Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Sto se tice Tankovica, sansa da zaigra za nas je vrlo mala. On se odlucio za Svedsku i jedino ako bi ga oni ignorisali mozda bi se predomislio.
Dodaj tu jos Mahmutovica i Hodzica.dubrovnik je napisao/la:Ja bi i sada stavio Tankovica na trece mjesto a Djurica na cetvrto. Onaj mali moze biti zvjer od igraca. 19 mu je tek.
Ali Djuku bi pozvao odma jer momak ima papire. Cini mi se da je i Mesa najavio njegov poziv.
Cuj Djuric i Mahmutovic pored Adilovica 
Ne bi polemizirao o Mahmutovicu. Ako bude zabijao ok ali meni njegove godine nisu preporuka za debi. Pazi isto bi rekao i za Salatica da imamo DM makar priblizne kvalitete. Ali nazalost po meni nemamo. Moje misljenje, ne mora biti da sam u pravu. Vidjet cemo i Mahmutovica kada krene prvenstvo.Sabinho je napisao/la:Ovi sto mogu biti zvijeri se trebaju pozvati, mislim na njega i Hodzica ali moraju stati iza ove cetvorice (Dzeko, Ibisevic, Mahmutovic, Djuric).dubrovnik je napisao/la:Ja bi i sada stavio Tankovica na rece mjesto a Djurica na cetvrto. Onaj mali moze biti zvjer od igraca. 19 mu je tek.
Ali Djuku bi pozvao odma jer momak ima papie. Cini mi se da je i Mesa najavio njegov poziv.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 15 feb 2015, 23:28, ukupno mijenjano 1 put.
U tom periodu sam ja kao Papetovac jasno pisao da je trebao pozvati Djuru i Mahmutovica ali da je Mahmutovic u tom trenutku bolja opcija. Dan danas, stojim iza toga.Sheyi je napisao/la:Gotovo svi koji su bili uz Papeta su ismijavali ovog momka, i one koji su Milana pozivali, u onom periodu kad nam je trebao centarfor.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Ajax ja smatram da su 4 napadaca dovoljna. I ova 4 bi u idealnoj situaciji(papiri za Tankovica) po meni bili u prednosti. Ako Hodzic izbori mjesto u momcadi ili Mahmutovic bude zabijao tko bi se normalan tome protivio.Ajax je napisao/la:Dodaj tu jos Mahmutovica i Hodzica.dubrovnik je napisao/la:Ja bi i sada stavio Tankovica na trece mjesto a Djurica na cetvrto. Onaj mali moze biti zvjer od igraca. 19 mu je tek.
Ali Djuku bi pozvao odma jer momak ima papire. Cini mi se da je i Mesa najavio njegov poziv.
Bilo je i takvih izjava ovdje koliko se sjecam.mirzatele je napisao/la:Cuj Djuric i Mahmutovic pored Adilovica
Nasa vicekanta je rekla da je Adilovic najbolje rjesenje za Izraeldubrovnik je napisao/la:Bilo je i takvih izjava ovdje koliko se sjecam.mirzatele je napisao/la:Cuj Djuric i Mahmutovic pored Adilovica![]()
![]()
Pa Mahmutovic zabija. Zbog povrede je zadnju sezonu i pola ove odigrao skupa 27 utakmica, od toga 20 od prve minute i zabio je 16 golova i ima 5 asistencija. Sad na pripremam isto je dao tri gola protiv Nurnberga.
Meša bi konacno morao reprezentaciju napraviti po pozicijama kao i sve ostale normalne reprezentacije sto imaju.Znaci za svaku poziciju po dva igraca.Na zalost takav spisak nikada do sada nismo imali.
Znaci dva golmana+1 eventualno za tribina,dva desna beka,cetiri stopera,dva lijeva beka,dva zadnja vezna,dva centralna vezna,dva ofanzivna ili opet centralna vezna,zavisno kako cemo igrati,dva desna krila,dva lijeva krila i cetiri napadaca.
Ako u toj ekipi ima igraca koji mogu pored svojih prirodnih odigrati i neke druge pozicije u timu,a ima,onda jos bolje.
Naravno imati i dodatnih 7,8 igraca koji u svakom momentu mogu uci na spisak sto svojim dobrim igrama sto povredama ili losom formom igraca sa spiska.
A ne kao sto je radio Podravka,zacementirao isti spisak igraca i ne bi ga promijenio ni da mu puskom prijete.
Spisak se mijenja i treba se mijenjati u skladu sa potrebama,formom,povredama,kartonima.
Znaci dva golmana+1 eventualno za tribina,dva desna beka,cetiri stopera,dva lijeva beka,dva zadnja vezna,dva centralna vezna,dva ofanzivna ili opet centralna vezna,zavisno kako cemo igrati,dva desna krila,dva lijeva krila i cetiri napadaca.
Ako u toj ekipi ima igraca koji mogu pored svojih prirodnih odigrati i neke druge pozicije u timu,a ima,onda jos bolje.
Naravno imati i dodatnih 7,8 igraca koji u svakom momentu mogu uci na spisak sto svojim dobrim igrama sto povredama ili losom formom igraca sa spiska.
A ne kao sto je radio Podravka,zacementirao isti spisak igraca i ne bi ga promijenio ni da mu puskom prijete.
Spisak se mijenja i treba se mijenjati u skladu sa potrebama,formom,povredama,kartonima.
Nisam rekao da ne zabija. Poslije toga je imao tesku povredu. Prekinuo niz i sada je opet na tapetu i to u najmocnijem timu lige. Ali po meni je on upravo sada na svom maximumu nece sa 30 ici u bolje klubove. Makar je meni to tesko vjerovati. Nisam protiv njega ali on nije rjesenje za duzi rok. Ponavljam, to je moje misljenje. Doci ce u godine kad i Dzekson.Sabinho je napisao/la:Pa Mahmutovic zabija. Zbog povrede je zadnju sezonu i pola ove odigrao skupa 27 utakmica, od toga 20 od prve minute i zabio je 16 golova i ima 5 asistencija. Sad na pripremam isto je dao tri gola protiv Nurnberga.
Slazem se, maksimalno tri ciklusa odnosno do 34.godine ako bude dobro igrao. Ja govorim o trenutnoj situaciji naravno.dubrovnik je napisao/la:Nisam rekao da ne zabija. Poslije toga je imao tesku povredu. Prekinuo niz i sada je opet na tapetu i to u najmocnijem timu lige. Ali po meni je on upravo sada na svom maximumu nece sa 30 ici u bolje klubove. Makar je meni to tesko vjerovati. Nisam protiv njega ali on nije rjesenje za duzi rok. Ponavljam, to je moje misljenje.Sabinho je napisao/la:Pa Mahmutovic zabija. Zbog povrede je zadnju sezonu i pola ove odigrao skupa 27 utakmica, od toga 20 od prve minute i zabio je 16 golova i ima 5 asistencija. Sad na pripremam isto je dao tri gola protiv Nurnberga.
Tako jeSabinho je napisao/la:Pa Mahmutovic zabija. Zbog povrede je zadnju sezonu i pola ove odigrao skupa 27 utakmica, od toga 20 od prve minute i zabio je 16 golova i ima 5 asistencija. Sad na pripremam isto je dao tri gola protiv Nurnberga.
Tako je. 23 igraca + 7 u rezervi.Rusilac je napisao/la:Meša bi konacno morao reprezentaciju napraviti po pozicijama kao i sve ostale normalne reprezentacije sto imaju.Znaci za svaku poziciju po dva igraca.Na zalost takav spisak nikada do sada nismo imali.
Slusaj opet se pletem u rasprave o Mahmutovicu a nisam protivnik toga momka. Ali i sam si svjestan da je malo Ibrahimovica koji kvalitetno igraju poziciju napadaca do 34 godine. Meni se cini da nam se i Vedo pomalo gasi. Nadam se da ce Dzekson ipak pronaci formu i trajati jos 2-3 godine. Tada nama treba neko novi. Nesto mi Mahmutovic tu ne ide. Malo dobrih repki u svijetu sada visi na napadacu od npr. 32 godine. Znaci on moze biti zamjena za Vedada ali nama pod hitno trebaju i 2 mladja napadaca da se pomalo uvode u repku kao zalog za buducnost. Tako nekako ja to vidim.Sabinho je napisao/la:Slazem se, maksimalno tri ciklusa odnosno do 34.godine ako bude dobro igrao. Ja govorim o trenutnoj situaciji naravno.dubrovnik je napisao/la:Nisam rekao da ne zabija. Poslije toga je imao tesku povredu. Prekinuo niz i sada je opet na tapetu i to u najmocnijem timu lige. Ali po meni je on upravo sada na svom maximumu nece sa 30 ici u bolje klubove. Makar je meni to tesko vjerovati. Nisam protiv njega ali on nije rjesenje za duzi rok. Ponavljam, to je moje misljenje.Sabinho je napisao/la:Pa Mahmutovic zabija. Zbog povrede je zadnju sezonu i pola ove odigrao skupa 27 utakmica, od toga 20 od prve minute i zabio je 16 golova i ima 5 asistencija. Sad na pripremam isto je dao tri gola protiv Nurnberga.
Svaka čast Milane
A što se tiče rasprava Mahmutović vs Đurić, ne vidim razlog zašto se oba ne bi zvala
Što se tiče golmana: Begović, Šehić, Burić
Odbrana: Mujdža, Dilaver/Martić/Sušić, Bičakčić, Šunjić, Spahić, Zukanović, Kolašinac + eventualno Cocalić ili u dogledno vrijeme Arslanagić
Vezni red: Bešić, Pjanić, Lulić, T.Sušić, Vrančić, Medunjanin, Salihović, Hajrović, Višća eventualno Hajradinović, Cimirot i Štilić
Napad: Džeko, Ibišević, Đurić, Mahmutović
Ovdje ima viška 4,5 igrača (zvati one koji su u boljoj formi na određenoj poziciji) i njih staviti na širi spisak plus eventualno par igrača tipa Šćuk, Hodžić, i neki momci iz domaćeg prvenstva.
A što se tiče rasprava Mahmutović vs Đurić, ne vidim razlog zašto se oba ne bi zvala
Odbrana: Mujdža, Dilaver/Martić/Sušić, Bičakčić, Šunjić, Spahić, Zukanović, Kolašinac + eventualno Cocalić ili u dogledno vrijeme Arslanagić
Vezni red: Bešić, Pjanić, Lulić, T.Sušić, Vrančić, Medunjanin, Salihović, Hajrović, Višća eventualno Hajradinović, Cimirot i Štilić
Napad: Džeko, Ibišević, Đurić, Mahmutović
Ovdje ima viška 4,5 igrača (zvati one koji su u boljoj formi na određenoj poziciji) i njih staviti na širi spisak plus eventualno par igrača tipa Šćuk, Hodžić, i neki momci iz domaćeg prvenstva.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Realan spisak i post, Faraone. Licno bi jedino izbacio Tinceka i pozvao jednog zadnjeg veznog kao rezervu za Besica. Cimirot mi se cini kao ofanzivniji tip.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Naravno, svako ima pravo na svoje mišljenje. Ja eto smatram da bi trebalo zvati Tinu jer je haman najstandardniji od svih naših veznjaka (izuzev Pjanića i Bešića jednim dijelom). A i isto tako se slažem da bi trebalo staviti Bešićevu zamjenu i nešto kontam da bi to mogao biti Cimirot (sličan tip igrača samo je Bešić bolji u defanzivi a Cimirot malo više zna u napadu, ali su po poziciji tu negdje). I nekako me sve više vuče da bi Hajrovića trebalo ohladiti malo a zovnuti Štilića.Cartman je napisao/la:Realan spisak i post, Faraone. Licno bi jedino izbacio Tinceka i pozvao jednog zadnjeg veznog kao rezervu za Besica. Cimirot mi se cini kao ofanzivniji tip.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Bešić,Pjanić,Medunjanin,Vrančić,Prcić,Salihović-6 veznjaka koliko i treba biti.
Cak i ako cemo Salihovića premjestiti kao lijevo krilo mjesto u veznom redu se otvara za samo jednog igraca i to za zadnjeg veznog.
Svako onaj ko kaze da treba pozvati Tina umjesto nekog od ovih igraca jednostavno nije dobronamjeran covjek.Takodje nije dobronamjeran ni onaj ko bi povecao broj veznih igraca naustrb drugih pozicija u timu.
Dakle nema mjesta za Tina ni u kakvim postenim kombinacijama,nema ni za Štilića kao sto vidimo pa ni za jos neke.Oni mogu biti na rezervnom spisku.Tako je sad za sad ali ne znaci da neko nece u buducnosti svojim igrama izbaciti sa spiska nekog od nabrojanih igraca.
Cak i ako cemo Salihovića premjestiti kao lijevo krilo mjesto u veznom redu se otvara za samo jednog igraca i to za zadnjeg veznog.
Svako onaj ko kaze da treba pozvati Tina umjesto nekog od ovih igraca jednostavno nije dobronamjeran covjek.Takodje nije dobronamjeran ni onaj ko bi povecao broj veznih igraca naustrb drugih pozicija u timu.
Dakle nema mjesta za Tina ni u kakvim postenim kombinacijama,nema ni za Štilića kao sto vidimo pa ni za jos neke.Oni mogu biti na rezervnom spisku.Tako je sad za sad ali ne znaci da neko nece u buducnosti svojim igrama izbaciti sa spiska nekog od nabrojanih igraca.
Djuric danas pojeo Juventus. Dobio 99% zracnih duela, zabio gol i asistirao za drugi. Povlacio uvijek dvojicu odbrambenih na sebe. Jako podsjeca na Dzeku s tim sto mu fali rutine u zavrsnici. Trenutno ispred Ibisevica po formi. Prosto je kriminalno da ovaj momak jos nije dobio poziv u reprezentaciju.
Handzic vs Đurić, ne vidim razlog zašto se oba ne bi zvala
Napad: Džeko, Ibišević, Đurić, HANDZIC UFa Rusija
Napad: Džeko, Ibišević, Đurić, HANDZIC UFa Rusija