlikovati
Sve ovo smo gradili godinama a bitni kotacici su bili i ovi igraci.