FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

LBJ MVP
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la LBJ MVP » 29 jan 2012, 00:08

slika
Koliko će prstiju na kraju imat?7,10,12 ili 15? :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 jan 2012, 00:09

Vidi ovih sto su izgmizali iz jazbina hahahahaha. Invazija jbt.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 29 jan 2012, 00:11

T-MAC je napisao/la:
MARCELO je napisao/la:Koliko god uzdizali La Masiju,treba Barci jos rutinera u ekipi.
S ovakvim kadrom,ova prednost Reala ce se samo povecavati.
pa vecinom ti rutineri predstavljaju problem ove sezone ;) oni su ti koji najmanje rade trenutno ;)
Neki rutineri,dovedeni,bi se sigurno borili za 1. postavu.Mozda je to problem-nedostatak konkurencije u timu ,za razliku od ekipe Reala.
Jeste li vi svjesni da su vam vecinu tekme u napadu igrala 2 bocna igraca?
Sretno zmajevi!!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 29 jan 2012, 00:12

don_burza je napisao/la:Problem Barce nije igra nego motivacija. Jednostavno nemaju zalje da trpaju ove timove. Ne znam bas tacno al ovog istog Vilareala ste pobjedili na Nou Campu 5,6 -0

I da napomenem da prvenstvo nije gotovo . Mora i Real negdje kiksati
Nije to stvar motivacije ,trpaju oni sve protivnike na Camp Nou,dok je u gostima sasvim druga prica .
Ima tu dosta veze i sa terenom ,velicina terena na Camp Nou , onemugucuje protivnike da neutralisu njihovu igru odnosno da se brane .

Vidim vec se cestitaju titule :mrgreen: ima Real odraditi Calderon,Mames,Madrigal,Benito Villamarin, itd :roll:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 29 jan 2012, 00:14

MARCELO je napisao/la:
T-MAC je napisao/la:
MARCELO je napisao/la:Koliko god uzdizali La Masiju,treba Barci jos rutinera u ekipi.
S ovakvim kadrom,ova prednost Reala ce se samo povecavati.
pa vecinom ti rutineri predstavljaju problem ove sezone ;) oni su ti koji najmanje rade trenutno ;)
Neki rutineri,dovedeni,bi se sigurno borili za 1. postavu.Mozda je to problem-nedostatak konkurencije u timu ,za razliku od ekipe Reala.
Jeste li vi svjesni da su vam vecinu tekme u napadu igrala 2 bocna igraca?
ma konkurencije kolko-tolko ima...
jbg-a ovu tekmu se moralo tako,kad je messi jedini od napadaca bio spreman za tekmu..pedro,afellay,iniesta,sanchez..ovo je dovoljno konkurencije al jbg.a povrede su ucinile svoje plus veliki nedostatak motivicije igraca koji su bili na terenu.. ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

delldell
Kontakt:

Post Postao/la delldell » 29 jan 2012, 00:17

Ajde dobro je, ne morate se brinuti. Valencia kasni za vama 7 bodova, bicete vi drugi.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 29 jan 2012, 00:18

Titula u ligi je definitivno izgubljena! Ne mogu da vjerujem da su ovako nezainteresovani u mecu koji im je od velike vaznosti, uostalom, kao i svaki naredni. Izgledali su previse zasiceno, kao da igraju samo sto moraju. :? Messi totalno neprepoznatljiv kada igra u gostima. Fabregas se jos nije uklopio, i skoro da nista nije pokazao na terenu. Alexis ima kvalitet, ali me vraski nervira cinjenica da se, kad primi loptu, uvijek oklizne. Straznjica mu uvijek ostaje negdje iza, vuce ga. :mrgreen: Premalo suteva smo imali da bi se mogao postici gol. Ono sto me jedino obradovalo u ovom mecu je igra malog Telloa. Nevjerovatno je brz, u zavrsici je sam kreirao nekoliko odlicnih sansi, koje, nazalost, nisu iskoristili njegovi saigraci. Mislim da je definitivno na njemu bio crveni karton kada ga je igrac "Zute podmornice" povukao, i onesposobio da nastavi dalje.Takodjer, mislim da je u ovom mecu Barca poprilicno ostecena nekim sudijskim odlukama. Nisu to nikakve drasticne greske, ali ih je definitivno bilo. Jednostavno nam se nisu sudili prekrsaji, koji se moraju suditi. Ubijedjen sam da je pritisak na sudije uticao na to, jer, ne prodje niti jedna utakmica a da ne bude polemike kako su im sudije naklonjeneni. Vjerovatno je sudija trebao vise vremena nadoknaditi u drugom poluvremenu, jer su igraci Villarreala trazili, pa malo je reci, glupe izgovore da se igra prekine. Ponosan sam ja naseg trenera, koji je pogladio protivnickog igraca prilikom izvodjenja auta kad mu je davao loptu, a bio je kraj meca.
Btw, kako me samo nervirao komentator na areni. Hajd' to sto nema veze o cemu prica, vec je Realov pristanik, pa se jasno uocavalo da mu je najmanje odgovarala pobjeda Katalonaca.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 jan 2012, 00:21

E moj Gvardiola, ovi katastrofalni rezultati su tvoja krivica,.. Ima daleko najbolju ekipu na svijetu, neuporedivo jacu nego Real Madrid. Na svakoj poziciji ima boljeg igraca nego RM, ima bolju klupu,.. Sve je na strani Barselone osim trenera i golmana.

Od pocetka sezone je ocigledno da ova ekipa nema motiv i glad za uspjehom. Stalno ocekuju da ce protivnik sam sebe pobjediti i pocnu igrati kada vec postane kasno. Izgleda da Gvardiola ne umije motivisati pomalo zasicene i letargicne igrace. Evo i komentator na Areni govori da igraci uopste nisu slavili izbacivanje Real Madrida iz Kupa. To je los znak, evidentno da je ekipa demotivisana.

Imam neki osjecaj da je ovo posljednja Gvardiolina sezona na kupi Barselone. I sam je izjavio da se igraci Barse brzo zasite i da ih je onda tesko motivisati. Isto se desilo Rajkardu, samo sto on nije znao otici na vrijeme. Gvardiola je to lucidno promijenio. Al' ako ostane mozda iduce sezone uspije naloziti ekipu, mozda je zaista neophodna jedna losa godina da bi prikupili motiv da narednih par odigraju na vrhunskom nivou.

Meni se od pocetka nije svidjelo dovodjenje Fabregasa iako mislim da je fantastican igrac,.. Sa njim su prebukirali ekipu, izgleda i poremetili ravnotezu. Nikako ne mogu shvatiti zbog cega Gvardiola pojacava vezni red sa Fabregasom,..

--------------Buskec-------
--Fabregas--Cavi--Iniesta--
--------------Mesi-----------
-------------Sancez---------

Zbog cega ovolika potreba za jakim veznim redom!? Vezni red je prejak sa Buskecom, Cavijem i Iniestom (+ Mesi). Sta ce im jos jedan vezni igrac!? Zar nije bolje da pojacaju napad!?

Barsa ovu sezonu igra bez napadaca. Mesi je poluspic i u priliku ulazi ugalvnom iz drugog plana. Aleksis Sancez je fantastican krilni napadac, ali on nema golgeterski instikt kao Eto ili Vilja. Zbog toga Barsa na gostujucim terenima kruzi kao kisa oko Kragujevca, imaju ogroman posjed, ali ne i napadaca koji ce postizati golove. Mislim da Barsa treba jednog vrhunskog golgetera koji ce materijalizovati ogromnu terensku incijativu i lucidne pasove veznog reda.

Real Madrid ima tri puta gori vezni redi i opet stvore dosta vise velikih prilika za gol. Igraju direktnije i imaju isturene napadace. Sta ce im protiv Espanjola sest vezni igraca!? Sasvim su dovoljna tri veznjaka da bi imali apsolutnu premoc na sredini terena. Tri napadaca moraju stvoriti veliki broj prilika i uvaljati dosta golova. Real Madrid igra fantasticno protiv ostatka lige, mnogo bolje i konkretnije nego Barsa. Svaka cast Murinju, sa dosta slabijom ekipom pravi dosta bolje rezultate.

Volio bih da Barsa osvoji i jos uvijek mislim da imaju sansu za titulu. Sada se moraju probuditi i pojacati napad,.. Napadati cijelu utakmicu kao posljednjih 10 minuta protiv Viljareala. Sa takvim pristupom mogu pobjediti sve protivnike do kraja. Real ce sigurno upasti u mini krizu, samo je pitanje hoce li to Barsa znati iskoristiti.

Barsa ce lagano pregaziti RM, MU, Inter, Bajern,.. Sve velike klubove, jer tada imaju motiv za igru. Protiv slabijih ekipa igraju bezvoljno, ocekuju pobjedu bez ulozenog truda. Ne moze tako, to mora shvatiti Gvardiola i objasniti igracima. Sada je na pravom ispitu njegov trenerski kvalitet.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 29 jan 2012, 00:26

Evo i @Valencie, zadnja rečenica u ovom tvom postu će opet pokrenut' kolo na temi :mrgreen:

Slažem se sa svim što si rekao, apsolutno...

@delldell, ne trudi se, nisi zanimljiv ;) ...te fore lagano prodaji u ponedjeljak aBd u školi, na malom odmoru ;)
Zadnja izmjena: mandraX, dana/u 29 jan 2012, 00:29, ukupno mijenjano 1 put.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 29 jan 2012, 00:27

Neka deru ovi realovi i imaju razloga za zajebanciju. Docekali ljudi svoje vrijeme i neka zayebaju. Dobra stvar u svemu ovome sto to nama u biti ne smeta koliko oni misle. Meni licno smeta pristup blaugrane pa ovo vise nisu kiksevi vec tesko zasicenje, bezmotivisanost i zasluzeni zaostatak.

@mandrax nije do Gvardioale. Moze pocet ko hoce i dokle hoce. Ovo je ista ona ekipa pd ranije.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 29 jan 2012, 00:28

el clasico je ucinio svoje,vidjeo se ogroman umor kod barcinih igraca,noge preteske jednostavno moralo je ovako da bude,zar misli neko da bi real pobjedio da je igrao u gostima,ne zaragozu nego bilo koga?sad je nebitno,nije jos nista gotovo,ali poznavajuci mourinha,tek ce sad real da bljesne protiv ovih slabijih ekipa ;)

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 29 jan 2012, 00:30

MElloo je napisao/la:Vise ni Texeira Vitieness ne pomaze :mrgreen:
Ne radi se o istom covjeku uopste. Razmisli malo prije nego lupis glupost ;)
Don't hate what you don't understand.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 29 jan 2012, 00:30

@Valencia, bravo majstore, ubo si u sridu... ;) Kaže Barcini igrači nemaju motivaciju. Uredu. Ali gdje im je onda taj trener? Što ih ne motiviše? U onakvoj sili od ekipe njegov jedini zadatak je da ih motiviše, i opet ništa. On ni to ne može...wtf? :? Pa ništa onda, ako je motivacija problem, onda neka lijepo dovedu Ćiru za trenera i uspjeh je zagarantovan. :D
Zadnja izmjena: raul-zakon, dana/u 29 jan 2012, 00:32, ukupno mijenjano 2 puta.
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 29 jan 2012, 00:30

Krenuh citat ovaj post, vidim nesto ne ide, vec u prvim recenicama, kad ono Valencija pise :lol: :lol: :lol:

E ljudi, jel' se mora napravit ono k'o 2008. ako obezbijedimo titulu prije El Classica ili je to samo neka tradicija?
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 jan 2012, 00:35

Ma nama ne treba klasicni napadac, pa imali smo Ibru i sta je uradio? Nista. Villa nije klasicni napadac, on je igrac koji fakticki igra sve, od krila pa do spica, dakle nije klasicni napadac tipa nekadasnjeg Ruuda, Pippa, Ibre, Drogbe, Kluiverta itd. I Eto'o je igrao slicno poput Ville, odnosno slicno poput Alexisa. Nama takvi igraci trebaju, jer je takva filozofija nasa, brze promjene mjesta i 5 igraca se nadje u prilizi za gol, a ne samo da se filuje jedan covjek, tj. taj pravi napadac. Tada bismo ga tek najebali. Jedini od napadaca kojeg bih ja volio vidjeti u nasem timu je Hulk, da on ide s desne strane ili da igra u sredini, jer covjek ima sve sto nama treba. Pogotovo jer bi opalio poneku loptu sa 25 30 metara, kada nas ne ide pa ne mozemo uci s loptom u gol. Drugi igrac kojeg bih volio vidjetu u napadu je G. Rossi. To su igraci koji bi nama odgovarali, a ne ti klasicni golgeteri, igraci u 16 metara. Oni koje sam prve nabrojao Ibra and co. to su igraci koji su opasni kada im se lopta da u noge i kada su blizu 16 metara, a nikako da mijenjaju pozicije sa krilima, pa ulecu u prazan prostor.

Edit: ovo se odnosi na prvi dio posta Valencie koji kaze da nam treba klasicni napadac.
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 29 jan 2012, 00:39, ukupno mijenjano 1 put.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 29 jan 2012, 00:36

mandraX je napisao/la:Evo i @Valencie, zadnja rečenica u ovom tvom postu će opet pokrenut' kolo na temi :mrgreen:

@delldell, ne trudi se, nisi zanimljiv ;) ...te fore lagano prodaji u ponedjeljak aBd u školi, na malom odmoru ;)
kralju moj :lol: :lol: :lol:

treb'o si jos dodat,dok budu igrali pola-cijelo :mrgreen:

slazem sa uglavnom sa postom od valencije..
mada,mislim da grijesis u slucaju fabregasa,na njega se uglavnom gleda kao alternativu kada xavi okaci kopacke o klin,jer mislim da nije bas pametno samo cekat da thiago sazrije i da naslijedi odma tu ulogu..
xavi ce moci na ovom nivou jos maks godinu dvije igrati i to je to..i da thiago ne bi sagorio od silne zelje kao krkic i onaj mali dos santos,tu je fabregas da preuzme dio tereta ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 29 jan 2012, 00:40

T-MAC je napisao/la:
slazem sa uglavnom sa postom od valencije..
Slazes se da imate bolje igrace na svim pozicijama osim golmana i da imate bolju klupu i sve ostalo? :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Mesut Ozil 10
Kontakt:

Post Postao/la Mesut Ozil 10 » 29 jan 2012, 00:42

slika

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 jan 2012, 00:49

mandraX je napisao/la:Evo i @Valencie, zadnja rečenica u ovom tvom postu će opet pokrenut' kolo na temi :mrgreen:

Ma neka pisu sta hoce, ne mislim ulaziti u rasprave.

Nemam nista protiv Gvardiole. Moguce je da ima vrhunske trenerske sposobnosti, moguce da nema,.. Vrijeme ce pokazati. Nista ne tvrdim.

Samo je evidentno da ove sezone nije dobro pripremio ekipu,.. Malo je utakmica u kojim su igrali na 100% svojih mogucnosti. I u Madridu su krenuli rezervisano pa nagazili kada su primili gol. Na Nou Kampu su nagazili, pa se potpuno opustili. Da ne govorim o ovim manjim utakmicama koje igraju potpuno demotivisano,.. Aj da se odigra jedna takva utakmica, pa da covjek rekne desava se,.. Ali ljudi, Barsa cijelu sezonu igra demotivisano.

Fergijeva, Murinjova, Vengerova i ekipe drugih velikih trenera mogu igrati katastrofalno, ali nikada bezvoljno i demotivisano. Ja se uvijek pitam kako Fergi uspjeva motivisati Gigsa ili Skolsa :roll: ,.. Zamisli da se Fergiju desi da jednu sezonu MU odigra demotivisano. Ma 'ebo bi im sve na kamaru nakon prvog takvog susreta, sjevale bi kopacke po svlacionici. On se ne libi nakon poraza od Njukasla javno izjaviti da se osjeca izdanim od igraca (mozes misliti sta im rekne u cetri oka),. Covjek ima damu i veliki autoritet. Gvardiola mi izgleda kao neki dobrica koji nece povisiti ton na svoje igrace. Mora se ponekad zagrmiti da bi se razdrmao tim.

Takticke sposobnosti nemaju veze sa motivatorskim. Mozes bit genijlan takticar i strucnjak, ali ne i motivator. Jedan Ciro vazi za prosjecnog stratega, al' je zato nenadjebiv motivator. I to je glavni razlog za njegove velike trenerske uspjehe.

Desavalo se da Barsa probije po krilu, a u srcu protivnickog kaznenog prostora nema nijednog igraca. Imaju previse igraca na sredini terena, rekao bih potpuno bespotrebno. Taj cetvrti veznjak u sredini ne moze donijeti puno toga pozitivnog,.. Trojica (+ Mesi koji se uvijek pridodaje veznom redu) mogu drzati sredinu protiv svakog protivnika, a da ne pominjemo ove male protiv kojih Barsa prosipa bodove. Cini mi se da bi od isturenog napadaca imali puno vise koristi.

Al' kada smo kod napadaca, za Barsu nije svakakav napadac,.. Barsi odgovaraju brzi i pokretljivi napadaci, koji ujedno imaju izrazen golgeterski instikt. Npr. napadaci kao sto je Aguero. Vilja je polako poceo padati, ne odgovara mu bas najbolje uloga krilnog napadaca, mada je i on puno bolje rjesenje nego igrati bez pravog golgetera.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 29 jan 2012, 00:54

Ne kontam stvarno da igraci Barce nemaju motiva stizati Real i tako dobiti Villareal :roll: . Zasto se ne prizna da je igra u gostima ocajna i da je dosta igraca podbacilo?
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.